❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

De fem største fortrydelser fra døende mennesker

Skrevet 24-09-2014 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

De fem største fortrydelser fra døende mennesker

Bronnie Ware har plejet mennesker med kun få dage tilbage at leve i og har skrevet de mest almindelige fortrydelser ned fra døende mennesker og har samlet disse optegnelser i en bog.


Blandt de øverste beklagelser er: ”Jeg ville ønske, at jeg ikke havde arbejdet så hårdt.” Hvad ville din største fortrydelse være, hvis denne dag var din sidste i dit liv?

Punkterne på listen er ikke overraskende, da de alle er ting, der berører vores liv, mens vi kæmper med at være opmærksomme og få tid til at gøre det, vi virkelig elsker at gøre.

Nedenfor finder du listen med alle fortrydelserne. Nederst i artiklen er der også et link for enhver, som har lyst til at købe bogen. Læs også gerne min gratis ebog, som også kan gøre en stor forskel for dit helbred og din lykke.

En vigtig ting om fortrydelse, før vi begynder på listen

Det er vigtigt at huske på, at ligegyldig hvilket livsstadie vi befinder os i, er der intet behov for at fortryde. At fortryde er en proces, som ikke bringer andet end lidelse ind i vores liv. At fortryde giver fortiden lov til at bestemme, hvordan vi skal have det lige nu.

I stedet kan vi bruge fortiden som referencepunkt for at finde frem til, hvilke justeringer vi ønsker at foretage for at bevæge os i retning af et gladere og sundere liv. Disse justeringer behøver ikke at indeholde smerte, sorg, fortrydelse eller fordømmelse, men ganske enkelt et valg om at gøre ting anderledes og på en positiv måde i fremtiden.

Vi lærer hele livet, og vi kan hurtigt komme til at forsinke læreprocessen ved at tænke på fortrydelser, som gør, at vi sidder fast i fortiden. Når det handler om at gøre forandring, så slut fred med fortiden, og husk, at ethvert øjeblik er et nyt valg.

Træf valg, som vil øge dit helbred og din glæde, og husk, at livet er en rejse, ikke et mål.
Så kom nu i gang, og brug erfaringerne nedenfor til at hjælpe dig på din rejse henimod at leve dit drømmeliv!

1. Jeg ville ønske, at jeg havde haft mod til at leve et liv, hvor jeg var tro mod mig selv og ikke et liv, som andre forventede af mig.

Dette var den mest almindelige fortrydelse af dem alle. Når mennesker indser, at deres liv næsten er levet og kigger klart tilbage, er det let at se, hvor mange drømme der ikke er blevet opfyldt.

Mange mennesker havde ikke engang opfyldt halvdelen af deres drømme og måtte dø velvidende, at det skyldtes valg, de enten traf eller undlod at træffe. Et sundt helbred giver en frihed, som få indser, de har, lige indtil de ikke længere har det.

2. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde arbejdet så hårdt.

Dette blev udtrykt af samtlige mandlige patienter, Bronnie plejede i deres sidste dage. De savnede deres børns barndom og en nær forbindelse til deres partner.

Kvinder talte også om denne ærgrelse, men da de fleste var fra den ældre generation, havde mange af disse kvinder ikke været udearbejdende. Alle mænd, Bronnie plejede, fortrød bitterligt, at de havde tilbragt så stor en del af deres liv med arbejdslivets trædemølle.

3. Jeg ville ønske, at jeg havde haft mod til at vise mine følelser.

Mange af disse mennesker havde undertrykt deres følelser for at bevare freden med andre. Som resultat nøjedes de med en middelmådig eksistens og blev aldrig til de mennesker, de virkelig var i stand til at blive.

Mange udviklede sygdom som resultat af den bitterhed og det had, som de bar rundt på.

4. Jeg ville ønske, at jeg havde bevaret kontakten til mine venner.

Ofte gik det ikke helt op for dem, hvilke egenskaber deres gamle venner besad, indtil deres sidste uger, og da var det ikke altid muligt at opspore dem. Mange var blevet så fanget af deres egne liv, at de havde ladet værdifulde venskaber glide ud gennem årene.

Mange gav udtryk for ærgrelse over ikke at bruge den tid og de kræfter på venskaber, som de fortjente. Alle savner deres venner, når du er døende.

5. Jeg ville ønske, at jeg havde tilladt mig selv at være lykkeligere.

Dette var et af de noget overraskende almindelige udsagn. Mange af de døende patienter indså ikke før ved døden, at lykke er et valg.

De havde siddet fast i gamle mønstre og vaner. Trygheden ved det genkendelige vandt over deres følelser og deres fysiske liv. Frygten for forandring fik dem til at foregive, at de var tilfredse, både overfor andre og sig selv, mens de dybt indeni længtes efter et godt grin og at opleve sjov og ballade i deres liv igen.

Konklusion: De fem største fortrydelser hos døende

Hvad er den største livslektie, du har fået indtil nu, og hvordan vil du bringe forandring i dit liv, før du dør?

Min er at blive for optaget af mit arbejde og at bekymre mig unødigt om at forsørge min familie. Det har taget mig årevis at opnå en sund balance mellem arbejde og familieliv, og jeg elsker at tilbringe så meget tid med mine børn og vigtigst af alt at være til stede sammen med dem.

Når alt kommer til alt, er de ikke bare mine bedste venner, men også mine bedste lærere!
Og så bliver de jo så hurtigt voksne. Jeg kan ikke fatte, at min yngste? bliver en stor skolepige næste år.

Ja, vi skal alle dø på et eller andet tidspunkt. Men hvad mange mennesker ikke indser, er, at et sundt liv og lykke stort set er ens personlige valg.

Bruce Liptons revolutionerende forskning i epigenetik viser, at vi ikke er ofre for vores gener. Vi har magten i vores egne hænder til at holde os selv sunde ved de valg, vi træffer omkring vores livsstil.

Med hensyn til lykke så begynd i dag med at være taknemmelig for, hvad du allerede har. Så vil der ske mirakler. Dernæst skal du tage dig tid til at tænke over, hvad der virkelig gør dig glad.

Og hvad er dit livsformål? Lav derefter en plan for at opnå din drøm!
For du kan ikke sigte efter et mål, som du ikke kan få øje på, og for få mennesker stopper op og overvejer, hvad der virkelig gør dem lykkelige.

Kom nu. Drøm stort. Du fortjener det og meget mere!

Vær velkommen til at læse min gratis ebog: Hvordan gør du 2014 til det bedste år i dit liv?

De tips, jeg deler i denne gratis ebog, har gjort en stor forskel i mit eget liv og for de tusinder af mennesker, som har læst dem.

Kilde: The Top Five Regrets of the Dying: A Life Transformed by the Dearly Departing


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Bodil Talamona skrev denne kommentar:
03-10-2014 15:30:14

Tak for de meningsfulde artikler, du så generøst deler ud af.

Jeg læser dem med interesse og glæde!

De bedste hilsener Bodil Talamona


Ena Trab skrev denne kommentar:
04-10-2014 12:23:18

Siden jeg er begyndt at tænke således: Ønsk det du har. Er jeg faldet til ro, lever i fred med mig selv, og nyder det der er. Stræber ikke mere, og det fører frem til at jeg ikke knokler mere, for at opnå mere, bedre og større ting til mig selv.
Det er vist et af budskaberne i de 5 råd. Jeg synes alle råd er gode, og vil tage dem til mig.


Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley