❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Hvorfor bør du dagdrømme noget oftere?

Skrevet 11-06-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvorfor bør du dagdrømme noget oftere?

At dagdrømme kan måske hjælpe dig med at løse nogle af livets udfordringer, såsom hvordan du kan gøre fremskridt med karrieren, forbedre dit helbred og forhold osv.


Dagdrømme, der længe har været associeret med den sendrægtige dovne studerende bagerst i klassen har fået et dårligt ry – Uretmæssigt ser det nu ud til. For en stund blev dagdrømme set ned på som noget, der kun skulle gøres med ekstrem mådeholdenhed, og selv da, kun på en sjælden sommerdag, helst liggende i en hængekøje.

Det viser sig, at dette tidsfordriv muligvis faktisk er godt for dig.

"Hvis dit sind ikke vandrede, så ville du hovedsagligt være lænket til det, som du gjorde lige nu," udtalte Jonathan Schooler, en psykolog ved Universitetet i Californien, Santa Barbara til The Boston Globe. "Men i stedet for, kan du tage del i en mental tidsrejse og andre slags stimuleringer. Under en dagdrøm er dine tanker virkelig grænseløse."

En dagdrøm viser det sig, er faktisk din hjernes ”default” tilstand. En grundlæggende tilstand der tillader dig at forestille, skabe og forarbejde tanker. Dette er fantastisk nyt, set i lyset at vi dagdrømmer op imod en tredjedel af vores vågne liv.

De Fire bedste grunde til at Dagdrømme i dag.

En dagdrøm er meget mere end bare en skør fantasi, der stopper dig fra at kede dig på arbejde. Det følgende er nogle meget reelle fordele, som dagdrømmeri har at tilbyde dig, og hvis du er interesseret i at sikre dig nogle af dem selv, så ved du, hvad du skal gøre.

Dagdrømme kan faktisk booste din kreativitet og øge din succes!

Aktiverer din hjernes “udøvende netværk.”

Dette er et område i din hjerne, der er forbundet med et højt niveau af kompleks problemløsning. Ifølge ny forskning offentliggjort i ”the Proceedings of the National Academy of Sciences”, så viste det sig, at jo mindre folk var klar over, at deres sind vandrede, jo mere af denne “udøvende netværk,” og også “default netværk” der er associeret med nem, rutinemæssig mental aktivitet blev aktiveret.

Hvad dette betyder, er ganske enkelt, at hvis du prøver at løse et kompliceret problem, så kan det at beskæftige sig med en simpel opgave, og derved lade dit sind vandre, muligvis hjælpe dig.

Forbedr dine forhold og sociale interaktioner.

Når du dagdrømmer, så blomstrer din evne til at tænke abstrakt. Og som oftest, så tænker vi abstrakt, når det kommer til “hvad nu hvis” scenarioer omkring mennesker og sociale situationer i vores liv, hvilket kan hjælpe dig til at blive mere empatisk i dit liv.

Boost din kreativitet.

Folk der engagerer sig mere i dagdrømme, opnår en højere score, når det kommer til eksperimentale målinger af kreativitet ifølge forskning af Jonathan Schooler, en psykolog ved Universitet i Californien, Santa Barbara.

Øg din succes.

Dagdrømme om at opnå et bestemt mål du har, såsom at vinde et nært forestående marathon eller komme ind på en særlig skole, kan faktisk hjælpe dig med at opnå det.

Denne type for dagdrømme, somme tider kaldt for visualisering hjælper dig med at blive mere selvbevist, og kan muligvis tælle som “ træning” af din hjerne, der kan hjælpe dig under den egentlige begivenhed.

Interessant nok, så viser studier, at den mest gavnlige type af dagdrømme er den, hvor du ikke er bevist om, at du gør det..

"At lade din hjerne vandre er den nemme del. Den hårde del er, at bevare nok bevidsthed, så selv når du starter på at dagdrømme, kan du stoppe dig selv og lægge mærke til en kreativ indsigt.,” fortalte Schooler til The Boston Globe.

Så tillad dig selv at dagdrømme, men prøv at drage fordel af dem imens det sker. Noget så simpelt som at have en handy notesbog til at notere kreative ideer eller inspirerende øjeblikke efterhånden som de opstår, kan muligvis hjælpe dig med at få ideer, der tager fast form og nye forbindelser.

Du kan også hjælpe dit sind med at komme ind i “dagdrømme tilstanden” ved ganske enkelt at slappe af og give dit sind chancen til at slappe af i nok tid til at vandre. Selvfølgelig, når du føler dig nervøs eller bekymret, så kan det være svært at skifte gear og gå i en afslapningstilstand.

Nogle gange kræver det et lille skub for at få dit sind eller krop til virkelig at slappe af, og derfor bruger jeg Quiet Please Cd’erne, der konstant bliver spillet som baggrundsmusik på mit kontor.

Og omkring klokken 11 hver dag, så går jeg og lægger mig ned i omkring 30 minutter for at slappe af og bare lader mine tanker vandre. Jeg vågner op forfrisket, energisk og ofte med et nyt perspektiv på tingene eller endda en god idé.

Jeg anbefaler kraftigt, at du burger minimum 15 minutter hver dag af DIN tid på at slappe af og dagdrømme. Du kan gøre det om morgenen, ved frokosttid, i en pause osv.

Husk, lade vær med at tage det alt for seriøst og slap af. Trods alt er den største fordel ved at dagdrømme, at det er sjovt.

Hvis du gerne vil vide mere om hvordan du kan få et lykkeligere og sundere liv, klik her.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley