❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Sådan taber du fedt holder det væk for altid!

Skrevet 13-05-2024 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Sådan taber du fedt  holder det væk for altid!

Få tabt de sidste kg og vær klar til stranden i år, jeg tabte 5kg fedt på bare 4 uger. Jeg satte mig et mål. Jeg ville være veltrimmet og tabe mig inden strandsæsonen. Det kan DU også! Det er nemmere, end du tror!


Alle som kender mig, ved at jeg altid har været i god fysisk form, og aldrig været overvægtig.

Men alligevel ville jeg gerne bevise overfor mig selv, at jeg kunne komme i ligeså god fysisk form, som jeg var for 20 år siden.

Hvordan gjorde jeg det??

Jeg lavede små ændringer i mit liv på 7 meget vigtige punkter (læs videre nedenunder), sværere var det ikke.

Er du klar?

Lad os se i øjnene, at slankekure ikke virker.

Nu forskning viser, at man ikke kan holde kiloene væk ved hjælp af en kur.

Det, der tabes kommer igen - ofte med et par ekstra bonus-kilo. Det er det, man populært kalder yo-yo effekten. Konklusionen er kommet fra en omfattende og grundige analyser af 31 langsigtede slankestudier.

Forskerne fandt, at de fleste ville være bedre tjent med ikke at gå på kur overhovedet. Folk taber typisk 5 - 10 procent af deres kropsvægt inden for de første 6 måneder, men op til to tredjedele af dem tager inden for 4 - 5 år mere på igen end det, de har tabt.

En slankekur er faktisk en ret sikker spådom om fremtidig vægtforøgelse; studiet viste også, at dem, der har deltaget i egentlige vægttabs-programmer, tager signifikant mere på i vægt over en toårig periode end dem, der ikke har deltaget i et slankeprogram. Andre studier har vist tilsvarende resultater.

I stedet for at gå på slankekur opfordrer forskerne til at omlægge sin levevis.  

Sådan taber du fedt  holder det væk for altid!

Følg de enkle men effektive råd nedenfor, og du vil snart se din krop forandre sig. Fedtet vil bogstaveligt talt smelte af dig og efterlade en slank og sund krop!

1. Få nok søvn
Undersøgelser har vist, at når unge, raske mænd kun sov 4 timer 2 nætter i træk, viste de fald (på 15 - 20%) i hormonet leptin, som undertrykker appetitten, samt en stigning i det appetit-stimulerende hormon ghrelin (på 25 - 30%). Leptin og ghrelin er de to appetit-regulerende hormoner. Leptin udløses fra fedtcellerne og hjælper med at gøre hjernen opmærksom på, at det er på tide at holde op med at spise.

Ghrelin produceres i maven og hjælper til at sætte gang i sultfornemmelserne. Forsøgspersonerne fortalte i øvrigt, at de var mere sultne efter deres nætter med lidt søvn end efter nætter, hvor de havde sovet 10 timer. Desuden havde de større behov for søde sager, saltholdige produkter som chips samt stivelsesholdig mad som brød og pasta.

Mangel på søvn skaber altså lyst til at spise lige præcis de produkter, du bør undgå, hvis du gerne vil bevare et godt helbred og en slank krop. Du bør derfor sove 8 timer hver nat.

For mig personligt har søvn været den vigtigste faktor i mit projekt. Jeg har tydeligt kunne mærke, når mine børn havde holdt mig vågen om natten, at jeg havde en meget større trang til sukker og andre søde sager næste dag.

Her kan du få gode råd til, hvordan du får en god nattesøvn.

2. Slankefordele ved intermitterende faste

Lige indtil for bare 100 år siden fastede vi alle naturligt. Ikke af egen fri vilje, men fordi der ganske enkelt var perioder uden tilgængelig føde. I dag har mennesket i vores del af verden adgang til det mest fantastisk udvalg af fødevarer 24/7. 

Faste tvinger din krop til at skifte over til at forbrænde fedt som energi i stedet for at være afhængig af glukose (fra alt det forarbejdede sukker, vi spiser). Faste er en effektiv strategi for vægttab, fordi din krop bliver meget bedre til at forbrænde fedt.

Faste er ikke bare en fremragende måde at tabe fedt og vægt på hurtigt; der er også mange andre potentielle sundhedsfordele.

Lær mere om at faste her

3. Spis økologisk
Det lyder måske for godt til at være sandt, men ved at spise økologiske fødevarer vil du over tid kunne sige farvel til dine elskovshåndtag. Økologisk mad hjælper dig til at tabe fedt, og det er der flere grunde til:

Økologiske fødevarer indeholder flere næringsstoffer end konventionelle fødevarer. Dermed får din krop hurtigere den næring, den har brug for, og derfor vil den ikke blive ved med at kræve mere og mere. Derfor behøver du ikke spise lige så meget for at føle dig mæt. Ved at spise mindre vil du have en god mulighed for at smelte dine overskydende fedtdepoter.

Ikke-økologiske fødevarer indeholder giftstoffer i form af rester af sprøjtemidler eller tilsætningsstoffer, der kommer ind i din krop, når du indtager dem. Disse giftstoffer må kroppen sørge for at holde væk fra sine indre organer, og det bedste sted at lagre dem er i fedtceller, så jo flere giftstoffer, du indtager, desto flere fedtceller vil din krop producere for at lagre giftstofferne sikkert; og jo større bliver dine elskovshåndtag.

Økologisk frugt og grønt indeholder større mængder protein end konventionelle fødevarer. I dag er det de færreste mennesker, der får opfyldt deres proteinbehov gennem kosten, men protein er utrolig vigtigt i din kost, for det både mætter mere end fedt og kulhydrater og forsyner dig med byggematerialer til dine muskler.

Jo større muskelmasse, du har, desto højere bliver dit stofskifte, og jo mere fedt forbrænder du dagen igennem, også når du sidder stille.

Læs mere om alle fordelene ved at spise økologisk her!

4. Drik nok vand
Jeg har sagt det før, men jeg siger det gerne igen. Du bør drikke 2 liter rent vand om dagen. Maven er afhængig af vand for at kunne fordøje maden, og mangel på vand gør det vanskeligere at nedbryde næringsstoffer som kulhydrater og proteiner, der skal bruges som energi til at reparere og forstærke musklerne.

Leveren, som bestemmer, hvor alle næringsstofferne skal hen, behøver også vand til at omdanne oplagret fedt til anvendelig energi. Hvis du bliver dehydreret, henvender nyrerne sig til leveren for at få hjælp, hvilket igen formindsker dens evne til at omdanne oplagret fedt til energi.

Du kan læse mere om vigtigheden af at drikke nok vand her.

5. Spis nok protein
Når din krop opbygger muskelvæv, bliver den til en slags kraftværk, der smelter fedt og øger dit stofskifte. Dermed kan du spise mere uden at tage på i vægt. Du kan ikke vedligeholde eller opbygge muskler, hvis du ikke spiser nok protein; sørg for, at det er protein af god kvalitet fra økologisk kød.

Her kan du læse mere om vigtigheden af protein.

6. Træn rigtigt
De bedste resultater i et fedttabs træningsprogram får du ved hjælp af en kombination af vægttræning og High Intensity Interval Training (HIIT). Mange undervurderer værdien af vægttræning, men det er helt essentielt og vil hjælpe din krop til at fastholde sin dyrebare muskelmasse og for at give dig en velproportioneret, veltrænet og sund krop. Taber du muskelmasse, falder dit stofskifte – lige det, du ikke ønsker, hvis du prøver på at tabe fedt.

Et lavere stofskifte betyder, at du må skære endnu mere ned på kalorieindtaget eller øge din fysiske aktivitet for at holde dit fedttab på sporet. Sats på at vægttræne mindst to gange om ugen – træningssektionen på denne hjemmeside giver dig flere rigtigt gode vægttræningsprogrammer, der passer til dit individuelle konditionsniveau.

Læs mere om hvordan du træner rigtig her.

Det er videnskabeligt bevist, at HIIT er en mere effektiv måde at forbrænde fedt end en lang joggetur, fordi du både brænder en masse kalorier af, mens du udfører HIIT træning og efter HIIT træningen har en signifikant højere fedtforbrændingseffekt.

Det korte af det lange er, at med HIIT forbrænder du mere fedt og som en ekstra bonus øger du hurtigt din kondition med træningssessioner, der varer kortere end 30 minutter – hvilket vil sige, at du ud over at forbedre din kondition hurtigere, også sparer tid i en travl hverdag!

Læs mere om HIIT træning her.

7. Tænk dig til en sund og veltrænet krop
Du trækker de ting ind i dit liv, der stemmer overens med dine dominerende tanker. Tænker du over, om du er fed og overvægtig, er det lige, hvad du bliver. Fokusér aldrig på, hvad du ikke ønsker, men altid på, hvad du ønsker at opleve i dit liv.

Tænk positive tanker om din krop og om hvor smuk du er; elsk din krop fra top til tå. Hav et realistisk idealbillede af din drømmekrop og hold fast i dette billede.

Vore tanker er så magtfulde, at de skaber vores virkelighed; så hvis du får en negativ tanke i hovedet, så bare acceptér den og vend dernæst fokus mod din drøm - f.eks hvordan din drømmekrop ser ud, og føl hvordan du igen smyger dine yndlingsjeans på. Mærk hvordan det er, når folk ser på dig og beundrer din smukke og sunde krop.

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan bruge de rigtige tanker til at opnå lige hvad du vil i livet her!

Held og Lykke

P.S. Du kan downloade vores gratis slanke bog her!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Anne skrev denne kommentar:
15-05-2024 02:59:53

Tusind tak Alun, for inspirerende artikler til ét dejligt liv.


Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley