❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Min oplevelse med Wim Hof

Skrevet 29-03-2022 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Min oplevelse med Wim Hof

Sidste weekend var jeg så heldig at møde en af de skøreste mennesker på planeten, Wim Hof. Udover at være en smuk sjæl, så er han også en af de bedste lærere jeg nogensinde har mødt. Hvorfor Wim? Udsættelse for kulde og vinterbadning er super sundt, og videnskaben viser, at det ikke alene reducerer inflammation dramatisk, der tændes også for dine “levetidsgener” OG det er super sundt for dit hjerte. Vores familie har eksperimenteret med kolde brusere og kolde dyp i vores lokale sø, Furesøen. Men Wim er meget mere end blot "The iceman"


Hvis det er muligt, prøver jeg altid at lære direkte fra mesteren, så jeg får en dybere forståelse af deres lære, ved at gå direkte til kilden.
 
Hvis du ikke har hørt om Wim før så google hans navn.
 
Han har adskillige verdensrekorder og har omskrevet de medicinske lærebøger ved at vise, at han og hans elever kan påvirke deres autonome nervesystem. Noget læger hidtil har troet var umuligt.
 
Fredag eftermiddag hoppede jeg på et fly til Amsterdam og derefter til Wim Hofs center (og hans private hjem) i Stroe i det smukke hollandske landskab.
 
Næste morgen ventede jeg sammen med de andre elever tålmodigt på, at "The Iceman" skulle dukke op. Han skuffede os ikke.
 
Klædt i en mexicansk poncho, hat og selvfølgelig bare fødder kom Wim, en stor, høj, stærk mand med en sjældent oplevet stærk og kærlig aura omkring sig.
 
Det kan godt være, at folk var kommet for at lære hans berømte åndedrætsteknikker og udsætte deres krop for isende koldt vand.
 
Men vi var alle (nok ubevidst) også  kommet for at blive healet, i processen.
 
Wim og hans instruktører er essensen af ubetinget kærlighed, og når han taler og deler sin historie, sin livsfilosofi, planter han kimen til helbredelse, som med hjælp af åndedrætsøvelserne og det iskolde vand spirer til smukke blomster.
 
Wims vejrtrækningsteknik er baseret på pranayama, hvor du ilter dit blod via meget dybe vejrtrækninger.
 
Vi lavede disse øvelser i ca. 40 minutter, mens "The Iceman" guidede os, en af hans venner spillede smuk musik, og hans instruktører sang, mens de holdt øje med os og omhyggeligt passede på os.
 
Åndedrætsøvelserne var kraftfulde, meget kraftfulde, og nogle af deltagerne fik store følelsesmæssige gennembrud. Nogle grinede, andre græd, nogle fik krampe, alt sammen håndteret af Wim og hans team, på allerbedste vis. De var der for at hjælpe os alle.
 
Jeg følte en enorm afslapning og så nogle vidunderlige farver. En deltager, en stærk ung mand fra Canada (der er deltagere fra hele verden) delte med mig, at han græd som en baby, da Wim holdt ham i hans arme og hans barndoms traumer blev forløst.
 
En ung kvinde fra Storbritannien reagerede vildt, men igen var Wim der for at støtte og guide hende tilbage.
 
Andre deltagere fortalte, at de følte en bølge af energi strømme op og ned af deres kroppe.
 

 
 
Jeg lagde mærke til, at folks ansigter ændrede sig henover weekenden. Stressen forsvandt, smilene blev større og folk så bare smukkere ud, mere i fred, mere levende.
 
Efter frokost sagde Wim med et smil, at han havde en overraskelse til os!
 
Hof må have elsket gruppen, for i stedet for de planlagte 5 minutter i isen, fik vi 6 minutter (dét var overraskelsen)!
 
Selv om jeg de fleste dage bader i min lokale sø et par minutter, er det altså noget helt andet at sidde i iskoldt vand i 5 eller 6 minutter.
 
Aldrig har min krop oplevet så stort et chok. Hænderne placeres på inderlårene, for at prøve at holde dem varme, og så handler det ellers bare om at trække vejret og prøve at berolige sindet, som hele tiden fortæller dig, hvor dum du er og at det er tid til at komme op af vandet.
 
Det var noget af det sværeste, jeg nogensinde har gjort. Nej, det var faktisk det fysisk sværeste jeg nogensinde har gjort.

 
Når du kommer ud af det isnende kolde vand, skal du bevæge dig langsomt for at opvarme din iskolde krop, især dine hænder og fødder, inden du hopper i sauna.
 
Som altid på retreats, så er noget af det bedste at lære de andre deltagere at kende. Efter aftensmaden sad vi omkring lejrbålet og delte vores livshistorier.
 
Den aften gik jeg i seng og følte mig afslappet med en dyb følelse af indre fred, men også en smule nervøs for hvad næste dag ville bringe.
 
Jeg vidste, at planen for den næste dag var 10 minutter med iskoldt vand, så jeg forberedte mig på, at Wim nok ville “forkæle” os med 12 minutter. Dagen før havde seks minutter i det iskolde vand nærmest taget livet af mig,  så hvordan skulle jeg kunne være i endnu længere?
 
Vi startede søndagen med nogle kloge ord fra Wim efterfulgt af en ny omgang vejrtrækning.
 
Denne gang længere og mere intenst end dagen før, og de fleste af os fik en dybere, mere kraftfuld oplevelse.
 
Jeg lovede mig selv, at hvis nogen følelser dukkede op, ville jeg ikke holde mig tilbage men i stedet overgive mig. 
 
Igen, var det en rigtig god oplevelse og igen fik nogle af eleverne store gennembrud.
 
Nu var det tid til is badet og Wim må have været i godt humør, for vi skulle "kun" være i vandet i 11 minutter.
 
Hele formiddagen havde jeg forberedt min krop og mit sind på at gå så dybt som muligt og bare overgive mig til kulden og se, hvor den førte mig hen.
 
Før det blev min gruppes tur, lavede jeg Qi Gong for at forberede mig på chokket.
 
Wim sluttede sig til vores gruppe og de første 2 minutter, ligesom dagen før, var usædvanlig hårde. De næste 5 min. gik ret hurtigt, og jeg fornemmede at min far, som døde i december, passede på mig, da jeg virkelig prøvede bare at overgive mig og gå dybt ind i mig selv.
 
De næste par minutter var hårde igen, og de sidste 2 min. var hele gruppen meget kold, men vibrerende af liv, da vi samtidig indså, at vi havde gjort noget, vi ikke havde troet vi nogensinde ville være i stand til at gøre.
 
 
Mens jeg skriver dette, er jeg stadig i chok, når jeg tænker på, hvordan jeg kunne sidde så længe i det isnende vand.
 
Det tankevækkende er, at hvis vi kan gøre dét, hvad er vi så ellers i stand til?
 
Som jeg nævnte i indledningen er eksponering for kulde en af de bedste ting, du kan gøre for dit helbred.
 
Den hyppigste dødsårsag er hjertesygdomme, og et koldt brusebad om dagen holder lægen væk, som Wim ynder at sige. Det skyldes, at kulden vækker og træner alle de millioner af muskelceller vi har i vores karsystem. Jeg har bemærket, at min hvilepuls er faldet med 5 slag i minuttet siden jeg begyndte at vinterbade! Så kraftfuldt er et par minutters kulde altså!
 
Du behøver ikke at gå i et isbad, bare afslut dit varme brusebad  med 30 sekunder hvor du "nyder" det iskolde vand, der styrker din krop. Prøv derefter at øge til 45, 60 sekunder osv. indtil du er oppe på 2 minutter. Det er alt, hvad du behøver at gøre for at få glæde af fordelene ved et sundt hjerte og samtidig tænde for dine “levetidsgener”, der gør 80 til de nye 40.
 
Siden jeg begyndte at vinterbade, mærker jeg hver dag kaldet fra min lokale sø der beder mig om at komme ned og tag en dukkert.
 
Det tager lidt tid at vænne sig til, men den varme, helende kærlige følelse, jeg har i min krop i timevis bagefter, er en af de mest behagelige fornemmelser, jeg nogensinde har oplevet.
 
Det er som om, når du kommer op af det kolde vand, at nogen tænder for en beroligende, indre kedel, der i timevis bagefter udstråler helbredende og kærlig energi gennem hele din krop.
 
Endnu en stor fordel er, at når du bader i det kolde vand, tænker du ikke på huslejen, dit næste måltid, din følelsesmæssige bagage: Du er ikke fanget i dine tanker, du er bare tilstede og har mulighed for at gå dybt ind i dig selv.
 
Er du nu klar på at tage et koldt brusebad hver dag?
 
Weekenden sluttede i øvrigt med, at vi alle delte, hvad vi følte i løbet af weekenden.
 
Jeg følte ubetinget kærlighed hele vejen igennem. Andre delte, hvordan Wims metode havde hjulpet dem med alvorlige psykiske og fysiske lidelser. Mange følte, at de nu var i stand til at slippe barndomstraumer.
 
Wim Hof er virkelig et skørt, bemærkelsesværdigt menneske og essensen af ubetinget kærlighed.
 
Jeg håber, at du en dag kan møde ham, enten ved at læse hans bog "The Iceman" eller tage et af hans kurser.
 
Det er potentielt livsændrende.
 
Nyd rejsen.

PS: Wim har mange gratis og inspirerende videoer på YouTube, og tjek dem ud! 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley