❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

QiGong: Mere energi & bedre helbred på blot nogle få minutter

Skrevet 16-05-2017 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

QiGong: Mere energi & bedre helbred på blot nogle få minutter

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men Qigong er det bedste, jeg har gjort for min sundhed i årevis. Jeg oplever et forbedret energiniveau, bedre søvn og en generel følelse af vitalitet og indre fred. Og det bedste ved det er, at du også på bare nogle få minutter om dagen kan opnå fordele ved disse enkle og sjove øvelser


Gennem de seneste ti år har jeg prøvet flere forskellige former for Qigong med forskellige lærere. Jeg havde nok en indre fornemmelse af, at det var noget, jeg skulle beskæftige mig med, men af en eller anden grund fandt jeg aldrig et program, som fungerede for mig, så jeg gav op efter få dage. 

Men det ændrede sig i marts 2014, da en ven gav mig Robert Pengs Master Key Book og Qigong Ecstasy DVD (Robert Peng blev født og voksede op i Kina). Hvilken positiv effekt det har haft på mit liv. I så høj en grad at jeg rejste til New York for at møde selve manden.

Robert er et levende eksempel på Qigongs forbløffende kraft, og hans unikke form for Qigong, som blander urgammel visdom med hans fortryllende, glædesfyldte og elskelig ånd, er ganske enkelt det bedste, jeg har gjort for mit helbred i årevis.

Mere om Robert Peng

Som dreng i Kina var Qigong mester Robert Peng hemmeligt i lære hos den legendariske buddhistmunk Xiao Yao, som trænede ham i kampsport og healingteknikker. 

Som del af træningen tilbragte Peng 100 dage med at meditere og faste i et mørkt kælderrum dybt inde i bjergene i Kinas landområde. 

Xiao Yao besøgte ham dagligt og instruerede ham i avancerede praksisser for at fremskynde hans spirituelle udvikling.

Bagefter opdagede Peng, at han havde udviklet særlige åndelige kræfter, herunder evnen til at overføre energi fra hænderne, som føltes som en kraftfuld elektrisk strøm. Se videoen nedenfor!

I dag tilbyder han et sammenkog af sin træning i form af Qigong Empowerments.

Om bare 3 uger, gæster Robert Peng igen i København!

På blot nogle få minutter om dagen har disse sjove, nemme bevægelser givet mig:

  • Forbedret energi
  • Bedre søvn om natten
  • Bedre helbred og vitalitet
  • Mindre stress og en følelse af indre fred

Ja, du kan også anvende denne enkle, urgamle praksis til at begynde at leve et sundere, længere liv fri for stress og samtidig finde dit livs kald.

Men før vi når så langt som til at tale om de fordele, du kan få ved at investere bare nogle få minutter af din tid om dagen, så lad os begynde ved begyndelsen.

Hvad er Qigong?

Qigong som kunstart går 5000 år tilbage i Kina. De gamle kinesere var intuitivt mere bevidste om de subtile Qi-energier, og hvordan de påvirker vores kroppe, end vi er i dag.

I Qigong anvendes vejrtrækning, bevægelse og visualisering for at sætte Qi-energien i cirkulation, den livskraft, der styrer vores helbred og velbefindende.

“Qi” betyder livskraft eller energi, og “Gong” står for at kultivere. Så når du praktiserer denne 5000-år gamle træningsform, kultiverer du i virkeligheden din livskraft. Ikke blot øger du din krops naturlige energilagre med disse enkle øvelser, men samtidig hjælper øvelserne også med at fjerne energiblokeringer i dit væv, hvilket får din krops Qi til at flyde gnidningsløst og give dig sundhed og vitalitet.

Målet for Qigong er indre fred og lykke. Fred opstår fra dyb stilhed, og lykke opstår ved det harmoniske flow af vital livskraft. Den usynlige integration mellem fred og lykke er kendetegnet for en dygtig Qigong-udøver.

Disse enkle, sjove bevægelser og vejrtrækningsøvelser er nemme at lære og kan udføres hvor som helst og når som helst. Du behøver ikke at være i særlig god form eller have forhåndskendskab, og der kræves heller ikke særligt udstyr eller særlig påklædning.

Kig på videoen nedenfor. Undervurdér ikke den kraft, som disse enkle, men meget effektive øvelser har:

Selvom Qi er usynlig, kan du helt sikkert mærke dens tilstedeværelse. Jeg fik en prikkende fornemmelse over hele kroppen lige fra den første Qigong-session.

Med praksis er denne fornemmelse langsomt, men sikkert tiltaget i takt med, at min Qi er blevet stærkere. Min lærer, Robert Peng, forklarer, at der er to trin i Qigong:

Trin 1: At kultivere din Qi

Trin 2: At nære din Qi.

Man kultiverer sin Qi ved at praktisere bevægelser og åndedrætsøvelser for at øge Qi-niveauet, kroppens livskraft. Det er den aktive fase.

Men den passive fase af Qigong er imidlertid lige så vigtig, hvor man ganske enkelt slapper af og lader den Qi, man har kultiveret eller genereret gennem den aktive fase, arbejde for sig.

Begge er lige vigtige. Robert anbefaler, at du nærer din Qi i mindst ti sekunder ved afslutningen af hver praksis ved at chante sagte (messe):

”Jeg er Qi; Qi er mig. Jeg er Qi; Qi er mig.”

Intet skal præsteres; lad blot visdommen fra Qi arbejde for dig. Bare sid eller lig ned, og forestil dig, at Qi fylder hver en celle i din krop, mens din Qi udfører healingsarbejdet for dig.

Jeg har også erfaret, at når jeg siger: “Jeg er i Qi; Qi er i mig,” hjælper det mig til at slappe af, når jeg bliver anspændt i forskellige situationer. Qigong indeholder også en meditationspraksis såsom den, der vises i videoen nedenfor:

Så Qigong handler ene og alene om energikultivering (at øge dit energiniveau og din livskraft) gennem enkle og dog meget kraftfulde bevægelser og dernæst lade din Qis tavse visdom nære dig ved at fjerne de energiblokeringer, du måtte have, for at skabe flow og harmoni i din krop.

En overraskende oplysning om Qigong, som jeg ikke kendte til, er, at alle former for kampkunst stammer fra Qigong.

Hvilke fordele kan du forvente ved at investere nogle få minutter af din dag i Qigong?

Når du praktiserer Qigong, vil din indre livskraft (din indre Qi) blive stærkere, og fordelene vil vise sig for dig i alle livets facetter – og det vil føre til et sundere sind, en sundere krop og en sundere sjæl.

Du vil drage fordele af Qigong, hvad enten du ønsker at forbedre dit helbred, forbedre dine personlige forhold, lindre stress eller ønsker at kultivere dit spirituelle jeg.

Jeg har som sagt selv oplevet at få forbedret mit energiniveau, jeg sover bedre, har en generel følelse af indre ro, har mere vitalitet og et bedre velbefindende

Andre mennesker har med Qigong oplevet:

  • Smertelindring
  • Øget blodcirkulation
  • Genoprettelse af hormonbalancen
  • Styrkelse af indre organer
  • Eliminering af muskelstivhed og ømhed

Jeg er overbevist om, at de fleste sygdomme ganske enkelt skyldes energiblokeringer, og når man fjerner disse blokeringer ved at praktisere Qigong, har mirakuløs healing fundet sted.

Det lyder for godt til at være sandt, men sæt dig ind i emnet, og du vil muligvis blive overrasket.

Hvordan kommer du i gang med Qigong?

Som det første skal du forpligte dig til at investere blot nogle få minutter om dagen i dit helbred og dit velbefindende.

Som det næste skal du enten købe en DVD eller en bog, som jeg gjorde det.

Roberts bog The Master Key og Qigong Ecstasy DVD har bogstaveligt ændret mit liv, ligesom det har for tusindvis af hans elever verden over.

Det er svært at forklare, men det er ikke bare Robert Pengs unikke form for Qigong, som potentielt kan være livsændrende, det er også manden selv.

Se denne video, og du vil forstå, hvad jeg mener!

Nu tror jeg, du forstår, hvorfor jeg var så ivrig efter at få Robert til Europa for første gang nogensinde. Du er selvfølgelig meget velkommen til Robert Pengs workshop i København her i juni 2017, og der er også lokale Qigong-klasser, du kan følge.

Hvor ofte skal jeg praktisere Qigong?

Da vores liv er mere travle end nogensinde, kan du skræddersy dit program, så det lige passer dig – uanset hvor presset du er.

Robert Peng anbefaler tres minutter om dagen. Det er det optimale. Jeg er helt ærligt ikke en af Roberts bedste elever.

Det kan godt være, at jeg er doven, men med tre børn og en virksomhed, jeg skal drive, er det blevet til femten minutter om dagen, siden jeg begyndte for tolv måneder siden. Men jeg har været god til at være holde ved, og jeg har sjælden sprunget en dag over med Qigong.

Selv med denne lille tidsinvestering er jeg virkelig overrasket over alle de fordele, jeg har høstet.

Særlig når jeg praktiserer Qigong udenfor på bare fødder og mærker solens varme i mit ansigt. Naturen øger fordelene, jeg får ved disse enkle og dog kraftfulde øvelser.

Hvor hurtigt kan jeg forvente at se resultater?

Selv en kort rutine på nogle få minutter vil aktivere din indre Qi og cirkulere energi ud i hele kroppen, hvilket vil hjælpe dig til at blive mere afslappet og samtidig fyldt med energi.

Når jeg deler Roberts “rysteøvelse” (min favorit) med venner, familie og kollegaer, er de forbløffede over, hvor godt de får det efter blot to – tre minutter. Det giver dem et energiboost, som holder i timevis.

Konklusion

Jeg håber, at denne artikel har inspireret dig til at opleve Qigongs vidunderlige verden. Jeg mener, at Qigong er den mest økonomiske, enkleste (og dog en meget kraftfuld praksis til at øge både sundhed og velvære), der eksisterer i dag.

Den har forandret mit liv, og den kan også forandre dit liv på bare nogle få minutter dagligt ved at aktivere din krops indre livskraft, din indre healingskraft.

Gennem regelmæssig praksis vil du begynde at føle dig mere centreret og afbalanceret, mindre stresset, du vil opleve bedre søvn om natten og en markant øgning af dit generelle energi- og vitalitetsniveau.

Jeg håber, at vi mødes ved Robert Pengs workshop i København. Ha´ en vidunderlig dag med masser af energigivende og kærlig Qi ;-)


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Søs Bæk skrev denne kommentar:
25-05-2017 11:11:10

Dejligt at høre og læse dine meninger. Men hvorfor skal alt foregå i København? Jeg vil gerne opleve Robert Pengs workshop, og så gerne at det blev Fyn.
Så nu venter jeg spændt på, om det kan lade sig gøre.


Linda Thule Bang skrev denne kommentar:
05-09-2018 11:21:47

Dejlig artikel, men jeg synes også, at det kunne være dejligt at der også blev brugt Fyn til arrangementer.


Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley