❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Fedttab Del 6: Hemmelighed 5: Spis dig til fedttab ved at hæve stofskiftet.

Skrevet 03-10-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Fedttab Del 6: Hemmelighed 5: Spis dig til fedttab ved at hæve stofskiftet.

Spis dig til fedttab. Dette hemmelige trin, vil hurtigt og nemt vil hjælpe dig til at opbygge og beholde den slanke krop, som du fortjener ved hjælp af sund kost. Spis dig slank!


Hemmelighed 5: Spis dig til vægttab ved at hæve stofskiftet.

Nu ved du, at vedligeholdelse eller øgning af muskelmasse er essentielt i ethvert fedttabsprogram. Du kan ikke opbygge den krop, som du ønsker dig, hvis du ikke sørger for, at den får nogle byggeklodser af en ordentlig kvalitet. Byggeklodser som den kan arbejde med, for at få dig til at se ung og slank ud.

Før jeg forklarer, hvad jeg mener med kvalitetsbyggeklodser, så lad os se tilbage på noget fra tidligere. Vores DNA viser, at mennesket ikke har ændret sig i betydeligt grad de sidste 40.000 år.

Faktisk har vores gener kun ændret sig 0,02 %! Dette er ensbetydende med, at du i den moderne rumalder befinder dig i en stenalderkrop: Dine behov er de samme som dine forfædres. (Derfor er det ikke spacefood, men en naturlig kost du skal leve af )

Desuden findes der indbygget i dine gener, vejen til en sund, slank og veltrænet krop. Det eneste du i virkeligheden behøver at gøre, er konsekvent at spise de fødevarer, som det var Naturens mening, at du skulle spise - Det samme som dine forfædre. Det er det samme for din bil.

Hvis den normalt kører på benzin, så får den problemer, hvis du fylder den op med diesel.

Giv dine gener hvad de har brug for, og vil de passe deres arbejde – Nemlig at holde dig sund og smuk. Hvis du giver dem noget, de ikke kan genkende eller i forkerte forhold og mængder, vil de gå amok– Resultatet er en større livvidde, hurtigere ældning og i nogle tilfælde for tidlig død.

Men det er rent faktisk, det vi gør. Vi fylder vores tank op med forurenet brændstof (kommer de forkerte fødevarer i munden). Eller udtrykt på en anden måde; Du kunne ikke drømme om at fodre løver med græs eller giraffer med bøffer, da de selvfølgelig både ville blive fede og syge.

Det, der endelig fik mig til at indse, hvor vigtig kosten er for min sundhed, var da jeg læste følgende fakta:

• Mere end 98 % af din krops 100 milliarder celler, inklusiv muskler, indre organer, tænder og knogler udskiftes hvert år!

• Indenfor den seneste måned er din hud og cellemembraner blevet fuldstændigt genopbygget.

• Indenfor de seneste 3 måneder har du fået en helt ny blodforsyning.

• Indenfor de seneste 6 måneder er hver eneste proteincelle i din krop blevet udskiftet.

Din krop genopbygges dagligt, udelukkende af de fødevarer du spiser. Hvis du spiser ”Junkfood” fra fastfood og lignende, vil din krop ende med at blive en losseplads!

Det stemmer. Hver gang du spiser fødevarer af dårlig kvalitet, indbygges det direkte i kroppens struktur. Du kan ikke undslippe det faktum at:

Du bliver, hvad du spiser!

Så hver gang du spiser en Big Mac, drikker en light cola eller spiser et færdigvareprodukt fyldt med kemikalier, kan du spørge dig selv, om du ønsker det skal bruges til f.eks. din lillefinger eller dit højre øje?

Det er nemlig det du gør. Den kost du spiser, bliver en del af DIG.

Hvis du spiser en kost, der er fremmed for dine gener.

Fødevarer som er døde og ikke har nogen næringsværdi, der som oftest også er fyldt med skadelige kemikalier, hvordan kan du så forvente at forblive ung og smuk?

Husk at skønhed kommer indefra!

Så vi er ALLE genetisk designet til at spise, som vores jæger- og samlerforfædre spiste. De fleste af vores sundhedsproblemer i dag er et direkte resultat af, hvad vi spiser eller ikke spiser. Men her kommer det store spørgsmål: Hvad spiste vores forfædre?

De spiste ØKOLOGISK kød, fisk, grøntsager, frugt, nødder og frø skyllet ned med rent vand. Hverken mere eller mindre!

Men er det sådan vi spiser i dag?

Nej, bestemt ikke.

Faktum er, at folk spiser fødevarer, der er fremmede for deres gener! Og det gør dem syge, fede og gamle i en alt for tidlig alder!

Fastfood, kommercielt fremstillede fødevarer, fødevarer med kunstig smag, farve og sødestoffer, pasteuriseret mælk, hvidt brød, soja, cola, light drikke osv. osv., osv….

ALLE disse fødevarer er fremmede for dine gener. Det er disse fødevarer, som gør folk fede, syge og får dem til at se gamle ud før tiden, samt forkorter deres levetid. Det er disse fødevarer, som erstatter cellerne i din krop, hvis du vælger at spise dem.

En meget simpel huskeregel er: Der skal liv til at give liv.

Hvis de fødevarer du spiser, er døde og ikke indeholder nogen livsenergi, vil de heller ikke kunne gøre noget for din sundhed og skønhed. Faktisk det lige modsatte. De døde fødevarer som, folk spiser i dag, suger i bogstavelig stand livet ud af dem.

Hvorfor?

Fordi når du spiser en død fødevare, der ikke indeholder nogen næring (vitaminer, mineraler osv.), er din krop nødt til at anvende sine gemte reserver af vitaminer og mineraler osv. for at fordøje og optage den døde fødevare. Du er kort sagt, nødt til at stjæle næringsstoffer fra din egen krop.

Du suger rent bogstaveligt, livet ud af din krop, når du spiser døde fødevarer. Vi kunne også kalde disse kunstige fødevarer for minus fødevarer. Det er præcis det, som de gør ved dit helbred, udseende og levetid. De trækker lidt fra, for hver bid du tager.

Så før du putter noget i munden, så stop op og overvej i et sekund eller to. Er denne fødevare fyldt med liv og vil den medvirke til at opbygge den krop, som jeg drømmer om? Eller er den i realiteten død, og vil medvirke til sygdom og overvægt?

Ville det ikke være en bedre ide at spise, som du er genetisk designet til, så du ikke bare bliver sund, men også veltrænet og smuk på samme tid?

Vælg de rigtige typer af kulhydrater, fedt og proteiner. Det vil gøre hele forskellen for, hvorvidt du vil blive for tidligt gammel, eller se ud og føle dig lige så ung, som det er meningen at du skal. Desuden vil det hjælpe dig til at kunne passe dine yndlingsjeans.

Så lad os nu se på, hvordan du skal ernære din krop for at opnå sundhed, skønhed og en flot flad mave!

A. Naturlige, økologiske fødevarer
For det første bør du basere din kost på ØKOLOGISK kød, fisk, grøntsager, frugt, æg, nødder og frø skyllet ned med rent vand. Hvis du spiser på den måde 80 % af tiden, har du 20 % til udskejelser. Der er ingen grund til at være fanatisk. Men det handler om at være konsekvent i sine valg.

Det er disse fødevarer, som du er genetisk designet til at spise og det er de fødevarer, der skaber sundhed! Det er dem, der vil holde dig ung og smuk samt hjælpe dig til at leve et langt og godt liv. Grunden får du her:

Økologiske fødevarer indeholder langt flere næringsstoffer end konventionelle produkter. I nogle undersøgelser, hvor man har sammenlignet fødevarer såsom grøntsager, har man fundet op til 15 gange flere næringsstoffer i de økologiske udgaver. Dette er vigtigt, fordi disse næringsstoffer, (vitaminer, mineraler, antioxidanter osv.) hjælper med til at sinke ældningsprocessen. Klik på dette link, hvis du vil vide mere: www.alun.dk/nyhed-Oekologi-er-virkelig-bedre.asp

Det vil hjælpe dig til at holde den slanke linie, hvis du spiser økologisk. Hvorfor så lige det? Du vil have en mindre tilbøjelighed til at overspise, fordi økologiske produkter indeholder langt flere næringsstoffer end konventionelle. Du vil dermed ikke have behov for de samme mængder for at få de nødvendige næringsstoffer til at opbygge sundhed, som hvis du spiser konventionelt. Så resultatet vil være en mindre chance for, at du spiser for meget!

Desuden har mange økologiske fødevarer et højere indhold af protein end konventionelle fødevarer. Som vi har været inde på tidligere, er protein vigtigt for at opbygge muskler for at forbrænde fedt. Vi går mere i detaljer om dette koncept lidt senere.

B. Metabolic Typing
Et af de vigtigste skridt du kan tage lige nu, hvis du vil optimere din vægt, dit energiniveau og undgå at blive gammel før tid, er at kende din stofskiftetype. Start derefter med at spise de sunde kulhydrater, proteiner og fedt, i de rigtige forhold som passer til din krops unikke biokemi.

For mange vil dette være noget nyt, men der er en grund til at de fleste mennesker ikke har succes med alle-er-ens kostplanerne:

Lige så unik du er på ydersiden (kropsbygning, hår og øjenfarve osv.) lige så unik er du unik indvendig. Med andre ord så er din krops biokemi, eller stofskifte helt speciel for dig, og derfor har du særlige ernæringsmæssige behov for din unikke krop.

Du kan tage en hurtig og nem test for at finde din stofskiftetype ved at klikke på dette link: www.alun.dk/test_din_stofskiftetype.asp Du kan også få en større forståelse for hvilke forhold af fødevarer, der er ideelle for dig på denne hjemmeside: www.metabolictyping.dk

Når du først kender din stofskiftetype og begynder at spise de rigtige forhold af proteiner, fedt og kulhydrater i forhold til din unikke krop, vil du hurtigt begynde at få det bedre og se bedre ud. De fleste opdager hurtigt, at de spiser alt for mange kulhydrater og for lidt fedt og protein.

C. Proteiner bygger muskler og forbrænder fedt
Jo mere muskelmasse du har, jo hurtigere kører dit stofskifte og jo højere er sandsynligheden for, at du har en lavere fedtprocent. Er det ikke en god deal?

Måden, du opbygger muskler på, er den klassiske. Vægttræning og et tilstrækkeligt indtag af protein! Jeg vil gennemgå træningsdelen i hemmelighed nummer 6, så lad os kigge på, hvorfor det er vigtigt at spise proteiner nok, hvis du vil holde dig ung og smuk.

Protein kommer fra græsk og betyder ‘af største vigtighed’, da det er fundamentet for alt liv. Hvis du dræner en veltrænet krop for vand, vil mere end 50 % af det resterende i kroppen være protein.

Den genetiske struktur i alle kroppens celler består af protein. Dine muskler, hjernen, huden, ja selv det hæmoglobin, som transporterer ilt rundt i kroppen, består af protein. Faktisk kontrolleres alle kroppens funktioner, lige fra blinken med øjnene til sportslige udfoldelser af tusinder af forskellige enzymer – og alle enzymer er proteiner.

Så for at holde dig smuk, er du nødt til at spise de rigtige mængder protein af en ordentlig kvalitet. (Din stofskiftetype vil afgøre dette www.metabolictyping.com)

Jeg anbefaler, at du spiser protein af høj kvalitet ved hvert eneste måltid, inklusive morgenmad!
Nu tænker du sikkert: Kød til morgenmad? Er manden blevet tosset? Det kan man da ikke.

Men så er spørgsmålet; Hvor højt ønsker du i virkeligheden at tabe dig?

Tænkte det nok. Prøv det, og du vil blive overrasket over, hvor godt du får det, og i hvor god form du kommer!

Der bør være kød, fisk, æg osv. på din tallerken ved hvert ENESTE måltid. Hvis du gør det og spiser grøntsager til, vil du være godt på vej til at opnå en smuk, slank og veltrænet krop samt have masser af energi hele dagen.

Hvis du virkeligt ønsker at maksimere dit indtag af protein, kan du overveje at supplere din kost med et sundt proteinprodukt efter din træning. Det vil hjælpe dig i din restitution og opbygning af muskler. Men du bør holde dig langt væk fra de kommercielt fremstillede produkter, som både er varmebehandlede og fyldt med skadelige kemikalier. De fleste proteinprodukter på markedet er et spildprodukter fra fremstillingen af ost.

Det eneste sunde og levende proteinpulver som jeg har kunnet finde på markedet er Immunopro.

Læs en omfattende artikel om valle proteinpulver

D. Hold dit insulinniveau under kontrol – vælg de rigtige kulhydrater
Insulin er noget alle mennesker har brug for. Uden insulin ville vi gå i hyperglykemisk chok og dø, men de fleste af os har desværre alt for høje insulinniveauer.

For meget insulin accelererer ældningsprocessen og gør dig hurtigt fed!

Hvis du spiser for meget sukker, kornprodukter og lignende unaturlige fødevarer stiger dit insulinniveau. Det svarer nogenlunde til at sætte foden på speederen, på vejen mod til alderdom og overvægt.

Dette er et kæmpeproblem i Danmark, fordi vi spiser så meget brød, pasta og morgenmadsprodukter. Det er ikke naturligt for mennesker, at spise den slags fødevarer. Husk at du aldrig ville servere græs for løverne og lade girafferne få bøffer. Hvis du gør det, hvordan kan du så forvente sundhed?

De fødevarer som hæver vores insulin til unormale niveauer, er fremmede for vores gener. Fødevarer vores forfædre aldrig ville have indtaget, da de først i nyere tid er kommet ind i fødekæden.

Vi har kun spist kornprodukter (brød, pasta osv.) i 10.000 år, og vores indtag af tilsat sukker i vores kost er steget fra 0,5 kg om året for 100 år siden til 70 kg om året i dag. Cola, slik, kager, færdigretter mm. er alt sammen fyldt med sukker. Kan det overraske nogen, at vi er blevet syge og fede plus for det meste ligner noget, der har overskredet sidste salgsdato for længst?

Nogle eksperter mener, at op til 60 % af alle hvide mennesker er allergiske eller intolerante overfor den gluten, der er i kornprodukter! Det er rigtigt dårlige nyt for de mennesker som uden at vide det, hver eneste dag spiser fødevarer, der skader deres helbred. I fremtiden vil dette blive mere velkendt, og folk vil blive klar over problemerne ved gluten intolerance, og hvor udbredt det er. I mellemtiden så gør dig selv den tjeneste at droppe kornprodukter og lignende!

Hvis du normaliserer dit insulinniveau ved at spise den rigtige kost, så tager du et kæmpeskridt fremad i fedtforbrændingsprocessen. Det fungerer på denne måde.

Når du spiser et måltid med mange kulhydrater, stiger dit blodsukker. Dette får bugspytkirtlen til at frigøre insulin. Insulin sikrer, at dine celler modtager livsnødvendigt blodsukker, og øger lagringen af glykogen.

Det får også din krop til at bruge flere kulhydrater, og dermed mindre fedt som brændstof. Og insulin omdanner halvdelen af kulhydraterne i din kost til fedt som lagres.

Med andre ord, når vi spiser for mange kulhydrater, sender vi en hormonel besked via insulin til kroppen (faktisk til fedtcellerne). Beskeden er:

"Hold på fedtet nu."

Forhøjede insulinniveauer fortæller ikke bare kroppen, at den skal lagre kulhydrater som fedt. De fortæller den også, at den IKKE skal frigøre lagret fedt. Dette gør det umuligt for dig, at anvende dit eget kropsfedt som energi. Så de overskydende kulhydrater i kosten gør dig ikke bare fed. De sørger også for, at du bliver ved med at være det.

For meget insulin kan være meget skadeligt for din krop og dit helbred. Det hyppigste resultat er diabetes. Der er mere end 250.000 danskere med diabetes og det tal forventes at stige til det dobbelte indenfor få år. Men det er kun toppen af isbjerget. Jeg er bange for, at vi ikke bare vil se en eksponentiel stigning i antallet af diabetikere, men mange af dem vil være børn.

Desuden er: For højt blodtryk, fedme, forhøjet kolesterol og triglycerider, hjertesygdom, nyresvigt, infertilitet og neurologiske skader, alle resultatet af at spise for mange af den forkerte slags kulhydrater og deraf forhøjede insulinniveauer.

Så hvis du ønsker at forbrænde fedt som energi, er du nødt til at kontrollere dit insulinniveau. En kost, med et højt indhold af raffineret sukker, frigør mere insulin som hæmmer fedtforbrændingen.

Så hvis du føler dig, eller ser ældre ud, end du burde - Uanset om symptomerne viser sig i din hud, dit ansigt, knogler, dit energiniveau, eller i hjernen, er der stor sandsynlighed for, at det er de forkerte kulhydrater som er skyldige. Specielt er det sukker og kornprodukter, som er hovedsynderne. Vi har alle brug for en vis mængde kulhydrater i kosten. Det er logisk, men dem vi har brug for, er de gode kulhydrater, som findes i frugt og grøntsager.

Med andre ord, den populære Atkins diæt har fat i noget af det rigtige. De fleste mennesker (afhængig af deres stofskiftetype www.metabolictyping.dk) indtager alt for mange kulhydrater, men for at være mere præcis. De spiser for mange af de kulhydrater, der findes i kornprodukter og sukker, mens de spiser for få af de sunde kulhydrater fra frugt og grøntsager.

Den vestlige verdens afhængighed af kornprodukter (brød, pasta osv.), og søde sager såsom slik og sodavand m.fl. garanterer ikke alene, at flertallet af befolkningen bliver overvægtige, men også at de vil se ældre ud og føle sig ældre end de burde.

Som tidligere nævnt er din krop ikke designet til at indrette sig efter de unaturligt høje insulinniveauer, som sukker og kornprodukter resulterer i. Så ikke bare får den overskydende insulin dig til at lagre overskydende kulhydrater som fedt, (hvilket er hovedårsagen til, at så mange mennesker er fede og overvægtige), men den overskydende insulin undertrykker også andre livsvigtige hormoner og immunforsvaret. Det gør dig ikke bare gør dig gammel før tid, men også kan medføre alvorlige helbredsproblemer.

Så et godt fedtforbrændingsprogram (og generelt sundhedsprogram) omfatter en begrænsning i indtaget af unaturlige kulhydrater for at sikre et sundt insulinniveau. Ved at gøre det, har du taget et kæmpe skridt i retning af, at få den krop du drømmer om!

E. Du bliver ikke tyk af fedt!
Lad os rette på misforståelsen, for hvis fedt virkelig var den store skurk, som de såkaldte kost-eksperter gerne vil have dig til at tro, så ville vi alle sammen være en hel del slankere, end det er tilfældet. Hvorfor nu det? Ganske enkelt fordi vi har reduceret vores indtag af fedt de seneste årtier, men vi bliver alligevel stadigt federe og federe. Når det drejer sig om fedt for at opnå sundhed, skønhed og vægttab, er der 2 ting du er nødt til at forstå.

1. Din stofskiftetype afgør, hvor meget fedt du bør spise.

2. Det er vigtigt at vælge den rigtige slags fedt.

Når du spiser de rigtige mængder fedt i forhold til din stofskiftetype vil du føle dig mæt og have masser af energi.

Når du føler dig mæt efter at have spist, vil du være mindre tilbøjelig til være sulten efter de søde sager, som får dig til at tage på.

Først og fremmest skal du spise så meget fedt, som du har brug for i forhold til din stofskiftetype. Dernæst skal du vælge de sunde fedtstoffer og undgå de usunde:

Sunde fedtstoffer. Der skaber skønhed
Mættet fedt fra kød
Fedt fra fisk
Smør
Kokosolie
Olivenolie
Fedt fra avocado
Kvalitetsfiskeolie som Nordic Naturals

Usunde fedtstoffer, der gør dig syg
Vegetabilske olier (højt indhold af omega 6)
Transfedt

Mange af jer, der læser dette, vil spørge: Hvordan kan mættet fedt være sundt? Men mættet fedt er ikke den djævel, som de såkaldte eksperter (misinformerede eksperter) vil have os til at tro. Faktisk er det en livsvigtig forudsætning for at være sund og rask. Tænk over følgende:

Hvis ikke det var Guds mening, at du skulle spise mættet fedt, ville gud så ikke have sørget for, at vi havde kød uden mættet fedt til vores rådighed.

Hvis du vil vide mere om, hvorfor mættet fedt er godt for os, så læs denne artikel: www.alun.dk/sund-kost-livet-er-fedt.asp

Her er et vigtigt råd, når det handler om stegning: Brug kun smør, ghee eller kokosolie når du steger, for de er de eneste fedtstoffer, som er stabile ved høje temperaturer.

Brug aldrig olivenolie til stegning. Det er fint til salater og dressinger, men det er ikke stabilt nok til at kunne tåle opvarmning. Du må aldrig bruge de billige vegetabilske olier i madlavningen.

Klik her, hvis du vil vide, hvorfor kokosolie er godt for dig: www.alun.dk/shop/oekologisk-kokosolie.asp

Da mange af jer som læser dette, ikke kun er interesseret i fedttab, men også i skønhed, er der endnu en ting, som mange ikke er klar over.

Kan du huske, at jeg fortalte dig tidligere, at du hver måned får ny hud og cellemembraner? Så hvis du vil se godt ud, er du nødt til at spise de fødevarer, der indeholder byggestenene, der understøtter en sund hud. Jeg kan ikke sige det ofte nok. Du kan ikke undslippe det faktum at:

Du bliver, hvad du spiser!

Man kan simpelthen ikke adskille sundhed og skønhed.

Skønhed kræver sundhed. Skønhed er i virkeligheden den ydre manifestation af en sund krop. Det du ser på ydersiden er en refleksion af, hvor sund du er på indersiden. Jeg ved godt, at det ikke lyder særligt romantisk, men sådan er det.

Med dette i baghovedet er det vigtigt at forstå, at der er en direkte sammenhæng mellem skønhed og essentielle fedtsyrer. Når du får optimale mængder af essentielle fedtsyrer, danner de en barriere i huden mod tab af fugtighed, så de er naturens perfekte fugtighedscreme.

Så når jeg registrerer, at min hud bliver for tør, og det gør den særligt i de kolde vintermåneder, så øger jeg blot mit indtag af fedt i kosten. Både mættet fedt og de supersunde umættede omega-3 fedtsyrer fra kvalitetsfiskeolie.

Klik her, for at læse mere om fordelene ved fiskeolie: www.alun.dk/shop/fiskeolie.asp

Det er sørgeligt, at fedt har fået sådan et dårligt ry, for det er byggeklodserne til alle cellemembraner i din krop. Du har brug for det som energi, et sundt immunforsvar, sunde knogler osv. Det er rigtigt, at der findes gode og dårlige fedtstoffer, men det betyder ikke, at alt fedt er dårligt. De fedtstoffer der bør undgås, er transfedtsyrer og de omega- 6 fedtsyrer, der findes i vegetabilske olier. I dag får vi for lidt omega-3 og alt for mange omega- 6 fedtsyrer. Hvis målet er skønhed, sundhed og fedttab er du nødt til at ændre balancen!

Når det kommer til fedt og din sundhed, gælder det om er at holde sig til de gode fedtstoffer fra ovenstående tabel samt indtage det i de rigtige mængder, set i forhold til din krops kemi og personlige stofskiftetype.

F. Undgå kunstige kemikalier, smagsstoffer, farver og konserveringsmidler
For bare 100 år siden klarede vi os uden kunstige stoffer og kemikalier, hvilket selvfølgelig var meget sundere end i dag. Som tiderne dog skifter. I dag anslås det, at hver enkelt af os indtager 10 kg kemikalier om året. Vi får dem fra vores kost, vi smører dem på huden, og vi indånder dem fra forurenet luft.

Og dette, mine damer og herrer er en af hovedårsagerne til, at vi bliver federe. Det sikreste sted for din krop at lagre disse kemikalier, er nemlig i dine fedtceller.

Hvis du spiser for mange kemikalier, vil du kunne se det på din hud, og din krop vil producere flere fedtceller for at kunne lagre de kemikalier, som den ikke kan slippe af med.

Kort sagt bliver du fed af at spise og smøre disse unaturlige stoffer på din hud.

Desuden bliver du ikke kun fed af alle de kemikalier Det påvirker ligeså ofte din hud i en negativ retning, da huden er et af kroppens vigtigste organer med hensyn til udrensning. Se dig selv i spejlet, og se om du synes, at din hudfarve ser ud, som du kunne ønske dig. Hvis ikke, så er det på tide at tage et seriøst kig på, hvad det er du putter i munden og smører på huden, samt begynde at drikke noget mere rent vand, så du kan få skyllet kemikalierne ud af kroppen.

Nogle mennesker vil opleve en ubehagelig bivirkning ved kemikalierne. Kroppen vil begynde at binde vand, fordi kroppen er designet til at bekæmpe forurening med fortynding. Det er derfor, at nogle mennesker ser ud som om, at de har fået sprøjtet vand ind under huden – som en vandballon. Det ser ikke særligt kønt ud, men det er relativt nemt at komme af med det, hvis man siger fra over for kemikalieholdige fødevarer.

Så bare ved at begynde at læse varedeklarationerne og sørge for kun at putte sunde økologiske produkter i munden samt smøre naturbaseret kosmetik på din hud, kan du tage et kæmpeskridt i kampen for at slippe af med uønsket fedt på sidebenene!

Dette er ensbetydende med et nej tak til fødevarer, som er fyldt med kemikalier, ligeså med hypede kosmetik produkter baseret på usikre ingredienser. De bedste produkter som jeg har kunnet finde, er fra Green People: www.alun.dk/shop/oekologisk_hudpleje.asp

G. Kaloriereduktion
Som vi fastslog tidligere, er noget af det dummeste du kan gøre, hvis du vil gøre noget ved din størrelse, at skære ned på kalorierne. Det virker ikke i det lange løb. Du vil blot blive endnu tykkere, fordi dit stofskifte reduceres yderligere.

Så tænk på dig selv som værende tynd og følg rådene i denne bog til, hvordan du skal bevæge dig og ernære din krop

H. Fødevarer du bør undgå: Mælk, Soja, Fabriksmad osv.
Vi har talt om sukker og kornprodukter, men det er mindst lige så vigtigt at undgå pasteuriseret mælk, sojaprodukter og fabriksfremstillede fødevarer, som er fyldt med farlige kemikalier.

De færreste er klar over at mælk, som er pasteuriseret ved høje temperaturer, i bund og grund er dødt, da proteinerne er blevet beskadiget og alle enzymer er afgået ved døden.

Dette er en af årsagerne til, at så mange mennesker er allergiske overfor mælk.

Soja er en anden usund fødevare. Det meste af det soja du finder i fødevarer, er GMO soja. Med mindre soja er blevet fermenteret, kan du risikere at udsatte dig selv for en lang række antinæringsstoffer. Soja er ikke den mirakelkost, det bliver udråbt til at være. Det er billigt at producere, og det er profitabelt. Det er den eneste årsag til, at der bliver reklameret så meget for det.

Hvis du vil vide mere om Soja, så klik her: www.alun.dk/helse-myter-sandheder-soya.asp

Hvis du spiser den slags fødevarer, vil du øge antallet af fedtceller for at kunne lagre uønskede giftstoffer og yderligere ophobning af vand. Så fjern dem fra din kost.

Sørg for at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen, da det holder huden fugtig og skyller giftstofferne ud af kroppen

I. Husk at have det sjovt
Det vi gør hjemme hos os, er ganske enkelt, at vi spiser kød og grøntsager ved alle tre hovedmåltider. Vi roterer også vores kost, så vi får lidt variation og samtidigt mindsker risikoen for at udvikle fødevareallergier. Når man baserer sin kost på fødevarer, der fremmer sundhed, er det forbavsende så få søde sager, man har behov for.

Men det er vigtigt at have det sjovt og skeje lidt ud en gang imellem. Måden vi gør det på, er at spise sundt 80 % af tiden og have 20 % tilbage til sjov og pjat. For mit eget vedkommende betyder det en plade af Dagoba’s lækre chokolade og en STOR portion is i weekenderne!

Klik her for at læse Del 7: Bliv Slank: De 7 hemmeligheder til et varigt vægttab!  


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Stine skrev denne kommentar:
05-06-2010 22:29:31

Jeg kan godt lide at vedkommende siger dette i en artikkel der ellers bygger på rene fakta
"Hvis ikke det var Guds mening, at du skulle spise mættet fedt, ville gud så ikke have sørget for, at vi havde kød uden mættet fedt til vores rådighed."
Men, ja, alt i de rette mængder idet der er mange mineraler, olier og proteiner som mennesket har brug for. Men man skal IKKE overdrive med de røde kødtyper.


Peter Johansen skrev denne kommentar:
29-07-2010 09:14:50

Enig med Stines kommentar, bortset fra at resten af artiklen også virker meget "frelst" og mere bygger på "von gehören sagen", altså, bygger på diverse videnskabelige resultater sammensat efter behov. Jeg vil gerne pege på den udbredte dæmonisering af hvede. Fint nok hvis der er nogle der har hvedeallergi. Men det er vi andre der har over for andre fødevarer og over for naturen selv birk, græs, mandler etc. Men slap nu af, hvede er et fint næringsprodukt med højt proteinindhold. der skrives: "Vi har kun spist kornprodukter (brød, pasta osv.) i 10.000 år", som om det skulle være et argument for at det er unaturligt. Mon ikke mere det handler om, hvad der spises sammen med brødet og på brødet og i hvilke mængder?


Alun skrev denne kommentar:
02-08-2010 14:15:08

Hej Peter og Stine

Min krop fortæller mig at liv behøver liv med hensyn til mad.

Med dette mener jeg at kød og grønsager giver mig den bedste form for næring.

Med hensyn til brød, mener jeg at de ikke indeholder nok næring og desuden bliver flere og flere mennesker intolerante over for gluten, som de fleste brød indeholder.

Du er måske ikke enig i mine synspunkter og det respektere jeg.

Alun


Vis alle kommentarer

sally skrev denne kommentar:
18-10-2011 19:27:37

De færreste er klar over at mælk, som er pasteuriseret ved høje temperaturer, i bund og grund er dødt, da proteinerne er blevet beskadiget og alle enzymer er afgået ved døden.
Et link der underbygger denne påstand ?


Caroline skrev denne kommentar:
12-01-2014 02:05:01

Supergod artikel. Jeg syntesførst og fremmest at den er godt skrevet, og velformuleret. Jeg havde selv en påstand om flere af emnerne (fedt, insulin...) og de påstande bliver godt understøttet af denne artikel. Selvom artiklen er gammel er den stadig aktuel.
Nu ligger jeg nok i den noget yngre del af læserene med kun 15 år på bagen er jeg stadig meget uvidende omkring sundhed. Jeg endte derfor på denne side, i et forsøg på at lappe de huller jeg har i min viden om sundhed. Jeg er godt klar over, at det med hvad vores krop har ikke står helt klart endnu. Alligevel bringer denne artikel nogle vigtige og aktuelle emner på banen. Så må vi se hvad fremtiden bringer og om det går op for folk at fedt er en vigtig kilde til sundhed.


Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley