❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Fedttab Del 2: De 7 hemmeligheder til et varigt vægttab!

Skrevet 07-10-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Fedttab Del 2: De 7 hemmeligheder til et varigt vægttab!

Vægttab NU ;-) De 7 hemmelige trin, der hurtigt og nemt vil hjælpe dig til at opbygge og beholde det vægttab, som du fortjener. Få et Vægttab her og nu!


Overvægt – Det 21 århundredes epidemi

Det er vanskeligt at tabe fedt, men endnu vanskeligere at bevare fedttabet. Mange af os investerer store mængder af tid, energi og penge på at komme af med de overflødige kilo. Men alligevel viser de nyeste tal en skræmmende, entydig tendens: Vi bliver stadig både tykkere og mere syge.

I USA f.eks. er over 70 procent af befolkningen overvægtige og 30 procent er decideret fede. Antallet af overvægtige personer i Danmark har nu passeret de 400.000.

I øjeblikket koster overvægtige danskere hvert år vort samfund syv milliarder kroner og omkostningerne stiger ukontrollerbart. Og dette er kun toppen af isbjerget. Hvis vi kigger nærmere på tendensen, så bliver fedme en epidemi, som fremover vil belaste vores sundhedssektor som en stor ukontrolleret bølge.

Overflødigt fedt er ikke bare ubehageligt og ikke særligt attraktivt at bære rundt på. Det er også aldeles usundt på flere måder. Overvægt medfører alvorlige helbredskonsekvenser der INKLUDERER:

Mindre energi, større risiko for at udvikle diabetes, hjerte-karsygdomme og lignende, samt forringelse af ens selvværd og selvtillid . Desuden viser undersøgelser, at fede mennesker generelt set tjener færre penge og har en mindre sandsynlighed for at blive gift.

Mange af jer som læser denne bog er sikkert i udmærket form og behøver måske kun at smide nogle få kilo for at blive klar til sommeren på stranden. Det store spørgsmål er imidlertid, hvordan man opnår optimal sundhed og ideel vægt.

Desværre findes der ingen mirakelkure eller sikre operationer, der kan flytte os fra et liv med overvægt og følgesygdomme til et liv med en sund krop og normal vægt!

Den magiske diæt findes heller ikke – trods hundredvis af påstande fra såkaldte eksperter. Nogle hævder, at en reduktion af det daglige kalorieindtag er den sikre vej til succes. Andre påstår at lav-fedts diæter vil hjælpe dig til at passe dine favoritbukser.

Atter andre fremhæver høj-protein diæter som vejen til at smelte dine kilo væk. Og dette er bare nogle af de mange slankemetoder, der tilbydes. Ikke sært, at vi bliver forvirrede.

Ekstreme slankekure kan “snyde” kroppen til et midlertidigt, kunstigt fedttab. Problemet er bare, at du ikke kan snyde din krop i længden. De fleste tager al den tabte vægt på igen og i mange tilfælde endnu mere.

Det er en kendsgerning, at slankekure alene ikke virker. Hvis det var tilfældet ville alle kvinder have figurer som modeller, og alle mænd ville have en mave som et vaskebræt. For at få resultater der holder, er du nødt til at arbejde for sagen.

Det vil sige spise sundt, dyrke den rigtige motion og indarbejde de nødvendige ændringer i din livsstil. Husk: Hvis du gør, som du altid har gjort, får du, hvad du altid har fået.

Tab ikke modet, du har heldet med dig. Om et øjeblik vil jeg indvie dig i de 7 hemmeligheder, du bør kende for at opnå det resultat du har tørstet efter;

Din drømmekrop.

Tillykke, du har taget det første og vigtigste skridt. Beslutningen om forandring. Og nu er det tid til en ny, sund og atletisk krop. Denne fedttabs-bog vil gennem de 7 hemmelige trin give dig den information, som du behøve for at opnå de resultater, du ønsker: En sund, slankere og yngre udgave af dig selv.

Men før jeg afslører løsningen til, hvordan du kan udskifte dit bildæk med en muskuløs og atletisk mave, er det vigtigt at se på, hvordan det hele begyndte.
Når du forstår hvordan problemet opstod, vil det være nemmere for dig at forstå og implementere løsningen fra de 7 hemmelige trin.  

Hvorfor bliver vi overvægtige? - Kroppens natur og den moderne livsstil bærer ansvaret!

Du og jeg er igennem millioner af års evolution blevet til det moderne menneske, som vi kender i dag. Men i løbet af de sidste 100 år har ændringerne indenfor områder som miljø, madvaner, livsstil og mængde af fysisk aktivitet været ekstreme. Vores kroppe har ikke kunnet tilpasse sig disse massive ændringer, hvilket har medført den øgede overvægt, som et stigende antal mennesker kæmper med i dag.

Denne overvægt har sine konsekvenser i form af større risiko for at udvikle diabetes, hjerte-karsygdomme osv. ligesom det giver mindre energi og selvtillid.

Vidste du, at undersøgelser af DNA har vist, at mennesket gennem årene ikke har ændret sig genetisk i nævneværdig grad? Faktisk har den menneskelige arvemasse ændret sig mindre end 0,02 % de sidste 40.000 år. Det betyder, at vi er stenalderkroppe i en rumalder, og at vores grundlæggende behov er de samme som vores forfædres.

Der er hovedsagligt 5 faktorer, der gør os overvægtige og fede:

1. FEJLEN LIGGER I VORES GENER
For at forstå roden til overvægt er vi nødt til at gå millioner af år tilbage i tiden og kigge på, hvordan urmennesket levede og overlevede.

Uden evnen til at tage på i vægt ville vores forfædre ikke have overlevet og den menneskelige race ville have uddøet. I urtiden, da vores forfædre jagede og samlede føde, var der ikke altid tilstrækkeligt med mad. Når frugter og grøntsager modnedes, og når der var rigeligt med dyr at jage og spise, spiste urmennesket godt – og blev federe. Men i tider, hvor det var vanskeligt at finde føde, brugte de af deres opsparede fedtdepoter for at overleve.

For at hjælpe vores forfædre med at overleve denne cyklus imellem overflod og mangel på mad, har naturen skabt to biologiske systemer:

1. Når der er rigeligt med mad, oplagrer kroppen fedt effektivt

2. Når der er mindre at spise, ændrer stofskiftet sig til et lavere niveau for at imødekomme det reducerede indtag af føde. Samtidig øges antallet af enzymer, der udnytter de oplagrede fedtdepoter.

Takket være moderne landbrug, produktion, distribution, konservering og forarbejdningsmetoder har vi i nutidens industrialiserede verden ikke længere problemet med sult-perioder. Tværtimod lever vi i en konstant overflod, hvor vi praktisk talt spiser sæsonafhængige fødevarer året rundt.

Selv om vinteren kan vi i supermarkederne få eksotisk mad fra hele verden. Hvert år tilbyder fødevareproducenter nye og spændende madprodukter, som er lette at lave, og som vores smagsløg bare ikke kan sige nej til.

Det betyder, at de fleste personers krop er i en konstant “lagringsfase” takket være døgnkiosken rundt om hjørnet og pizzamanden i den anden ende af telefonrøret.

Vi befinder os med andre ord kun meget sjældent i en tilstand, hvor vi har brug for kroppens reservedepoter – lige med undtagelse af når vi er på denne måneds helt nye udvalgte kur.

Slankekure er noget, som nedsætter kroppens stofskifte, øger antallet af enzymer der oplagrer fedt og fremelsker den naturlige lyst til at spise konstant. Resultatet er typisk et lille vægttab og konstant sult. Kroppen reagerer på slankekure / sultkure som en trussel mod dens overlevelse. Kroppen forsøger derfor at genvinde al den tabte vægt – og mere til for at forberede sig til næste periode med lavt fødeindtag. Præcis som den gjorde hos vores forfædre.

Før i tiden var det en fordel at være forsynet med fedt-lagrings gener. De mennesker, som ikke havde dem, overlevede sjældent. Desværre er disse gener gået i arv til os. Vores gener er blevet udviklet gennem millioner af år. Men uheldigvis for os har de ikke formået at udvikle sig til den moderne livsstil.

Fedmefaktor nr. 1: Vi er nødt til at tage højde for vores fedt-lagrings gener og forstå, at slankekure ikke virker. Vi må i stedet lægge al vores energi i at holde vores stofskifte oppe (Dette er en af nøgle-hemmelighederne, som jeg vil dele med dig senere).

2. KOST AF DÅRLIG KVALITET
Mens al landbrug for 100 år siden var “økologisk”, så spiser vi i dag i gennemsnit 10 kg kemikalier og 75 kg TILSAT sukker hvert år. (I 1900 indtog vi til sammenligning 0 kg kemikalier og kun et ½ kg sukker) Alt sammen tilsat når vi dyrker, pakker, transporterer og tilbereder vores mad.

En moderne, vestlig kost består typisk af stærkt overbehandlede fødevarer, produceret af fødevareindustrien med vores bekvemmelighed i højsædet på bekostning af helbredet. En kost der har fået øgenavnet ”Skeletkost”, fordi den primært består af tomme kalorier uden de nødvendige næringsstoffer i form af fibre, vitaminer, mineraler, enzymer osv. Med andre ord, en ernæringsmæssig utilstrækkelig kost.

Jeg kalder det ”Skeletkost” eller ”døde fødevarer” – fordi det ikke er andet end kalorier, som er blevet drænet for næringsstoffer (fibre, vitaminer, mineraler, enzymer osv.) ved forarbejdningen. Det er ikke andet end fedt, kulhydrater og proteinskeletter af deres oprindelige form. De er faktisk døde og som du lærer med hemmelighed nummer 4, så gør de dig ikke kun fed, men de suger bogstaveligt talt livet ud af kroppen på dig.

Vi bliver groft sagt for tykke af, at indtage alt for mange af vore daglige kalorier igennem sodavand, is, slik, chokolade, chips og andet af samme skuffe.

Salget af slik, is og chokolade er steget med 50 % i Danmark de sidste 25 år, og salget af sodavand er eksploderet igennem de sidste 10 år. At spise og drikke alle disse kunstige, kemisk smags-tilsatte, farvede og forarbejdede fødevarer medfører både flere allergier og andre helbredsproblemer, som f.eks. overvægt.

Al vores fokus på at reducere fedt-indtaget har imidlertid gjort problemet med vores madvaner værre. Det har fået folk til at stirre sig blinde på light-produkter. Light-produkter der ofte er fyldt med kunstig farve, sødestoffer og alt muligt andet tilsætning. I stedet for at vi holder os til gode, sunde basisfødevarer.

Fedmefaktor nr. 2: Lær at spise sundt: Gå tilbage til det grundlæggende og følg rådene i “Sund Kost sektionen” i denne fedttabs-bog.

“Hvis der er mangel på næringsstoffer eller motion, vil kroppen blive syg” Hippocrates (Medicinens grundlægger)

3. MANGEL PÅ MOTION
Vores forfædre måtte arbejde for føden ved at flygte fra sultne rovdyr, jage vilde dyr eller lede efter frugt og grøntsager. I modsætning har vi den moderne dansker, som kan nyde tre måltider om dagen plus diverse snacks uden at bruge nogen energi overhovedet.

I dag lever mange af os et stadigt mere stillesiddende liv, primært takket være den moderne teknologi. Mens vore forfædre rejste til fods eller til hest, bevæger vi os rundt med bil, tog og fly. Vi bruger meget af vores tid siddende bag et rat, foran en computer eller et fjernsyn, og vi bruger som oftest elevatoren i stedet for trapperne.

I mange situationer forårsager denne mangel på naturlig træning en ubalance i vores energi. Vi tilfører flere kalorier til kroppen, end vi forbrænder – hvilket som bekendt fører til større livvidde og øget vægt.

Fedmefaktor 3: Vi bør være naturligt fysisk aktive, ligesom vore forfædre. Den gode nyhed er: Jeg vil vise dig, hvordan du kan få fantastiske træningsresultater,ved at bruge så lidt som 3 x 30 minutters træning om ugen. Dette er hemmelighed nr. 6!

4. LIVET I OVERHALINGSBANEN
For 100 år siden førte folk et liv i et roligt tempo og tæt på hjemmet. I dag rejser vi gerne masser af kilometer dagligt fra hvor vi bor til vores kontor, vi sidder i myldretidstrafikken og kommunikerer mere upersonligt via eksempelvis e-mail og mobiltelefoner.

Gennem det sidste århundrede har mennesket skabt en helt anderledes verden. Aldrig tidligere i historien har vi udviklet og ændret alting i tilsvarende fart. Dette har medført konsekvenser for miljø, sundhed, og ikke mindst vores livsstil. I dag indeholder vores livsstil dårlige kostvaner, for lidt motion og for meget stress. Ikke mindst stress har i årtier været almindeligt kendt som vejen til dårligere helbred. Alligevel indretter vi vores samfund på en måde, der faktisk opmuntrer til en stress-frembringende levevis.

Fedmefaktor nr. 4: Følg rådene senere i bogen og gå tilbage til det naturlige, så vil du se kiloene smelte væk!

5. DER FINDES INGEN MAGISK PILLE
Nutidens “helbredelse” er præget af systemer, der hovedsageligt er baseret på upersonlig behandling af symptomer ved at udskrive recepter. Dette sker på bekostning af forebyggelse af problemets grundlæggende årsag – typisk den daglige levevis eller de ting, som du putter i din mund.

Medicin er lig med hurtig symptom-behandling. En læge kan skrive en recept på 30 sekunder, mens det kan tage timer at informere en patient om kost og andre forebyggende tiltag, såsom træning, livsstil osv. Og selv hvis man tog tiden til det, så er det spørgsmålet om den almindelig praktiserende læge har tilstrækkelig viden om, hvordan du spiser sundt og træner rigtigt. Tit kan du finde svaret ved at kigge på rådgiverens egen livvidde og udseende.

Ingen vil naturligvis benægte, at medicin har sine fordele og nødvendigheder. Pointen i dette tilfælde er imidlertid, at vi ville nå meget længere ved at fokusere på forebyggelse i form af bedre information til befolkningen omkring spisevaner og livsstil – for dermed at undgå følgesygdommene, inden de kræver behandling. Og når sygdomme som overvægt opstår, må vi give råd og vejledning omkring livsstil og spisevaner første prioritet og dernæst bruge medicinsk behandling som en sidste udvej.

At arbejde efter denne filosofi vil kræve en ændring af tankegangen hos den traditionelle læge - og en ændring af vores forventninger til den behandling vi modtager. En stor del af problemet ligger nemlig også i os selv som patienter.

Vi går til lægen i forventning om, at han giver os et eller andet, der let og uproblematisk løser vores problem, og at han ukritisk lader os fortsætte med vores dårlige vaner, der medførte sygdommen til at starte med.

Gevinsten ved for alvor at forebygge overvægt kan meget
vel være større end nogen af os forestiller os. Hvor mange af skatteydernes penge kan vi f.eks. spare samfundet for ved færre lægebesøg, færre sygedage, færre udgifter til medicin (niveauet er pt. ca. 7 milliarder på årsbasis og er fortsat stigende) .

Fedmefaktor nr. 5.: Der findes ingen magisk pille, men der er 7 hemmelige trin.

Kan du ikke vente på at lære hvad de 7 magiske trin er?

Husk, at jeg i starten fortalte dig, at når først du havde lært det første hemmelige skridt, ville du med det samme begynde at tabe dig.

Er du parat til at begynde?

Ok, så lad os komme i gang – Som med alt andet i livet, så er vi nødt til at starte med det, som er imellem vores ører!

Klik her for at læse Del 3: Bliv Slank: De 7 hemmeligheder til et varigt vægttab!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley