❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Hvordan kan du forblive optimistisk, selvom tiderne er hårde?

Skrevet 07-05-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvordan kan du forblive optimistisk, selvom tiderne er hårde?

Med al den negativitet som findes derude i verden for tiden, så kan det være en udfordring at være optimistisk lige nu. De fleste af os ville med glæde vælge at være positive hele tiden, hvis vi havde valget, men den irriterende ting, som hedder virkeligheden kommer hele tiden i vejen. 

Økonomien er faldende (kortsigtet heldigvis). Jobs er sværere at få og nogle af os har siddet på en knivsæg og ventet på den næste fyringsrunde.    
 
Der er dog en lang række årsager til, hvorfor du bør arbejde på at blive optimistisk.
 
Denne positive sindstilstand er blevet dokumenteret som en succesfuld strategi til at forebygge mentale og fysiske sygdomme, og folk som praktisere optimisme regelmæssigt klarer sig bedre på arbejdet, i skolen, til sportsgrene, samt er mindre deprimerede og har bedre personlige forhold.
 
Optimister har også problemer… men de vælger at fokusere på de gode ting ved livet i stedet for.
 
Den gode nyhed er, at du også kan lære, hvordan du kan skifte til “glad og optimistisk”, selvom tiderne er hårde – og her er hvordan.
 
Først, vær taknemmelig for hvad du har. Din mor har måske fortalt dig dette, da du var yngre, og det er stadigvæk en grundlæggende regel at leve efter. I stedet for at fokusere på hvad du ikke har, så bør du fokusere på det du har.
 
Denne simple forandring til taknemmelighed kan gøre vidundere for din mentale tilstand, og det at udtrykke taknemmelighed regelmæssigt er blevet forbundet med bedre helbred, velvære og udvikling mod dine mål.
 
En simpel måde at komme i gang, er at skrive 10 ting ned, som du elsker i dit liv hver dag. 
 
Dernæst, gør noget godt for en anden. Studier har vist, at fem gode gerninger om dagen kan gøre dig gladere, og frivilligt arbejde er blevet forbundet med en øget velvære.
 
Hvis du har brug for noget motivation, så se en anden gør noget godt. Bare at se andre gøre det, har vist sig at ”booste” dit humør og gøre det mere sandsynligt, at du også gør gode ting.
 
For det tredje, kommuniker positivt. Når du snakker eller skriver, så formuler altid tingene på en positiv måde. F.eks. i stedet for at sige følgende til din ægtefælle ”Du har bare ikke, at komme for sent til middag,” så prøv i stedet, “Jeg ser virkelig frem, til at have middag med dig klokken 19:00.”  
 
Vend modgang til muligheder. En fiasko eller hårde tider et kun en dårlig ting, hvis du lader det blive en dårlig ting. Indse at succesfulde mennesker også fejler, og de har sandsynligvis fejlet mange gange, for at komme til hvor de er.
 
Så når du fejler, så omfavn det. Vend fiaskoen til noget positivt ved at regne ud, hvad der gik galt, hvorefter du kan bruge det du har lært, til nye bestræbelser. Som Henry Ford engang sagde "Fiasko er blot en mulighed, for at begynde mere intelligent igen"
 
Hvis du alligevel finder, at du bekymre dig over din frygt, så lad vær med at bekymre dig over dine tanker. Det vil ske, og vend i stedet dine tanker og fokuser, på de ting som du gerne vil opleve. De ting som giver dig masser af glæde og lykke. Husk at du er i kontrol og 110 % ansvarlig for alt der sker for dig!
 
Le nemt og smil ofte. Og engager dig i ting, som tillader dig at gøre det. Det er bevist, at det hjælper dig med at forblive positiv.
 
Sidst, men ikke mindst, Lev i nuet.  At dvæle ved fortiden (enten gode eller dårlige tider), bekymre sig omkring fremtiden eller endda vente indtil i morgen, på at “få samling på dit liv” giver dig unødvendigt stress og trængsler.
 
Fokuser i stedet for på dette øjeblik og hvad der sker her og nu. Du vil opdage, at ved at gøre dette, vil du skabe en nyfunden følelse af fred, velvære og optimisme. 
 
Husk:
 
"Yesterday is history"
 
"Tomorrow is a mystery"
 
"TODAY is a GIFT - that is why it’s called THE PRESENT"
 
Godt klaret, jeg er stolt af dig! 
 
Klik her, for at læse mere om personlig udvikling
 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley