❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Sådan vinder du i en krisetid lige her og nu ;-)

Skrevet 07-01-2013 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Sådan vinder du i en krisetid lige her og nu ;-)

Dronning Margrethe talte om krisen flere gange i sin nytårstale, og ligeså gjorde Helle Thorning-Schmidt. Hver eneste gang vi åbner avisen, tænder for fjernsynet eller taler med en ven, hører vi om krise, krise, krise … Men kunne du tænke dig at VINDE, selv i krisetider? Heldet er med dig.


Ja, denne artikel er fyldt med gode nyheder.

Jeg tror oprigtigt på, at der i enhver negativ hændelse gemmer sig noget mindst lige så godt, og i nogle tilfælde noget endnu bedre. Igen og igen er det sket for mig, at når jeg er trådt to skridt tilbage og har ledt efter det positive, så har det altid været der.

Lad os komme direkte til kernen af denne såkaldte krise, så vi kan lære, hvordan vi kan VINDE, selv i ”krisetider”.

Når vi kigger objektivt på den større helhed, så er faktum:

Vi har INGEN krise!

Ok, en kortsigtet økonomisk nedgang, men bestemt ikke en krise.

Jeg glemmer ikke bare for et øjeblik de mennesker, der har mistet deres job eller bolig som følge af tidens omstændigheder, og jeg føler i mit hjerte med jer og håber, at I snart kommer ovenpå igen.

Men kigger vi på den større sammenhæng, så er en krise, hvad vores bedsteforældre oplevede i 1930erne, da folk bogstaveligt sultede, og hvor arbejdsløshedsprocenten var tre gange højere end i dag.

At lytte til min 98-årige bedstemor fortælle, hvad hendes familie oplevede under den store depression, er virkelig ærefrygtindgydende. Ved du, hvad hun fik som julegodte til jul, da hun var teenager? En appelsin!

Tankevækkende, ikke?

Den simple kendsgerning er, at grådighed har forårsaget den aktuelle, kortsigtede økonomiske nedgang.

Hvis vi kollektivt som samfund havde været mere taknemmelige for det, vi har, i stedet for at jage efter flere penge og flere materielle goder (som når vi tænker over det, ikke gør os mere lykkelige), så ville der ikke være nogen krise.

Desværre kan vi ikke komme uden om den kendsgerning, at 2013 vil være året, hvor medierne vil gøre deres bedste for at fortælle os, hvor slem krisen virkelig er.

Men DU kan stadig VINDE i krisetider. Se hvordan her:

7 måder, du og jeg personligt kan VINDE i krisetider

1. Opøv en taknemmelig holdning

Er glasset halvt fuldt eller halvt tomt?

Kom nu, venner, giv mig et ærligt svar. Hvor mange mennesker i Danmark lever deres liv med en konstant følelse af, at glasset er halvt tomt? Min erfaring siger mig, at det er alt for mange.

Er det ikke retfærdigt at sige, at alt for mange mennesker tilbringer deres tid med at beklage sig over, hvad de ikke har, i stedet for at være taknemmelige for, hvad de har?

Så brug denne ”krise” som en god undskyldning for at lære at være mere taknemmelig for, hvad du allerede har, og snart vil du på magisk vis få flere ting at være taknemmelig for!

Ja, taknemmelighed er en kraftfuld praksis og et af de bedste, hvis ikke det bedste redskab til at opnå lykke.

Selv gør jeg følgende, før jeg falder i søvn om aftenen, for at bygge et solidt fundament af taknemmelighed:

Jeg tænker på alle de gode ting, jeg har oplevet i løbet af dagen og alle de ting i mit liv, som jeg er taknemmelig for. Hvor er det en dejlig måde at slutte dagen på, en god måde at falde i søvn på, og bedst af alt er det gratis og tager kun nogle få sekunder!

Hvis du kunne tænke dig en flyvende start på dagen, hvorfor så ikke tænke på alt, hvad du har at være taknemmelig for, før du står ud ad sengen om morgenen? Det tager som sagt kun et øjeblik, men det fungerer virkelig!

2. Lær at sætte pris på de enkle, vigtige ting i livet

Naturen bygger på homøostase, ikke på akkumulering af flere materielle ting. Er det ikke retfærdigt at sige, at vi som samfund har fokuseret mere på materiel vinding end på kerneværdier? Gør en bedre bil eller et større fjernsyn os lykkeligere på længere sigt? Selvfølgelig ikke.

Lykken opstår indefra, når du lever din drøm.

Jeg tror, at de fleste mennesker i dag vil give mig ret i, at vi har glemt, hvad der virkelig er vigtigt i vores liv – nemlig, hvad der virkelig gør os lykkelige.

Jeg mener, at:

”En rig person er ikke den, der har mest, men den, der behøver mindst for at være lykkelig.”

Dette understøttes af de resultater, som en stor undersøgelse, The World Value Study, gennemført mellem 1981 og 2008, kom frem til. Over 270.000 mennesker over hele verden blev adspurgt.

Kan du gætte, hvilket land der havde de lykkeligste indbyggere?

Var det et af de rige lande i Vesten som Danmark, Sverige, Schweiz eller USA?

Nej, det var Nigeria! Efterfulgt af Mexico, Venezuela og El Salvador. Mennesker, som er fattige materielt set, men som helt klart er rige på lykke!

Stop lige op, og reflektér over dette et øjeblik.

3. Vind kvalitetstid. Sluk for TVet, og afmeld dine avisabonnementer

Hvornår så du sidste gang en positiv avisforside eller en glad nyhed på TV? Kan du overhovedet mindes, hvornår medierne har givet os en nyhed, der gav os et smil på læben?

Desværre ved medierne, at dårlige nyheder er dem, der sælger, ikke de gode nyheder.

Men alt, hvad den negative omtale har gjort, er at gøre tingene endnu værre ved at skræmme folk til at holde op med at bruge penge, hvilket har gjort økonomien endnu værre.

Hvad, hvis nyhederne simpelthen havde sagt:

“Hør her, venner, ja, det er rigtigt, at nogle banker har kvajet sig; på længere sigt er det nok faktisk en god ting, fordi det kan hjælpe os til at få ryddet op i reglerne i den finansielle sektor, hvilket vil gøre det sikrere for os at investere i fremtiden. Så I skal ikke være bekymrede. Vi skal igennem en kort periode med usikkerhed og økonomisk nedgang, men vi kommer stærkere ud på den anden side. Lad os arbejde sammen og fokusére vores energi på løsningen i stedet for at lade den negative energi gøre problemet endnu værre.”

Hvis dette havde været mediernes budskab fra starten, så ville den nuværende “krise” ikke have været så slem, fordi mennesker ikke ville være bange og stadig ville bruge penge i stedet for at spare dem op, og måske ville vi allerede nu have set et økonomisk opsving.

Løsningen på mediernes kontrol:

Lad os skippe aviser og TV i en uge, indtil de får ryddet op og begynder at rapportere et mere afbalanceret billede af verden.

Brug den ekstra tid, du nu har tilovers, til at lege mere med dine børn og arbejde på at udleve din drøm.

4. Læs dig til at leve din drøm

Nu da fjernsynet er slukket, og du har den ekstra tid, fordi du har afmeldt dit abonnement på avisen, kan du begynde at læse nogle inspirerende bøger. Selv om det kun er i 15 minutter om dagen, vil dette gøre en enorm forskel for dit helbred og din lykke.

Læsning er en af de bedste måder at lære, hvordan du realiserer dit drømmeliv. Her er, hvad jeg anbefaler, du starter med:

Det vil få dig til at smile, sætte dit liv i perspektiv og motivere dig til at blive den bedste udgave af dig selv.

5. Du er altid 100 % ansvarlig. Lær, hvordan du tager kontrol over dit liv

Vi voksne mennesker kan ikke løbe fra det faktum, at vi er 100 % ansvarlige for alt, hvad der sker for os. Men i dag, både som samfund og som individer, forsøger vi hele tiden at gøre andre mennesker ansvarlige for vores liv.

Nu om dage går vi til lægen for at få piller, der skal maskere de symptomer, vi får som resultat af en usund livsstil, og vi giver samfundsøkonomien skylden for vores finansielle problemer osv.

Men DU er anderledes. Fra dette øjeblik skal du forpligte dig til at være 100 % ansvarlig for dit liv og alt, hvad der sker for dig!

Når du begynder at tage ansvar for alt, hvad der sker, begynder gode ting at ske, og nye muligheder dukker op alle vegne. Tag ansvar for dit liv her og nu!

6. Vi mennesker bliver, hvad vi tænker på det meste af tiden: Fokusér på dine drømme, ikke din frygt!

Helt personligt føler jeg, at den største gave og den mest positive ting, der er kommet ud af den aktuelle ”finanskrise” er, at Universet lærer mig at fokusére på mine drømme, hvad jeg ønsker at opleve i mit liv, i stedet for at bruge min energi på at bekymre mig om min frygt for ting, jeg ofte ingen kontrol har over.

Jeg er af den overbevisning, at livet giver dig og mig, hvad vi tilbringer det meste af vores tid med at tænke på, så hvis vi tænker meget på regninger og økonomiske vanskeligheder, vil vi få mange flere bekymringer at bekymre os om.

Er det ikke retfærdigt at sige, at det vil være en bedre udnyttelse af tiden og tankerne at tænke på, hvad der gør os glade, vores drømme og vores værdier?

Den gode nyhed er, at du kun kan tænke én tanke ad gangen, så hvis du oplever en negativ tanke, så har du magten til at forandre den til en positiv tanke!

Alle de store lærere fortæller os:

Du bliver, hvad du tænker på det meste af tiden!

Så når du tilbringer mere og mere tid med at tænke på og arbejde på, hvad der gør dig lykkelig, vil magiske hændelser finde sted.

Husk, at ingen er bedre end dig, og ingen er klogere end dig. Du har lige så meget talent som alle andre; vores talenter er blot forskellige!

Dit job er at finde ud af, hvor dine talenter ligger, og at finde en måde at tjene gode penge på dem!

7. Danmark er stadig det bedste land at leve i på denne planet

Ja, jeg elsker dette land, og derfor har det været mit hjem i de seneste 20 år. Lad os sætte alting i relief og stille os selv følgende spørgsmål:

  • Har du stadig dit gode helbred?
  • Er børnene stadig det bedste i verden?
  • Har du stadig mulighed for at gøre, lige hvad du har lyst til?
  • Er det ikke stadigvæk fantastisk at leve netop på denne tid med så mange muligheder?
  • Har vi stadig fødevarer af god kvalitet til en rimelig pris i forretningerne?
  • Er naturen ikke vidunderlig i Danmark - og helt gratis at nyde?
  • Og hvad med alle vores sportsfaciliteter og rekreative faciliteter, som misundes af mange andre vestlige lande?
  • Er Danmark ikke stadig det bedste land i verden at leve i?
  • Kort sagt: Er det ikke bare vidunderligt at være i live?

Bare tænk på, hvor “heldige” vi er sammenlignet med mennesker på billedet til højre. Men hvorfor er det, at undersøgelser viser, at de er lykkeligere end os?

Tankevækkende, ikke?

Konklusion

Livet handler udelukkende om lykke. Hvad er det, der gør os glade, og hvordan opnår vi vores drømme? Lige nu og her har vi en perfekt mulighed for at finde ægte lykke.

Den aktuelle finanskrise er en stor gave for os alle, fordi vi kan bruge den til at finde sundhed, fred og glæde.

Husk, at der i virkeligheden ikke er nogen finanskrise; vi har blot en kortsigtet økonomisk nedgang.

Hvis vi sætter tingene i perspektiv, så er den inflationstilpassede indkomst pr. indbygger tredoblet siden 2. Verdenskrig, hvilket har givet os mulighed for luksus, vi aldrig havde kunnet forestille os for 70 år siden!

Kunne det tænkes, at denne “finanskrise” i virkeligheden er en velsignelse i forklædning, et ”wakeup call” for os alle, et budskab om at træde to skridt tilbage og tænke over, hvad der virkelig er vigtigt for os, og hvad der virkelig gør os lykkelige?

Såsom kvalitetstid med vores partner og børn, at komme ud i naturen, at bruge vores tid på ting, vi elsker, i stedet for lange arbejdsdage for at tjene ekstra penge, som vi i virkeligheden ikke behøver?

Er vi som samfund faldet i den fælde, at vi mister vores helbred i jagten på flere penge? For derefter at miste vores penge igen i et forsøg på at få helbredet tilbage?

Ved konstant at tænke på fremtiden, glemmer vi nuet, glemmer at leve og nyde øjeblikket, sådan at vi hverken lever her og nu eller i fremtiden.

Så ville det være en god idé at bruge denne krise som en god undskyldning for at åbne dine øjne, som et tidspunkt til at tænke over, hvad der er allervigtigst for os og spørge dig selv, hvad din egen drøm er, og hvordan du kan opnå den og udleve den?

Lad os alle arbejde hen imod at finde og leve vores drøm og sammen løfte vores samfund til nye højder.

Er lige nu og her ikke et godt tidspunkt at starte?

Lad os gå vejen sammen, og jeg glæder mig til at møde dig i Lykkens Café til et glas ”grateful juice”.

Tak, og held og lykke.

P.S.: Skriv endelig om jeres positive oplevelser med ”finanskrisen”, så vi kan bruge dem til at motivere andre.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Stine skrev denne kommentar:
08-01-2013 08:12:00

Hej Alun
Gode pointer, men har du ikke glemt at tilføje et par links og bogreferencer under "Læs dig til at leve din drøm"?


Susanne skrev denne kommentar:
08-01-2013 08:20:58

Tak for dine mange FANTASTISKE artikler. De gør også mit liv værd at leve :-)


Michael skrev denne kommentar:
08-01-2013 08:33:35

Så sandt som det smukt er skrevet. Tak


Vis alle kommentarer

Alun skrev denne kommentar:
08-01-2013 08:59:08

Tak Stine


Marianne skrev denne kommentar:
08-01-2013 09:26:18

Gid der snart kommer en ændring i lægernes uddannelse, så de kommer mere med i kampen mod alle de "goder", vi er uvidende om gør os syge. Der er jo desværre alt for mange, der ikke får indsigt i dine artikler. Måske de heller ikke magter, at læse så lange indlæg.


Bettina Forchhammer skrev denne kommentar:
08-01-2013 10:08:48

Dejligt indlæg - øver mig selv i at leve i nu'et, være taknemlig, lade være med at bekymre mig.Øvelse hver eneste dag. Og så er dit indlæg jo et super krydderi oveni. TAK!


Chatarina skrev denne kommentar:
08-01-2013 11:40:33

Dejligt at læse det her, Tak! er så træt af at høre om krise alle vegne, har også tænkt på om man virkelig kan kalde det krise? Der er ingen i Danmark der sulter, eller ikke har tag over hovedet. Vi burde virkelig skamme os! Og medierne burde skamme sig, at skabe et samfund i frygt og angst, sådan burde det ikke være. Man burde se på løsninger i stedet for 'det er så synd for os'.
Og kunne ikke være mere enig med Alun.
Everything happens for a reason (selv de 'dårlige' ting)


Lars Sandeberg skrev denne kommentar:
08-01-2013 12:22:47

TAK for den gode artikel. Lige hvad jeg behøver, også i dag.


Jytte Takahashi skrev denne kommentar:
08-01-2013 14:53:17

Tak for inspirerende læsning) Min drøm er at sige mit gode, sikre job op og starte på en frisk et helt andet sted


Annette skrev denne kommentar:
10-01-2013 10:57:22

Tak, dejlig læsning,den gav mig et smil på læben, :) nu er jeg fyldt op med positiv energi. :) Ha en fantastisk dag.


Søren skrev denne kommentar:
10-01-2013 12:45:19

Fantastisk, du ramte lige plet. Jeg begynder lige nu-)


Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley