❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Kan du ved at drikke mere vand opnå et større vægttab?

Skrevet 27-09-2010 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Kan du ved at drikke mere vand opnå et større vægttab?

Det er et kendt slanketrick: Drik mere vand, og du vil opnå et større vægttab. Men er det nu også sandt? Endelig kan videnskaben måske komme med svaret. En ny undersøgelse har dokumenteret, at overvægtige mennesker på slankekur, som før hvert måltid drak to glas vand, tabte 2 kg mere end de forsøgspersoner, som ikke gjorde dette. Og et år senere bibeholdt de også en lavere vægt end den anden gruppe.


Mange af os har en tendens til at undervurdere vigtigheden af vand for vores helbred. Vidste du, at du kan overleve flere måneder uden mad, men at du uden vand ville dø efter få dage?

Vi kan ikke komme uden om den kendsgerning, at vand er absolut livsnødvendigt.

Hver dag mister kroppen vand gennem urin og sved, og den har brug for vedvarende at blive fyldt op igen, for vi består trods alt af 70 % vand.

Jeg tror, at de fleste mennesker er dehydrerede. Vær nu helt ærlig. Er du god til altid at drikke nok vand? Eller drikker du i stedet overvejende kaffe, cola, eller endnu værre light-sodavand (fyldt med ækelt aspartam) i løbet af dagen?

Går du kort og godt glip af et meget enkelt, helt gratis trick, ikke bare til at tabe dig, men også til at få et bedre helbred hurtigt og nemt?

Igen, vær nu helt ærlig?

Nu tilbage til undersøgelsen, som konkluderede, at de mennesker, der drak 2 glas vand før hvert måltid, spiste 13 % mindre end gruppen, der ikke havde drukket vand før måltidet.

Dette resulterede i en forøgelse på 44 % i vægttab bare ved at drikke vand.

Hvordan kan det at drikke mere vand hjælpe dig til vægttab?

Årsagen kan være fysisk. Ifølge visse forskningsresultater kan vandindtagelse igangsætte processer i kroppen, som skaber mere varme, øger stofskiftet og forbrænder flere kalorier.

En anden forklaring kunne være, at vand hjælper med at rense kroppen for de toksiner (tilsætningsstoffer i maden, fra hudprodukter, parfume osv.), som har ophobet sig i kroppen.

Det sikreste sted for kroppen at lagre toksiner er i fedtdepoterne. Så jo flere kemikalier du indtager via maden eller putter på huden, jo mere fedt vil din krop ophobe. Den bedste måde at tackle forgiftning på er ved at fortynde den med vand.

Din lever, som bestemmer, hvor alle næringsstoffer skal dirigeres hen, har også brug for vand for at konvertere ophobet fedt til anvendelig energi.

Hvis du er dehydreret, må nyrerne have assistance fra leveren, hvilket optager en del af de ressourcer, som skulle have været brugt til omdanne ophobet fedt til energi. Som resultat mindskes blodmængden, hvilket vil forstyrre din krops mulighed for at afgifte toksiner, forbrænde fedt og tilføre dine celler nødvendige næringsstoffer.

Og i tilgift vil det at drikke mere vand simpelthen gøre folk mindre interesserede i at drikke store mængder sukkerfyldte drikkevarer så som cola og frugtjuice. Disse drikke er noget af det værste for vægten.

Derudover, når du ikke drikker nok og derfor bliver dehydreret, vil du måske have opdaget, at du kan føle dig sulten. Hvis du sørger for at spise næringsrig mad og stadig føler dig sulten, kunne det meget vel være tilfældet, at du i stedet mangler vand.

Dette er en sikker strategi, du kan anvende før hvert eneste måltid, viser denne nye forskning.

Om vandet øger vægttab ved fysisk at fylde dig op, ved at skylle toksiner ud af kroppen, ved at øge din forbrænding, eller ved simpelthen at træde i stedet for sukkerfyldte drikke som juice og sodavand, vides stadig ikke, men hvordan er heller ikke så vigtigt.

Det vigtige at huske, hvis du prøver at tabe dig og ønsker at finde en gratis, effektiv måde at øge din forbrænding på, er, at rent vand er det hemmelige våben til at bekæmpe overspisning og reducere sult, du har ledt efter.

Det kan også nævnes, at kronisk dehydrering som resultat af ikke at drikke nok vand er blevet sat i forbindelse med et forbavsende stort antal tilstande lige fra kronisk træthedssyndrom, depression til forhøjet blodtryk, sklerose og astma, ifølge dr. Ferydoon Batmanghelidj, som har skrevet bestselleren: ”Your Body´s Many Cries for Water”, som kan købes på Amazon.com.

Dr. Batmanghelidj kalder vand for “naturens mirakelmedicin”, fordi det er så essentielt for et godt helbred.

I løbet af årene har jeg læst en del forskning omkring vand og har eksperimenteret på min egen krop for at se, hvad der virker bedst, og dette er, hvad jeg er kommet frem til:

Aluns 7 hemmelige vandtips for et sundt liv og fedtforbrænding

Når først du er gået over til rent vand og har fjernet eller skåret ned på købejuice, cola osv., er dit næste spørgsmål måske, hvor meget vand du behøver. Sådan her gør jeg:

1. Jeg starter dagen med et stort glas vand (jeg drikker langsomt op til en halv liter), før jeg spiser morgenmad. Dette får mig genhydreret efter 8 timers søvn.
2. Jeg har altid et stort glas vand ved mit skrivebord. Du skulle overveje at gøre det samme.
3. Jeg forsøger også at drikke et stort glas vand en halv time før hvert måltid for ikke at fortynde fordøjelsesenzymerne, og så drikker jeg små slurke, mens jeg spiser, efter behov og lyst.
4. På varme sommerdage og dage, hvor jeg træner, drikker jeg mere vand.
5. Når jeg går på toilettet, er jeg opmærksom på farven og lugten af min urin. Den skal være klar, rigelig og ikke lugte. Mørkegul urin er et tegn til dig om, at du skal drikke mere vand.
6. Hvis jeg skal væk hjemmefra, tager jeg en flaske vand med mig.
7. Og så mærker jeg efter, hvornår jeg er tørstig. Hvis jeg er tørstig, har jeg ikke drukket nok vand.

Denne strategi virker rigtig godt for mig. Jeg tæller ikke, hvor meget vand jeg drikker i løbet af dagen. Jeg lytter bare til, hvad min krop fortæller mig. Overvej at prøve det og se, om du kan mærke forskel.

Tænk også på, at når du bliver ældre, virker din tørstmekanisme ikke så effektivt, så ældre mennesker skal huske at drikke regelmæssigt, og vær igen sikker på, at din urin er lys og klar.

Det kunne godt være en af grundene til, at folk får rynker, når de bliver ældre. De bliver langsomt, men sikkert dehydrerede. Forestil dig friske vindruer, spændstige af væske, og så tørrede rosiner!

Konklusion: Hvordan kan det at drikke mere vand hjælpe dig til vægttab?

Vand er det mest dominerende element på jorden, og ifølge en legende er ungdomskilden en vandkilde, som findes på Bahamian Island. Faktisk er vand så vigtigt, at dets tilstedeværelse på andre planeter er det mest interessante tegn på liv, videnskabsmænd kan finde.

Og dog tager vi tre simple atomer, H2O, for givet.

Tager du vand for givet i forhold til din sundhed og din vægt?

Prøv de 7 tips nedenfor, og måske bliver du overrasket over, hvor meget bedre du vil få det og se ud.

1. Start dagen med et stort glas vand.
2. Hav altid et stort glas vand ved dit skrivebord/arbejdsplads.
3. Drik et glas vand en halv time før hvert måltid, og drik en smule vand, mens du spiser, efter behov.
4. På varme dage eller dage, hvor du træner, skal du drikke mere vand.
5. Når du går på toilettet, så vær opmærksom på urinen.
6. Hvis du er væk hjemmefra, så tag en flaske vand med dig.
7. Og som det sidste, vær opmærksom på tørstsignaler. Hvis du er tørstig, har du ikke drukket nok.

Denne artikel handler om at lytte til, hvad din krop fortæller dig. Din krop lyver aldrig; den elsker dig altid, passer på dig, snakker til dig og prøver at hjælpe dig. Stop op et øjeblik, og lyt til dens visdom.

Hvad fortæller din krop dig?

Held og lykke, og som man siger i Skotland: ”Slangiba”, eller skål!

P.S.: Et alternativ til vand kan være grøn te.

P.P.S.: Her er en af de bedste artikler, jeg har skrevet: Vand er kilden til dit liv!

Referencer: American Chemical Society National Meeting August 22-26, 2010, Boston, MA
 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

minna skrev denne kommentar:
28-09-2010 09:59:41

jeg drikker ca 3 liter vand om dagen samt 2 til 3 stor kopper groen te
det har jeg gjort laenge og har bestemt ikke tabt mig desvaerre


Elin Olsen skrev denne kommentar:
28-09-2010 10:18:32

Hvad med miniraler og salte der bliver skyllet ud hvis man drikker for meget vand?


Kirsten Sørensen skrev denne kommentar:
28-09-2010 10:54:29

Nyrerne kommer vel også på overarbejde, hvis man drikker for meget vand. Drikker selv ca. 2 l dagligt (lidt mere, når jeg træner) + grøn te, men taber mig ikke af den grund.


Vis alle kommentarer

Rene Hansen skrev denne kommentar:
28-09-2010 11:01:31

Minna->

Kan du være sikker på du ikke også har skiftet kostvaner? - Ville du måske tage vægt på hvis dupede indtagelsen af så meget vand?

->Elin Olsen

Vi indtager i forvejen langt over den mængde af næsten alle mineraler som vi behøver.
Især salt

Hvis man tænker logisk, så giver det jo ikke mening at indtage ekstra vand - Medmindre man er tørstig.
Alt der skal til for at leve et sundt liv er at lytte til sin krop og vide hvad man indtager.

Bonus:
Det blev sagt engang at man skal indtage x antal glas vand om dagen.

Det er forkert, undersøgelsen bag overstående sagde ikke noget om "glas vand" det blev sidenhen ændret fordi det er nemmere at forstå.

Men resultatet af undersøgelsen sagde:
"Indtage x mængde væske"
Vand fra hanen er ikke den eneste kilde til væske, og vi indtager faktisk en stor del igennem mad - Især frugt og grønt.

Dog skal det noteres at det aldrig kan skade at drikke en god slat vand, i ny og næ. Så har man altid et vanddepot klar til hvis man nupper en spontan løbetur.
Og hvad kroppen ikke bruger kommer jo ligesåfint ud igen! Fantistisk godt gennemtænkt.


Poul Søndergaard skrev denne kommentar:
28-09-2010 11:38:45

Pas på med at drikke for meget vand,nyrernes evne til at regulere væskebalancen forrykkes, hvis vi drikker for meget.
Det er en myte at vi som menesker skal drikke 2L. vand om dagen, det er der intet videnskabligt belæg for.


Rene Hansen skrev denne kommentar:
30-09-2010 11:27:24

Poul Søndergaard->

Drik hvad du føler for.

En tommelfinger regel er at hvis ens urin enten er stærkt farvet, eller meget svagt farvet, så gør du noget forkert.


Inge-Lise skrev denne kommentar:
10-10-2010 09:25:44

Jeg har prøvet adskillige forskellige kure.

Jeg lavede en test den ene gang med vand-indtagelsen.

Jeg kørte 14 dage hvor jeg ikke indtog den anbefale mængde vand, og hvor jeg drak alt andet ( blandt andet light cola. )

Så derefter kørte jeg en periode også 14 dage, hvor jeg indtag 2,5 liter vand dagligt og hvor jeg skær drastisk ned på light cola med mere.

( Det skal lige siges at jeg talte alt hvad jeg indtog, og indtog samme mængde kalorier hver dag i hver periode)

Den periode hvor jeg ikke indtog meget vand tabte jeg mig 1,2 kilo.

Derimod den periode hvor jeg indtog vand tabte jeg hele 2,8 kilo.

Så her gør det bestemt en forskel.

// Inge-Lise


Tom skrev denne kommentar:
20-02-2013 12:31:00

"tre simple atomer, H2O"-)


Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley