❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Dine drømme 2015: En nem rejseplan til at opfylde alle dine mål

Skrevet 02-01-2015 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Dine drømme 2015: En nem rejseplan til at opfylde alle dine mål

Hvordan ville det være at tilhøre gruppen af de mest succesfulde mennesker i verden? Hvis du kunne tænke dig det, har du så 5 minutter og et stykke papir og en blyant? For så har jeg gode nyheder til dig.


Her kommer det ultimative værktøj til at opnå dine drømmemål.

Jeg er godt klar over, at det lyder alt for let til at kunne føres ud i livet, men jeg garanterer, at du med en lille indsats også kan komme til at befinde dig i eliten. Her følger en inspirerende historie, som kan hjælpe dig med at komme i gang:

 

Dit drømmemål: Kom i verdens top 3 %

På Harvard Business School foretog man i 1979 en undersøgelse, hvor man spurgte kandidater, der netop havde afsluttet deres MBA:

Har du bevidst sat dig ned og formuleret klare mål for fremtiden og planlagt, hvordan du vil nå dem?

Kun 3 % af de adspurgte havde formuleret deres mål og planer på skrift. 13 % havde sat sig mål, men havde ikke skrevet dem ned, og 84 % havde hverken mål eller planer.

10 år senere blev de samme personer spurgt igen.

Forskerne opdagede, at de 13 %, der havde sat sig mål, men uden at skrive dem ned, i gennemsnit havde en indkomst, der var dobbelt så stor som hos de 84 %, der ikke havde mål overhovedet.

Det kom dog som en stor overraskelse for forskerne, at de 3 %, der havde formuleret klare, nedskrevne mål og planer for, hvordan de skulle nå dem, tjente 10 gange så meget som de andre 97 % tilsammen!

Det er bemærkelsesværdigt, at den eneste forskel mellem de 3 grupper var, at de øverste 3 % havde brugt nogle få minutter på at overveje, hvad de ønskede at opnå, havde nedfældet dette og lavet en plan for, hvordan de ville opnå det.

”Et menneskes succes skyldes som hovedregel ikke generne – et menneske er, hvad det sætter sig for at blive.” Alexander Graham Bell

Nu ved jeg selvfølgelig godt, at alt ikke kan måles i penge, men denne undersøgelse er et virkelig godt eksempel på den kraft, der ligger i at sætte sig mål, og hvordan målsætning hjælper dig til at stille ind på, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du kan opnå det.

Er du parat til at komme i gang?

Kom, skal vi ikke ha´ det sjovt sammen? Om lidt vil du kunne overraske dig selv med nogle fantastiske resultater.

Find lige et stykke papir og noget at skrive med, og så går vi i gang.

For at vise dig, hvordan du på en effektiv måde kan sætte dig mål, tager vi ønsket om en sund og energifyldt krop som dit mål, men dit mål kan selvfølgelig være et helt andet, f.eks. et nyt job, den perfekte partner, et nyt hus - der er ingen grænser!

Målsætningens 1. trin: Skriv dine mål ned på en konkret og detaljeret måde, og vær tydelig i din formulering

Det er af stor vigtighed, at du uddyber din målsætning med mange detaljer for at opnå succes. Dit ønske om at få en sund og energifyldt krop bliver først et mål, når du har formuleret det skriftligt. Indtil da er det blot en luftig fantasi.

Når du først har skrevet dit mål ned, har det taget form. Vær opmærksom på, at dine mål skal skrives ned i hånden og ikke på en computer.

Din håndskrift gør dine mål mere personlige og sender dine helt personlige frekvenser ud i Universet.

Du skal skrive lige netop det, der er dit drømmemål:

Jeg ønsker en sund og energifyldt krop.

Den lille, nemme proces med at skrive dine mål ned, øger dine chancer for at nå målet med 80 %!

Bemærk venligst, at jeg helt bevidst har skrevet et ”jeg” ind i mit ønske. Det er nemlig af yderste vigtighed, at du gør dit mål så personligt som muligt, for på den måde bringer du følelser ind i dit ønske, hvilket forstærker din motivation for at nå dit mål.

”Dine drømme er billedet på din fremtid.” Albert Einstein

Målsætningens 2. trin: Formulér dine mål, som om du allerede havde nået dem

Formulér din målsætning på en sådan måde, at du allerede har nået dit mål.

Det er særdeles vigtigt, at du skriver målet, som om det allerede er et faktum. Hvis du bare skriver:

”Jeg vil gerne have en sund og energifyldt krop,” så har du dermed blot udtrykt, at du kun går og drømmer om, at du gerne vil være sund og have energi. At ønske sig noget bliver aldrig til mere end det, for jo mere du ønsker dig noget, jo mere vil du blive ved med at komme til at ønske det.

Du skal omforme dit mål fra: ”Jeg ønsker en sund og energifyldt krop”:

Jeg har en sund og energifyldt krop.

Din succes i livet afhænger i virkeligheden mest af alt af, hvor konkret og klokkeklar du er i formuleringen af det, du gerne vil opnå. Klarhed i tanker og ord tæller sandsynligvis for 80 % af al succes og lykke.

Dit mål bliver endnu tydeligere, hvis du tilføjer måderne, hvorpå du opnår en sund og energifyldt krop:

Jeg har en sund og energifyldt krop, fordi jeg får næring af fødevarer, der giver mig livskraft, og fordi jeg bevæger min krop, trækker frisk luft, suger sollys til mig, mærker forbindelsen til jorden og lever mit liv i pagt med naturen.

Målsætningens 3. trin: Skriv en liste med alle de fordele, du opnår ved at nå dit mål

Det 3. trin består nu i at formulere din målsætning på en sådan måde, at den indeholder de mest indlysende fordele, du kan få øje på ved nå dit mål. Vores eksempel på en målsætning kommer derfor til at lyde:

Jeg har en sund og energifyldt krop. Jeg er smuk, og jeg ser det smukke i alt og alle omkring mig. Jeg har overskud til at være til stede dér, hvor jeg er. Jeg bruger min energi på at skabe en bedre verden for mig, min familie, vores samfund og vores planet.

Hvis din målsætning bliver meget lang med alle de fordele, du kan få øje på, så laver du bare en liste med dem under den egentlige målsætning.

Vær så konkret som mulig omkring, hvordan dit liv vil komme til at se ud, når du først har nået dit mål. Det tilfører kraftfulde følelser og medvirker til, at du vil brænde endnu mere for at nå dit mål.

Målsætningens 4. trin: Sæt en realistisk deadline for, hvornår du har nået dit mål

Hvis dit mål er en sund og energifyldt krop, så sæt en realistisk deadline. At sætte en deadline gør, at den bliver programmeret ind i din underbevidsthed, så du derved nemmere arbejder dig hen mod målet på en bestemt tid.

Dit mål er nu blevet til:

Jeg har en sund og energifyldt krop. Jeg er smuk, og jeg ser det smukke i alt og alle omkring mig. Jeg har overskud til at være til stede dér, hvor jeg er. Jeg bruger min energi på at skabe en bedre verden for mig, min familie, vores samfund og vores planet – og kalenderen siger ikke engang 1. juli 2015!

Din deadline skal være realistisk i forhold til dit mål. At opbygge en sund og energifyldt krop er et projekt, der godt kan tage lidt tid. Et af dine delmål kan f.eks. være at undgå sukker og tilsætningsstoffer.

Et andet kan f.eks. være at ændre på din sengetid, så du kommer i seng kl. 22 de fleste aftener. Du kan opnå dette ved at dæmpe belysningen og at undgå at benytte tv og computer et par timer før sengetid, men det tager tid at ændre vaner.

”At fejle er blot en mulighed for at starte forfra på en mere intelligent måde.” Henry Ford

Du skal selvfølgelig sætte dig nogle optimistiske mål, og du skal ikke give op, hvis ikke du når dem alle til tiden. Så må du blot lave en ny og mere realistisk målsætning.

Målsætningens 5. trin: Lav en udførlig rejseplan, der fører dig frem til dit mål

Hvis du undlader at planlægge, planlægger du din egen fiasko.

Et eksempel: Du skal besøge en ven i en storby, som du slet ikke kender. Du når frem til udkanten af byen i din bil og kan ikke finde nogen vejskilte. I bilen leder du efter et kort, men opdager, at du har glemt det derhjemme.

Hvor lang tid vil det tage dig at finde frem din vens bopæl uden hjælp fra vejskilte, kort, GPS eller nogen, du kan spørge?

Hvis du overhovedet finder ham, vil det være mere held en forstand.

De fleste mennesker lever desværre deres liv på denne måde :-(

Planlægning er af største vigtighed for at kunne nå dine mål, hvad enten det drejer sig om at opnå en sund og energifyldt krop eller et hvilket som helst andet mål. Du skal udarbejde en detaljeret, gennemarbejdet plan med deadlines, delmål og prioritering.

Begynd med det mål, du tænker på, og undersøg så, hvad der skal til for at nå det endelige mål. Skriv herefter hver enkelt af de handlinger, der skal til, ned.

Hvis dit mål er en sund og energifyldt krop, kunne handlingerne være at spise næringsrig kost bestående af fødevarer fyldt med livskraft (økologiske grøntsager, frugt, nødder, frø, æg, kød, fisk og gode fedtstoffer), at få en god, lang, helbredende nattesøvn, at gå en daglig tur på 5 km i det fri, hvor du udover motion også får lys, luft og jordforbindelse, at skære ned på fjernsyn, internet og sociale medier for at få tid til det, der vigtigt: familien, venner og måske dine visioner for det samfund og den verden, vi er en del af osv.

Tving dig selv til at skrive mindst 20 handlinger ned. Ofte er det nemlig blandt de sidste idéer på listen, at du kommer frem til et gennembrud, og at du ser lyset.

Efter at du har nedfældet hele listen over handlinger, der er nødvendige for at nå dit drømmemål, skal du prioritére dem efter vigtighed.

Vælg nu den vigtigste handling, og gå straks i gang. Afsæt herefter hver dag fremover kvalitetstid til at få gennemarbejdet de øvrige handlinger, der skal til, for at du kan opnå dit mål.

Denne øvelse er helt essentiel. Du kan ikke planlægge for meget. Hvert et minut, du bruger på planlægning, vil spare dig 10 minutter i udførelsen.

Jo mere og jo bedre du planlægger, jo større er din chance for at få succes.

Når du arbejder med og nedskriver dine mål, planer og hensigter, bliver de lagret dybere i din underbevidsthed, og du vil tro mere og mere på, at du kan gennemføre dem.

Du vil hurtigt begynde at se fremskridt, og de vil yderligere motivere dig til at arbejde endnu mere konsekvent på at nå dine mål. Dit fokus vil blive endnu skarpere, og du vil få mere energi og vil begynde at skabe din egen fremtid.

Det kræver blot et stykke papir, en blyant og nogle få minutter af dit liv.

Er det ikke utroligt? Giver det dig ikke lyst til at komme i gang? Alle mennesker kan få gavn af denne metode.

Konklusion: Målsætning

Du skal bruge et stykke papir og noget at skrive med. Tilbring nu 5 minutter med at nedskrive 10 mål for 2015, og sæt dem samtidig i prioriteret rækkefølge. Eksperter mener, at denne hurtige og enkle øvelse er så kraftfuld, at du har omkring 80 % chance for at nå dem alle!

Jeg opfordrer dig til at gå i gang med det samme. Du har intet at miste.

Det tager kun 5 minutter!

Filosoffen Confucius sagde for mange år siden:

”En rejse på mange tusind kilometer starter med et enkelt skridt.”

Når det går op for dig, hvor vigtigt det er at sætte dig mål i dit liv, vil du være topmotiveret for at arbejde hårdt for at opnå dine drømmemål. Rom blev ikke bygget på en dag. Små skridt bevæger dig mod målet, og du skal aldrig nogensinde give op!

Det er tankevækkende, at kun 3 % af alle voksne mennesker har klare, nedskrevne mål med handlingsplaner for, hvordan de skal opnås. Hvis du gør brug af denne metode og følger de 5 trin, kan du hurtigt komme op blandt de mest succesrige mennesker i verden og nyde alle de personlige fordele, det medfører.

”Sæt pris på dine visioner og drømme, for de er børn af din sjæl; dit blueprint for dine ypperste præstationer.” Napoleon Hill

Du er en stjerne. Jeg er stolt af dig.

P.S.: Få min GRATIS E-bog Her: 5-minutters løsningen til at nå alle dine 2024-mål: Start i dag!

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Niklas skrev denne kommentar:
21-01-2014 17:09:42

Hej dejligt at høre du vil til at lave videoer jeg har det sidste år lavet video og redigerings arbejde for en Yoga skole og skal lige sige at jeg er uddannet mekanikker så har aldrig før arbejde med video eller redigering jeg har brugt en youtube channel ved navn "indymogul" hvilket har lært mig utroligt meget om hvordan man producere prof. video for lette penge
Mange kærlige hilsner
Niklas


Hella Barcos skrev denne kommentar:
22-01-2014 11:26:44

Hej Alun. Nu har jeg set 2 af dine videoer, som du har filmet i det samme lokale. Aukustikken er meget dårlig og skinger og du er derfor svært at forstå, desuden lyder det derfor også meget uprofessionel. Jeg fortæller dig det kun for at give dig kritik, som kan hjælpe dig. Fordi dine budskaber er så fantastiske og fordi dit hjerte brænder efter at gøre en forskel og hjælpe os med at få et bedre liv. Mit råd til dig! Find et andet og mindre lokale til at filme dine videoer i, hvor lyden er mere klar og dæmpet. Dette vil give dig et meget bedre resultat og så vil mange flere sikkert have lyst til at se dem helt færdige. Kærlig hilsen Hella


Jacob Balslev skrev denne kommentar:
26-01-2014 21:25:28

Hej Alun. Mange tak for de alle gode tips :-) Lige en kommentar til lyden. Brug en mikrofon tæt på, hvor du står eller en trådløs revers mik. Det vil hjælpe rigtig meget på lyden. Det lyder som om det er kameraets mik. der er brugt?
Mange hilsner Jacob


Vis alle kommentarer

Amanda skrev denne kommentar:
08-01-2015 01:57:20

Fantastisk artikkel. Jeg sad og nedtryngede mig selv fordi jeg ikke kunne finde ud af hvad jeg skulle få min tid til at gå med - så jeg skrev ned hvad jeg ville have ordnet - men kunne stadig ikke komme i gang, for det var uoverskueligt. Men efter at have læst denne artikkel - er det hele pludselig meget mere overskueligt, og mit mål for januar er nu skrevet ned på papir og hængt op. Jeg er helt lettet og mit papir med målet er overfyldt med glade ansigter.


Nina Weiss Madsen skrev denne kommentar:
16-01-2015 23:37:17

Hej Alun.
Tak for den meget nyttige køreplan til en målsætning for 2015. Jeg er ikke helt færdig med at nedskrive handlingerne, for det tager lidt mere end 10 min....Men jeg er overbevist om, at den vil hjælpe mig frem til mere energigivende arbejdsliv. Jeg er overbevist om, at vi alle har vores særlige plads i universet, hvor vi kan bidrage til at skabe fred og harmoni. Vi skal "bare lige" finde det helt rigtige ståsted og her er din målsætningsplan meget værdifuld. Jeg foreslår jer alle til at læse og udføre den, istedet for at hæfte jer ved dårlig lyd i videoen. Kærlighed, fred og harmoni til jer alle. Nina


Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley