❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Gør din Cola Light dig fed?

Skrevet 21-06-2014 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Gør din Cola Light dig fed?

Kalorielette fødevarer og drikke bliver solgt for at hjælpe dig til vægttab, men forskning viser, at kunstige sødemidler som aspartam faktisk forårsager vægtstigning i stedet for vægttab. I tilgift sættes kunstige sødestoffer i forbindelse med mange sygdomme, herunder kræft. Her er en video, som nok vil chokere dig.


Ja, det er sandt: Det kunstige sødestof aspartam, som engang blev hyldet som et vidundermiddel, fordi det smager som sukker, men uden kalorierne, kan faktisk gøre dig tykkere i stedet for tyndere, og kan også forårsage sygdomme, herunder kræft.

Klik på videoen nedenfor for at lære mere!

Forskning viser, at aspartam og andre kunstige sødestoffer risikerer at gøre dig tyk, ikke tynd!

I et klassisk forsøg på 80.000 kvinder, udført af The American Cancer Society for 25 år siden, viste det sig, at de kvinder, der indtog light-sodavand, tog mere på i vægt end dem, der indtog almindelig sodavand.

Denne vigtige undersøgelse bliver rutinemæssigt tilsidesat af de folk, der fremmer brugen af kunstige sødestoffer.

Konklusionerne ovenfor bliver bakket op af en nyere undersøgelse: ”Tag på i vægt ved at skifte til light-produkter.

Kunstige sødestoffer og sukkertrangens neurobiologi”, som fandt frem til, at de epidemiologiske data peger på, at kunstigt sødede føde- og drikkevarer sætter sig på sidebenene.

En undersøgelse udført af forskere ved The University of Texas Health Science Center i San Antonio, som blev præsenteret ved et møde for nylig i The American Diabetes Association, bekræfter allerede eksisterende forskning i, at indtagelse af light-sodavand slet ikke er en uskyldig nydelse.

De fandt derimod, efter at have fulgt 474 forsøgspersoner, som havde indtaget light-sodavand i næsten 10 år, at deres taljemål voksede 70 % mere end hos de forsøgspersoner, som ikke havde indtaget light-sodavand.

Endvidere havde de forsøgspersoner, som indtog to eller flere light-sodavand pr. dag en 500 % større forøgelse af taljemålet!

Forældre, vær opmærksomme:

En undersøgelse, som strakte sig over to år, og som involverede 166 skolebørn, konkluderede, at en øget indtagelse af light-sodavand kunne sættes i forbindelse med et højere BMI-tal ved opfølgning, hvilket indikerer vægtstigning. Herudover har en undersøgelse af 11.654 børn med navnet ”Growing Up Today Study,” rapporteret en positiv sammenhæng mellem light-sodavand og vægtøgning hos drenge.

Kunstige sødestoffer som aspartam kan forårsage eller forværre følgende sygdomme:

• Sclerose
• Epilepsi
• Kronisk træthedssyndrom
• Parkinson
• Alzheimer
• Mental retardering
• Lymphoma
• Fødselsdefekter
• Fibromyalgi
• Sukkersyge.

Kunstige sødestoffer sættes også i forbindelse med kræft.

Er det ikke på tide, at vi stopper op et øjeblik og tænker over konsekvenserne, før vi putter noget i munden?

Den gode nyhed: Salget af aspartam er gået NED

Heldigvis er farerne ved aspartam ved at sprede sig i folks bevidsthed. Ifølge seneste rapport fra Foodnavigator.com er det globale salg af aspartam faldet signifikant gennem det første kvartal af regnskabsåret hos Ajinomoto (virksomheden, der fremstiller aspartam).
DU lader dig måske snyde af light-sodavand … men det gør din hjerne ikke!

Selvom stoffer som aspartam og andre kunstige sødemidler ikke har nogen kalorier, lader din krop sig ikke snyde.

Når den modtager en ”sød” smag, forventer den, at der følger kalorier, og når dette så ikke sker, fører det til en forvrængning af din krops biokemi på en sådan måde, at det faktisk kan føre til vægtforøgelse.

Og hvad angår tilfredsstillelsen af din søde tand, kan din hjerne sagtens kende forskel på rigtigt sukker og det kunstige sødestof, selvom din bevidste hjerne bliver snydt.

Kunstige sødestoffer har en tendens til at fremprovokere mere aktivitet i hjernens lystcenter, men på samme tid give mindre reel tilfredsstillelse.

Så når du indtager kunstige sødestoffer, forventer din krop, at der kommer mere; den hungrer efter mere af samme slags og samtidig også efter rigtigt sukker, for din hjerne stiller sig ikke tilfreds på celleplan med denne sukker-erstatning.

Forskning viser også, at kunstige sødemidler kan ødelægge din krops evne til at kontrollere dit kalorieindtag, hvilket kan føre til overspisning.

Kunstige sødestoffer som aspartam kan:

• Øge din appetit
• Øge din trang til kulhydrater
• Stimulere fedtophobning og vægtøgning.

Konklusion: Gør Cola Light dig fed?

Kunstige sødemidler som aspartam er potentielt farlige kemikalier, som på ingen måde hører hjemme i fødekæden.

Anvender du dem i et forsøg på at tabe dig, spiller du hasard med dit helbred.

Jeg foreslår, at en bedre strategi er at læse ingredienslister for at sikre dig, at du ikke uden at være klar over det indtager aspartam og andre uønskede tilsætningsstoffer.

En gylden regel siger, at hvis du ikke forstår en ingrediens på listen, skal du ikke købe varen. Helsekost (økologisk kød, fisk, frugt, grøntsager, nødder, frø osv.) indeholder ikke væmmelige kemikalier.

Og naturen ved selvfølgelig bedst.

Hvis du ønsker at komme i form, så er det muligt meden lille indsats. Det er slet ikke så hårdt.

Der er ingen genveje, men hvis du følger de råd, jeg giver i min gratis e-bog om vægttab, vil resultaterne overraske dig.

Held og lykke med det.

P.S.: Næste gang du ser en overvægtig person, så læg mærke til, hvad vedkommende drikker. Ja, i de fleste tilfælde vil det være en light-sodavand. Man behøver ikke at være Einstein for at regne ud, at noget ikke hænger sammen!

Læs også: Aspartam – gør dette kunstige sødestof dig syg?

Referencer og uddybende litteratur:

1 Preventive Medicine 1986 Mar;15(2):195-202
2 Yale Journal of Biology and Medicine June 2010; 83(2): 101–108
3 PLoS ONE 7(4): e31570
4 Diabetes Care July 2007; 30(7e59)
5 European Food Safety Authority July 26, 2012
6 Foodnavigator.com July 31, 2012
7 Seattlepi.com July 27, 2012
8 Clinical and Experimental Rheumatology July 4, 2012
9. Meeting of the American Diabetes Association, San Diego, California, June 26, 2011


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Patrick skrev denne kommentar:
20-08-2012 15:24:26

Nu kan der jo være mange faktorer, som spiller ind i den undersøgelse. Det kan sagtens ske, at de personer som har drukket light produkter, har tænkt at de godt måtte indtage mere usund mad, fordi at light produktet kompenserer for det. Jeg siger ikke at undersøgelsen er forkert, blot at de undersøgte med garanti ikke har haft den samme kost. Man skal også huske på, at amerikanere i høj grad benytter sig af fastfood.
Den sammenhæng mellem overvægtige og light-sodavand, det kan man jo ikke sige er en 100 % korrekt slutning, for der kan også være sammenhæng mellem et ønske om vægttab, og overvægtige med light-sodavand.


Sille skrev denne kommentar:
21-08-2012 08:26:00

Jeg tænker ligesom Patrick at det må være meget individuelt, da jeg og en del andre atleter jo faktisk drikker light produkter og spiser light produkter - og vi er ikke fede. Så den undersøgelse holder ikke stik.


Charlotte Knudsen skrev denne kommentar:
21-08-2012 08:41:22

Maden har helt sikkert også indflydelse, men vi kan ikke komme udenom - at "light" er kunstigt og må være opfundet af F.. i vrede, og mærkeligt nok, så er det typisk overvægtige der køber light produkter.


Vis alle kommentarer

Kirsten skrev denne kommentar:
21-08-2012 08:54:55

Dejligt at denne artikel kommer frem. Tænk på hvad der sker i kroppen, når den bliver udsat for kunstigt sukker: Bugspytkirtlen tror at den får sukker og begynder at producere insulin, det kunstige sukker har ikke nogen receptorer, insulinen kan koble sig til, hvorfor insulinen drøner "forvirret" rundt i kroppen. Det kan da ikke være sundt. Er det måske også en af grundene til at der forekommer så mange tilfælde af diabetes ???? Tænk Jer om inden i bruger light-produkter


jens Ole skrev denne kommentar:
21-08-2012 08:55:23

Hvor er jeg glad for jeg slet ikke drikker sodavand, mere. Jeg har fået en gastric bypass og kan slet ikke tåle boblerne i øl og sodavand. men foretrak sukkersodavand. det er helt slut nu.


Kristian skrev denne kommentar:
21-08-2012 09:16:03

Nu er det jo ikke lige frem ny viden - blot endnu en undersøgelse der støtter det man fandt ud af for over 25 år siden. I mellemtiden er fedme måske ikke den største anke imod brug af kunstig sødestof som aspartam - Husk det anvendes ligeledes som rottegift.....


Englen på skulderen skrev denne kommentar:
21-08-2012 09:49:13

undskyld min udmelding, men hvis folk ikke ser det alvorlige i denne artikel, lyver de godt og grundigt for dem selv. held og lykke med det...


Ilse Jarl Hansn skrev denne kommentar:
21-08-2012 10:16:34

Jeg drikker ikke så meget sdodavand og aldrig light. Jeg synes vand er bedre, da det ikke forstyrrer ens smagsløg. Det er da synd at ødelægge den godre smag en værtinde eller en selv har givet maden.
Børn nutildags kan ikke drikke andet end sodavand, der synes jeg forældrene har et stort ansvar. Hvis man vænner dem til vand fra starten, undgår man mange slåskampe.
Koldt vand er da en herlig drik.


Pia skrev denne kommentar:
21-08-2012 13:05:08

Jeg synes det er tankevækkende at man måske kan blive syg af at indtage lightprodukter, men jeg er ikke enig i, at alle føler en ekstra sult efter indtagelsen. Jeg bliver mindre sulten efter at have drukket light cola, men gør det ikke ret tit. Jeg er insulinresistent, og har derfor ikke godt af sukker og for mange kulhydrater.


Janus skrev denne kommentar:
21-08-2012 13:34:06

Jeg kunne aldrig drømme om at drikke sodavand (sukkervand) eller indtage lightprodukter. Hvad skulle årsagen være til at fylde sådan noget i sin krop?

Enhver med en smule realitetssans kan da regne ud at det er det rene sundshedsskadelige bras.

Jeg spiser kun kød fra græsspisende kvæg eller lam, grøntsager + masser af æg og sund fedt.

Jeg begriber slet ikke tanken med de ulækre morgenmadsprodukter, masseproduceret hvedebrød, smørbare blandingsprodukter osv.


Pernille skrev denne kommentar:
21-08-2012 13:51:14

Jeg er diagnosticeret med fibromyalgi tilbage i 2008. Jeg lærte via USA og Holland om undersøgelser og forskninger, hvor bl.a. patienter med fibromyalgi og andre kroniske smertesygdomme undgik aspartam og smagsforstærkere med særdeles positiv effekt.
Jeg gav det chancen og allerede efter under 2 mdr. mærkede jeg stærk forbedring i mine smerter. Jeg er på ingen måde tyk, men troede som mange andre, at light produkter var "sundere".
Pludselig havde jeg meget færre smerter. Jeg kunne smide mine krykker langt væk og jeg var slet ikke så udmattet som hidtil.
2 mdr. efter igen, blev jeg ovenikøbet gravid.

Aspartam bliver i kroppen lavet om til formaldehyd. Det er lige så giftigt som Cyanid og Arsenik. Og som en anden nævner, så bliver det brugt til myre-og rottegift. Bon appetit.


Martin hardiman skrev denne kommentar:
21-08-2012 14:25:15

Endnu en af din skramme kampagne. Hvornår vil du fat grunden til dansker er fed er pga. det de proper i hovedet ikke pga. En pepsi max!! Så må du forklare hvordan 100 vis af atleter stå på scenen hver år i skarp form med en fedt % på 3-4 selv om aspartam indgår i deres mad og drikker varer. Det er din artikler som gøre vores arbejder som rådgiver 1000 gang sværer!! .. Så fortælle du bare folk de bliver fed af light sodavand, og de kan død .. Så kan os andre være i form året rundt!


Claus Nielsen skrev denne kommentar:
22-08-2012 09:06:43

Har nu ikke den store plan om at skifte light produkter ud.
Jeg skiftede fra alm cola til light, og lagde ikke om på andre kostvaner. Det resulterede i et vægttab på 40kg over 5 mdr.
Har dog siden skiftet sodavand ud med vand, men skal jeg have en sodavand, så er det light


Kenneth skrev denne kommentar:
22-08-2012 11:28:33

Dejligt at man kan ødelægge nødvendigt og fornuftigt forskning med en ensidig artikel :-)
Og hurra for journalistisk frihed til at fordreje ting med det formål at jage en skræk i livet på uoplyste mennesker...


Lene Rump skrev denne kommentar:
23-08-2012 11:59:37

Fint at få dette gentaget.
Men hvorfor fremskyndes godkendelse af Stevia som fødemiddel ikke ? den har været undervejs i flere år, men syltes stadig.


Anna Andersen skrev denne kommentar:
24-08-2012 09:25:07

Det vil gi ret god mening! Jeg dyrker op til 4 timers motion om dagen 6 dage om ugen (Konkurrencesport) og spiser kun kø og grøntsager og jeg taber mig ikke. Til stor frustration !! Men jeg drikker, hånden på hjertet, seriøst meget cola zero og pepsi max!!! Det tror jeg stopper nu. Den gratis e-bog, hvor kan man downloade den?:))


Bente skrev denne kommentar:
28-08-2012 20:53:46

Undskyldninger - undskyldninger og atter undskyldninger for bl.a. at fortsætte med at drikke Cola Light og andre usunde former for sodavand og light produkter. Vand er og bliver det der slanker mest og også slukker tørsten bedst. Har i bekvemt også glemt det faktum, at det også er påvist at bl.a. Cola Light "æder" tænderne, eller mener i også at det er maden??? Fortsæt med jeres Cola Ligt og anden sodavand og læg alle jeres penge hos tandlægen, eller få gebis før i fylder 30-40 år, hvis i har råd til det til den tid.


Figen Kirkan skrev denne kommentar:
04-09-2012 22:07:10

Er glad for at ikke har penge til sodavand eller fastfood eller smøger. Er blevet buttet, pga dårlige søvn, spiser mad på forkerte tilspunkter nogengang indtager jeg for stor portioner.Er glad for at alligevel ikke at have nogen livstils sygedomme, jeg tro at de hænger sammen med min mor der er analalfebet der har opdraget mig til at live så naturligt så muligt


Anette skrev denne kommentar:
10-09-2012 20:34:03

Jeg ser faktisk også tit overvægtige med en gulerod i munden - jeg gætter på, at det ikke er dén, der gør dem fede. At en fedling drikker light, beviser ingenting.


Helle Christoffersen skrev denne kommentar:
30-08-2013 14:00:54

Det er en kendt og veldokumenteret sag, at folk ofte spiser og drikker mere af light-produkterne, end hvis de får den "fede" udgave, fordi det sidder i baghovedet, at det jo ikke feder, så de behøver ikke være så opmærksomme på mængden.
For konspirationsteoretikerne er der også den hage ved aspartam, at rygtet siger, at Carl Rove (en af Geroge W. Bushs nærmeste rådgivere) har store økonomiske interesser i produktet og brugte sin magt til at få det godkendt hurtigt og uden tilstreækkelige undersøgelser af virkningen


pia skrev denne kommentar:
19-09-2013 14:34:50

Super artikkel. Jeg sender den straks vidre til min veninde der indtager store mængder cola light og forstår ikke at hun bliver ved med at øge vægten hvilket går hende meget på.
Tak for et par lærerige ord.
Med venlig hilsen Pia


Anne-Louise skrev denne kommentar:
10-01-2014 03:35:00

Vil det sige at cola-Light, faktisk ikke er bedre end almindelig? Altså at det er bedre drikke almindelig?


Samo skrev denne kommentar:
24-06-2014 11:29:00

ADI for aspartam er fastsat til 40 mg dagligt per kilo kropsvægt. En liter sodavand sødet med aspartam må højst indeholde 600 mg aspartam.

En person, der vejer 60 kilo, kan drikke 4 liter sodavand med aspartam eller spise ca. 1 kilo slik med 2.000 mg aspartam/kg, før ADI bliver overskredet. Man skal dog huske, at mange andre dagligvarer også indeholder aspartam.
http://videnskab.dk/krop-sundhed/eu-derfor-er-sodestoffet-aspartam-nu-frikendt

Et andet sted kan man læse, at man skal drikke 600 halvlitters light produkt før 1 person bliver syg!

De undersøgelser er for mange utroværdige da de bygger på så få mennesker i undersøgelserne. Dette set i forhold til hvor mange der egenligt drikker produkterne! Oven i øger du sukkertrængen så de i undersøgelsen kan have indtaget mere slik, undersøgelsen bygger slet ikke på at man har fulgt dem 100% og lavet dem kosten og hold øje med om de putter ting i munden som feder. Tja fis og hum bug, nogen forsøger at få ramt på Coca Cola - Lin mening! Husk på at mange andre light produkter også indeholder dette sødemiddel, så synden bestemt at det er forker at angribe denne virksomhed alene! Derfor er det utopi at tro på denne undersøgelse Alun.dk ligger op. Men hvem skal man snart trop på i denne verden, i hvertfald bør det være mere kontrollerede og større antal forsøgspersoner med!

TAG DOG ANSVAR FØR MAN LUKKER MØG UD!


Michael skrev denne kommentar:
24-06-2014 11:48:00

Hvad så med Stevia som bliver anbefalet af mange paleofolk. Snyder det også hjernen?


Henrik skrev denne kommentar:
24-06-2014 15:57:48

Artiklen starter med: "Skrevet 21-06-2014 af Alun Biggart"
Men hvordan kan den første kommentar så være fra den 20-08-2012 ?


Benda skrev denne kommentar:
24-06-2014 17:11:11

Hej
For 15-20 år siden var jeg på kursus hos Leif Larsen i Køge
Han solgte magnet sengetøj, sten på messer, vi talte begge med Jette Holm der skrev bøger om sten,og han skrev en bog om kinesiologi og rygproblemer
Min nu eksmand havde sukkersyge, der blev sagt drik Nikoline almindelige sodavand aldrig sukkerfri
Jeg kan ikke selv lide smagen af light så det er nemt, men mange har vænnet sig til smagen. Øv
Det er fint det blir dokumenteret, men din hjerne er jo klog den ved jo at nu drikker vi noget ...gift,sukker!


kai bilgrav skrev denne kommentar:
24-06-2014 20:46:46

ja det er stof til eftertanke


sys skrev denne kommentar:
25-06-2014 19:21:52

Det gælder vel ikke for Stevia ????


Slik Grisen skrev denne kommentar:
01-10-2014 08:45:50

Øhm.... det er sikkert rigtigt nok. Det lyder bare totalt underligt! Selv mine lærere rynker på brynene... well, man kan da bare stoppe med at drikke cola!


Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley