❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

5-mins-løsningen til at opnå ALLE dine 2023-mål. Kom i gang her!

Skrevet 31-12-2022 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

5-mins-løsningen til at opnå ALLE dine 2023-mål. Kom i gang her!

Mange mennesker insisterer d. 1. januar på, at ”dette år bliver anderledes.” Dette er ÅRET, hvor jeg endelig vil … (sæt dit eget mål ind). MEN er du klar over, at 80 % af alle nytårsforsætter og mål er brudt i februar? Men 2023 kan blive anderledes, og i denne artikel vil jeg dele en enkel, men utrolig kraftfuld 5-minutters-formel, som kan give dig dit drømmeliv. Er du klar til at komme i gang?


Årsagen til, at mennesker ikke opnår deres mål, er, at de ikke ændrer deres mentale tankemønstre, som forhindrer dem i at opnå mere.

Sagt ganske enkelt må du ændre din tankegang og måden, du gør ting på, hvis du vil ændre dine resultater. Nye tanker og nye, daglige vaner.

Og i dag er det netop det, jeg vil dele med jer: 10 enkle trin, som du kan udføre med det samme for at hjælpe dig med at blive en ”målknuser.”

Men først skal du have en kraftfuld fortælling for at inspirere dig til at opnå det drømmeliv, som er din fødselsret:

I 1979 spurgte en Harvard Business School kandidaterne på deres MBA-program: ”Har I sat klare, nedskrevne mål for jeres fremtid og planlagt, hvordan I vil opnå dem?” Kun 3 % af kandidaterne havde skrevet deres mål og planer ned. 13 % havde mål, som de ikke havde skrevet ned, og 84 % havde ingen mål overhovedet.

 

10 år senere interviewede forskerne afgangsholdet igen. De fandt, at de 13 %, som havde mål, der ikke var skrevet ned, i gennemsnit tjente dobbelt så meget som de 84 % af de studerende, som slet ingen mål havde.

 

Men til deres forbløffelse tjente de 3 %, som havde klare, nedskrevne mål og planer, 10 gange så meget som de andre 97 % tilsammen.

Læs lige det igen: De studerende, som havde opnået deres drømme (de top-3 %) havde klare, nedskrevne mål og planer for at opnå dem.

Nu handler mål selvfølgelig ikke kun om penge, men dette eksempel er storartet, for du kan ikke ramme et mål, som du ikke kan se.

Jeg lovede dig, at på bare 5 minutter kan du blive en målknuser, og her kommer den ganske enkle, men utrolig effektive formel: Bare sæt dig ned og tænk over, hvad der er vigtigt for dig. Skriv så dine mål og en detaljeret plan, som vil bringe dig derhen, ned.

Derefter skal du arbejde på planen hver dag.

Så enkelt er det.

Tillykke! Ved ganske enkelt at skrive dit mål ned er det 80 % mere sandsynligt, at du vil opnå det!

Nu, hvor jeg håber, at du er supermotiveret og villig til at investere mere tid og en større indsats, vil jeg give dig den avancerede formel for at hjælpe dig med at opnå det drømmeliv, du fortjener.

“A man as a general rule owes very little to what he is born with - a man is what he makes of himself.” Alexander Graham Bell

Ja, du fortjener al succes og lykke i hele verden. Det er din fødselsret.

Og denne dybe tilfredsstillelse opstår ved at ændre nogle af de vaner, du har i dag, som ikke tjener dig og dine mål længere, og erstatte dem med daglige vaner og handlinger, som hurtigere end du kan forestille dig det, vil føre dig hen til det drømmeliv, du ønsker at opleve.

Livet er så enkelt som det: Hvis du gør, hvad du altid har gjort, vil du opnå, hvad du altid har opnået.

Det, jeg vil dele med jer nedenfor, vil hjælpe jer med at vælge daglige handlinger, som vil blive livsforstærkende vaner, som vil resultere i en ny, gladere og mere tilfredsstillende fremtid.

Er du parat?

Vellykket målsætning - trin 1: Fortæl Universet præcis, hvad du virkelig ønsker dig

Forestil dig, at du er på en god restaurant med venner, og tjeneren spørger dig, hvad du kunne tænke dig fra ”livsmenuen,” og du siger: ”Bare giv mig et eller andet. Jeg er egentlig ligeglad.”

Få minutter efter kommer tjeneren smilende tilbage med den gyseligste stinkende, halvfærdige fiskeomelet, du nogensinde har set.

Du hader fisk og er allergisk overfor æg.

Men sådan lever de fleste mennesker ulykkeligvis deres liv.

De fleste mennesker fortæller ikke Universet, hvad de kunne tænke sig at få ud af livet.

Det skyldes, at de ikke tager sig tid til virkelig at tænke over, hvad der gør dem glade, og hvad meningen med deres liv er.

Hvad jeg er ved at fortælle dig, er livsændrende, så STOP med at læse videre i artiklen lige nu, og få fat i en kuglepen og et stykke papir, og luk dine øjne, sænk skuldrene, og læg en hånd på dit hjerte og én lige under din navle.

Mens du trækker vejret dybt, langsomt og afslappet, spørger du din sjæl, hvad du ønsker dig af livet, hvad dit livskald er, og hvad du skal gøre for at opnå Paradis på Jorden, hvilket er din fødselsret.

Hvad har du brug for at gøre og opnå for at gøre 2023 til det bedste år af dit liv?

Skal du tabe de 5 irriterende kilo, finde et mere indholdsrigt job, tilbringe mere kvalitetstid med dine børn, blive i stand til at købe dit drømmehus, holde op med at ryge, rejse jorden rundt?

Bliv her i nogle få minutter.

Du kan også spille noget afslappende musik for at få dig ind i ”zonen.”

Hvilke budskaber modtog du?

Hvad ønsker du at opnå i 2023 og fremover?

Dette er vitalt, da de fleste mennesker ikke stopper op og tænker over, hvad der vigtigt for dem, hvad der virkelig vil gøre dem lykkelige, og hvad deres gave til sig selv og Universet er.

"Most people spend their whole lives climbing the ladder of success, only to realize when they get to the top, the ladder has been leaning against the wrong wall." Stephen Covey

Men du er anderledes. Kom nu, hvad gør dig virkelig lykkelig? Og hvad er dit mål for 2023, som skal få dig derhen?

Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at tage dig kvalitetstid til at tænke over og drømme om det, du ønsker af livet, hvad der er vigtigt for dig, og hvad der virkelig gør dig glad.

Dette er den vigtigste tid, du NOGENSINDE kan investere i dig selv.

Vellykket målsætning – trin 2: Forskellen mellem at ønske og målsætning!

Et mål bliver et mål, når du skriver det ned og laver en klar plan over, hvordan du kan nå det.

Indtil da ønsker du dig bare noget, og at ønske ikke giver Universet klar besked om, hvad du vil opnå.

Ved begyndelsen af ethvert nyt år tager jeg et blankt stykke papir, lukker mine øjne og følger formlen i trin 1 ovenfor.

Et fremragende sted at gøre dette er i naturen eller i en rar atmosfære såsom på en hyggelig café osv.

Så tager jeg nogle farveblyanter og skriver og tegner enkle skitser af de ord og billeder, der er kommet til mig.

Mine mål er baseret omkring min familie, min fysiske og spirituelle sundhed, og hvordan jeg kan gøre en forskel for samfundet gennem mit firma.

Både at skrive og tegne sine mål er så kraftfuldt, og da jeg ikke er så god til at tegne, klipper jeg ofte ting ud af blade eller leder efter billeder fra google, som jeg kan printe ud for at få en tegning, der beskriver mit mål.

Men BÅDE ord og billeder gør underværker i forhold til at fortælle Universet, at du er seriøs, og at du virkelig vil det her, OG de er med til at omprogrammere din underbevidsthed, så du når målet med lysets hastighed!

Skriv nu de budskaber ned, du fik i trin 1 ovenfor, og skriv så de 3 vigtigste ting, du ønsker at opnå, og som vil gøre en stor forskel i dit liv i 2023.

Husk, at for at lykkes med målsætninger, skal du skrive dem ned så detaljeret som muligt. At have et mål om at tabe en vis mængde kropsfedt er ikke et mål, før du skriver det ned. Indtil du skriver det ned, er det stadig en fantasi.

Når først dit mål er på skrift, er det sat i sten. Skriv altid dine mål i håndskrift og ikke på en computer, for din unikke håndskrift personliggør dine mål og sender din personlige energi ud i Universet.

Nu vil jeg i resten af denne artikel anvende eksemplet med at ønske at tabe 5 kilo fedt for at tage dig igennem processen med at blive en målknuser. Men du kan selvfølgelig bruge formlen til alt, personlige forhold, økonomi, sundhed osv.

Vellykket målsætning – trin 3: Vær meget specifik og detaljeret

Vær specifik med hensyn til mængden af fedt, du gerne vil tabe: ”Jeg, Alun, vil gerne tabe 5 kilo kropsfedt.”

Du vil bemærke, at jeg har tilføjet både ”jeg” og mit navn i sætningen ovenfor. Det er essentielt, at du personliggør målet så meget som muligt, for dette tilfører følelse til målet, hvilket giver en stærk motivation for at arbejde henimod at opnå målet.

Vellykket målsætning – trin 4: Skriv dit mål om fedttab ned i nutid, som om du allerede har opnået det

Det er utrolig vigtigt at bruge nutid, for hvis du bare siger ”Jeg vil gerne tabe 5 kilo kropsfedt,” er det som at sige til Universet, at du ønsker at tabe kropsfedt, men det er ikke det resultat, du går efter.

Husk at Universet giver dig det, du tænker på det meste af tiden. Dit mål er ikke at ønske at tabe fedt, men fysisk at tabe fedt og ikke bare have et ønske om noget. At ønske sig noget er ”farligt,” for jo mere du ønsker dig noget, jo mere må du ønske dig det!

Så derfor bliver dit mål om, at du gerne vil tabe 5 kilo kropsfedt til: ”Jeg, Alun, har tabt 5 kilo kropsfedt.”

Godt arbejde. Nu er dit mål meget mere kraftfuldt!

At formulere dit mål korrekt kan i høj grad påvirke, hvorvidt du opnår målet. Faktisk er din succes i livet i overvejende grad bestemt af, hvor klart du formulerer, hvad du gerne vil opnå. Klarhed står nok for 80 % af succes og lykke.

Vellykket målsætning – trin 5: Lav en liste over alle de måder, dit vægttab vil gavne dig

Det næste trin er at tilføje alle de store fordele, du vil opleve, efter at du har opnået det. Nu bliver det til:

”Jeg, Alun, har tabt 5 kilo kropsfedt. Jeg både ser fantastisk ud og har det fantastisk, jeg kan passe mine yndlingsbukser, og jeg er utrolig sund med masser af energi til at lege med mine børn!”

Hvis dit mål og alle fordelene bliver for langt, kan du bare tilføje fordelene under dit mål. Vær specifik med hensyn til, hvordan dit liv vil være, når du har nået dit mål, for dette tilfører endnu mere følelse og længsel og derfor endnu mere motivation for at arbejde hårdt på at opnå dine drømme.

Vellykket målsætning – trin 6: Planlæg en realistisk deadline til at opnå dit mål

At sætte en deadline programmerer din underbevidste hjerne til at opnå målet på et bestemt tidspunkt – måske endda tidligere. Så nu bliver målet:

”Jeg, Alun, har tabt 5 kilo kropsfedt. Jeg har det fantastisk og føler mig fantastisk, jeg kan passe mine yndlingsbukser, jeg er utrolig sund med masser af energi til at lege med mine børn, og datoen er ikke engang d. 1. juli 2023!”

Din deadline skal dog være realistisk. Du kan ikke forvente at tabe 5 kilo kropsfedt på en uge.

Dette ville være urealistisk og demotiverende.

“Failure is merely an opportunity to more intelligently begin again.” Henry Ford

Hvis din deadline har være urealistisk, skal du ikke fortvivle. Det er ganske enkelt et spørgsmål om at sætte en ny, opnåelig deadline. Vær altid fleksibel med denne del.

Vellykket målsætning – trin 7: Lav en detaljeret plan for at opnå dit mål om fedttab – “If you fail to plan then you plan to fail.”

Forestil dig at køre til en større by, du ikke har været i før, for at besøge en ven, med en GPS, der er gået i stykker. Og da du ankommer til byens forstad, er der ingen skilte. Du leder efter et kort, men det har du desværre ladet ligge derhjemme.

Hvor lang tid tror du, der vil gå, før du finder din vens hus i en stor by uden skilte og uden et kort?

Sandsynligvis det meste af dit liv, hvis det overhovedet lykkes for dig. Skulle det lykkes for dig, ville det nok være rent held.

Desværre er det sådan, de fleste mennesker lever deres liv.

Planlægning er essentiel for at opnå dit fedttab eller et hvilket som helst andet mål, så lav en fuldt detaljeret plan med deadlines og delmål såvel som prioritering. Se dit drømmemål for dig, og gå derefter i detaljer, og skriv hver eneste handling ned, som du overhovedet kan tænke på, at du kunne foretage dig, nu eller i fremtiden, for at opnå dit mål.

I forhold til vægttab kunne det være sund kost, spise mindre, træne, gå i seng til tiden osv.

Tving dig selv til at skrive mindst 20 idéer ned, da det ofte er ved de sidste få idéer, at gennembruddet kommer. Når du har en komplet liste over de aktiviteter, du skal i gang med for at opnå dit mål, skal du prioritere dem i forhold til vigtighed.

 • Motionere 10 minutter hver morgen før badet
 • Tilberede en sund frokost
 • Gå tidligt i seng
 • Intermitterende faste – 2 dage hver anden uge (ingen mad efter kl. 19 eller før frokost næste dag)
 • Skift til økologisk mad – hovedsageligt grøntsager med lidt kød
 • Køb ikke forarbejdet mad med tonsvis af kemikalier
 • Tag cyklen til arbejdet
 • Få en ugentlig træningssession med en personlig træner
 • Spil tennis hver torsdag med en ven
 • Skift søde drikke (cola, juice osv.) ud med vand eller te
 • Køb et probiotika af høj kvalitet
 • Tag en skefuld fiskeolie hver dag
 • Tag trappen i stedet for elevatoren på arbejdet
 • Fjern alle mælkeprodukter fra kosten
 • Spis glutenfrit (ingen brød eller pasta)
 • Spis mørk chokolade i stedet for mælkechokolade
 • Lav kun mad med smør og kokosolie – drop planteolierne.

Udvælg de tre vigtigste aktiviteter (fra listen af 20), og udfør dem hver eneste dag. Ja, hver eneste dag skal du sætte tid af til at arbejde dig igennem aktiviteterne, som du har brug for at udføre for at nå dit mål.

Selvfølgelig kan du udføre flere end tre aktiviteter fra listen, men sørg for, at du bruger kvalitetstid på mindst tre af dem.

Dette er en virkelig vigtig øvelse; du kan ikke planlægge for meget, for hvert eneste minut, du tilbringer med at planlægge, kan spare dig for 10 minutter i udførelse. Jo mere du planlægger, hvordan du skal nå dit mål, jo større er chancen for succes.

Vellykket målsætning – trin 8: Gør dit/dine mål synlige på steder, du ser hver dag, OG HANDL AKTIVT

Dette er særlig kraftfuldt som det første om morgenen, når du vågner, da det holder dig fokuseret resten af dagen. Det kunne være et billede af dig selv, da du havde din idealvægt.

En besked på din telefon eller pc, som popper op igennem dagen osv.

Hver eneste morgen skal du aktivt handle på en af nøgleaktiviteterne, der vil føre dig til målet. Ved eksemplet med at tabe 5 kilo kropsfedt kunne det være at motionere i 10 minutter før morgenbadet. Eller at cykle til arbejde. Eller begge dele!

Eller endog tilberede en sund frokost, så du undgår den dårlige mad, som bliver tilbudt på arbejdspladsen.

Når du gør noget allerede fra morgenstunden, hjælper det dig med at bevare motivationen og blive på sporet resten af dagen.

Vellykket målsætning – trin 9: Vær taknemmelig for, hvad du allerede har

Taknemmelighed er så kraftfuldt og desværre så undervurderet i hverdagen.

De fleste af os tilbringer tid med at ønske mere (især materielle ting) i stedet for at stoppe op et øjeblik og sige tak for, hvad vi allerede har.

Og her er en hemmelighed, de fleste mennesker ikke kender eller forstår:

Intet nyt kan komme ind i dit liv, før du er taknemmelig for, had du allerede har.

På engelsk siger vi ”Attitude of Gratitude”. En tilstand af taknemmelighed koster ikke noget og er i sandhed livstransformerende. Bare brug nogle få minutter, før du falder i søvn, på at takke for alle de små ting i livet: tøjet på din krop, maden på bordet, din frihed, dine børn.

Gentag det samme ritual om morgenen.

Når dine fødder rammer gulvet, når du står ud ad sengen, kan du holde en kort pause og indse, hvor forbløffende livet er, og hvor heldig du er.

Når du er taknemmelig for de alle små ting i livet, sender du et klart signal til Universet om, at du er klar til at modtage mere.

Taknemmelighed er en livslang vane, som er fundamentet for at leve dit drømmeliv.

Vellykket målsætning – trin 10: Glem målet, og sæt alt ind på processen (det vigtigste trin)

Professor Srikumar Rao er blevet en dejlig ven og en mentor for mig. Jeg havde privilegiet at være vært for ham ved et seminar i 2018, og han inspirerede mig så meget, at jeg senere dette år tog til London og deltog i hans Creative and Personal Mastery Course.

En af Srikumars nøglebelæringer er følgende og har bevirket en sand transformation i mit liv. Er du klar?

Mål er fine, fordi de giver dig retning.

Men når du har sat dig et mål, skal du glemme alt om det og bruge alle dine kræfter på processen eller de aktiviteter, som du kan foretage dig hver dag for at nå målet.

De fleste mennesker gør, som jeg også har gjort det førhen. De fokuserer på målet og bliver ofte frustrerede, når Universet ikke vil være en medspiller.

Men jo mere du slipper målet og bare nyder at bruge tid og kræfter på de handlinger, du er nødt til at udføre, jo hurtigere og nemmere vil du nå dine mål.

Men det går dybere end det, for om du når dit mål eller ikke, betyder egentlig ikke noget, for det ægte GULD viser sig i, hvad du lærer hen ad vejen og den vækst, du oplever på din rejse.

Stop op et øjeblik, og smag lige på dette, for det er virkelig kraftfuldt.

Det tager målsætning til et helt nyt niveau.

Så nyd nu rejsen, OG sæt alle kræfter ind på, hvad du kan foretage dog for at nå målet.

Vellykket målsætning – konklusion

Nøglen til at opnå dine mål og dit drømmeliv er at ændre dine vaner. Så simpelt er det.

Du er overvægtig, fordi du spiser for meget og bevæger dig for lidt, du ryger, fordi du er afhængig af nikotin, du har et dårligt forhold til dine børn, fordi du ikke investerer tid i dem. Du har økonomiske problemer, fordi du køber ting, du ikke behøver.

Men det behøver ikke at være sådan.

Du kan være, have og gøre alt, hvad du ønsker. Alt, hvad det kræver, er at bruge kvalitetstid på at tænke over og opdage, hvad du virkelig elsker at gøre, hvad dine største mål er, og derefter udleve dem. Ved at gøre dette har du taget et kæmpe skridt hen imod at leve dit drømmeliv.

Husker du eksemplet med restauranten i begyndelsen af artiklen? Ja, mange mennesker ved ikke rigtig, hvad de ønsker, fordi de ikke har brugt kvalitetstid på at tænke over, hvad der virkelig betyder noget for dem.

Begå ikke den fejl. Investér tid lige nu i din lysende fremtid.

Hvad tænder din ild, hvad motiverer dig til at springe ud af sengen hver morgen med energi og et smil på læben?

Du kan ikke ramme et mål, du ikke kan se.

Ved at nedskrive dine mål og planer planter du dem dybere i dit ubevidste sind, og det bliver lettere og lettere for dig at tro på, at det er muligt at realisere dem.

Og gør så, som Srikumar Rao har lært mig og tusindvis af elever verden over. Læg alle dine kræfter i processen og de daglige aktiviteter, du kan foretage dig for at føre dig hen til dit mål.

Disse daglige aktiviteter vil snart resultere i nye, kraftfulde vaner.

De gamle, destruktive vaner vil snart forsvinde, og du vil have taget et stort skridt på rejsen hen til dit drømmeliv, fordi du har fået en ny, livsintensiverende vane, der vil føre dig derhen.

Snart vil du begynde at se ægte fremgang, og denne fremgang vil motivere dig til at arbejde endnu mere intensivt på at opnå dit mål. Du vil få mere energi og fokus, og du vil begynde at skabe din egen fremtid i stedet for at lade livet byde dig noget tilfældigt.

Alt, hvad det kræver, er et stykke papir, en kuglepen og nogle få minutter af din tid hver dag!

Confucious sagde: “ En rejse på tusind mil begynder med at enkelt skridt.”

Når du indser, hvor vigtigt dit mål er for dit inderste velbefindende, vil du blive supermotiveret for at arbejde hårdt for resultatet.

Rom blev ikke bygget på en dag. Tag ét skridt ad gangen, og giv aldrig, aldrig op!

Nyd rejsen, og husk, at det virkelige guld ligger i, hvad du lærer på vejen.

Jeg mener, at livets største hemmelighed ligger i, hvordan du og jeg kan udleve vores største drømme og samtidig tjene til livets ophold ved at gøre det.

Hvad er din gave til dig selv, din familie, planeten og Universet?

Investér kvalitetstid i dig selv for at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du vil komme derhen.

Go on, YOU can do it!

Godt nytår!

P.S.: Hvis du ønsker mere information, er her en gratis bog til dig om at opnå alle dine drømme.Klik på dette link: www.alun.dk/nyhed-gratis-ebog.asp 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Erling skrev denne kommentar:
30-01-2020 01:59:21

Hej Alun

Jeg er i livets efterår og lever af førtidspension, lever sammen med mit livs udkårne. Sammen har vi i 44 år levet livet som et, og det forsætter heldigvis.

Jeg er som person udadvendt og har gennem de sidste 15 år levet livet for andre, så når jeg i morgen skal skrive mine nye mål, er det med ro i sindet, for netop det at give af sig selv, er livets salt.

Mine nye mål vil være at forsætte dette arbejde, og tak for dine råd, så ja, det er vigtigt at nedskrive dem, og tro mig, de nye projekter jeg tænker på, er en del af de nye mål.

Jeg har været velsignet med et godt liv, håber at du forsætter dit gode arbejde-) vi har alle brug for et skub.

Grunden til at jeg skriver til dig, er fordi jeg var gået i stå, men du huskede mig netop på, at livet ikke stopper når et mål er nået.

Desværre er verden som vi ser det i dag på vej i forkert retning, derfor er det arbejde vigtigt jeg som frivilligt laver, en stor del af mig og har heldigvis givet mig indsigt i, hvad der er vigtigt for selvet, nemlig det at give kærligheden videre.

"Loven om tiltrækning" har desværre ikke virket for mig endnu, jeg har bogen, jeg har forsket og endt i en blindgyde.

Blindgyden har muligvis en dør, så jeg leder stadig efter denne åbning. Universet har været god mod mig trods mit ophav.

Jeg har nok ikke udnyttet mine evner fuldt ud, så tak for e-bogen, måske åbner der trods alt nye muligheder.

Hilsen

Erling


Pål Jean Claude skrev denne kommentar:
03-02-2020 22:02:16

He
Supert.
Artikkelen bekrefter, de obseervasioner nan har i Freudiansk terapi om blandt snnet traume- begandling: å gjøre bestemt plan, og tid bestrmme terapeutisk løp, samt på wall Street, i karriere - og motivasjons, kursing fra 80 tallet. Tskk.
Mvh Pål JC.


Kom med din kommentar

Mest læste i Personlig udvikling

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley