❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Hvad er hemmeligheden bag at være lykkelig?

Skrevet 15-07-2013 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvad er hemmeligheden bag at være lykkelig?

Mange mennesker tilbringer hele deres liv med at vente på at blive lykkelig. Du tænker måske: ”Hvis bare jeg havde flere penge”, eller ”bare jeg tabte mig”, så ville jeg blive lykkelig. Men her er en hemmelighed: Du kan være lykkelig lige NU! Følg disse lykketips, og du vil allerede være godt i gang!


Sandheden er, at lykke ikke skyldes rigdom, det perfekte udseende og heller ikke et perfekt parforhold. Lykken kommer indefra.

Det er derfor, du må arbejde med dig selv først, hvis du virkelig ønsker at være lykkelig.

Her er 10 simple ting, du kan gøre for at øge dit lykkeniveau lige her og nu.

1. Giv udtryk for taknemmelighed for, hvad du allerede har

Mennesker, som er taknemmelige for, hvad de har, håndtérer stress bedre, har flere positive følelser og er bedre i stand til at nå deres mål.

Den bedste måde, hvorpå du kan høste den positive kraft ved taknemmelighed, er ved at føre en taknemmeligheds-journal eller liste, hvor du aktivt skriver ned, lige præcis hvad du er taknemmelig for hver dag.

Denne handling kan sættes i forbindelse med bedre humør, større optimisme og selv et bedre helbred.

Klik her for at lære mere om taknemmelighedens kraft.

2. Behandl alle med venlighed

Venlighed smitter ikke bare, men gør dig også beviselig gladere. Når du er venlig over for andre, producérer din hjerne ha´det godt-hormoner og neurotransmittere som serotonin, og du bliver i stand til at bygge stærke venskaber med andre, hvilket yderligere fremmer positive følelser overalt.

At være venlig indbefatter også at tale pænt om mennesker, selv når de ikke er til stede!

Hvilken venlig gestus kan du udføre i dag for at frembringe et smil på en andens læber?

3. Praktisér tilgivelse

At tilgive og at glemme er helt nødvendigt for din egen lykke, for hvis du bærer nag, betyder det, at du også bærer på modstand, vrede, sårethed og andre negative følelser, som står i vejen for din egen lykke.

At give slip på gammelt nag befrier dig for negativitet og frigiver plads til positive følelser.

4. Betragt dine problemer som udfordringer

Lav om på din indre dialog, således at hver gang du har et “problem”, så betragt det som en udfordring eller en ny mulighed for at ændre dit liv i en bedre retning. Fjern helt ordet ”problem” fra dit sind.

Ja, kig efter guldet i enhver situation, og glem de irrelevante detaljer. Fokusér på det positive i enhver situation.

5. Drøm stort

Ja, gør det endelig, drøm stort, for så er sandsynligheden for, at du vil opnå dine mål, større. Når du har store drømme i stedet for at begrænse dig selv, åbnes dit sind op og kommer i en mere optimistisk, positiv tilstand, hvor du har kraften i dig til at opnå praktisk taget alt, hvad du begærer.

Klik her for at lære mere om, hvordan du opnår dine drømme.

6. Tag ansvar for dit liv

Det er så nemt at give andre skylden for livets fiaskoer, men hvis du gør det, er det usandsynligt, at du udvikler dig.

Lykkelige mennesker tager ansvar for deres fejl og fejltrin og bruger erfaringen til en positiv forandring.

7. Lev i nuet

Giv dig selv tilladelse til at blive opslugt af, hvad du er i gang med lige nu, og tag dig tid til virkelig at være i nuet. Undgå at genspille negative hændelser fra fortiden i dit hoved eller at bekymre dig om fremtiden; bare sæt pris på, hvad der sker i dit liv lige nu.

8. En sund livsstil fremmer naturligt en lykkefølelse

De 4 vigtigste nøgler til en sund livsstil er:

A. God nattesøvn
Søvnmangel sættes i forbindelse med psykiske sygdomme som angst og bipolar affektiv sindslidelse, mens den rette mængde søvn kan sættes i forbindelse med positive personlige egenskaber som optimisme, større selvværd samt en større evne til at løse problemer.

Klik her for at lære mere om, hvordan du kommer til at sove skønt om natten.

B. Spis sundt
Din kost påvirker direkte dit humør og dit energiniveau både på kort og langt sigt. At spise rigtigt former din krop og din hjerne til at være i en fokuséret, lykkelig tilstand, hvorimod indtagelse af forarbejdet, fabriksfremstillet mad gør dig sløv og til et let offer for kronisk sygdom.

Overvej at prøve i 4 uger at spise kun økologisk kød, fisk, æg, grøntsager, frugt og nødder skyllet ned med rent vand. Du kan godt gå hen og blive overrasket!

Lær mere om at spise sundt her.

C. Motion i lige den rette mængde
Motion højner niveauerne af sundhedsfremmende hjernekemikalier som serotonin, dopamin og noradrenalin, hvilket kan hjælpe til med at beskytte mod virkningerne af stress og også løfte nogle af symptomerne ved depression.

Den gode nyhed er, at hvis du udfører den rette type og mængde motion, behøver du bare at træne få minutter om ugen for at opnå forbløffende resultater.

Lær mere om træning her.

D. Regelmæssig soleksponering
Dette er helt nødvendigt for produktionen af D-vitamin. Lave D-vitamin-niveauer er sat i forbindelse med depression, men ud over at fremme D-vitamin er soleksponering også kendt for at forbedre humøret og energiniveauet gennem frigørelsen af endorfiner.

9. Omgiv dig med positive mennesker

Man siger, at “elendighed elsker selskab”, og det er fuldstændig rigtigt. Derfor er du nødt til at vælge venner, som selv er glade og optimistiske, så du bliver omgivet af positiv energi.

10. Meditér

Meditation hjælper med at holde dit sind fokuséret, beroliger dine nerver og fremmer indre fred. Forskning viser, at denne praksis endog kan føre til fysiske forandringer i din hjerne, som kan gøre dig lykkeligere.

Konklusion: Hvad er hemmeligheden bag at være lykkelig?

Du blev født til at være lykkelig. Det er din fødselsret.

At opnå lykke er som med alt andet. Hvis du gør nogle simple ting rigtigt, vil du opnå utrolige resultater. Husk, at øvelse gør mester.

De mennesker, som konsekvent er lykkelige, udfører mange af rådene beskrevet ovenfor, hvilket også giver dem sindsro.

Hvis du lærer at udføre vanerne, som jeg har beskrevet i denne artikel, er der en god chance for, at du også vil blive lykkelig.

Jeg glæder mig til at møde dig i Lykkecaféen.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Gitte Søe skrev denne kommentar:
17-07-2013 07:28:32

Det er så rigtigt. Fantastisk artikel!


karen margrethe najbjerg skrev denne kommentar:
17-07-2013 08:47:21

Tusind tak for en kanon artiklen, der lige fik vent mine skridt i den rette retning igen. Herligt at få et skub fremad når man trænger til det.


Line skrev denne kommentar:
17-07-2013 09:26:41

Hej Skat. Interessant læsning/læring :-). Knus Mor


Vis alle kommentarer

Ariana skrev denne kommentar:
17-07-2013 11:04:52

Tusind tak for den god artikel) jeg sender det videre til mine triste venner))


Anne Margot Seirup skrev denne kommentar:
17-07-2013 11:24:46

Er selv i en situation hvor livet ikke er helt fedt, prøver derfor at efterleve disse 10 `bud`for at hjælpe mig selv til at vende det negative til det positive, er ikke kommet langt.....endnu


bente frederiksen skrev denne kommentar:
17-07-2013 14:42:51

det er så rigtigt.


Birgitte skrev denne kommentar:
17-07-2013 19:42:47

Det er rigtigt - men ... man kan dog også opleve mennesker, der er så lykkelige, dvs. fokuserede på ovenstående - og konstant udøvende -, at det i deres selskab nærmest kan føles som en synd at have det dårligt eller nævne problemer. Så jeg siger bare: Husk at være virkelig ... livet er solskin og regn, og der skal være plads til begge dele. Hvis lykke går hen og bliver kunstig eller ligefrem et krav eller en model til efterfølgelse, så bliver vi kunstige og fremmede for hinanden. Så det handler i høj grad om at kunne rumme - hinanden og det hele - og så i øvrigt få det bedste ud af det. Bl.a. med bevidst brug af gode råd som disse.


Regine skrev denne kommentar:
18-07-2013 11:55:09

hvis nogen vil have hjælp til at lære at tilgive, så kan de få det her: www.tilgivdigfri.dk


conni jørgensen skrev denne kommentar:
19-07-2013 09:28:18

En virkelig god artikel. Den er meget lærerig, og kan helt sikkert hjælpe mange.


Svend Madsen skrev denne kommentar:
19-07-2013 13:26:01

Fantastisk artikel som fokuserer på nogen af de vigtigste forhold, der skaber lykke. Jeg kunne næppe have skrevet det bedre selv.
Men jeg er lidt uenig i 5 og 7.
5. hvis vi drømmer for stort risikerer vi at mislykkes med drømmen, og det vil i sig selv ikke skabe lykke. Nogen af de lykkeligste mennesker jeg kender er faktisk temmelig uambitiøse. Og livet har af denne grund aldrig skuffet dem. Jeg tror det er vigtigt at kende sig selv og drømme de drømme, der lige nøjagtigt udfordrer os selv, men ikke overudfordrer os.
7. Det er vigtigt at kunne leve i nuet. Det er noget der kan indøves, og man kan altid blive bedre. Lykkelige stunder er netop når man lever i nuet. Men vi er også nødt til at forholde os til både fortid og fremtid - at kunne gå ud af nuet for at forme den næste tid eller afslutte fortiden. Vi ved der vil komme udfordringer, som vi med fordel kan møde forberedte, og det kræver, at vi også kan være uden for nuet. Det handler om at skabe gode nu'er, og de nu'er vi kan påvirke findes ikke kun nu. Det er faktisk en del af punkt 6, at tage ansvar for ejet liv. Det er en balance der skal findes mellem fortid, fremtid og nu. For mig er essensen, at man ikke må glemme nuet, hvilket vi ofte er tilbøjelige til, når vi stræber efter fremtidige mål.


Kim Nørgaard Jensen skrev denne kommentar:
29-07-2013 09:13:38

Rigtig god artikel med tilhørende links. Simple leveråd, som vi sikkert godt ved allesammen, og som vi desværre ikke altid er tilstrækkelig bevidst om.....

Jeg er enig i at livet er både "solskin og regnvejr" eller op- og nedture, og netop derfor (efter min mening) giver leverådene god mening og næring for sig selv og andre til at være mere rummelig i jagten på at opnå et højere lykke-niveau.


Kirsten Lundsgaard skrev denne kommentar:
26-05-2014 08:38:27

Der er mange fine pointer i denne artikel f.eks., at lykken kommer indefra, og jeg har i dag delt den på min Facebookside: https://www.facebook.com/PraksisForFamilieOgParterapi. Jeg er enig med dem, der skriver om solskin og regn. Jeg mener heller ikke, at lykke handler om at være glad hele tiden. For at opnå lykke og balance i sit liv er det nødvendigt at kunne rumme og acceptere sine egne og andres skyggesider som bl.a. sorg og vrede, der hører med til at være et helt menneske. Uden udsving mellem modpolerne glæde/lykke og sorg/vrede går livet i stå og bliver trist efter min mening.


Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley