Skrevet 26-01-2015 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Men før vi går videre, så lad os se på ordet DIEt (slankekur). Kan du se at det faktisk er DIE (Dø) med et t bagefter. Og det er hvad du sker, når du er på slankekur.
Du dræber dig selv bogstaveligt talt.
Så lad os afklare en ting. Slankekure virker ikke, men det er livsstilsændringer, som er nødvendige hvis du vil opnå et vægttab.
Så her er vægttabsmyterne!
Lav-fedts kure er en kost med mange kulhydrater, hvilket faktisk kan få dig til at tage på i vægt, da kulhydrater er mere fedende end fedt.
Faktisk anbefaler vi den rigtige slags fedt (f.eks. kokosolie, fiskeolie osv.), som kan hjælpe dig med at tabe kiloene.
Mens det er sandt, at en reduktion af kulhydrater kan være hjælpsomt, for dem som spiser for mange, er en af de største problemer med Atkins, at det har en meget høj fiasko rate set på længere sigt. Nogen folk syntes at diæten er for restriktiv og kedelig. De får måske endda negative bivirkninger.
Formentlig på grund af de manglende grøntsager. Den bedste slankekur, er faktisk IKKE en slankekur, men at spise i forhold til din Metabolic Type/Stofskiftetype. Baser din kost på frisk økologisk kød, fisk, grøntsager, frugt, nødder og æg. Alt sammen skyllet ned med rent vand! Læs mere her: www.metabolictyping.dk
Nej. Dette er en myte som er skabt af planteolieindustrien og dårlig forskning. Vi vil forklare dig dette i detaljer her
Men her er et kort resume:
1. Der er ikke noget bevis for at mættet fedt, forårsager højt kolesteroltal og hjertesygdomme
2. Der er ikke noget bevis for at et “højt” kolesteroltal giver hjerte-karsygdomme – Faktisk ser det ud til at beskytte kvinders mod hjerte-kar sygdomme.
3. Høj-fedt og høj-kolesterol fødevarer øger ikke kolesterolet i blodet.
4. Flerumættede olier kan forøge din risiko for kræft.
Hvis du vil læse mere omkring kolesterol, så se disse links.
www.alun.dk/livsstil-alvorlige-bivirkninger-statiner.asp
www.alun.dk/kurser-myter-om-kolesterol-ravnskov.asp
Det kan det være for nogle få folk (Kommer an på din Metabolic Type/Stofskifteype), men de allerfleste vil over længere sigt blive syge og svækkede på en vegetarisk kost. Derudover er nordeuropæer genetisk programmeret til at spise og trives på kød!
Vi har set mange eksempler på folk, der spiser noget mere animalsk protein som et eksperiment og følte sig langt bedre. Vi har også set mange overvægtige vegetarer på grund af deres høje kulhydratindtag. Vi siger ikke, at du ikke skal være vegetar.Vi siger, at du skal eksperimentere med hvad der er rigtigt for dit stofskifte.
Jeg tvivler stærk, set på længere sigt på, at nogen skandinav vil opleve et godt helbred ved at være vegetar.
Der er meget farmaceutisk medicin, lige fra appetitdæmpere til fedtblokere osv. og alle disse piller kan have stærkt negativ bivirkninger, der kun vil ødelægge din krop og få dig til at tage endnu mere på i vægt, når du stopper med dem.
Det er følelser og livsstilsfaktorer som du er nødt til at tage fat på, hvis du vil opnå et vægttab.
Misforstå os ikke, kredsløbstræning har masser af store fordele. MEN hvis du skal have mest for dine penge, og ikke har så meget tid, så er du nødt til at lære, hvordan du kan lave 20 minutters motion med høj intensitet. En træningsform vi viser på alun.dk
Du vil forbrænde fedt 7 gange hurtigere end når du går eller ved andre former for kredsløbstræning. Og modsat kredsløbstræning, så vil du bygge muskelmasse, hvilket er nøglen til at øge dit stofskifte.
Selvfølgelig vil du også have behov for at styrketræne, såvel for at opbygge og vedligeholde muskelmasse. Mange undervurderer værdien af vægttræning, men det er helt essentielt og vil hjælpe din krop til at fastholde sin dyrebare muskelmasse og for at give dig en velproportioneret, veltrænet og sund krop
Taber du muskelmasse, falder dit stofskifte – lige det, du ikke ønsker, hvis du prøver på at tabe dig. Et lavere stofskifte betyder, at du må skære endnu mere ned på kalorieindtaget eller øge din fysiske aktivitet for at holde dit fedttab på sporet. Sats på at vægttræne mindst to gange om ugen – træningssektionen på denne hjemmeside giver dig flere rigtigt gode vægttræningsprogrammer, der passer til dit individuelle konditionsniveau:
Slankekure virker ikke!
Dette er den værste ting du kan gør, og her er hvorfor:
Hvis du forsøger at sulte det uønskede fedt væk, kæmper du en kamp, du ikke kan vinde. For at få vedvarende resultater er du nødt til at arbejde sammen med din krop og ikke imod den.
Lav-kalorie diæter forårsager beskeder og instrukser til din hjerne om at sætte stofskiftet ned, øge antallet af enzymer, der fremmer fedtsyntesen og lagringen, og stimulerer din appetit – alt sammen for at forebygge yderligere vægttab.
Dette er faktisk en overlevelsesmekanisme som din krop har ”arvet”. Dine forfædre havde behov for en mekanisme til at bevare kropsfedtet i perioder, hvor fødeudbuddet var mindre, og denne mekanisme fungerede særdeles godt. Uheldigvis for personer, der gerne vil tabe sig, fungerer denne ”fedtbevarende-mekanisme” fortsat i dag.
Hvis du spiser færre kalorier end din krop forbrænder, skaber du et energi-underskud. For at udfylde dette underskud og få den energi, du har brug for, for at fungere optimalt, bruger din krop af dens fedt, kulhydrat og protein-lagre. Så i princippet virker det bare at skære i kalorie-forbruget og dermed den mængde mad, du dagligt spiser.
Men det er imidlertid ikke så nemt igen, at snyde din krop.
Årsagen til, at lav-kalorie-slankekure mislykkes er, at de nedsætter stofskiftet, hvilket bevirker, at du er nødt til at skære yderligere i kalorie-indtaget for at kunne bibeholde vægttabet. Bemærk, at vi her anvender ordet vægttab, idet din krop også ofrer den essentielle muskelmasse og opbruger den lagrede kulhydratmængde for at kunne få energi nok.
Muskeltabet er katastrofalt, idet det yderligere nedsætter stofskiftet. Husk, at din muskelmasse er kroppens fedt-forbrændningsovne. Muskler bruger energi, selv når du sover. Fedt er i bund og grund bare et depot.
Så effekten af sultdiæter er: kun små vægttabs-resultater, mindsket motivation, en stor appetit, flere fedt-lagrings-enzymer og et lavere stofskifte – alt sammen årsag til, at diæten opgives.
Og her kommer det største problem: Hvis du går tilbage til dine gamle spisevaner og kalorieindtag med en mindre muskelmasse og et lavere stofskifte – tager du på i vægt, igen. Du kan spise mindre og stadig tage på i vægt.
De fleste personer tager oftest den tabte vægt på igen og mere til end før diæten. Denne cyklus af vægttab -og øgning bliver ofte beskrevet som yo-yo diæt-effekten.
Kort og godt, er sultdiæter en opskrift, der kun kan mislykkes.
Ha! Beklager folkens. Stadig mere forskning viser, at både blandt mennesker og dyr kan det faktisk få dig til at TAGE PÅ I VÆGT. Ja, det er rigtigt. Alle de giftige kemikalier som du er blevet fortalt er den gyldne nøgle til en fantastisk figur, øger din sult og får din krop til at udskille mere insulin, hvilket er et fedtopbyggende hormon.
Læs mere om denne myte her!
Jeg ville ønske, at det var så simpelt! For at tabe dig og holde det vægten af, så er du nødt til at tage fat på følgende faktorer:
• Tænk de rigtige tanker
• Find din metabolic type og spis i overensstemmelse med den
• Spis økologisk
• Spis nok protein
• Drik vand
• Få nok søvn
• Træn rigtigt
Forskning viser, at hvis du ikke kommer I seng til tiden, kan du stærkt øge din chance for ikke at kunne passé dit yndlingstøj! Hvorfor? Fordi det øger produktionen af vægtøgende hormoner, og når du er træt, får du er et stærkt begær efter sukker, hvilket netop er den madvare som gør dig fed!
Læs mere om søvn her
Ligesom alt andet i livet, handler de om at gøre de simple ting rigtigt og forblive fokuseret. Det er ikke så svært at tabe sig i vægt og bygge din drømmekrop. Du har bare brug for disciplin, prioritere de rigtige ting og tage et skridt af gangen.
Held og lykke!
Klik her for at downloade vores meget efterspurgte Gratis e-bog om fedttab
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.
Kommentarer:
En vegetar for dyrene (= skrev denne kommentar:
15-06-2010 23:05:07
Fin artikel, men du kan GODT tabe dig ved at blive vegetar.. Faktisk har forskning vist at ved en fedtfattig vegetarkost givet til overvægtige personer og en fedtfattig ikke-vegetarkost til overvægtige personer tabte vegetarene sig mest. Det skal lige siges at begge grupper måtte spise så meget de ville hvis bare de ikke spiste "forbudte" måltider - og desuden er det fjollet at den lige skulle være FEDTfattig.. *suk*
Vil bare lige fortælle det (:
Selvfølgelig skal man stadig spise det rigtige (altså stadig ikke franskbrød.. :/ ), men undersøgelser har også vist at generalt er der mindre risiko for overvægt, hvis du er vegetar..
Smil herfra (=
Hulemanden skrev denne kommentar:
22-03-2011 17:52:38
Jeg bliver nysgerrig på hvilke undersøgelser og studier, som du refererer til. Jeg tror simpelthen ikke på, at en lavproteinkost er hverken sund eller holdbar i længden. Omvendt findes der utallige data på, at en kost med et højt indhold af protein og mættet fedt, har en positiv indvirkning på vægttab.
Her er et studie omkring paleodiæten http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2724493/pdf/1475-2840-8-35.pdf
FruitFreak skrev denne kommentar:
22-03-2011 20:51:15
Tak for fin info!
Til hulemanden: Det er nok nødvendig at definere mere tydeligt hvad højprotein kost vil sige. Det velkendte china-study viste tydeligt at hvis man overstiger 20% protein (målt i kalorier) er der større sansynlighed for sundhedsmæssige problemer over tid.. Og til vegetaren kan det nævnes at samme problemer ikke opstår ved vegetariske protein kilder.
Mvh I
Rialke skrev denne kommentar:
23-03-2011 08:55:04
Jeg er sikker på man kan tabe sig på et utal af måder, det er jo set og afprøvet, men hvad er sundt for kroppen, hvad duer for kroppe og hvad holder det varrige vægttab, uden man skal leve efter en snor hele tiden, det er jo det det drejer sig om, så spis naturligt og ikke normalt.
Hulemanden skrev denne kommentar:
23-03-2011 21:30:36
Til Fruitfreak
Når jeg taler om en højproteindiæt (diæt forstået som måde at spise på), så mener jeg en kost hvor det primære energiindtag kommer fra protein og fedt - herunder animalske produkter.
Jeg finder det sjovt, at du fremdrager The China Study, som jo er underlagt meget kritik. Især fordi der ikke er en klar påviselig sammenhæng i studiet mellem cancer og indtag af animalske produkter. Noget som bliver tydeligt, hvis man gennemgår data og undersøgelserne bag Dr. Cambells bog The China Study.
For en mere præciseret gennemgang af The China Study, kan du læse flg. blog: http://rawfoodsos.com/2010/07/07/the-china-study-fact-or-fallac/
Endvidere er folk som Loren Cordain PHD, og Robb Wolf yderst skeptiske overfor studiet.
Du kan downloade en debat artikel med Cordains og Cambells modstridende syn på proteinets rolle og betydning for kosten her
http://crossfitbirmingham.ning.com/forum/topics/the-protein-debate-loren
(Artiklen kan hentes via link i bunden)
Så Fruitfreak, jeg mener ikke, at The China Study viser den sammenhæng, som du referer til. Det lader til at Cambell har fremlagt dataene på sådan en måde, at de passer med hans overbevisning - man kan med rette stille spørgsmålet: "hvorfor skriver han intet godt om animalske produkter, heller ikke når data fra The China Study viser fordele ved netop animalske produkter?
Her et citat fra en grundig og kritisk gennemgang af Cambells fremlægning af dataene:
"In sum, “The China Study” is a compelling collection of carefully chosen data. Unfortunately for both health seekers and the scientific community, Campbell appears to exclude relevant information when it indicts plant foods as causative of disease, or when it shows potential benefits for animal products. This presents readers with a strongly misleading interpretation of the original China Study data, as well as a slanted perspective of nutritional research from other arenas (including some that Campbell himself conducted).
In rebuttals to previous criticism on “The China Study,” Campbell seems to use his curriculum vitae as reason his word should be trusted above that of his critics. His education and experience is no doubt impressive, but the “Trust me, I’m a scientist” argument is a profoundly weak one. It doesn’t require a PhD to be a critical thinker, nor does a laundry list of credentials prevent a person from falling victim to biased thinking. Ultimately, I believe Campbell was influenced by his own expectations about animal protein and disease, leading him to seek out specific correlations in the China Study data (and elsewhere) to confirm his predictions.
It’s no surprise “The China Study” has been so widely embraced within the vegan and vegetarian community: It says point-blank what any vegan wants to hear—that there’s scientific rationale for avoiding all animal foods. That even small amounts of animal protein are harmful. That an ethical ideal can be completely wed with health. These are exciting things to hear for anyone trying to justify a plant-only diet, and it’s for this reason I believe “The China Study” has not received as much critical analysis as it deserves, especially from some of the great thinkers in the vegetarian world. Hopefully this critique has shed some light on the book’s problems and will lead others to examine the data for themselves."
Selvom vi ønsker, at noget er rigtig, fordi det passer med vores overbevisning, bliver det ikke til sandhed, blot fordi vi ønsker det.
Noget som journalisten Gary Taubes ivrigt kommer ind på i denne artikel:
http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9F04E2D61F3EF934A35754C0A9649C8B63&scp=1&sq=gary%20taubes&st=cse
Jane skrev denne kommentar:
24-03-2011 21:34:28
Det er godt trættende at høre om det Kinastudie efterhånden, når man ved hvad man selv føler indvendigt. Det er tydeligt jeg IKKE er skabt til at spise vegetarisk, da jeg stort set har prøvet det, i modsætning til nu, hvor jeg har det så meget bedre. Så kan de lave alle de ligegyldige undersøgelser de har lyst til, men det kan jo nu engang ikke ændre på hvordan jeg har det. Ja selvfølgelig er det da synd for dyrene, men jeg kan altså ikke holde ud at gå rundt og være syg konstant, frem for nu, hvor jeg stort set ikke er syg længere. Det handler jo heller ikke kun om vægttab, men om hvordan man i det hele taget har det.
Det er da i øvrigt også ret ligegyldigt, HVIS man så tabte sig af kunstige sødestoffer, det er jo det rene gift alligevel, gad vide om folk også ville indtage arsenik og stryknin dagligt, hvis nogen fandt ud af at man tabte sig af det?
Hulemanden skrev denne kommentar:
25-03-2011 06:26:40
Med studiet går jeg ud fra, at der menes Campbells bog. Bogen er blevet tillagt alt for stor vægt, især fordi han selektere i de bagvedliggende data, så de passer til hans tese! Men som skrevet i mit ovenstående indlæg, så passer studiet godt ind i en vegansk/vegetarisk filosofi - men det gør det bare ikke rigtigt!
Jeg har faktisk selv været vegetar i en årrække (ja, ung og naiv), men blev hverken tyndere, stærkere eller sundere af det. Efter at jeg spiser efter paleo-principperne (også populært kaldt hulemands el. stenalderkost) har jeg tabt mig mere end ti kilo, bygget rigtigt meget muskelmasse, har mere energi og føler mig mere overall-fit. Fred være med, at nogle fravælger kød, jeg mener blot ikke, at det er den optimale menneskeføde. Jeg venter stadig på, at de postulerede studier bliver bragt frem i lyset, som viser de store sundhedsmæssige fordele ved vegetarisk kost - og nej, jeg vil ikke tage The China Study for gode vare!
En kendt dansk hjerneforsker manipulerede også med data, og se hvordan det er gået hende!
Jeg vil opfordre jer til at se denne foredrags række af den danske forsker Uffe Ravnskov
http://www.youtube.com/watch?v=GdbU0DFmARQ
Det kunne måske sætte nogle ting i perspektiv. Jeg tror vi skal ud over føler, tror, synes - og så skal vi have nogle data, studier og undersøgelser frem i stedet.
Marathon man skrev denne kommentar:
03-04-2011 22:23:49
Jeg er enig i de fleste betragtninger, men en enkelt ting er både useriøs og usand, nemlig at det giver vægttab at spise økologisk.
At det er en god i de er rigtigt, men at påstå der er en sammenhæng mellem økologi og vægt, er pseudovidenskab.
G.Jakobsen skrev denne kommentar:
04-04-2011 21:02:20
Please learn to tap into the source of all things.
www.sungazing.com
Anders skrev denne kommentar:
02-08-2011 20:28:48
Hej :)
Jeg er 20 år gammel, og har altid interesseret mig for kost og sundhed. Jeg må indrømme at jeg er lidt forbavset over de argumenter jeg kan læse imod vegetarisme her på siden.
Vi er programmerede til at spise kød?
Vores krop har brug for x mængde af forskellige næringstoffer og aminosyrer, vitaminer osv. Og det ENESTE du får fra kød som du ikke kan undvære er en bestemt aminosyre, som udelukkende findes i planter.
Dvs. spiser du en bøf, så har det dyr du spiser enten spist en plante med aminosyren, eller også har den spist et andet dyr som har spist planten.
Jeg så der blev nævnt at køb indeholder en masse proteiner, det er ganske korrekt. Men jeg kan ikke se det som et gyldigt argument for at kød er "sundt".
Jeg ved ikke lige hvilken analogi jeg skal bruge for at forklare det jeg tænker om kød, men bær over med mig og prøv at fang min pointe :)
Måske cola light (mener personligt IKKE at cola light/lightprodukter/aspartam er godt) - der er ikke sukker i, få kcal så du får ikk et kæmpe sukkerboost. Men bare fordi der ikke er sukker i betyder det jo ikke at aspartam er sundt?
Jeg kan overhovedet ikke forstå at der i artiklen står at de fleste vegetarer ender med at blive syge. Af hvad dog?
Faktum er at du har brug for x mænge protein pr. dag, og for det første er det utroligt nemt at finde grøntsager, bælgfrugter mm. med masser af vegetabilsk protein, og desuden har World health organisation (WHO) meldt ud at spiser du en varieret vegetarisk kost, OG rammer dit fornødne kcal-indtag, så kan kroppen danne de fornødne aminosyrer, selvom den ønskede mængde af protein (selvom dette tal er lavere end de fleste tror) ikk er nået.
Køer er søde!)
Anders skrev denne kommentar:
02-08-2011 20:39:46
Hej :)
Jeg er 20 år gammel, og har altid interesseret mig for kost og sundhed. Jeg må indrømme at jeg er lidt forbavset over de argumenter jeg kan læse imod vegetarisme her på siden.
Vi er programmerede til at spise kød?
Vores krop har brug for x mængde af forskellige næringstoffer og aminosyrer, vitaminer osv. Og det ENESTE du får fra kød som du ikke kan undvære er en bestemt aminosyre, som udelukkende findes i planter.
Dvs. spiser du en bøf, så har det dyr du spiser enten spist en plante med aminosyren, eller også har den spist et andet dyr som har spist planten.
Jeg så der blev nævnt at køb indeholder en masse proteiner, det er ganske korrekt. Men jeg kan ikke se det som et gyldigt argument for at kød er "sundt".
Jeg ved ikke lige hvilken analogi jeg skal bruge for at forklare det jeg tænker om kød, men bær over med mig og prøv at fang min pointe :)
Måske cola light (mener personligt IKKE at cola light/lightprodukter/aspartam er godt) - der er ikke sukker i, få kcal så du får ikk et kæmpe sukkerboost. Men bare fordi der ikke er sukker i betyder det jo ikke at aspartam er sundt?
Jeg kan overhovedet ikke forstå at der i artiklen står at de fleste vegetarer ender med at blive syge. Af hvad dog?
Faktum er at du har brug for x mænge protein pr. dag, og for det første er det utroligt nemt at finde grøntsager, bælgfrugter mm. med masser af vegetabilsk protein, og desuden har World health organisation (WHO) meldt ud at spiser du en varieret vegetarisk kost, OG rammer dit fornødne kcal-indtag, så kan kroppen danne de fornødne aminosyrer, selvom den ønskede mængde af protein (selvom dette tal er lavere end de fleste tror) ikk er nået.
Køer er søde!)
Anders skrev denne kommentar:
02-08-2011 20:41:15
Hej :)
Jeg er 20 år gammel, og har altid interesseret mig for kost og sundhed. Jeg må indrømme at jeg er lidt forbavset over de argumenter jeg kan læse imod vegetarisme her på siden.
Vi er programmerede til at spise kød?
Vores krop har brug for x mængde af forskellige næringstoffer og aminosyrer, vitaminer osv. Og det ENESTE du får fra kød som du ikke kan undvære er en bestemt aminosyre, som udelukkende findes i planter.
Dvs. spiser du en bøf, så har det dyr du spiser enten spist en plante med aminosyren, eller også har den spist et andet dyr som har spist planten.
Jeg så der blev nævnt at køb indeholder en masse proteiner, det er ganske korrekt. Men jeg kan ikke se det som et gyldigt argument for at kød er "sundt".
Jeg ved ikke lige hvilken analogi jeg skal bruge for at forklare det jeg tænker om kød, men bær over med mig og prøv at fang min pointe :)
Måske cola light (mener personligt IKKE at cola light/lightprodukter/aspartam er godt) - der er ikke sukker i, få kcal så du får ikk et kæmpe sukkerboost. Men bare fordi der ikke er sukker i betyder det jo ikke at aspartam er sundt?
Jeg kan overhovedet ikke forstå at der i artiklen står at de fleste vegetarer ender med at blive syge. Af hvad dog?
Faktum er at du har brug for x mænge protein pr. dag, og for det første er det utroligt nemt at finde grøntsager, bælgfrugter mm. med masser af vegetabilsk protein, og desuden har World health organisation (WHO) meldt ud at spiser du en varieret vegetarisk kost, OG rammer dit fornødne kcal-indtag, så kan kroppen danne de fornødne aminosyrer, selvom den ønskede mængde af protein (selvom dette tal er lavere end de fleste tror) ikk er nået.
Køer er søde!)
Cecilia skrev denne kommentar:
30-08-2011 13:33:53
Jeg synes argumentationen i artiklen er usaglig. I sær i forhold til vegetarisme. Jeg tabte mig selv 3 kilo, da jegpede kødet og yderligere 2 kilo, da jegpede mælkeprodukter og æg. Alt sammen uden at gøre noget som helst udover at foretage fravalget, og det var ikke engang meningen, at jeg skulle tabe mig. Jeg er aldrig syg, har masser af overskud i dagligdagen og er ved at træne op til et halvmarathon på vegansk kost - ingen problem. Så dine usaglige kommentarer om vegetarisme, for de holder ikke :)Proteiner kan også fåes fra andet end usunde animalske produkter!
kirstenmarie skrev denne kommentar:
11-07-2012 14:17:19
Jeg er tyk og det er jeg fordi jeg gerne vil være i fred for andre mennesker. Da jeg var barn og teen var jeg også tyk, men spiste næsten ikke - blev feedet. Det gav skader på min krop, som nu gør at jeg aldrig har haft en kæreste og heller aldrig vil få en da det ikke har min interesse ang udvalget af mænd der er blevet tilbage.
mette holm skrev denne kommentar:
04-02-2013 23:52:44
Nogle har jeg hørt, andre ikke.
Vedr. Myte 9: Det svære er at finde ud af HVOR MEGET protein, man skal have.
Trine Goldin skrev denne kommentar:
09-04-2013 12:07:26
Flere gode pointer :) men !
Du kan skam lave ganske sundt som vegetar eller veganer (det mener sundhedstyrelsen)
Du kan oven i købet, hvis du vil, spise en vegansk ''atkin'' diæt .. Det gjorde de gamle gladiatorer..
Det eneste man ikke kan få fra planter er b12 bakterien som er en svampelignenede ting som sider på planter inden de bliver vasket..(fås i en hver vitamin pille) Man har kun brug for mikroskopiske mængder.
Du kan få omega 3 fetsyrer fra nødder og chia frø mm.. (helt uden tungmetaller som forekommer i fisk pga vandforureningen i havene)
Bestil et vegetarisk starter kit fra anima.dk.. Der er åbenbart nogle sejlivede myterne omkring vegetarisme.
Der er faktisk mange fordele ved at spise en vegetarisk/ vegansk diæt. Bedre fordøjelse, en slakere krop mm..
et meget mindre bidrag til CO2 udslippet, og du bidrager ikke til dyrs lidelse, hvilket jeg synes mangler i denne debat og på alun generelt.. Der er også andet end en selv at tage hensyn til...Der er andre og andet som er lige så vigtigt som jeg selv, efter min mening :)
Seri Cortzen-Blytmann skrev denne kommentar:
09-04-2013 14:21:15
jeg vil gerne og spørge om, erstatnings sukker "søde tabletter" hvor går grænsen henne til at danne sukker? jeg mener hvor mange skal man bruge til dagligt??
Holisten skrev denne kommentar:
09-04-2013 15:47:19
Til alle jer der kæmper med at få ret.
Det har i alle!
Vi er jo alle forskellige og derfor er der ikke én kur/kost der virker på alle.
For nogle mennesker virker det at blive vegetar, for mit eget vedkommende ville jeg gerne være vegetar da jeg ikke syntes det kan passe man skal slå ihjel for selv at overleve, men jeg er desværre (også) en af de mennesker der har behov for kød for at kunne fungere optimalt, og det er selvom jeg har fået proteiner på anden vis, desværre tåler jeg ikke bønner, linser æg og mælkeprodukter, MEN jeg vil til gengæld vide hvorledes de dyr jeg indtager har haft det, - og kunne aldrig finde på at spise et dyr der ikke har levet i "frihed" fået græs og haft masser af plads at bevæge sig og lege på, samt naturligvis ikke er blevet fodret med billigt GMO-relateret korn eller soya. Derfor har jeg nærmest et personligt bekendtskab med de dyr der senere lader livet for at jeg kan fungere.
Jeg kender flere der har det som jeg og altså helst vil være vegetar, men ikke kan trives med det trods masser af plantebaserede proteiner, muligvis drejer det sig om blodtype O mennesker som jeg selv, der er af "jægertypen", hvorimod A "typerne" bedst fungere uden kød.
Jeg ville ønske vi alle kunne fungere uden at spise kød, men så ligetil er verden desværre ikke.
Vedr. "stenalder-kost" så skal man også passe på med at få for meget protein, da det kan gå godt i starten, men efter få år eller før, vil være en større balast for nyrerne, der ikke kan trække energi nok ned til fordøjelse af alt det protein, plus skal man også tænke over hvor gl. stenalderfolkene blev dengang, de blev sjældent over 30 år, hvilket man måske glemmer at have med i sine overvejelser.
Så find selv ud af hvad der fungere for DIG og hold dig til det, uanset hvad "forskerne" finder frem til, for det er sjældent uden en vis "gevinst", til dem der står bag den givne undersøgelse.
...og så spørg altid om hvordan din kylling har haft det inden du sætter tænderne i den, så der kan blive sat mere fokus på de kære dyr.
Hanne Hermannn skrev denne kommentar:
26-01-2015 20:30:40
Hej Alun
Syre base balancen er meget vigtig hvis man vil tabe sig. Idag får mange syre kost, hvilket tilbageholder væske i kroppen. Se "den fede faste" og ældre fastekure samt den nye "Alkaline-kuren" Desuden gøre basekost din krop meget sundere, hvilket ikke gælder for mange af de andre kure. MVH Hanne
Hanne Hermannn skrev denne kommentar:
26-01-2015 20:31:23
Hej Alun
Syre base balancen er meget vigtig hvis man vil tabe sig. Idag får mange syre kost, hvilket tilbageholder væske i kroppen. Se "den fede faste" og ældre fastekure samt den nye "Alkaline-kuren" Desuden gøre basekost din krop meget sundere, hvilket ikke gælder for mange af de andre kure. MVH Hanne
Berit skrev denne kommentar:
27-01-2015 09:19:38
Med Atkins må man gerne spise masser af grøntsager - endnu en myte om de, som ikke har sat sig ordentlig ind i Atkins og der er faktisk 4 faser, så man sagtens kan leve ud fra principperne - også på langt sigt!
Jørgen skrev denne kommentar:
27-01-2015 21:10:30
Vil finde det godt og yders relevant, hvis du vil starte og afslutte med, at det du skrive er din opfattelse samt mening. Især emnet om (myte 4) vegetarisme, mener jeg du er helt gal på den. Der er tusinde beretninger, undersøgelse, bøger etc. om hvad en sund vegetarisk kost gør godt for krop, sind og ånd. Der er masser af mennesker med alle former for forskellige korpstyper etc. der lever et meget langt sundt og sygdomsfrit liv på en vegetarkost. Det er fatalt at angive mange blive syge og de fleste ikke kan tåle en vegetarkost!. Det er kun et meget uviden etableret ”videnskab” der påstår andet. Det er så min mening!
Hilsen
Jørgen
PS: Hilsen fra en glad vegetar (det har været stor kødspiser) det er ved at få livet tilbage efter at bl.a. at havepet kødet, fisken etc.
Nina Weiss Madsen skrev denne kommentar:
27-01-2015 22:12:38
Det er meget fint med aflivning af alle de myter. Der mangler et meget vigtigt råd under Myte nr. 9, som uddyber faktoren "Tænk de rigtige tanker". Nemlig: Find ud af, hvorfor du spiser for meget. Og hvad du spiser for meget af. Vær opmærksom på, hvad du føler og tænker, når du spiser.
Nina Weiss Madsen skrev denne kommentar:
27-01-2015 22:14:45
Det er meget fint med aflivning af alle de myter. Der mangler et meget vigtigt råd under Myte nr. 9, som uddyber faktoren "Tænk de rigtige tanker". Nemlig: Find ud af, hvorfor du spiser for meget. Og hvad du spiser for meget af. Vær opmærksom på, hvad du føler og tænker, når du spiser.
Nina Weiss Madsen skrev denne kommentar:
27-01-2015 22:17:18
Det er meget fint med aflivning af alle de myter. Der mangler et meget vigtigt råd under Myte nr. 9, som uddyber faktoren "Tænk de rigtige tanker". Nemlig: Find ud af, hvorfor du spiser for meget. Og hvad du spiser for meget af. Vær opmærksom på, hvad du føler og tænker, når du spiser.
Som vegetar (el. fisketar 2½ år) kan jeg bemærke, at min vægt ikke har ændret sig overhovedet. Jeg er imidlertid ikke overvægtig. Min fordøjelse og kropslige velbefindende er "blot" væsentligt bedre.
Ivan skrev denne kommentar:
29-01-2015 11:20:26
Jeg synes måske også det er passende at tænke en smule udover sig selv og se os mennesker som samlet organisme der har et overlevelses ønske . Der er enorme omkostninger for både miljø og dyr og mennesker ved at fokusere så meget på kød.. Det er efterhånden bredt anderkendt!?
Jeg synes også at kritikken og slutningen af vegetarismes effekt er mangelfuld.. Der findes lige så dårlig vegetar kost som almen dårlig kost..
Når det er sagt så er en gennemtænkt balanceret vegan/vegetar kost uhyre helbredsfremmende.
Jeg kan anbefale at se dokumentarfilmen "forks over knives" - et absolut must, hvis man er seriøs omkring viden om kost.
Hertil hører china study som man heller ikke kommer uden om!
Jeg synes her din tvivl bør komme miljø, fremtid, dyr og mennesker og de grundige studier til gode! Det her kan ikke fejes af banen som en myte - Dine råd som kendt blogger har konsekvenser og der følger et ansvar med.
Til "myten" om fedt er her glimrende artikel der bør overvejes grundig og seriøst!
http://www.drfuhrman.com/library/were-we-wrong-about-saturated-fat.aspx?utm_source=Email&utm_medium=Blast&utm_campaign=10.31.14_SatFat
Mvh Ivan
Ulrik Plesner skrev denne kommentar:
28-03-2016 18:07:50
Alun Biggart skriver om "vegetarisme": "Det kan det være for nogle få folk (Kommer an på din Metabolic Type/Stofskifteype), men de allerfleste vil over længere sigt blive syge og svækkede på en vegetarisk kost. Derudover er nordeuropæer genetisk programmeret til at spise og trives på kød!
Vi har set mange eksempler på folk, der spiser noget mere ANIMALSK PROTEIN som et eksperiment og følte sig langt bedre".
Øh, det virker ærlig talt som om Alun ikke helt har forstået, hvad "vegetarisme" betyder!
Vegetarer kan naturligvis sagtens spise "animalsk protein", som fx æg, mælk, ost osv.
Det er jo som bekendt kun veganere, som slet ikke indtager animalske produkter!
Ulrik Plesner skrev denne kommentar:
28-03-2016 18:08:06
Alun Biggart skriver om "vegetarisme": "Det kan det være for nogle få folk (Kommer an på din Metabolic Type/Stofskifteype), men de allerfleste vil over længere sigt blive syge og svækkede på en vegetarisk kost. Derudover er nordeuropæer genetisk programmeret til at spise og trives på kød!
Vi har set mange eksempler på folk, der spiser noget mere ANIMALSK PROTEIN som et eksperiment og følte sig langt bedre".
Øh, det virker ærlig talt som om Alun ikke helt har forstået, hvad "vegetarisme" betyder!
Vegetarer kan naturligvis sagtens spise "animalsk protein", som fx æg, mælk, ost osv.
Det er jo som bekendt kun veganere, som slet ikke indtager animalske produkter!