❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Overvægt - derfor bliver vi så fede

Skrevet 02-10-2005 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Overvægt - derfor bliver vi så fede

I Danmark er der inden for de sidste årtier sket en markant stigning i antallet af overvægtige og fede mennesker. Fedme og overvægt er næsten blevet en epidemi.


Det er ikke kun i Danmark, at dette fænomen forekommer, men også i resten af den vestlige verden. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO, er der i princippet tale om en global epidemi af fedme, som truer folkesundheden.

På trods af, at fedtprocenten i danskernes kost inden for de sidste 15 år er faldet markant, er andelen af overvægtige steget.

Hvad kan årsagen være til dette? Det har været fremme visse steder, at det kunne skyldes, at vi spiser langt flere kulhydrater end tidligere, men de sidste nye undersøgelser peger på, at det er det fysiske aktivitetsniveau hos den danske befolkning, som er faldet.

Så på grund af, at vi nu laver endnu mindre fysisk aktivitet, i forhold til den mængde energi, vi indtager, bliver der flere og flere overvægtige. Deles det fysiske aktivitetsniveau op i arbejds- og fritid, er det vores aktivitetsniveau på arbejdet, som tilsyneladende er den største synder.

Inden for de sidste 10 –15 år har næsten dobbelt så mange danskere fået stillesiddende arbejde, hvilket med stor sandsynlighed er årsagen til, at antallet af overvægtige danskere bliver ved med at stige. 

Læs mere om slanke, fedme og overvægt her 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley