❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Sådan sætter du dig mål – og når dine mål

Skrevet 16-05-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Sådan sætter du dig mål – og når dine mål

Kunne du tænke dig at opnå bedre resultater i alle aspekter af dit liv? Kunne du tænke dig at opnå mere økonomisk, personlig eller sportslig success? Den bedste måde at få dine drømme opfyldt på er at lære, hvordan du sætter dig mål og når dem.


Når du har identificeret og formuleret dine mål vil det være en stor hjælp at nedfælde nogle effektive målerklæringer. Det er meget vigtigt hvordan du formulerer dine mål; små ændringer kan betyde store forskelle på udfaldet.

For eksempel vil bare det at skrive dit mål ned, gøre det 80 procent mere sandsynligt, at det nås. Andre faktorer er også vigtige når man skal formulere sine mål. F.eks at skrive målet ned i nutid, og at skrive en positiv, realistisk erklæring og gøre den kortfattet og præcis. At beskrive målet med de rette ord kan være afgørende for, om det nås eller ej.

I denne artikel skal vi se på et konkret mål, hvordan man opstiller det og hvilke muligheder, der er for at opnå det (dvs. hvordan man når målstregen). Lad os sige, at du gerne vil forbedre dit helbred. Vi vil i det følgende anvende det som eksempel på dit mål.

Skridt til din målopfyldelse

Det første, du må gøre dig klart er, at dit mål må stemme overens med din overbevisning. Din hjerne indeholder en kybernetisk målsøgende mekanisme. Når først du har programmeret en tanke eller et ønske i din underbevidsthed vil din underbevidsthed og din bevidsthed generere en egen energi, styrke og vilje, der vil arbejde for opnåelsen af dit mål, hvad det så end er.

Desværre har under tre procent af voksne mennesker klart skrevet deres mål ned med en plan for, hvordan de kan nå dem. Denne artikel vil hjælpe dig til at blive en af de tre procent.

Et godt råd når man skal formulere sine mål er at bruge ordet ”jeg” i hvert mål og at skrive det i nutid. Din underbevidsthed responderer kun på ordrer der er personlige, positive og i nutid.

Skridt 1: Udvikl ønsket om godt helbred.
Et ønske er dybt personligt og kommer indefra. Vore gerninger er ofte baseret på frygt eller på ønsker. Hvis du prøver at implementere en kostplan fordi du er bange for at blive syg eller for aldrig at opnå den vægt eller det helbred, du gerne vil, vil det sandsynligvis ikke lykkes. Frygt er stærk, men kan ikke flytte bjerge. Et ønske derimod er en ild der brænder inden i dig og har magt til at ændre din natur og dit indre.

Skridt 2: Tro på dit mål.
Hvis du har den mindste tvivl om muligheden for at opnå målet, vil du ikke give dig 100 procent. Faktisk vil du måske bare tilsidesætte målet for andre ting. For at kunne opnå noget fuldstændigt må du med hver en lille del af dig selv tro på, at det kan lade sig gøre. Gør dit mål om at følge kostplanen opnåelig.

Skridt 3: Skriv dit mål ned.
At have et mål om at spise optimalt, at opnå en bestemt vægt eller at få lønforhøjelse er ikke et mål, hvis det ikke er skrevet ned. Indtil det er nedfældet på papir er det fantasi. Når dit mål er skrevet ned, er det konkret. Jeg opfordrer dig til at skrive dit mål ned på to måder:

Den første måde er at skrive det ned i detaljer. Vær specifik om hvordan dit liv bliver, når du har nået dette mål. Lad bare fantasien løbe. Hvis dit mål er at spise optimalt, så skriv ned i detaljer hvordan dine måltider vil se ud og hvad du vil kunne gøre med al den ekstra energi, du opnår.

Den anden måde, jeg opfordrer til at skrive det ned på, er i én sætning, der understreger, hvad målet er. Du kan for eksempel skrive "Jeg vælger kun fødevarer, der tilfører mine organer og celler liv og vitalitet og jeg slukker kun tørsten med rent vand.” Tag denne sætning og skriv den på flere post-it sedler. Placer dem på bilrattet, på kontoret, på badeværelsesspejlet og ved din seng.

Før du lukker dine øjne om aftenen så læs sætningen et par gange og brug et par minutter på at visualisere den ført ud i livet.

Skridt 4: Lav en liste over alle de måder, du vil få gavn af at opnå dit mål.
Dette svarer til, hvad jeg anbefalede ovenfor. Grundene til, at du sætter dig mål, er de krafter, der vil skubbe dig mod målet. Disse grunde kan være, at have mere energi, se bedre ud, have det bedre eller, at kunne passe en kjole, du rigtig godt kan lide. Gennemgå disse grunde jævnligt, de vil hjælpe med at holde motivationen oppe.

Skridt 5: Analyser din position.
Dette vil give dig et udgangspunkt, en grundlinje så du kan måle dine fremskridt. Hvis du gør dette for at tabe dig i vægt, så vej dig og skriv ned, hvor du er. Hvis du gør dette for at sænke dit blodtryk, så mål blodtrykket jævnligt og skriv ned, hvor du befinder dig.

Skridt 6: Sæt en deadline for dit mål.
Hvis dit mål er at opnå en bestemt vægt, et bestemt blodtryk eller et bestemt kolesteroltal, så sæt en deadline. Dette er konkrete mål. At sætte en deadline programmerer hver en celle i din krop til at opnå målet inden for en bestemt rum tid.

Men hvis dit mål er mere abstrakt som ”at optimere dit helbred”, så lad være med at sætte en deadline. Hvis du sætter en deadline for et abstrakt mål, som f.eks at optimere dit helbred eller at udvise ubetinget kærlighed mod dig selv og andre, vil den dato, du sætter, være den første dato, dine celler er programmeret til at starte med at udvise den givne kvalitet.

Sætter du en deadline, du ikke kan overholde, så sæt en ny deadline.

Skridt 7: Lav en liste over forhindringer mellem dig og dit mål.
Når du har listet alle de mulige forhindringer, du kan komme i tanker om, så prioriter dem efter hvor svære de er at overvinde. Den første forhindring er dit ”bjerg”, du skal bestige.

Forhindringerne på listen kan være interne eller eksterne. En intern forhindring er en tanke, du har om dig selv, eller måske en tilbøjelighed. "Denne kostplan er helt uoverkommelig" og "Jeg har ikke tid til at lave mad" er eksempler.

En ekstern forhindring er noget uden for dig selv som hvis din kone køber chokolade til dig eller hvis dine venner vil spise ude på italienske restauranter.

Skridt 8: Identificer den yderligere information du har brug for for at nå dit mål.
Der er utalige tilgængelige informationskilder inden for stort set alle emner. Søg information inden for dit område og gransk den. Væbn dig selv med al den information, du kan. De mennesker, der får succes med det, de laver, er dem, der opnår og ligger inde med information.

Væbn dig med kendskab til hvorfor en ønsket vægt er så attraktiv og hvorfor den vil være gavnlig. Find ud af, hvorfor transfedt er farligt. Find information om, hvorfor det er usundt at spise sukker. Vid hvorfor ubalance i blodsukkerstofskiftet er farligt. At sætte et mål og at stræbe efter det uden at vide hvorfor, er en hel sikker måde ikke at nå det på.

Skridt 9: Lav en liste over alle de mennesker hvis hjælp og samarbejde du vil få brug for.
Listen kan indeholde familien, venner, kollegaer, din læge og hvem du ellers finder passende. Hvad end dit mål er, kommer du til at behøve hjælp og opmuntring fra andre. Husk at være omhyggelig med kun at vælge de mennesker som du ved vil støtte og opmuntre dig fuldt ud.

Desværre er der mange mennesker, der tilsyneladende vil sabotere andre, især når det handler om at ville slanke sig eller opnå bedre helbred. Fortæl de mennesker, du udvælger, om grundene til, at du arbejder mod dit bestemte mål. Hvis du fremlægger det godt nok, vil de måske endda gå med dig og på den måde vil du virkelig få støtte og blive stillet til ansvar!

Skridt 10: Lav en plan.
Skriv hele planen i detaljer: Hvad vil du, hvornår vil du det, hvorfor vil du det, og hvor er dit udgangspunkt. Lav en liste over de forhindringer, du skal igennem, den information, du vil få brug for, og de mennesker, du ønsker hjælp fra. Brug skridt 1-9 til at hjælpe til dette.

Skridt 11: Brug visualisering.
Visualisering er magtfuldt. Du får, hvad du ser. Og det, du spiser, giver dig energien, der gør det muligt for dig at blive det, du vil. Se dig selv for dig siddende ved et bord hvor du kun vælger de fødevarer, der giver liv og sundhed til din krop.

Visualisér dig selv midt i en aktivitet der også giver din krop liv og energi. Forestil dig, hvor godt du føler dig tilpas med at implementere kostplanen. Forestil dig et liv med sundhed. Brug tid på dette hver dag. Som anbefalet i skridt 3, så gør dette om aftenen før du sover, mens du læser din sætning.

Skridt 12: Tag på forhånd den beslutning, at du aldrig nogensinde vil give op.
Når du opdager, hvor vigtige dine valg af fødevarer er for dit velbefindende, får du modet til at blive ved.

Omgiv dig med folk, der også tænker over deres valg og som holder af dig og derfor stiller dig til regnskab for dine dead lines. Vi har alle dage eller uger hvor det går galt. Det vigtige er, at du indser det, indrømmer det og kommer tilbage til din plan.

Vær HELT klar om dine mål

Klarhed står måske for 80% af alt hvad der lykkes. Uklarhed er nok mere skyld i frustration og uopnåede mål end nogen anden enkeltfaktor.

Eller man kan formulere det på denne måde: De tre nøgler til at opnå dine mål er "Klarhed, Klarhed og Klarhed." Din succes i livet bestemmes i stort omfang af, hvor klar du er om hvad du virkelig, virkelig ønsker.

Jo mere du skriver og omskriver dine mål og jo mere du tænker over dem, jo klarere vil du også blive om dem. Jo klarere du er om hvad du ønsker, jo mere sandsynligt er det, at du gør de rigtige ting for at opnå det. I mellemtiden gør du færre og færre af de ting, der ikke hjælper med at opnå de ting, du ønsker. 

Syv-skridts processen til at nå mål hurtigere og nemmere

Det første skridt er at formulere præcist hvad du gerne vil opnå.

Det andet skridt er at skrive det ned så KLART og detaljeret som muligt i NUTID. F.eks. "Jeg tjener 1 million om året" eller "Jeg har en fedtprocent på 10".

Det tredje skridt er at sætte en specifik deadline. Hvis det er et stort mål, så del det op i delmål hver med sin deadline og skriv dem ned i rækkefølge.

Som det fjerde skridt må du lave en liste over alt det, du kan komme i tanker om som du er nødt til at gøre for at nå dit mål. Når du finder nye emner så føj dem til listen.

Det femte skridt er at organisere emnerne på din liste i en plan ved at placere dem i den rette prioriterede rækkefølge.
For det sjette må du gå i gang med det samme med den vigtigste ting i din plan. Dette er MEGET vigtigt.

Som det syvende og sidste skridt skal du hver eneste dag gøre noget der rykker dig nærmere et eller flere af dine vigtige delmål om bedre helbred. 

I et studie fra Harvard spurgte man i 1968 de studerende om de skrev deres mål ned. Det viste sig, at kun 2% gjorde det. 20 år senere havde de 2% tjent flere penge end de 98% der ikke skrev deres mål ned tilsammen. Som sagt har under tre procent af voksne mennesker skrevet deres mål og planer ned på papir og arbejder på dem hver eneste dag. Når du sætter dig ned og formulerer dine mål og skriver dem ned, rykker du ind i top tre af samfundets individer. Og snart vil du begynde at opnå samme slags resultater, som de gør.

Gennemgå og opdater dine mål HVER DAG så du er sikker på, at de stadig er dine vigtigste helbredsmål. Du vil garanteret begynde at slette mål, som ikke længere er så vigtige som du engang syntes.

Lige meget hvad dine mål er, så planlæg dem nøje på papir og arbejd på dem hver eneste dag. Dette er nøglen til den optimale præstation og til maksimale resultater.

Jeg håber virkelig, at disse råd vil hjælpe dig på din rejse mod bedre helbred og i livet generelt til at skabe det liv, du ønsker. Det er nødvendigt at sætte dig mål, hvis du vil bestemme over dit liv. Må du blive begavet med visdom og med kærlighed i dit arbejde med at sætte dig mål og opnå dem!

Vil du lære mere om at sætte dig mål, kan jeg varmt anbefale Brian Tracys bog "Maximum Achievement". Den er virkelig værd at købe og at læse mange gange. Den vil øge dine chancer for at opnå det, du ønsker.

Held og lykke.

Læs mere om, hvordan man sætter mål og målsætning her


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Joy kolby skrev denne kommentar:
27-08-2011 21:12:45

Hej..

Tusinde tak for den rigtig gode artikkel! Jeg skal i morgen tale om målsætning og handlingsplaner med nogle af mine forretningspartnere.. Jeg har tilladt mig at bruge noget fra artiklen at tale ud fra.. Super gode ting! Jeg er sikker på at den kan hjælpe rigtig mange godt på vej! Tak :)


Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley