❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

12 tegn på, at det VIRKELIG er på tide at forlade dit job

Skrevet 14-05-2011 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

12 tegn på, at det VIRKELIG er på tide at forlade dit job

Hvis du ikke er begejstret for dit nuværende job, er du ikke alene. Faktisk forholder det sig sådan for flertallet. En opinionsundersøgelse i Quality Digest Magazine af 5000 husstande fandt, at mindre end halvdelen af alle de adspurgte var tilfredse med deres job.


”Glæden ved jobbet er faldet jævnt, siden niveauet lå på 59 % i 1995”, siger Lynn Franco, leder af The Conference Board´s Consumer Research Center.

”I takt med at arbejdspladsen er blevet transformeret af ny teknologi, hvilket har betydet et forhøjet aktivitetsniveau, øgede forventninger og højere produktivitetskrav, samtidig med at linjen mellem arbejde og fritid er blevet udvisket, er medarbejderne støt blevet mere utilfredse med deres job.”

Men hvordan ved du så, hvornår dit niveau af utilfredshed har nået det punkt, hvor der ikke er nogen vej tilbage, og hvor det er bedre for dig at forlade jobbet i stedet for at holde det ud?

Selv om der ikke er nogen helt sikker, gennemtestet formel, der med sikkerhed kan vise dig dette, skal du alligevel være opmærksom på, om nogle af disse 12 tegn dukker op, for de kan være en god indikation på, at det er tid til at skifte job.

1. Du bliver syg.

Stressrelaterede sygdomme som migræne, søvnløshed, depression, angst eller hyppige infektioner/andre sygdomme er alle tegn på, at dine jobbekymringer påvirker dit helbred. Hvis dit helbred skranter fysisk, mentalt eller på begge fronter, er dit job måske ikke det hele værd.

2. Dine værdier bliver ikke anerkendt.

Måske tilbyder dit firma produkter, du ikke kan stå inde for (dette faktum fik mig til at sælge en virksomhed, jeg havde brugt 10 års hårdt arbejde på at opbygge), eller dit firma lover en bedre kundeservice, end de faktisk yder.

Eller dit firmas vision er ikke i tråd med din egen. Hvad end grunden er, så vil du få svært ved at føle tilfredsstillelse ved din karriere, hvis dine etiske holdninger ikke stemmer overens med firmaets.

3. Du bliver ikke udfordret.

Du vil gerne have mulighed for at bruge dine kompetencer inden for PR/ledelse/salg (eller et andet kerneområde), men du sidder fast i rutineprægede aktiviteter hele dagen.

Et job, der ikke udfordrer dig og ikke tillader dig at udnytte de færdigheder, du har udviklet, kan blive en hindring for dig i det lange løb.

4. Ingen mulighed for forfremmelse.

Hvis medarbejderantallet i din virksomhed ikke ændrer sig, vil du ikke være i stand til at blive forfremmet.

At være i et miljø, som ikke giver plads til at bevæge sig opad, ikke giver mulighed for at påtage sig mere ansvar, eller ikke har salgsfremstød/belønninger, er ikke et godt sted at være i alt for lang tid.

5. Du føler dig mindreværdig.

Din leder taler ned til dig, og ingen spørger om din mening. Du kommer ikke med til vigtige møder, og du føler ikke, at dit job gør nogen synderlig forskel.

Hvis dette er en beskrivelse af dit job, er det måske på tide at overveje andre muligheder.

6. Dine venner bemærker, at noget er galt.

Hvis dine nærmeste begynder at bemærke, at du “ikke længere er den samme person”, eller ofte er bekymret for, at noget går dig på, er dette et helt tydeligt tegn på, at dit job gør dig ulykkelig – i en sådan grad, at dit humør eller dit helbred lider (se punkt 1 ovenfor).

7. Firmaet er i knibe.

Det er vigtigt at arbejde i et stabilt miljø med et godt omdømme. En virksomhed, der konstant omorganiserer, skærer ned på eller ændrer lederskab, er måske ikke et godt valg i det lange løb.

Det samme gør sig gældende for virksomheder, hvor der ikke findes regler (eller virksomheder, hvor reglerne ikke overholdes).

8. Dit forhold til din chef eller medarbejdere

Er så skadet, at det ikke længere kan genoprettes. Mange uoverensstemmelser kan løses, men hvis dit forhold til din chef eller medarbejdere af den ene eller den anden grund ikke længere kan repareres, er det måske på tide at forlade jobbet.

9. Du gruer for at komme på arbejde hver dag.

Dette er et tegn på, at dit job ikke tilfredsstiller dine behov, økonomisk som etisk, eller at du ikke bliver motiveret tilstrækkeligt af jobbet. Og livet er for kort til at tilbringe det med at have det elendigt.

10. Familiære omstændigheder.

En ændring i dit personlige liv (ægteskab, børn osv.) kan gøre det nødvendigt at finde et nyt job pga. geografisk placering, økonomi eller et behov for at tilbringe mere tid hjemme.

11. Det er et følelsesmæssigt krænkende miljø.

En sådan atmosfære kan føre til fysisk som mental lidelse for dig på et personligt plan.

12. En bedre mulighed viser sig.

Der kommer måske et punkt i din karriere, hvor en ny jobmulighed viser sig. Når dette sker, så lav en liste over fordele og ulemper ved begge job, og hvis det nye job byder på flere fordele end det gamle, så vær ikke bange for at gøre forandring.

Du har besluttet dig for at sige op … Hvad nu?

Hvis du mener, at det er den rigtige beslutning at sige dit job op, er det en god idé at løbe igennem denne tjekliste:

1. Tal med din bedre halvdel eller familie om dine tanker (det vil også påvirke dem).

2. Overvej alle muligheder. Kan din nuværende jobsituation forbedres ved at tale med din leder? Hvis ikke, har du da undersøgt andre karrieremuligheder eller søgt efter firmaer, du kunne tænke dig at udforske nærmere?

3. Find ud af, om du økonomisk har råd til at sige op. Hvis ikke, prøv da at have et nyt job parat (om ikke andet et midlertidigt job), eller begynd i det mindste at sende ansøgninger til potentielle arbejdsgivere.

4. Om nødvendigt må du skære ned på dine leveomkostninger for at spare penge, før (og efter) du siger op.

5. Hvad du end beslutter, så forsøg at forblive positiv omkring dit valg. Dette vil gøre det nemmere at finde et nyt job eller forbedre det job, du allerede har.

Når du er blevet så utilfreds med dit job, at dit helbred er begyndt at lide under det, er det nok på tide at finde et nyt job.

At få arbejde, familie og økonomi til at gå op i en højere enhed er en udfordring, vi alle stilles overfor, men hvornår er ”nok nok”?

Tænk alt igennem, og snak med mennesker, du kan stole på, og som du ved, vil give dig fornuftige råd, før du træffer nogen som helst beslutninger. Det er lettere at få et job, når du allerede er i arbejde.

Når dette er sagt, skal du aldrig nøjes med det næstbedste. Jeg tror på, at du er et geni, og at det er meningen med dit liv, at du skal opnå storhed, og at det er din fødselsret at nyde et langt, sundt liv fyldt med glæde.

Livets største hemmelighed

Jeg tror, at den største hemmelighed bag et lykkeligt og succesfuldt liv først og fremmest er at finde ud af, hvad du holder mest af at foretage dig.

Dernæst at gøre det helhjertet og endelig at gøre det, så det tjener andre mennesker godt.

Hvad siger du til at kunne tjene til din tilværelse med et job, du godt kan lide, samtidig med at du også kan hjælpe andre mennesker?

Lyder det ikke godt?

Så når du skriver dine drømme ned, så tænk på, hvordan du kan skabe en god tilværelse ved at gøre ting, du er glad for, samtidig med at du gør noget for andre mennesker.

Hvilken drøm har du, og hvordan kan du opnå den?

I denne gratis e-bog finder du den formel, jeg selv har brugt til at bygge denne hjemmeside og udleve min drøm.

'Jeg ved, at du kan gøre det. Held og lykke.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley