❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Hvordan taber vi hurtigt 3 cm mavefedt omkring livet?

Skrevet 29-08-2019 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvordan taber vi hurtigt 3 cm mavefedt omkring livet?

For 2 måneder siden var vi så heldige at kunne byde vores smukke hundehvalp Idun velkommen til vores familie. For mig betød det, at jeg måtte op to gange hver nat for at tage hende udenfor, hvor hun kunne gøre det, hun skulle. Resultatet var naturligvis dårlig søvn for ”dad” og 2 kg ekstra uønsket vægt. Dette er ikke overraskende, for forskning har vist, at de mennesker, som kun sover 6 timer eller mindre, havde 3 cm større taljemål end dem, der sov 9 timer. Men det er ikke det eneste, for dårlig søvn øger også risikoen for sukkersyge, hjertekarsygdom osv.


Jeg er overbevist om, at regelmæssig, god nattesøvn ikke bare er nøglen til et succesfuldt vægttab, MEN også er NØGLEINGREDIENSEN, der bestemmer dit helbred i fremtiden samt dit glædesniveau.

Derfor er en god nats søvn fundamentet for ALT, hvad jeg deler på denne hjemmeside!

Heldigvis var min søvnmangel og min vægtstigning kun midlertidig, og som Idun (se billedet herunder) begynder at sove igennem om natten, vil jeg snart tabe det uønskede fedt, når jeg igen får mere søvn.

Sådan gør søvnmangel dig FED!

Når du ikke kommer i seng i ordentlig tid, tror din krops fysiologi bogstavelig talt, at den sulter.

Ja, helt bogstaveligt sulter, for siden tidernes begyndelse er vi blevet programmeret til at sove og stå op i overensstemmelse med solens cyklus.

At sove lidt mindre om sommeren og lidt mere i de kolde vintermåneder.

At sløse med søvnen bliver helt bogstaveligt set som en trussel mod din overlevelse.

Søvnmangel forårsager skyhøje niveauer af ghrelin, som er kendt som “sulthormonet,” hvilket gør dig sulten, selvom du i virkeligheden ikke har brug for mad.

Det ser også ud, som om ghrelin også påvirker din hjernes nydelsescentre og får dig til at gå efter SUKKERHOLDIGE fødevarer især om aftenen.

Det er grunden til, at når du er træt, har du ringe selvkontrol og kan ikke holde dig fra at spise fødevarer med et højt sukkerindhold.

Det er det, der sker for mig – når jeg er overtræt, spiser jeg flere ”syndige ting,” og jeg har ikke energi til at træne, som jeg ellers normalt gør.

Det er virkelig gode nyheder for dine fedtceller, men ikke så godt for dit ønske om at have en veltrænet, slank, atletisk krop eller en sund krop, for vi kender jo alle farerne ved at spise for meget sukker.

Endvidere mindskes både din motivation for at træne og intensiteten, du træner ved, når du er træt. Og tilmed er din restitution efter træning forringet.

Og sidst, men ikke mindst, er det meget svært at være en glad, positiv person, når alt, du ønsker, er at komme i seng igen!

Ja, at gå i seng i rette tid er uden tvivl det bedste, du kan foretage dig, for dit helbred og dit velvære!

Hvordan ved du, om du får nok søvn?

Professor Nathaniel Kleitman, fysiolog og pionér indenfor søvnforskning, opfandt en af de simpleste testmetoder til at finde ud af, om du lider af søvnmangel:

Tidligt på eftermiddagen skal du tage en ske og gøre dit soveværelse mørkt, så du kan gøre dig klar til at tage en lur.

Placér en metalbakke på gulvet ved siden af din seng, og hold skeen over bakken, mens du gør dig klar til at falde i søvn.

Vær sikker på at kigge på klokken, før du lægger dig ned, og skriv om nødvendigt tidspunktet ned. Dernæst skal du, når du falder i søvn, og skeen lander hårdt på bakken, hvilket øjeblikkeligt vil vække dig, tjekke tiden igen og se, hvor meget tid der er gået.

Hvis du er faldet i søvn indenfor 5 minutter, betyder det, at du har alvorlig søvnmangel.

Hvis det har taget dig 10 minutter at falde i søvn, er det stadig et tegn på, at du godt kunne bruge mere søvn. Hvis du har været i stand til at holde dig vågen i 15 minutter eller mere, før du faldt i søvn, er du sandsynligvis veludhvilet.

Hvis du ikke lige har en ske eller en metalbakke, kan du stadig tage testen ved at sætte din alarm til at bippe efter 15 minutter for at se, om du falder i søvn, inden den bipper.

Hvornår er det optimalt at gå i seng?

Mange mennesker taler om de magiske 8 timers søvn.

Men det er ikke kun, hvor mange timer du sover, som er vigtigt, men også hvornår du går i seng, som virkelig betyder noget.

For ser du, din krop restituerer fysisk mellem kl. 22 og kl. 2, mens den restituerer mentalt mellem kl. 2 og kl. 6.

Så hvis du går i seng omkring midnat, har du allerede mistet 50 % af din krops tid til at hvile, reparere og restituere, OG hvis dette er din normale døgnrytme, risikerer du at blive syg.

Så hvis du vil gøre en virkelig god ting for dit helbred, skal du slukke lyset så tæt på kl. 22 som muligt.

Hvis du normalt går i seng kl. 22, bør du gøre overgangen blid. Gå i seng en halv time tidligere med en god bog. Overvej også at tage et brusebad for at få dig til at slappe af

Nu tænker du måske, at du ikke har tid til at gå i seng kl. 22 og sove i 8 timer. Men det er ikke pointen, for det drejer sig ikke om, hvor mange timer du er vågen, men hvad du får udrettet i de timer, du er vågen.

Når du er veludhvilet, vil du FÅ TID FORÆRENDE, fordi du vil blive meget mere produktiv.

7 nøgletrin til at få en god nats søvn hver eneste nat

1. For det første skal du sikre dig, at du sover i fuldstændigt mørke. Vi bruger både gardiner og persienner for at lukke alt lys ude fra vores soveværelse. Det er også en god idé at komme udenfor i frokostpausen om vinteren - selv på skyede dage - for at udsætte huden for lys.

Dette hjælper til med at regulere kroppens naturlige rytmer.

2. Sov med åbne vinduer for at få frisk luft. Sov i et koldt rum, og hvis det bliver for koldt, kan du tage sokker osv. på.

3. Undgå sukkerholdige fødevarer især i timerne før sengetid, og drik ikke kaffe eller andre koffeinholdige drikke senere end kl. 15, da det ellers vil holde dig vågen. Et enkelt glas vin kan være godt, men for meget alkohol vil ødelægge din søvnkvalitet.

4. Brug ALDRIG din smartphone, iPad osv. i sengen, da lyset fra skærmen vil holde dig vågen og stimulere dig på et tidspunkt, hvor du skal falde til ro. Det er også bedst at undgå at se fjernsyn ideelt 2 timer før sengetid. Det bør være unødvendigt at nævne, at har du et fjernsyn i soveværelset, skal det flyttes et andet sted hen!

5. Før jeg blev 30 år, læste jeg kun få bøger, men nu glæder jeg mig til at komme i seng med en god bog og læse, til jeg bliver træt. Læsning bidrager til personlig udvikling og er en god måde at gøre sig parat til at sove.

6. Hvis du har hovedet fuld af tanker, kan du begynde at skrive dem ned. Dette hjælper ofte hjernen med at falde til ro.

7. Idet du lukker dine øjne, kan du bruge nogle sekunder på at takke for alt det, du er taknemmelig for. Taknemmelighed er så utrolig kraftfuldt!

Konklusion

Søvnmangel får dig til at spise mere, hungre efter sukker og koffein, bruge mere tid på TV og din computer, og din motivation for at træne mindskes, når du er træt.

Jeg kan ikke understrege det kraftigt nok, at regelmæssig god nattesøvn – og regelmæssig er nøgleordet – er fundamentet for din sundhed, dit velvære og selvfølgelig en slank, atletisk krop.

Ja, det er den absolut vigtigste nøgleingrediens.

Sov sødt.

P.S.: Mens jeg skrive dette, har jeg sat turbo på mit fedttab med midlertidig faste (intermittent fasting). Se, hvordan du også kan komme i gang med intermittent fasting her!

Yderligere læsning:
Longer sleep is associated with lower BMI and favorable metabolic profiles in UK adults.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley