❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

An Attitude of Gratitude = vitalitet og glæde – din fødselsret

Skrevet 04-04-2019 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

An Attitude of Gratitude = vitalitet og glæde – din fødselsret

Universet og Moder Natur har adskillige enkle love, vi må følge, og helt centralt er det, at intet nyt og bedre kan komme ind i dit liv, før du er taknemmelig og sætter pris på, hvad du allerede har. Så her er en udfordring: Giv mig 60 sekunder af din tid, og jeg vil vise dig den hurtigste og bedste måde, hvorpå du øjeblikkeligt kan øge din sundhedstilstand og din glæde ved livet. Er du klar?


Den gode nyhed er, at sundhed, glæde og indre fred er din fødselsret.

Tænk lige over denne sætning et kort øjeblik.

Du ved godt inderst inde, at dette er sandt, men måske er du forvirret eller endda frustreret over, at du ikke oplever dette lige nu.

Gratitude is the wine for the soul. Go on. Get Drunk.
Rumi

Se nu videoen nedenfor, og fortsæt med at læse min artikel. Tag min 60-sekunders-udfordring, og vent så spændt på, at magien udfolder sig! 

En tilstand af taknemmelighed betyder at gøre det til en vane regelmæssigt at udtrykke taknemmelighed og påskønnelse i alle områder af dit liv for både de store såvel som de små ting.

Det er ganske enkelt og fungerer på følgende måde:

Hvis du er taknemmelig for, hvad du har, vil der altid komme mere.

Hvis du brokker dig over, hvad du mangler, vil du aldrig få nok.

Vi er så heldige at bo i Danmark.

Da jeg flyttede hertil fra Skotland for mere end 25 år siden, så jeg et rent land med en smuk natur, et sikkert sted at bosætte sig, et samfund, der passer på hinanden gennem et stærkt socialt system, hvor der tages hånd om sårbare og ældre.

Vores børn har gode børnehaver, gratis skolegang og universiteter, der udbyder fremragende uddannelse. Vi har fantastiske sportsfaciliteter, som kan anvendes af alle, et gratis sundhedssystem, vidunderlig natur og meget mere.

Men vigtigst af alt har vi i Danmark friheden til og muligheden for at være, have og gøre alt, hvad vi ønsker. Desværre er dette ikke tilfældet i alle verdensdele.

Selvfølgelig er Danmark ikke perfekt, men jeg kender ikke til noget andet sted på planeten, der har de samme muligheder, som vi har her.

Men som “outsider” oplever jeg også ofte, at folk her beklager sig for meget og tager deres gode livsbetingelser for givet i stedet for at være taknemmelige for, hvad vi faktisk har.

Så er glasset halvt fyldt eller halvtomt?

“Complaining is merely praying to the devil.”
Bob Marley

Mennesket bliver født med en guddommelige evne til kun at tænke på en ting ad gangen.

Så hvis du lige nu fokuserer på din frygt eller brokker dig over, hvad du ikke har, har du også magten til at flytte fokus og i stedet tænke på, hvad der gør dig glad, hvad du gerne vil opleve i livet, og på hvordan du kan opnå dine drømme, mens du samtidig er taknemmelig for, hvad du allerede har.

Nu tænker du måske på de mennesker, som ikke har ret meget, de arbejdsløse, de syge, mennesker, som er blevet evakueret fra deres hjem pga. krig osv. Skal de også være taknemmelige?

At være taknemmelig for, hvad vi har, fungerer for alle. Ja, indimellem er det svært, meget svært, men om du så skal begynde med blot at være taknemmelig for, at du har tøj på kroppen eller den smule mad, du har på tallerkenen, så kan du stadig være taknemmelig.

At lære at sætte pris på de små ting i livet er i sandhed frigørende og opløftende og er det første trin henimod at finde ægte glæde og dit livs sande kald.

For ved at være taknemmelig for alt, hvad du har her og nu, sender du de rette signaler til Universet om, at du er klar to at modtage flere gode ting.

På samme vis mærker Universet ikke, at du er klar til at modtage mere, hvis du ikke allerede sætter pris på, hvad du har.

Du kan påbegynde en tilstand af taknemmelighed ved ganske enkelt at være taknemmelig for, at du har evnen til at være taknemmelig.

Så let er det!

Vi er en kultur, der er fokuseret på mere, mere og mere. Og desværre også mig, mig, mig. Ja, hvordan hjælper det mig?

Alt for mange af os bruger vores tid og energi på, hvordan vi kan opnå mere og ophobe flere ting (større huse, ny bil osv.) og har for travlt med at kravle op ad stigen til succes i stedet for at sænke farten og tage os tid til at værdsætte og nyde, hvad vi allerede har lige her og nu, og tænke på, hvad der virkelig gør os glade.

Ikke bare overfladisk glade, men en ægte glæde og indre fred, som kommer dybt fra din sjæl.

Vi har faktisk så travlt, at vi har glemt, at de enkle ting i livet faktisk er de mest kraftfulde og bringer os den dybeste tilfredsstillelse.

3 enkle trin til en “Attitude of Gratitude”

1. Om morgenen
Brug et par minutter, når du vågner, på at tænke på alle de ting, du er taknemmelig for. Det vil give dig en fantastisk start på dagen. Det tager bogstaveligt kun 60 sekunder, men det er den bedste måde, jeg kender til at starte en ny dag på, og denne positive, opløftende begyndelse på dagen vil farve resten af dagen med glæde.

Du kan også trin for trin gennemgå alle de ting, du er taknemmelig for, mens du gør dig klar til dagen (mens du laver morgenmad, børster tænder osv.) Det kan være dit helbred, din familie, din frihed osv.

Men husk, at det hele starter med ganske enkelt at være taknemmelig for, at du har evnen til at være taknemmelig.

Og dette er vigtigt, virkelig vigtigt: Det er ikke en intellektuel øvelse med en tjekliste, som du sætter hak ved, mens du gennemgår den.

Du skal føle taknemmeligheden i hver en celle i din krop. Det lyder måske kompliceret, men det er det ikke. Din krop og din intuition ved, hvad de skal gøre. Bare tag dig god tid, og nyd følelsen af taknemmelighed over, hvor heldig du er.

2. En daglig påmindelse
Gem en dejlig sten eller et smykke i din lomme eller din pung.

Når du rører ved det eller ser det i løbet af dagen, kan du holde en pause og bare være i dette vidunderlige øjeblik af taknemmelighed for alt det gode i dit liv.

Brug din taknemmelighedssten som en påmindelse om at påskønne mennesker omkring dig, give dem komplimenter, takke dem for selv den mindste lille ting, de gør for dig, såsom at være en god ven eller kollega, holde døren for dig osv.

Desværre er tak et meget kraftfuldt ord, som bliver brugt alt for lidt i vores moderne, hektiske verden!

Brug også stenen til at minde dig selv om, at kernen i menneskets eksistens er at være til tjeneste for andre, og at være bevidst i dagligdagen om, hvad du kan gøre for samfundet, hvad enten det er en lille eller stor ting. Det er intentionen, der er vigtig, ikke størrelsen.

At holde døren for andre, at være en høflig chauffør, at sige ”gerne” og ”tak,” at gøre dit bedste for at hjælpe andre i det daglige, er lige så vigtigt som når en milliardærfilantrop donerer store summer penge.

3. Om aftenen
Tag stenen op af lommen om aftenen, og læg den på dit natbord, og brug så nogle få minutter på at være taknemmelig for alle de positive ting i dit liv. Du vil måske opleve, at når du ligger i din seng og tænker på alt det, du er taknemmelig for, vil du falde hurtigere i søvn og nyde godt af en dybere søvn!

Du kan også købe et taknemmelighedsarmbånd. Begge dele fungerer fantastisk!

Dette aftenritual tager ikke mere end 60 sekunder, ja, blot 60 sekunder, men det er muligvis de mest kraftfulde og vigtige 60 sekunder, du kan bruge hver dag.

Du kan også overveje at påbegynde en taknemmelighedsdagbog. Udtryk din taknemmelighed i denne dagbog hver aften ved at notere mindst tre ting, som du er taknemmelig for, stolt af og begejstret over.

Fordelene er mange for både krop og sind ved at praktisere taknemmelighed:

Forskning i fordelene ved taknemmelighed viser, at du ved dagligt at praktisere taknemmelighed vil opleve følgende:

• Meget bedre søvn
• Mere energi
• Mindre risiko for at udvikle depression
• Bedre helbred
• Følelsen af forbundethed.

Konklusion: “Attitude of Gratitude”

Den bedste og hurtigste måde at booste dit glædesniveau på er gennem en tilstand af taknemmelighed.

Denne enkle, men kraftfulde visdom kan helt bogstaveligt ændre dit liv.

Så er du klar til at tage min 60-sekunders-udfordring?

Sådan. Forpligt dig nu på at bruge bare 60 sekunder, ja, bare et minut af din tid (mere er også godt) hver dag på at være taknemmelig for alle de gode ting, du oplever i dit liv.

Se så, hvordan magien begynder at udfolde sig, idet flere og flere ting, som du kan være taknemmelig for, pludselig begynder at manifestere sig.

Jeg hævder ikke, at hver eneste dag herefter vil blive perfekt, men at fokusere på det positive, som vi er taknemmelige for, har en tendens til at skylle vrede og negativitet væk og er den bedste og mest kraftfulde måde at øge din glæde ved livet på.

Tak, fordi du læste med

P.S.: Hvis du gerne vil have min gratis ebog om taknemmelighed, så kan du downloade den her.

Yderligere læsning

Gratitude influences sleep through the mechanism of pre-sleep cognitions

Strength-Based Positive Interventions: Further Evidence for Their Potential in Enhancing Well-Being and Alleviating Depression

It's the little things: Everyday gratitude as a booster shot for romantic relationships


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Marlene skrev denne kommentar:
11-04-2019 16:11:58

TAK :)


Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley