❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Michelangelo David - Et billede siger mere end 1.000 ord...

Skrevet 19-06-2016 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Michelangelo David - Et billede siger mere end 1.000 ord...

Michelangelos statue af David viser en sund atletisk krop fra 1504. Men hvis Michelangelo skulle lave David i dag, baseret på hvordan vi ser ud i 2016, hvordan ville David så se ud?


Hvis Michelangelo skulle lave David i dag, så ville han se mere ud som vores "ven" nedenunder, end den sunde og atletiske krop han skabte i 1504.

Alt for mange af os, er uheldigvis ved at blive fede og usunde.

Men det behøver ikke at være på den måde.

Og de gode nyheder er, at det faktisk ikke er svært, at opbygge en sund og smuk krop.  

Modeller DIN perfekte krop

Som med alt andet i livet, så gælder det om at gøre de simple ting rigtigt. Derved vil du være godt på din vej mod at opbygge en sund og atletisk krop.

Alt det kræver for at holde din optimale vægt, er et veltilrettelagt program af træningsøvelser, sund livsstil og en sund og nærende kost lavet efter din unikke biokemi. Dette vil tilsammen hjælpe dig, med at opnå et sundere helbred og få dig til at ligne Michelangelos originale David en smule mere, i stedet for det billede som er vist her.

Du er ikke nødt til, at være fanatisk, men vær rimelige konsekvent i at følge de nedenstående råd: 

Tab fedt og hold det væk:

Følg disse simple men effektive råd nedenfor, og snart vil du se din krop forandre sig. Fedtet vil bogstaveligt talt smelte af dig og efterlade en atletisk og sund krop – Ligesom Michelangelos David!

1. Find din stofskiftetype/metabolic type og spis i overensstemmelse med den

Du er genetisk programmeret til at spise et bestemt forhold imellem protein, fedt og kulhydrater - et forhold, der er ganske særligt for DIN krops unikke kemi.

Ved hjælp fra denne enkle test kan du få en god ide om, hvilket forhold din krop fungerer bedst med. Se evt. www.metabolictyping.dk for mere information.

2. Spis økologisk og tab dig!

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ved at spise økologiske fødevarer vil du over tid kunne vinke farvel til dine elskovshåndtag. Økologisk mad hjælper dig til at tabe fedt, og det skyldes bl.a. de følgende grunde:

Økologiske fødevarer indeholder flere næringsstoffer end konventionelt dyrkede fødevarer. Derved får du og din krop hurtigere den næring, som den har brug for, og vil derfor ikke blive ved med at kræve mere og mere.

Ergo er du ikke nødsaget til at spise lige så meget for at føle dig mæt. Ved at spise mindre vil du have en god mulighed for at smelte dine overflødige fedtdepoter.

Ikke-økologiske fødevarer indeholder giftstoffer i form af rester fra sprøjtemidler eller tilsætningsstoffer, der bliver optaget i din krop, når du indtager dem. Disse giftstoffer må kroppen sørge for at holde væk fra sine indre organer, og det bedste sted at lagre dem er i fedtceller, så jo flere giftstoffer, du indtager, desto flere fedtceller vil din krop producere for at lagre giftstofferne sikkert; og jo større bliver dine elskovshåndtag.

Økologisk frugt og grønt indeholder større mængder protein end konventionelt dyrkede fødevarer. I dag er det de færreste mennesker, der får opfyldt deres behov for protein igennem kosten, men protein er faktisk vigtigt i din kost, for det både mætter mere end fedt og kulhydrater, og forsyner dig med byggematerialer til dine muskler.

Jo større muskelmasse, du har, desto højere bliver din forbrænding, og jo mere fedt forbrænder du dagen igennem, også når du sidder stille. Læs mere om alle fordelene ved at spise økologisk her.

3. Husk at drikke nok vand

Du bør drikke 2 liter rent vand om dagen. Maven er afhængig af vand for at kunne fordøje maden, og mangel på vand gør det vanskeligere at nedbryde næringsstofferne såsom kulhydrater og proteiner, der skal bruges som energi til at reparere og forstærke musklerne.

Leveren, som bestemmer, hvor alle næringsstofferne skal hen, behøver også vand til at omdanne oplagret fedt til anvendelig energi. Hvis du bliver dehydreret, henvender nyrerne sig til leveren for at få hjælp, hvilket igen formindsker dens evne til at omdanne oplagret fedt til energi. Du kan læse mere om vigtigheden af at drikke nok vand her.

4. Spis protein og byg muskler

Når din krop opbygger muskelvæv, bliver den til en slags kraftværk, der smelter fedt og øger dit stofskifte. Dermed kan du spise mere uden at tage på i vægt. Du kan ikke vedligeholde eller opbygge muskler, hvis du ikke spiser nok protein; sørg for, at det er protein af god kvalitet fra økologisk kød. Her kan du læse mere om vigtigheden af protein.

5. Træn på den optimale måde
De bedste resultater i et træningsprogram designet mod fedttab. opnår du ved hjælp af en kombination af styrketræning og High Intensity Interval Training (HIIT).

Mange undervurderer værdien af styrketræning, men det er helt essentielt og vil hjælpe din krop til at fastholde sin dyrebare muskelmasse og give dig en velproportioneret, veltrænet og sund krop. Taber du muskelmasse, falder dit stofskifte – lige det, du ikke ønsker, hvis du prøver på at tabe fedt.

Et lavere stofskifte betyder, at du må skære endnu mere ned på kalorieindtaget eller øge din fysiske aktivitet for at holde dit fedttab på sporet. Sats på at vægttræne mindst to gange om ugen – træningssektionen på denne hjemmeside giver dig flere rigtigt gode vægttræningsprogrammer, der passer til dit individuelle konditionsniveau: www.alun.dk/traening.asp

Det er videnskabeligt bevist, at HIIT er en mere effektiv måde at forbrænde fedt end en lang joggingtur, fordi du både brænder en masse kalorier af, mens du udfører HIIT træning og efter HIIT træningen har en signifikant højere fedtforbrændingseffekt.

Det korte af det lange er, at med HIIT forbrænder du mere fedt og som en ekstra bonus øger du hurtigt din kondition med træningssessioner, der varer kortere end 30 minutter – hvilket vil sige, at du ud over at forbedre din kondition hurtigere, også sparer tid i en travl hverdag! Læs mere om HIIT træning her: www.alun.dk/traening-high-intensity-interval-training.asp

6. Den kritiske søvn – Får du nok?

Undersøgelser har vist, at når unge, raske mænd kun sov 4 timer 2 nætter i træk, viste de fald (på 15 - 20%) i hormonet leptin, som undertrykker appetitten, samt en stigning i det appetit-stimulerende hormon ghrelin (på 25 - 30%). Leptin og ghrelin er de to appetit-regulerende hormoner. Leptin udløses fra fedtcellerne og hjælper med at gøre hjernen opmærksom på, at det er på tide at holde op med at spise.

Ghrelin produceres i maven og hjælper til at sætte gang i sultfornemmelserne. Forsøgspersonerne fortalte i øvrigt, at de var mere sultne efter deres nætter med for lidt søvn end efter nætter, hvor de havde sovet 10 timer. Desuden havde de større behov for søde sager, saltholdige produkter såsom chips samt stivelsesrig mad som brød og pasta.

Søvnmangel skaber altså lyst til at spise lige præcis de produkter, du bør undgå, hvis du gerne vil bevare et godt helbred og en slank krop. Du bør sove 8 timer hver nat. Her får du gode råd til, hvordan du opnår en god nattesøvn.

7. Lær at tænke de rigtige tanker

Du tiltrækker de ting ind i dit liv, der stemmer overens med dine fremherskende tanker. Tænker du over, om du er fed og overvægtig, er det lige, hvad du bliver. Fokusér aldrig på, hvad du ikke ønsker, men altid på, hvad du ønsker at opleve i dit liv.

Tænk positive tanker omkring din krop og fokuser på hvor smuk du er; elsk din krop fra top til tå. Hav et realistisk idealbillede af din drømmekrop og hold fast i dette billede.

Vore tanker er så magtfulde, at de skaber vores virkelighed; så hvis du får en negativ tanke i hovedet, så bare acceptér den og vend dernæst fokus mod din drøm - f. eks hvordan din drømmekrop ser ud, og føl hvordan du igen smyger dine yndlingsbukser på.

Mærk hvordan det er, når folk ser på dig og beundrer din smukke og sunde krop. På den måde vil du være et skridt nærmere opfyldelsen af din drøm.

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan bruge de rigtige tanker til, at opnå det du vil have ud af livet, ved at downloade min GRATIS e-bog: Sådan opfylder du dine drømme! www.alun.dk/nyhed-gratis-ebog.asp

Klik her for at få vores GRATIS fedt tabs e-bog


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

gerda nietzer skrev denne kommentar:
07-08-2013 21:11:47

det er igen ganske fantastisk, særlig den måde hvorpå de foregående artikler bliver genbrugt og sat sammen til en ny enhed,
mange tak


Myanne skrev denne kommentar:
20-06-2016 19:28:01

Det giver go mening


Myanne skrev denne kommentar:
20-06-2016 19:28:29

Det giver go mening


Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley