❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Frygten selv er det eneste, du bør frygte!

Skrevet 27-10-2014 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Frygten selv er det eneste, du bør frygte!

Frygten er alle vegne. Vi frygter terrorisme, vi frygter kriminalitet, vi frygter sygdom, og vi frygter fattigdom. Man kan vist roligt sige, at vores samfund i dag er fyldt med frygt. Ved du egentlig, hvad frygt forårsager i forhold til din livskvalitet og livsglæde? Og er der en bedre måde at leve på? Her er 7 hurtige, enkle og kraftfulde tips til hvordan du på ingen tid overvinder din frygt.


Inspirationen til denne artikel kom til mig, da jeg befandt mig i lufthavnen i Heathrow og skulle flyve til en økologisk udstilling i Los Angeles. Denne skønne, solrige forårsmorgen burde have været fyldt med glæde og spændt forventning.

Men det var tydeligt, at de tusinder af rejsende i lufthavnen, hvoraf mange var på vej til en afslappende ferie, var mærkede af frygten for et terrorangreb, hvad enten de var bevidste om det eller ej. Denne frygt gav sig udtryk i anspændthed og utålmodighed.

Men hvorfor fokuserer vi som samfund mere og mere på frygt og mindre og mindre på, hvad vi ønsker at opleve i livet: Glæde, lykke og ren morskab?

Vi frygter i virkeligheden alt:

Vi kæmper mod terror = Frygt

Vi kæmper mod stoffer = Mere frygt

Vi kæmper mod kriminalitet = Endnu mere frygt

Vi har en finanskrise = Endnu større frygt

I dag frygter vi endda selve frygten.

Jeg mener, det er forsvarligt at sige, at mange menneskers liv er fyldt med frygt. Alt for meget frygt.

Men sådan behøver det ikke at være.

Før jeg fortæller dig, hvordan jeg selv næsten fuldstændig har fjernet frygten fra mit eget liv, synes jeg lige, vi skal kigge på, hvad FEAR (engelsk for frygt) i min fortolkning egentlig står for.

F - False
E - Evidence
A - Appearing
R – Real

På dansk: EN FALSK OVERBEVISNING, SOM SYNES VIRKELIG.

Ja, en falsk overbevisning, som synes virkelig. Det er tankevækkende, ikke?

Så et vigtigt spørgsmål at stille er: Hvad er det egentlig, vi frygter?

Og øger det kunstigt intensiteten og omfanget af de ting, vi frygter, når vi fokuserer så meget på dem?
Er der i virkeligheden en bedre måde at håndtere frygt på, som vil give os alle mere glæde, lykke og meget mindre bekymring?

I løbet af de seneste år har jeg i betydelig grad nedtonet den rolle, frygt spiller i mit liv, og derved i høj grad forøget min livskvalitet.

Her er mine 7 tips, som giver forøget glæde og lykke i mit eget liv:

Tip 1: Jeg omfavner enhver følelse eller tanke om frygt med kærlighed og glæde.

Det ville være naivt at forestille sig, at frygt helt kan elimineres. Vi er alle mennesker, og somme tider falder jeg ligesom alle andre i en fælde, hvor jeg lader den frygt og negativitet, som medierne skaber, påvirke mig.

Men når jeg bliver bevidst om, at jeg har ladet frygten påvirke mig, accepterer jeg simpelt hen mine tanker og giver dem masser af kærlighed i stedet for at blive irriteret og ophidset over, at frygt spiller en for stor rolle i mit liv.

Når jeg så er fuldt bevidst om det hændte, flytter jeg simpelt hen mit fokus over til det, jeg ønsker at opleve i mit liv, og væk fra det, jeg er bange for.

Den bedste måde, jeg kan forklare denne proces på, er ved at fortælle jer, hvad jeg har lært af en helt enestående kvinde!

Tip 2: Hvad kan VI ALLE lære af Mother Teresa?

Sidst i 1960erne blev Mother Teresa spurgt, om hun ville deltage i en anti-krigsdemonstration imod Vietnamkrigen.

Hun afslog invitationen, men sagde høfligt, at hvis det blev en fredsdemonstration i stedet, ville hun meget gerne deltage.

Totalt genialt. Hvilken kvinde ;-)

For Mother Teresa var bevidst om, at hvis hun deltog i en anti-krigsdemonstration, ville hun komme mere brænde på bålet og skabe mere krig.

I stedet fokuserede hun på det hun ønskede, nemlig FRED ;-)

Tip 3: Fokusér på det, du ønsker at opnå i dit liv.

Så i stedet for at være imod krig, så vær for fred. Når du fokuserer på krig, får du mere krig.

Mere af, hvad du IKKE ønsker at opleve.

Det samme gør sig gældende i finanskrisen. I stedet for at bruge al vores energi på at tænke på, hvor forfærdeligt vi har det, hvilket er den måde, medierne beskriver krisen på, så lad os fokusere på løsningen i stedet for på problemet.

Lad os fokusere på velstand og på, hvordan vi kan opnå økonomisk sikkerhed selv i vanskelige tider.

Det samme princip gør sig gældende med hensyn til kriminalitet. Hvis vi fokuserer på vold, får vi mere vold. Hvis vi fokuserer på kærlighed, får vi mere kærlighed.

Hvis du ikke tror mig, behøver du bare at kaste et blik på statistikker over krig og stofmisbrug, som begge er eskaleret, efter at kampen mod disse områder blev indledt. Vores fængsler er overfyldte.

Lad os skifte fokus over til kærlighed. Ved at skabe samfund, hvor naboer elsker og respekterer hinanden, vil der blive mindre kriminalitet og færre narkotikaproblemer.

Lad os ALLE flytte vores fokus væk fra ting, vi frygter, og hen imod områder, vi elsker og ønsker at opleve mere af, og ved at gøre dette, tror jeg, at vi kan gøre mere end på nogen anden måde for at ændre vores samfund.

Tip 4: Vi kan ALLE lære af Dalai Lama.

Dalai Lama taler i sin bog ”Kunsten at leve lykkeligt” om, hvordan han håndterer bekymringer og frygt. Han siger, at han gør én af to ting, hvis han er bekymret over noget:

A. Hvis der findes en løsning, bruger han al sin energi på at fokusere på løsningen.
B. Hvis der ingen løsning findes, glemmer han bekymringen, for hvad nytter det at bekymre sig om noget, der ikke findes en løsning på?

Fokusér hver dag på, hvad du ønsker at opleve, fokusér på dine drømme og det, du holder af, og fokusér på løsninger.

Hvis vi alle gjorde dette, ville der være meget mere kærlighed, glæde og lykke i vores verden.

Tip 5: Se ikke nyheder, og læs ikke aviser.

Ræk hånden op, hvis du kan huske nogen sinde at have set en positiv avisoverskrift på forsiden eller en hørt en stor nyhed om noget positivt eller lykkeligt.

Den seneste positive nyhed, jeg kan huske, var da medierne fokuserede på, det kongelige bryllup mellem Joachim og Marie sidste sommer.

Kan du huske noget som helst positivt siden da?

Trist, ikke?

Medierne trækker os konstant ned med negative nyheder om krig, finanskrise, kriminalitet osv. osv.

Men det er ikke deres skyld. Det er din og min, fordi vi bliver ved med at tænde for fjernsynet og købe aviserne.

Derfor er den enkle løsning at slukke for nyhederne og lade være med at købe aviser. Endnu bedre vil det være, hvis du skriver et brev eller en e-mail og fortæller redaktionerne, at du er træt af al den negativitet, og spørger, om de ikke nok vil præsentere et balanceret billede af verden og også rapportere om lykkelige begivenheder.

Medierne er meget, meget magtfulde og har en større indflydelse på vores liv, end vi erkender. De burde skamme sig over, hvad de gør ved vores samfund.

Og du og jeg burde være mere intelligente og udviklede og nægte at købe al denne negativitet!

Tip 6: Taknemmelighedens kraft

Taknemmelighed er et fantastisk middel til at forbedre din livskvalitet med.

Det hjælper med at sætte dit liv i perspektiv, og sætter fokus på alle de positive ting, du oplever hver dag, og jeg har erfaret, at jo mere tid og energi jeg bruger på at være taknemmelig for, hvad jeg har i mit liv, jo mere får jeg på mirakuløs vis at være taknemmelig for!

Taknemmelighed skaber positiv energi. Så vær taknemmelig for alle de gode ting i livet, også selv om de synes små i starten. Det betyder ikke noget, om du begynder med at være taknemmelig over bittesmå ting eller et liv fyldt med succes. Stå op om morgenen, og vær glad og taknemmelig for, hvad du har.

Tøjet på din krop, maden på bordet osv. Det er lige meget, hvad det er, bare vær taknemmelig. Ved at være taknemmelig for, hvad du har lige nu, sender du det rette signal til universet om, at du er klar til at modtage flere gode ting.

Jeg har erfaret, at ved at bruge nogle få minutter hver morgen, når jeg vågner, på at tænke på de ting, jeg er taknemmelig for, får jeg en fantastisk start på dagen. Det tager helt bogstaveligt kun nogle få minutter, men det er den bedste måde, jeg kender, at starte dagen positivt på.

Derefter, så snart mine fødder rammer gulvet, når jeg står ud af sengen om morgenen, siger jeg: ”JA, det er fantastisk at være i live og være rask. Mange tak for det!”

Dette vil give dig en utrolig start på dagen og gøre dig rede til at modtage flere ting i dit liv, som du kan være taknemmelig for. Du kan supplere denne teknik med at have en dejlig sten eller et ornament i din lomme eller taske.

Jeg har også fundet ud af, at når jeg ligger i min seng og tænker på alle de ting, jeg er taknemmelig for, så falder jeg hurtigere i søvn og sover bedre!

For at tage denne teknik op til næste trin, kan du bruge to minutter hver morgen på at se denne inspirerende film:

/visualisering-the-secret.html

Den vil hjælpe dig, til at gøre denne dag, til den bedste dag i dit liv!

Tip 7: Tag ikke livet så alvorligt, og nyd øjeblikket.

Personligt tager jeg livet alt for alvorligt og ved at gøre dette, nyder jeg ikke mit liv, så meget som jeg kunne og burde. I løbet af årene er jeg blevet meget bedre til det, men der er stadig et stykke vej endnu.

Falder du i samme fælde som mig?

Hvor mange gange oplever du at være helt i din egen verden og nyde øjeblikket uden at bekymre dig om noget som helst og bare være 100 % til stede i det, du gør?

Giver du dine børn HELE din opmærksomhed, når du leger med dem, eller tænker du, bevidst eller ubevidst, på, hvad du skal foretage dig på jobbet i morgen eller på, hvordan du skal betale denne måneds regninger?

Når du slapper af og sætter tid af til DIG, går du så ind i din helt egen verden og giver totalt slip, eller er en del af dit fokus et andet sted?

At nyde øjeblikket er for mig er den største hemmelighed til et liv fyldt med glæde og lykke. Hvorfor? Fordi dette øjeblik måske er det sidste øjeblik, vi har. Vi har kun nuet. Fortid er fortid, og fremtiden er her ikke endnu.

"Yesterday is history"

"Tomorrow is a mystery"

"TODAY is a GIFT - that is why it’s called THE PRESENT"

Jeg kan ikke huske, hvor jeg læste disse ord, men hvor er de sande.

Jo mere jeg tilbringer tid i nuet og bare fokuserer på øjeblikket, jo mere glæde får jeg ud af livet.

Det ønsker jeg også for dig.

Konklusion

Så mit råd til mig selv og til dig er at gå i gang med at udleve din drøm. Tænk over, hvad der virkelig gør dig glad, og find ud af, hvordan du kan opnå det.

Flyt dit fokus væk fra frygt, og fokusér i stedet for på, hvad der gør DIG glad.

Lad os ikke glemme, hvor vidunderligt et land Danmark er. Efter min mening er Danmark det bedste land i verden. Hvor finder du ellers et smukt land med god økonomi, gratis sundhedsordning, gode sportsfaciliteter osv.?

Jeg levede de første tredive år af mit liv uden helt at forstå mine tankers kraft, og at jeg skaber mit eget liv. Men ved at læse inspirerende bøger og ved at se succesfilmen ”The Secret”, begyndte jeg at forstå, at:

Ja, du og jeg er ansvarlige for alt, hvad der sker for os og alt, hvad vi oplever i vores liv!

Denne erkendelse har bogstaveligt transformeret mit liv.

Så jeg opfordrer dig til sammen med mig at være glad for, hvad vi har, taknemmelig for alle de små ting i livet, og til at bruge dine tanker positivt til, langsomt, men sikkert, at skabe flere gode ting, vi alle kan nyde, og til samtidig at løsne det greb, som frygten har om vores samfund.

Kort og godt: Lad os leve i nuet og nyde det, for nuet er alt, hvad vi har.

Hvorfor? Fordi DU og jeg fortjener det.

Held og lykke med det. Og tak, fordi du lyttede.

P.S.: Her er en gratis e-bøg, som vil hjælpe dig med at opnå glæde og lykke!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

elife skrev denne kommentar:
08-02-2011 13:06:58

hej.
denne artikel:-) ,-vækker en-
jeg har lyst til at se"the secert":-)


Pernille Frederiksen skrev denne kommentar:
13-05-2011 06:25:30

Super, hvor jeg glad for at læse din artikel. Er faktisk i gang med at læse bøgerne af Shakti Gawain og Barbara Berger, som handler lige netop om dette...er sikker på, at verden er ved at "vågne" og at der i fremtiden vil blive mere og mere gælde og kærlighed.
Hilsen Pernille


mario skrev denne kommentar:
17-04-2012 21:03:46

Jeg har lige læste artiklen og er sikker at forståelse og brug af indholdet kan skabe en megen megen megen bedre verden.
I filmen hedder det "to take time to laugh and play" og i punkt 7 skriver du om alvorlighedens dårlige rolle.
Jeg synes at dette punkt er nok det vigtigste, da det bliver svært med de andre punkter hvis man ikke lærer at le om tingene, at være ualvorligt (UNSERIOUS), fordi så snart man mister leje ånden (SPIRIT OF PLAY) helt, så vender tingene sig imod en, alle ting, dvs også ens perceptioner bliver modsat, hvilket f eks. kan gøre at man betragter medierne som ens ven.
Den slags venner skaber ængstelse og bekymring (WORRY), fordi deres guruer er selv rædsels slagen, så vi skal ikke blomstre, eller vi skal gå op og ned.
Håber deres marionetter får dine artikler, fordi så vil de til sidst stå alene, fordi sundhed smitter heldigvis lige så meget end sygdom.

Mario


Vis alle kommentarer

Lars Sandeberg skrev denne kommentar:
17-04-2012 21:03:46

Så sandt, så sandt, så sandt. Alle mennesker burde lære det fra begyndelsen af deres liv. Så vil rigtigt meget blive lettere for dem.


Bethina Grosse skrev denne kommentar:
23-04-2012 11:37:21

JA, TAG EN TANKE OG EN TING AF GANGEN!
Dine overbevisninger bliver til dine tanker.
Dine tanker bliver til dine ord.
Dine ord bliver til dine handlinger.
Dine handlinger bliver til dine vaner.
Dine vaner bliver til dine værdier.
Dine værdier bliver din skæbne.

Jeg er ved at læse Livs-strategier af Phillip C. McGraw ph.d.
OG
Se uvisheden i øjnene af Susan Jeffers.
De er super gode.

De bedste hilsner
Bethina
Noura Mahfouz Kindler skrev denne kommentar:
27-11-2012 08:26:30

Tak af hjertet for denne fantastisk skrevet artikel. Hvor er inspirerende og har samlet det hele under et tag. :=)
Det, som gør det ekstra godt er, at du ikke bare kommer med konklusioner, men du kommer med redskaber til hvordan vi hver især kan tage ansvaret for vores liv og kan virkelig ændre vores de negative overbevisninger ved at bruge nogle redskaber. Vi er ikke magtesløse, vi har sådan en stor kraft, men vi ikke er bevidst om og i det øjeblik vi bliver bevidst og virkelig forstår betydning af vores kraft, kan vi ændre os selv og vores verden til det bedre. :=) Målmodighed, forståelse, viden, erfaringer og ikke mindst taknemmelighed baner vej. Masse af lys og kærlige tanker herfra. :=)


Malene skrev denne kommentar:
27-11-2012 08:50:12

hej Alun,

Tak for de vise ord, som jeg 'næsten' havde glemt jeg godt vidste. :)
De faldt i dag på et meget tørt sted, efter min personlighedsanalyse i går viste, at jeg var ret langt fra dem profil min virksomhed ønskede i min nuværende rolle. Frygten for ikke at være god nok er aldrig rar, og efterhånden jo nærmest en epidemi i vores samfund, med alle de krav der stilles. Godt at blive mindet om at jeg kan vælge frygten fra, nyde livet og tage tingene som de kommer. :)


Asbjørn Simonsen skrev denne kommentar:
27-11-2012 08:58:07

At appellere til fornuften
er verdens største slag i luften
Piet Hein
Man kommer ikke frygten til livs ved hjælp af gode råd om, hvordan man skal tænke. Det kan i bedste fald lære dig at leve bedre med den.
Men der findes en metode, som kan befri dig for stort set al irrationel frygt. Denne metode hedder EFT. Den er effektiv, hurtigt virkende og resultaterne er langtidsholdbare.
EFT's effektivitet er dokumenteret igen og igen - alligevel er den stort set ukendt i Danmark. Vi er dog nogle stykker, som tilbyder behandling.
Det er en teknik, som påvirker sind og krop samtidig og på den måde taler til underbevidstheden mere end til bevidstheden.
Den appellerer altså ikke specielt til fornuften - det er bl.a. derfor, at den er så effektiv.
Hilsen Asbjørn


Christel Christensen skrev denne kommentar:
27-11-2012 08:58:50

Jeg bliver bare rigtig glad for at læse det du skriver. For det bestyrker min tro i at tankernes kraft, er en kæmpe egenskab vi alle besidder. Jeg er ved at få dette tættere og tættere på, det med at omfavne livet, og give det kærlighed. Det er bare så stort. Og når jeg åbner op, hvad der faktisk er utroligt nemt, så mærker jeg også selv, at kærligheden er alle vegne.. Jeg håber virkelig, at dette fokus kommer til at blive den største del sf min bevidsthed. Tak for alle dine lyspunkter og gode råd. Mvh.:-)


Lisbeth Høgh skrev denne kommentar:
27-11-2012 10:44:33

Vidunderlig artikel, som minder mig om at livet er en gave.
Hvis man til stadighed har en underliggende frygt, kan det være godt at kigge på, hvor den kommer fra, det kan være noget man har oplevet tidligere i livet, som er klar til at slippe.
Det har jeg selv lige gjort med stor succes..


Lene Gravgaard skrev denne kommentar:
27-11-2012 19:56:11

Vise ord


Christina Lee skrev denne kommentar:
27-11-2012 20:09:15

Dette var en meget klog artikel. Tak.


CYRUS skrev denne kommentar:
28-11-2012 15:32:41

TAKKET VÆRE DIG MED DE GODE ARTIKLER OG THE SECRET;-))


Anne Skou skrev denne kommentar:
06-06-2013 20:11:27

Kan især lide den sætning,det eneste vi skal frygte,er frygten selv.Den kan jo blokerer totalt for en,så man ikke tør leve sine drømme ud.Har lige oplevet,at min plan om at rejse til Indien,alene dennegang,giver mig frygt,men da jeg skal besøge nogle søde mennesker jeg har mødt dernede,er min frygt ubegrundet,da jeg altid kan rejse hjem,og har været der 5 gange før,blot med nogle medrejsende,selvom jeg også gik rundt på egen hånd da jeg var der.Min drøm må leves ud,derfor slog jeg ordet frygt op,og fandt din skønne side.Har iøvrigt også selv bogen m Dalai Lama,og læst på hans kloge sætning.


Dorthe skrev denne kommentar:
28-10-2014 09:23:33

Super god artikel fra dig :). Jeg hæfter mig især ved det at acceptere følelsen og rette fokus mod det, jeg ønsker mig.


Kamille Lissen ( Lis ) Böttzauw skrev denne kommentar:
28-10-2014 10:33:47

Meget flot , og hvor er det rigtigt ! T A K !


Juanitta Lønne Liv Krodal skrev denne kommentar:
28-10-2014 12:59:54

Det var skønt lige at få input tak!! .Som akut afløser vikar på plejehjem hjemmepleje og andet, oplever jeg mange gode kollegaer som vil det her,men også en del der er trætte at "sure" frustreret negative borger,de borger vil jeg gerne tag, min forklaring er nok at jeg ingen fastlåste/ forudtaget meninger har.Jeg er dybt taknemmelig bl.a. at have den viden med i min rygsæk igennem 40 år i faget venligst A.K.


Anne Grethe Pind skrev denne kommentar:
29-10-2014 21:21:41

Jeg blev rigtig glad af at læse din artikel, Alun. Du sender mange gode vibrationer ud i verden.


Eivind Ranjbar skrev denne kommentar:
31-10-2014 11:20:56

Så man skal bare ignorere frygt? Ens liv bliver ikke automatisk bedre bare fordi man ikke vil fokusere på sin frygt, så bliver man bare ignorant.


Lars Vindum skrev denne kommentar:
01-11-2014 09:36:19

Det er en rigtig god artikel:O)Jeg har selv bogen The Secret.Den er helt fantastisk.Jeg har flere bøger om livskvalitet.Det der har hjulpet mig når jeg er kommet af vejen til glæde i min hverdag er Nuets kraft.Tanker er som skyer,de driver sikkert vidre på himmelen.Man skal ikke gå ind i tanken og anelysere den dyrke den,men bare observere den er der og lade den drive vidre som skyen på himmelen:O)


Henrik E. Kock skrev denne kommentar:
17-11-2014 18:29:32

Meget tankevækkende rigtigt i denne artikel, Alun - mange tak!

MEN hvordan kan man(d) om morgenen sige: "JA, det er fantastisk at være i live og være rask" ... når man(d) ikke er rask ...

Kh - Henrik


Methe skrev denne kommentar:
19-02-2015 14:03:05

Hej
Har lige artikel :-) sikken tankegang jeg få. Da i morgens var jeg lidt negativ for livet, de sidste halve år var jeg syg med stress og depression da jeg nu er på vej op, har brug for meget at tænke på positivet. Tak for det jeg har læst det her <3


mogens franksen skrev denne kommentar:
21-04-2015 21:35:56

mange tak for din meget inspirerende artikel.Han er skaberen kald ham din Far, han alene er kilden til et liv fyldt med glæde og lykke. God vind.
Venlig hilsen Mogens franksen


mogens franksen skrev denne kommentar:
21-04-2015 21:38:55

mange tak for din meget inspirerende artikel.Han er skaberen kald ham din Far, han alene er kilden til et liv fyldt med glæde og lykke. God vind.
Venlig hilsen Mogens franksen


Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley