❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Enkle tips (også for yogier) til at få gavn af meditation nu!

Skrevet 19-04-2021 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Enkle tips (også for yogier) til at få gavn af meditation nu!

Meditation er vidunderligt, og millioner af mennesker verden over har hver eneste dag glæde af dets positive påvirkning på krop og sjæl. Videnskabelig forskning har også vist, at meditation er et kraftfuldt redskab for vores fysiske og mentale sundhed. I denne stressede tid med COVID-19 er meditation vigtigere end nogensinde før. Jeg har forsøgt i årevis uden held at gøre meditation til en daglig vane. Denne fiasko gjorde mig selvfølgelig frustreret, hver gang jeg hørte ordet meditation. Men så skete der noget magisk sidste år, lige som verden gik amok ved starten af COVID-19. Her får du at vide, hvordan du også kan få gavn af meditation, og det er meget lettere, end du tror.


En morgen indså jeg, at jeg begik en stor fejl i forhold til at prøve at etablere en daglig rutine med at meditere.
 
Jeg prøvede for hårdt. Alt for hårdt!
 
Lige som mange af jer, der læser denne artikel, har jeg også et meget aktivt sind med masser af tanker, der konstant rumsterer indeni, og at skulle stilne disse tanker i 30 minutter og bare fokusere på mit åndedræt, var en kamp, jeg aldrig nogensinde ville vinde.
 
Men heldigvis så jeg lyset.
 
Jeg indså, at noget er bedre end ingenting, så selvom du kun mediterer i fem minutter hver dag, så vil jeg og alle andre stadig få gavn af det.
 
Så i stedet for at prøve at tvinge mig selv og mislykkes med at kunne sidde stille i en halv time, lavede jeg en aftale med mig selv om bare at udføre fem minutters meditation og/eller mindfulness eller taknemlighed hver dag.
 
Og det virker. Jeg har mediteret hver eneste dag siden da.
 
Hvad der er endnu bedre, er, at jeg kan mærke fordele ved det på alle områder af mit liv.
 

Sådan kan du nyde at gøre meditation til en del af dine daglige vaner

 
Jeg vil gerne dele med jer, hvor enkelt det er at gå fra at føle sig som en fiasko til at få gavn af bare at sidde og koble fra i nogle få minutter eller bare slappe af. Det er meget nemmere, end du tror.
 
Først skal du finde et tidspunkt, hvor det fungerer bedst for dig at udføre din daglige rutine.
 
Når jeg vågner om morgenen, er jeg kommet ind i en vane med at kæle for min hund i fem minutter (det er også en form for meditation), og så gå direkte ind i mit kontor på vores gård.
 
Det første, jeg ser, når jeg træder ind i mit kontor, er min meditationspude, og det er meget vigtigt, da den fungerer som en påmindelse til mig om, at det er tid til at sætte mig ned og meditere. Find en ting, der virker som en klar påmindelse for dig. Det kan også være alarmen på din telefon.
 
Når jeg ser puden (som faktisk er min hunds pude, men det er en helt anden historie), så ved hver en celle i min krop, at det er tid til at sidde ned og nyde at meditere.
 
Sidst, men ikke mindst (og dette er nøglen til succes) skal min meditation være behagelig, og årsagen til at jeg har været i stand til at nyde at meditere hver dag for første gang i mit liv, er, at jeg ikke har prøvet at tvinge mig selv til at sidde der og lytte til mit sind, som har fortalt mig, at jeg ikke har en halv time til at meditere, og at jeg har bedre ting at foretage mig. 
 
Jeg sidder bare, og nogle gange tæller jeg til fire, når jeg trækker vejret ind, holder vejret på fire, puster ud igen på fire og slapper af på fire, hvorefter jeg starter forfra. Andre gange tæller jeg til syv og derefter baglæns fra syv til en.
 
Ved bare at starte helt SMÅT har jeg været i stand til at komme ind i en daglig rutine med at meditere, og her ligger nøglen. Ja, skru ned for dine ambitioner, og begynd småt!
 
Der er mange teknikker, du kan bruge, og nogle fremragende læremestre derude (google Henning Daverne), som kan guide dig meget bedre, end jeg kan.
 
Min pointe er, at noget er bedre end ingenting. For hver dag jeg mediterer, får jeg det bedre og bedre, og med mere og mere øvelse får jeg også mediteret i længere tid og kommer ind i en dybere tilstand af indre fred.
 
Med tre børn er det meget usandsynligt, at jeg de næste få år pludselig bliver til zenmunk, så hvorfor ikke bare nedjustere mit ambitionsniveau og nyde det, der fungerer for mig, hvilket er otte til ti minutters meditation hver morgen.
 
Nogle gange er det lidt mindre, nogle gange lidt mere, men jeg ved, at hvis jeg prøver at tvinge mig selv til at gøre mere, vil jeg stoppe med at meditere, for så vil nydelsen forsvinde, og det vil i stedet blive noget, der på en måde er smertefuldt.
 
Du behøver ikke at være munk for at komme til at få det virkelig godt af nogle få minutters daglig meditation!
 
Jeg har brugt samme fremgangsmåde med min Qi Gong. Min påmindelse er, at min alarm lyder på min telefon lige før frokost. Så ved jeg, at det er tid at gå udenfor med min hund og udføre mine øvelser. Nogle dage bliver det kun til fem minutter, især når det er koldt eller vådt, men på andre dage, når solen skinner, kan det godt blive til mere.
 
At holde fast ved en daglig rutine er nøglen.
 

Ny forskning i adfærd, som kan hjælpe dig ind i gode, daglige vaner

 
En amerikansk professor ved navn B. J. Fogg er et geni, og han har skrevet en bog med titlen ”Tiny Habits.” Det er en livsændrende bog, og en af hans studerende har skrevet en anden bog med titlen ”Atomic Habits.”
 
Hvis du gerne vil bryde dårlige vaner og opbygge nye gode vaner, så køb disse bøger nu.
 
Opskriften på succes er enkel:
 
Det skal være nemt at få øje på – for mig er det meditationspuden og alarmen til min Qi Gong.
 
Gør det let – det eneste, jeg behøver at gøre, er at sætte mig ned og meditere eller gå udenfor og praktisere Qi Gong, OG hemmeligheden er ikke at tvinge mig selv til at gøre mere end det, der er behageligt lige den dag.
 
Begynd SMÅT – nøglen til forandring og til at skabe nye, positive vaner er at begynde småt med et meget lavt ambitionsniveau. Bare meditér i et enkelt minut. Hvis du gerne vil være stærkere, så begynd med bare en enkelt armbøjning eller med så lidt som at bruge tandtråd mellem to tænder.
 
At begynde småt gør det lettere at udføre en opgave. Jo oftere du oplever succes, jo bedre vil du få det. Og over tid formes denne nye vane i dit daglige liv!
 
At skabe nye vaner er så enkelt som det, og det begynder alt sammen med småbitte babyskridt.
 

Glem ikke taknemlighed

 
Taknemlighed er så kraftfuldt.
 
Rumi siger det bedre end nogen anden:
Taknemlighed er sjælens vin. Drik dig fuld i det!
 
Nogle gange, når jeg mediterer, sidder jeg bare og er taknemlig for de små undere i livet.
 
Som eksempelvis ganske enkelt evnen til at være taknemlig, mit åndedræts bevægelse, kilden til alt liv, min familie, min sundhed, et job, jeg virkelig nyder, min hund og det fantastiske land, vi bor i.
 
I alle mine meditationer er der en eller anden for taknemlighed. Det, jeg vil understrege, er, at hvis du hver morgen bare bruger nogle få minutter på at være taknemlig for alle de gode ting, du har i dit liv, så vil det tilføre hele din dag en utrolig mængde energi. At være taknemlig er en meget kraftfuld form for meditation.
 
Derudover er der en uskreven, spirituel regel, som siger, at jo mere taknemlig du er, for hvad du har, jo mere vil Universet give dig at være taknemlig for!
 
For at lære mere om, hvordan taknemlig kan gøre en stor forskel i dit liv, kan du klikke her!
 
Konklusion
Meditation er et gratis redskab, som du kan bruge når som helst og alle steder, og det kan have en utrolig indvirkning på dit helbred og på din lykke.
 
Mennesker, der regelmæssigt mediterer, oplever mindre stress, mere tilfredshed, taknemlighed, glæde og indre fred i deres liv.
 
Og nøglen til at komme i gang med at meditere i dag (eller en hvilken som helst anden vane) er at begynde i det SMÅ:
 
Forpligt dig lige her og nu til at gøre meditation til en del af din daglige rutine.
 
Find et tidspunkt på dagen, der fungerer godt for dig, og hvor du ikke bliver forstyrret. Det første lille skridt, du kan tage, er bare at lukke dine øjne i et enkelt minut, og herefter vil du i løbet af uger og måneder måske blive glædeligt overrasket ved at se, hvordan din praksis udvikler sig og gavner dig på alle områder af dit liv.
 
Nyd rejsen!
 
Yderligere læsning:
 
Tiny Habits
Atomic Habits
Henning Daverne
 

Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Hans skrev denne kommentar:
08-04-2021 20:45:29

Supergodt skrevet! TAK for de gode råd.


Majbritt skrev denne kommentar:
09-04-2021 08:32:56

God pointe med at starte i det små. Jeg har også forsøgt mig med regelmæssig meditation uden held. Har lagt mit liv om, hvad angør gåture ude i naturen på samme måde, som du siger om meditation, efter princippet: Lidt har også ret. Og gjort det lystbaseret. Ikke noget med at tælle skridt og tabe sig eller noget som helst. Turen er formålet i sig selv. Det har også hjulpet mig til at bibeholde den gode vane i mere end et år. Og min krop elsker ay gå. Før syntes jeg, det var dødkedeligt.
Men hvorfor ikke gøre det samme med meditation. Du har ret og det skal prøves.
Vh Majbritt


Karlien Thorsted Bouman skrev denne kommentar:
09-04-2021 09:28:45

Så rigtigt og befriende at afmontere SKAL, kærligst Karlien


Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley