Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Er tarmbakterier den manglende brik til et vellykket vægttab?

Skrevet 18-11-2022 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Er tarmbakterier den manglende brik til et vellykket vægttab?

Har du forsøgt forskellige strategier og kostplaner for at tabe dig, men er blevet frustreret af de udeblevne, langtidsholdbare resultater? Så er der muligvis noget, som effektivt blokerer for dit mål. Ifølge ny forskning på Københavns Universitet skyldes problemet med at tabe uønsket fedt muligvis forholdet mellem to typer tarmbakterier, prevotella og bacteroides.


Forståelsen for, hvor vigtig tarmens og mikrobiomets sundhed er for vores helbred, er bogstavelig talt eksploderet. Tarmen bliver nu kaldt for vores anden hjerne. 

Mange eksperter mener, at nøglen til vores sundhed i fremtiden og forebyggelse af mange sygdomme som Parkinson, autisme, Alzheimer, kræft, ADHD og mange andre kan opnås ved livsstilsvalg, som forbedrer tarmens sundhed.

Det seneste studie fokuserede på vægttab og viste, at de personer, som blev sat på en kost med mange fibre og et højt prevotella til bacteroides-forhold, tabte mere kropsfedt end de personer, der indtog en almindelig dansk kost. 

Den gode nyhed er, at enkle livsstilsændringer (se nedenfor for flere deltaljer) hurtigt og nemt kan forbedre din tarms sundhed.

Den sjove video nedenfor giver et godt sammendrag af, hvor vigtigt det menneskelige mikrobiom er for vores fremtidige helbred og velvære.

Probiotika hjælper med at forebygge og behandle tarmkræft

I et andet nylig offentliggjort studie har forskere fra Storbritannien undersøgt, hvordan tilførsel af probiotika muligvis kan ændre mikrobiomet, og de fandt ligeledes, at det ikke blot hjalp til med at forebygge fremkomst af kræftknuder, men også kunne behandle eksisterende knuder.

Faktisk fandt deres forskning, som er blevet offentliggjort i The American Journal of Pathology, at tarmbakterien lactobacillus reuteri har potentiale til også at behandle tarmkræft, en af de hyppigste kræftformer i dag. 

Konklusion og handlingstrin

Så vi er nu tilbage, hvor vi begyndte:

Al sygdom begynder i tarmen.

Hippokrates, lægevidenskabens fader – 300 år før Kristus

Ja, vi er nu i færd med at genopdage og huske vores forfædres urgamle visdom.

Mikrobiomet – økosystemet af mikroorganismer (bakterier) i din tarm - har et forbløffende potentiale til at helbrede.

Hvad kan du så gøre for at skabe et sundt, indre miljø?

Først og vigtigst: Gå i seng i rette tid. En god nats søvn er nøglen til dit fremtidige helbred og dit velvære og er ganske enkelt fundamentet for dette website.

Som det næste skal du undgå et stort forbrug af sukker, glutenholdige fødevarer som brød, kager og pasta og aldrig anvende kunstige sødestoffer.

I løbet af de seneste 3 år har jeg haft virkelig gode resultater ved at skifte mellem et probiotika efter dr. David Perlmutters formel og et dansk mærke, og nu et overraskende endnu bedre resultat ved at indtage Perlmutters Prebiotic Formula, som er et fiberbasereret produkt, som agerer som føde for de sunde bakteriestammer.

Du kan lære mere ved at læse dr. Perlmutters Brain Maker (Perlmutter er pionér i dette kraftfulde, nye sundhedsfokus), som nu er blevet publiceret på dansk (Hjernens nye liv), eller ved at se hans nye DVD, Grain Brain Whole Life Plan. Se mere her!

Se endvidere mine tidligere artikler nedenfor for en detaljeret forståelse for mikrobiomets vigtighed (tarmsundhed), og hvordan du kan skabe et sundt, indre miljø.

Referencer:

Denne nye forskning er måske den vigtigste nogensinde! 

Ny forskning: Parkinson begynder muligvis i mave-tarm-systemet

Pre-treatment microbial Prevotella-to-Bacteroides ratio, determines body fat loss success during a 6-month randomized controlled diet intervention

Probiotics may help to prevent and treat colon cancer

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Dorrit Gudme skrev denne kommentar:
17-10-2017 22:27:58

Er sikker på at vejen til sundhed, går gennem en sund tarm.
Problemet er bare at gennemskue alle de gode råd. Lyder ligetil, men er ikke så nemt, når man har haft problemer fra barnsben, og nu er tæt på 70 år. Tror dog vi er nærmere end forståelse og viden end tidligere.


Una Frederiksen skrev denne kommentar:
17-10-2017 22:41:30


Det lyder rigtigt , har i et godt råd mod brystkræft ? VH. Una


Pia Plesner skrev denne kommentar:
18-10-2017 09:35:51

Her er vi osse meget obs på tarmene! - Findes der nogle gode veje til at dæmpe voldsomme smerter ved tarmens peristaltiske bevægelser - altså, det gør vildt ondt hver eneste gang der indtages føde!??? - Der er konstateret colon irritabile!!! - mn hvor er der hjælp at hente???? - mvh. Pia


Vis alle kommentarer

Jørn Carstensen skrev denne kommentar:
19-10-2017 15:16:27

Mave og tarmsmerter kan hurtigt forsvinde ved indtagelse af blot 5 gram granuleret tang hver dag. Det er granulat af tang fra fucus familien blæretang og savtang.


Ingrid Marie skrev denne kommentar:
23-11-2022 10:03:30

Hvor køber man det nævnte produkt " prebiotic Formular" ?


Lisbeth Dürke skrev denne kommentar:
27-11-2022 11:18:50

Hej Alun
Spændende læsning. Hvor kan man købe det produkt, du selv har så stor glæde af?
Venligst
Lisbeth Dürke


Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley