❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Nogle kulhydrater bliver hurtigt omdannet til fedt i din krop.

Skrevet 09-09-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Nogle kulhydrater bliver hurtigt omdannet til fedt i din krop.

Ifølge ny forskning taber folk, der er på en lav-kulhydrats slankekur sig, til dels pga. de indtager mindre fruktose. En type sukker som hurtigt kan blive omdannet til kropsfedt. Studiet viser, at den type af kulhydrater som nogen spiser, kan være ligeså vigtig som mængden.


Selvom fruktose naturligt findes i høje niveauer i frugt, er det også tilføjet til mange forarbejdede fødevarer, specielt som høj fruktose majs sirup.

I studiet udførte seks sunde og raske folk tre forskellige tests, som involverede at drikke forskellige blandinger af glukose og fruktose. Forskerne opdagede at fruktose langt hurtigere blev omdannet til kropsfedt og ved indtagelse til morgenmad ændrede det kroppens måde at håndtere fedt til frokost på.

Kort sagt:

Spise + Fruktose = Fedme

En del af det som gør høj fruktose majs sirup til et usundt produkt er, at det bliver omdannet til fedt i din krop langt hurtigere end nogen anden slags sukker.

"Vores studie viser for første gang den overraskende hastighed, som mennesker laver kropsfedt af fruktose," udtalte Dr. Elizabeth Parks, universitetslektor i klinisk ernæring på UT Southwestern Medical Center og hovedforfatteren til studiet.

“Når først du starter processen med fedt syntesen fra fruktose, er det svært at sænke farten," udtaler hun. “ … Konklusionen af dette studie er, at fruktose meget hurtigt bliver omdannet til fedt i kroppen."

Hvordan sker dette?

Det meste fedt er produceret i din lever, og når sukker kommer ind i leveren beslutter den, hvorvidt den skal lagre det, forbrænde det eller omdanne det til fedt. Fruktose går dog forbi denne proces og køre fuldt kraft fremad mod omdannelsen til fedt.

Ironisk nok, så er det selve de produkter, som folk stoler mest på vil hjælpe dem til at tabe sig -- Lightprodukter --- Oftest dem som indeholder mest fruktose!

Du burde ALDRIG spise et lightprodukt, de er fulde af døde ingredienser!
Fedt er ikke det eneste minus ved fruktose

En af de meste gennemgribende videnskabelige analyser offentliggjort hidtil om dette område fandt at fruktose indtagelse ledte til “Formindsket signalering til det centrale nervesystem fra to hormoner (leptin og insulin).”

Leptin er ansvarlig for at kontrollere din appetit og fedtlagring, såvel som at fortælle din lever hvad den skal gøre med den lagret glukose. Når din krop ikke længere kan “høre” leptins signaler, kan vægtøgning, diabetes og en række andre relaterede tilstande forekomme.

Spiser du mere fruktose end du ved?

Siden 1970erne er indtagelsen af høj fruktose sirup i USA røget i vejret. Den største bidragsyder er sodavand, hvor høj fruktose sirup er det primære sødemiddel. Men høj fruktose sirup findes ikke kun i sukkersøde drikke. Det er i størstedelen af forarbejdede madvare, som du ikke ville tænke på var sødt. F.eks. ketchup, salat dressing, brød og kiks.

Så selvom du ikke drikker sodavand, så indtager du sandsynligvis fruktose, hvis du spiser forarbejdede fødevarer --- Endda masser af det.

Læs ingredienslisten

Før du køber noget, så brug et par sekunder på at læse hvad du vil komme til at putte i din mund, før du putter det i indkøbskurven og køber det.
En tommelfingerregel er; hvis der er noget du ikke forstår på indholdslisten, så lad vær med at købe det!

Små mængder af hel frugt, som naturligt indeholder fruktose er ikke noget problem. Hvis du er sund kan du nyde frugt i moderate mængder i forhold til din stofskiftetype/metabolic type.

Klik her for at læse om, hvilke madvarer jeg anbefaler dig at spise for sundhed og vitalitet!

Kilde: Journal of Nutrition June 2008, 138:1039-1046


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Jacob skrev denne kommentar:
26-04-2013 23:47:05

Hvad med havregryn. Der er flere der siger det er usundt med kulhydraterne men mit blodsukker stiger ikke mere end hvis jeg spiser kød og grøntsager. Har diabetes 2 og defor interesseret i at gøre det godt


Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley