❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Målsætning: Den hurtige og nemme vej til at nå alle dine mål

Skrevet 28-01-2013 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Målsætning: Den hurtige og nemme vej til at nå alle dine mål

Kunne du tænke dig at blive en af de øverste 3 % af alle succesfulde mennesker i Danmark? Hvis det er tilfældet, har du så 5 minutter, et stykke papir og en blyant? For så har jeg godt nyt til dig.


Ja tak, her kommer det ultimative værktøj til at foretage din målsætning.

Jeg ved godt, at det lyder alt for let til at være sandt, men jeg lover dig, at du med en lille smule arbejde kan komme til at befinde dig i eliten. Her er en inspirerende historie for at hjælpe dig med at komme i gang:

Succesfuld målsætning: Kom i verdens top 3 %

På Harvard Business School lavede man i 1979 en undersøgelse, hvor man spurgte studerende, der havde afsluttet deres MBA:

Har du sat dig ned og nedskrevet klare mål for fremtiden og lavet planer for, hvordan du vil nå dem?

Kun 3 % havde skrevet deres mål og planer ned. 13 % havde mål, men havde ikke skrevet dem ned, og 84 % havde slet ingen mål eller planer.

10 år senere blev de samme personer spurgt igen.

Forskerne fandt, at de 13 %, der havde sat sig mål, uden dog at skrive dem ned, gennemsnitligt tjente dobbelt så meget som de 84 %, der ingen mål havde overhovedet.

Men til deres store overraskelse tjente de 3 %, der havde klare, nedskrevne mål og planer for, hvordan de skulle nå dem, 10 gange så meget som alle de andre 97 % tilsammen!

Wow, den eneste forskel mellem de 3 grupper var, at de øverste 3 % havde brugt nogle få minutter på at tænke over, hvad de ønskede at opnå, havde skrevet dette ned og lavet en plan over, hvordan de ville opnå det.

Et menneskes succes skyldes som hovedregel ikke generne – et menneske er, hvad det sætter sig for at blive: Alexander Graham Bell

Nu ved jeg godt, at alt ikke kan måles i penge, men den nævnte undersøgelse er et rigtig godt eksempel på den kraft, der ligger i at sætte sig mål, og hvordan dette hjælper dig til at fokusére på, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du kan opnå det.

Er du klar til at komme i gang?

Kom, lad os have det sjovt sammen. Du er på nippet til at overraske dig selv med nogle fantastiske resultater.

Kom i gang med at finde et stykke papir, noget at skrive med, og så starter vi.

For at demonstrere, hvordan du effektivt sætter dig mål, har jeg valgt et eksempel med ønsket om vægttab som dit mål, men dit mål kan være hvad som helst, et nyt job, den perfekte partner, et nyt hus, alt!

Målsætningens 1. skridt: Skriv dine mål ned på papir, vær specifik og helt klar i din formulering

Det er vigtigt, at du skriver din målsætning ned så detaljeret som muligt for at få succes. At have et ønske om at tabe sig et vist antal kilo, bliver først et mål, når du har skrevet det ned. Indtil da er det blot fantasi.

Når dit mål først er skrevet ned, har det taget form. Sørg altid for at skrive dine mål ned i hånden og ikke på en computer. Din håndskrift gør dine mål mere personlige og sender din helt personlige energi ud i Universet.

Du skal også være meget specifik med en helt nøjagtig angivelse af det vægttab, du ønsker at tabe:

Jeg ønsker at tabe 5 kg fedt.

Den lille, hurtige proces med at skrive dine mål ned, øger dine muligheder for at nå målet med 80 %!

Læg venligst også mærke til, at jeg med vilje har skrevet et jeg ind i mit ønske. Det er nemlig yderst vigtigt, at du gør dit mål så personligt som muligt, fordi du dermed tilføjer følelser til dit mål, hvilket igen skaber en stærk motivation til at nå dit mål.

Dine drømme er billedet på din fremtid: Albert Einstein

Målsætningens 2. skridt: Formulér dine mål, som var du allerede i mål

Skriv dit mål ned, som om du allerede har nået det, når du skal formulere din målsætning.

Det er uhyre vigtigt, at du skriver det, som om det allerede er en kendsgerning. Hvis du bare skriver:

Jeg vil gerne tabe 5 kg, betyder det faktisk, at du kun går og drømmer om, at du gerne vil være slank. At ønske sig noget er en fælde, for jo mere du ønsker dig noget, jo mere vil du blive ved med at komme til at ønske det.

Derfor skal du omforme dit mål fra: Jeg vil gerne tabe 5 kg fedt til:

Jeg har tabt 5 kg fedt.

Din succes i livet afhænger i virkeligheden i store træk af, hvor specifik og klokkeklar du er i formuleringen af det, du gerne vil opnå. Klarhed i tanker og ord tæller sandsynligvis for 80 % af al succes og lykke.

Målsætningens 3. skridt: Lav en liste over alle de fordele, du opnår ved at nå dit mål

Det tredje skridt består i at formulere din målsætning sådan, at den indeholder de største fordele, du kan se ved nå dit mål. Vores eksempel på en målsætning kommer derfor til at lyde:

Jeg har tabt 5 kg fedt, jeg er smuk, jeg kan komme ned i mine bedste cowboybukser, og jeg føler mig virkelig sund og fuld af energi!

Hvis din målsætning bliver alt for lang med alle de fordele, du kan få øje på, så lav bare en liste med dem nedenunder den egentlige målsætning.

Vær meget konkret omkring, hvordan dit liv vil se ud, når du har nået dit mål. Det tilfører kraftfulde følelser og er medvirkende til, at du vil brænde endnu mere for at nå dertil.

Målsætningens 4. skridt: Sørg for at sætte en realistisk deadline for, hvornår du har nået dit mål

Hvis dit mål er vægttab, så sæt en realistisk deadline. At sætte en deadline gør, at den bliver programmeret ind i din underbevidsthed, så du derved nemmere arbejder dig hen mod målet på en bestemt tid.

Dit mål er nu blevet til:

Jeg har tabt 5 kg fedt, jeg er smuk, jeg kan komme ned i mine bedste cowboybukser, og jeg føler mig virkelig sund og fuld af energi, og kalenderen siger ikke engang 1. juli 2013!

Din deadline skal være realistisk i forhold til dit mål. Du kan f.eks. ikke forvente at tabe dig 5 kg på en uge. Det er helt urealistisk og ødelægger din motivation, hvis du ikke er i stand til at opnå det.

At fejle er blot en mulighed for at starte forfra på en mere intelligent måde: Henry Ford

Du skal selvfølgelig sætte dig nogle lidt optimistiske mål, og du skal ikke fortvivle, hvis ikke du når dem alle til tiden. Så må du blot skabe en ny og mere realistisk målsætning.

Målsætningens 5. skridt: Lav en rejseplan til f.eks. dit fedttab

Hvis du undlader at planlægge, planlægger du en fiasko.

Forestil dig, at du skal besøge en ven i en storby, du slet ikke kender. Da du kommer til udkanten af byen i din bil, kan du ikke finde nogen vejskilte. Så i bilen leder du efter et kort og opdager, at du har glemt det derhjemme.

Hvor lang tid vil det mon tage dig at finde din vens bopæl uden vejskilte, uden kort, GPS eller nogen, du kan spørge? Formentlig mange dage. Hvis du overhovedet finder ham, vil det være rent held.

Desværre er dette måden, de fleste mennesker lever deres liv :-(

Planlægning er livsvigtig for at kunne nå dine mål, hvad enten det drejer sig om fedttab eller et hvilket som helst andet mål. Du må derfor udarbejde en detaljeret, gennemarbejdet plan med deadlines, delmål og prioritering.

Start med det mål, du tænker på, undersøg, hvad der skal til for at nå det endelige mål, og skriv så hver enkelt af de handlinger, der skal til, ned.

Hvis dit mål er vægttab, kunne det være at spise sundt, at spise mindre portioner, at få en god nattesøvn, at dyrke mere motion osv.

Tving dig selv til at skrive mindst 20 idéer ned; ofte er det nemlig blandt de sidste idéer, at gennembruddet kommer, og at du ser lyset.

Når først du har fået nedfældet hele den liste over handlinger, der er nødvendige for at nå dit drømmemål, skal du prioritére dem efter vigtighed.

Vælg herefter den vigtigste handling, og gå i gang med den straks. Afsæt derefter hver dag fremover noget kvalitetstid til at gennemarbejde de øvrige handlinger, der er nødvendige for at opnå dit mål.

Denne øvelse er meget vigtig og vital. Det er næsten umuligt at planlægge for meget, for hvert minut brugt på planlægning vil spare dig 10 minutter i udførelsen.

Chancerne for succes bliver større, jo mere og jo bedre du planlægger.

Når du arbejder med og nedskriver dine mål og planer, planter du dem dybere i din underbevidsthed, og du vil tro mere og mere på, at det vil lykkes.

Inden længe vil du begynde at se fremskridt, som yderligere vil motivere dig til arbejde endnu hårdere på at nå dine mål. Du vil få mere fokus og ekstra energi og vil begynde at skabe din egen fremtid.

Og alt, hvad der kræves, er et stykke papir, en blyant og nogle få minutter af dit liv.

Er det ikke tankevækkende? Får du ikke lyst til at komme i gang? Alle mennesker kan få glæde af det.

Konklusion: Målsætning

Find et stykke papir og noget at skrive med. Tilbring så 5 minutter med at nedskrive 10 mål for 2013, og giv dem samtidig prioritet. Denne hurtige og enkle øvelse er så kraftfuld, mener eksperter, at du, bare ved at gøre dette, har ca. 80 % chance for at nå dem alle.

Jeg synes, at du skal gå i gang. Hvad har du at miste?

Det tager kun 5 minutter!

Filosoffen Confucius sagde for mange år siden:

En rejse på mange tusind kilometer starter med et enkelt skridt.

Når du indser, hvor vigtigt det er at sætte dig mål i dit liv, vil du være topmotiveret til at arbejde hårdt for at opnå succes. Rom blev ikke bygget på en dag. Tag et skridt ad gangen, og giv aldrig nogensinde op!

Eftersom færre end 3 % af alle voksne mennesker har klare, nedskrevne mål med planer for, hvordan de skal opnås, vil du ved at gøre brug af metoden og følge rådene for målsætning hurtigt kunne komme op blandt de 3 % mest succesrige mennesker i verden og nyde alle de personlige fordele, det medfører.

Sæt pris på dine visioner og drømme, for de er børn af din sjæl; dit blueprint for dine ypperste præstationer: Napoleon Hill

Jeg er stolt af dig.

P.S.: Få min GRATIS E-bog Her: 5-minutters løsningen til at nå alle dine 2024-mål: Start i dag!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Inge skrev denne kommentar:
06-02-2013 17:39:08

Alt kan lade sig gøre :)


Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley