❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Hvad bringer fremtiden for dig og mig?

Skrevet 22-09-2015 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvad bringer fremtiden for dig og mig?

Verden bevæger sig hurtigere, end vi kunne have forestillet os for få år tilbage. Er du indstillet på denne forandring? Hvilke forandringer vil vi se i verden i de næste fem til ti år? Hvordan vil dit liv se ud? Vil dit job stadig eksistere? Ved at planlægge dit liv nu kan du spare dig selv for en masse sorger og bekymringer i fremtiden.


For tre år siden indså jeg, at den forretningsmodel, som jeg havde levet af de seneste syv år, ikke ville være levedygtig fremover.

Men hastigheden, hvormed verden forandrer sig, har overrasket mig.
 
Vi taler om globalisering og teknologi. Når globalisering kombineres med de hurtige fremskridt indenfor teknologien, vil verden forandres hurtigere, end vi på nogen måde kunne have forestillet os!
 
Formålet med denne artikel er at opmuntre dig til at se ind i fremtiden og få en idé om, hvor verden vil føre os hen om fem til ti år, således at du kan planlægge dit liv fornuftigt og dermed ikke blot komme til at overleve, men også trives med fremtidens forandringer.
 
Ja, verden forandrer sig meget hurtigt, hvad enten vi kan lide det eller ej. Vi er nødt til at så frø i dag, så vi kan blive til fremtidens smukke blomster.
 
Her følger et eksempel på, hvad der sker i verden nu. En del af min nuværende forretning er at importere og sælge de fantastiske FiveFingers.
 
Den traditionelle måde at drive forretning med denne type produkt (tøj, sko osv.) er, at ejeren af mærket/brandet (i dette tilfælde Vibram) samarbejder med en fabrik (i dette tilfælde Kina) om at fremstille skoene, som derefter sendes til en distributør/importør som mig.  
 
Jeg videresælger herefter skoene til detailbutikker (sportsforretninger osv.), som derefter sælger skoene til dig.
 
Denne model er begyndt at svigte af to årsager:
 
1.    Arbejdslønnen i Kina er nu i mange tilfælde blevet for dyr i forhold til at fremstille sko, tøj osv., så mærker som Vibram flytter nu deres produktion til bl.a. Vietnam.
 
Dette er en af de væsentligste årsager til, at vi vil se en global recession indenfor de næste seks til 18 måneder, da Kina står i lort til halsen. Virkelig. Men det er en anden historie, som du kan læse mere om her!
 
2.    Væksten på internettet er et resultat af, at flere og flere mennesker køber produkter online.
 
Inden længe vil du kunne skanne din krop for at få tilsendt den korrekte sko- og tøjstørrelse, så der ikke bliver behov for at sende varer frem og tilbage.
 
Om ti år vil det blive yderst interessant at se, hvor mange detailbutikker der er tilbage.
 
Desværre er der endnu flere dårlige nyheder for forretninger over hele verden, og især i Danmark. 
 
For det første vil transportomkostninger dale over hele verden. Når man kombinerer denne kendsgerning med den eksponentielle vækst indenfor teknologi og med nedbrydningen af handelsbarrierer, vil det betyde, at internethandlen vil vokse hurtigt. Helt utrolig hurtigt!
 
Og jeg taler ikke om danske internetforretninger. Vi kommer til at se forretninger som Amazon, Zalando og nye lignende forretninger på nettet i årene fremover, og de vil overtage det meste af detailhandelen over hele verden.
 
Jeg ser tre forhold gøre sig gældende:
 
1.    Forbrugerne er ikke længere bange for at købe varer fra velrenommerede, internationale webshops, også selvom de ikke er danske. Snart vil du kunne få leveret den rette størrelse hver eneste gang!
 
2.    Transportomkostninger og –effektivitet er nu på et niveau, hvor det er lige så billigt at sende varer fra Tyskland eller Holland til København, som det er at sende fra Aarhus til København.
 
Snart vil denne effektivitet sprede sig til også at omfatte Asien, og for bare et lille ekstra beløb vil du kunne få sendt varer direkte fra fabrikken (eller et stort, Amazon-lignende website i Kina f.eks.) lige til din hoveddør. Det ligger måske lidt længere ude i fremtiden, men er absolut en mulighed.
 
3.    De danske detailforretninger har nogle af de højeste overskudsgrader på hvert eneste par sko eller stykke tøj, de sælger. Det er nødvendigt, da omkostningerne ved at have forretning i Danmark er meget høje. Vi betaler 25 % i moms og har nogle af de højeste skatteprocenter i verden, hvilket kræver høje lønninger osv.
 
Danmark kan kort og godt ikke konkurrere prismæssigt med internationale internetsites, som har meget lavere omkostninger.
 
Selv om det i sig selv er en god nyhed for os som forbrugere, så betyder det samtidig, at den danske detailhandelssektor falder fra hinanden. Så hvis du er ansat i en butik eller ønsker at gøre karriere indenfor detailhandel, så gør dig grundige overvejelser i forhold til din fremtid.
 
Lad os lige kigge på den gamle model igen: 
 • Producent i Kina, som sælger til:
 • Mærkevareejere såsom Adidas, Nike, Vibram FiveFingers, som sælger til:
 • Importører, som sælger til:
 • Detailforretninger, som sælger til:
 • Dig

På kort sigt vil fremtiden se således ud:

 • Producent i Asien – Kina, Vietnam osv., som sælger til:
 • Mærkevareejere såsom Adidas, Nike, Vibram Shoes, som sælger til:
 • Internetforretninger, som sælger til:
 • Dig
Men på lang sigt vil fremtiden især for de mellemstore virksomheder, som ikke kan konkurrere med de virkelig store kanoner som Adidas, Nike osv. se ud på følgende måde:
 • Producent i Asien, som sælger til:
 • Mærkevareejere, som sælger DIREKTE til dig fra deres varehuse i Europa eller Asien.
Kort og godt vil internetsites skubbe mange af detailforretningerne ud af markedet. De internationale internetsites vil knuse de lokale webshops i de enkelte lande, og mærkevareejerne vil sammen med fabrikkerne sælge direkte til forbrugerne og forbipassere de eksterne internetsites.
 
Du synes måske, at dette lyder skørt, men det vil ske, og det er bare et spørgsmål om tid.
 
Pointen med dette eksempel er at få dig til at tænke over dit fremtidige job. Kan du føle sig sikker på at have et arbejde fremover der, hvor du er ansat i dag?
 
Hvilke teknologiske fremskridt vil i fremtiden forandre den branche, du i dag arbejder i?
 
For der vil ikke længere være garanterede livsstillinger, sådan som vores forældre og bedsteforældre havde det. 
 
Et andet eksempel er bankverdenen. Jeg bor i Farum, hvor vi er 18.779 indbyggere, og vi har fem banker i området.
 
Jeg foretager de fleste af mine transaktioner på internettet, på samme måde som de fleste af jer andre nok også gør det. Jeg har ikke sat mine ben i banken i de seneste fem år! Hvor mange banker eksisterer mon stadig i Farum om fem år?
 
INGEN!
 
Så alle medarbejderne i bankerne i Farum (og resten af landet) er nødt til at kigge sig om efter nye stillinger!
 
Der er mange flere eksempler, jeg kunne komme med, men jeg ønskede bare på en kærlig og nænsom måde at få dig til at tænke over, om dit job mon vil eksistere om fem eller ti år?
 
Hvis det ikke er tilfældet, hvad kan du så gøre i dag for at så frø, som vil blive til smukke blomster i fremtiden?
 
Et af de vigtigste spørgsmål, som du kan stille dig selv, er:
 
Hvad og hvor vil jeg gerne være om ti år? Lav herefter en plan for at nå dertil!
 

Lad os tage et kort kig på teknologi:

 
Da jeg gik på universitet for 25 år siden, brugte vi de oldgamle Apple-computere. Min første mobil, som jeg fik for 20 år siden, var en Motorola (kan du huske dem?), som kun kunne foretage telefonopkald.
 
Min seks-årige datter fortæller mig, at jeg med min nye iPhone 6 kan foretage opkald, sende sms, email, surfe på nettet, tage billeder, spille spil, lægge billeder op på Instagram, og at der åbenbart er noget, der hedder Apps, hvad det så end er.
 
Jeg lever i stenalderen, når det gælder teknologi. Jeg har aldrig tjekket min mail på min mobil. Jeg bruger stadig en CD-spiller, når jeg lytter til mit meditationsprogram. Det er min måde at bevare begge ben på jorden og at være så tæt på naturen som muligt!
 
For 20 år siden og selv for fem år siden kunne jeg aldrig have forestillet mig, at min mobil havde flere egenskaber end min computer!
 
Pointen med dette er: Hvor vil teknologien tage os hen i fremtiden?
 
Computere i briller, og senere måske i kontaktlinser?
 
Biler, der automatisk kan køre dig til dit mål, mens du sover, ser fjernsyn eller arbejder på din computer.
 
Vil fremtidige biler befinde sig på jorden eller i luften?
 
Tror du, at jeg tager gas på dig eller er langt ude? Tænk lige over det. Det er ikke et spørgsmål om HVIS, men HVORNÅR disse ting vil begynde at ske!
 
Vi har intet valg i forhold til de forandringer, der kommer til at ske, hvad enten vi kan lide dem eller ej.
 
Jeg ser tre udfordringer for vores og de kommende generationer:
 
1.    Hvordan bevarer vi kontakten til Moder Natur, kilden til alt liv, og hvordan kan vi vedblive med at lytte til naturens visdom og nyde alt, hvad den tilbyder, uden at lade teknologien overtage vores liv?
 
2.    Hvordan lærer vi vores børn en god balance mellem de positive aspekter ved teknologi og livets mange andre kvaliteter?
 
Dette er den største udfordring for forældre i dag. Min datter på 11 år bliver f.eks. indimellem frustreret, når hendes venner skriver på Instagram kl. 22, selv på hverdage. Hvor meget tid får de sovet? Er det sundt at være online 24/7? Hvor fører det hen?
 
3.    Hvordan får vi mad på bordet med de hurtige teknologiske forandringer, vi er vidne til? Skal vi begynde at kigge os om efter en ny løbebane?
 

Konklusion: Hvad bringer fremtiden for dig og mig?

 
Hvad gør dig glad, og hvordan opnår du det?
 
Forandringerne vil ske, hvad enten vi bryder os om det eller ikke.
 
Hemmeligheden er at være i kontrol overfor forandringerne og ikke lade forandringerne kontrollere os.
 
For at dette kan lade sig gøre, må vi tænke på fremtiden. Hvad kommer der til at ske, og hvordan kan vi se os selv trives med forandringen?
 
Jeg mener, at nøglen til selve livet, i hvert fald arbejdslivet, er:
 
Gør det, du elsker at gøre, gør det helhjertet, og tjen godt på det, mens du samtidig hjælper og tjener andre mennesker.
 
Vækker denne arbejdsmodel genklang i din sjæl?
 
Min nuværende forretning er ved at dø en langsom og pinefuld død.
 
Det er fint med mig, for det har motiveret mig endnu mere til at tilbyde verden:
 
 
Hvor ser du dig selv privat som karrieremæssigt om ti år?
 
Jeg ønsker dig og din familie en glædelig og succesrig fremtid <3

Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Particulier skrev denne kommentar:
28-09-2015 14:00:32

Hej
Et utroligt godt indlæg, der giver et indblik i hvad gør verden og hvad gør du.
Opgaven har altid været der, for 25 år siden var det elsektoren i DK der skulle moderniseres og stort set alle job var væk i løbet af 10 år, nu er de alle væk og kommunen måtte købe elværket tilbage for at lyset ikke skal gå ud i de små hjem. Dvs. tilbage til almindelig sund fornuft som du rigtigt påpeger. Det er dit eget liv og dine levevilkår der er altid er på spil når forandringerne påvirker din hverdag, og du først opdager det når løbet er kørt.
Tak for oplægget :-)


Tine S. Russell skrev denne kommentar:
29-09-2015 10:10:18

Tak for en god artikel. Der er meget fart på teknologi, men vi bliver i fremtiden også nød til at kigge på de skader teknologi skaber. Vi har i dagens Danmark 250.000 mennesker som er syge og/eller overfølsomme overfor det elektrofelt som mobil og andet teknologi skaber. Der er en forening for Elektro Hyper Sensitive www.ehsf.dk.


Ivan Riener skrev denne kommentar:
29-09-2015 12:04:36

Rigtig godt headsup :-) Tak for det!
Vi ser det allerede - f.eks onePlus mobil telefoner sendes direkte fra få varehuse i de forskellige verdensdele til det halve af tilsvarende i butikkerne.


Vis alle kommentarer

Helle Thorup skrev denne kommentar:
29-09-2015 14:02:57

Nu bliver jeg bare endnu inspireret til at åbne min fine virkelig gårdbutik i Kvanløse midt på Sjælland! :-)

Ingen Cyberspace her! Men masser af stald-space til smukke genstande, som du kan komme og se på, røre ved og begejstres over! :-)

Tak for inspirerende artikel! Jeg er stor tilhænger af Yin/Yang modellen.....

Vi behøver ikke undvære nogen af delene! :-)

Mvh Helle


Svend Brechling skrev denne kommentar:
29-09-2015 19:29:06

I min barndom skete der noget meget drastisk i vore lille by. VORES købmand ansatte en læring, fordi det kunne hans forretning godt bære. Så fandt han på at lade læringen køre rundt til kunderne, og det gav mere omsætningen og flere kunder kom til. Ak, så - de andre købmænd i byen havde igen at sende ud i verden og det gik dem såre lide.
Tak for al inspirationen idag og til andre tider.
Svend


Marianne Ottosen skrev denne kommentar:
30-09-2015 07:20:26

Meget interessant, og helt åbenlyst ærlig og realistisk artikkel om den verden vi lever i. Det spændende bliver at se om Kinas eventuelleøkonomiske nedtur - og dermed hele verdensøkonomien også medfører noget helt andet: nemlig at en alternativ græsrodsøkonomi opstår, således at jeg giver dig en af mine høns, for at du reparerer mit defekte vindue!


Francine Sandover skrev denne kommentar:
21-02-2019 11:45:23

Hello,

Do you want to market your product or service to 42 million USA businesses and 26 millionutives with contact info, gender, credit score if available and more?

Advertise directly to USA businesses and decision makers

The ultimate marketing packaging for B2B, acquire these files once (with sortable categories and use unlimited
with frees for 1 year

Normally $699 but only $399 for 148 million records for our anniversary sale!

http://www.mailbanger.com/usa-business-database-executive-edition


Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley