Skrevet 22-05-2007 af Tine Munch Nielsen - Print - Send til en ven -
Hvad angår de rå æggeblommer må jeg indrømme, at salmonella ikke er min store bekymring, så længe æggene er helt friske og økologiske, og så længe jeg er sund og rask.
Men skal isen serveres for en person med svækket immunforsvar (ældre, svagelige eller syge personer), er det nok en god idé at bruge de pasteuriserede økologiske æggeblommer.
Ingredienser:
1/2 liter piskefløde
5 æggeblommer
80 g rørsukker
Korn af 2 - 3 gode vanillestænger eller et ordenligt drys af Urtekrams vanillekorn (fås på glas, bl.a. i Irma)
Fremgangsmåde:
1. Pisk æggeblommer og rørsukker til en skummende og luftig æggesnaps - der skal piskes længe, helt indtil sukkeret ikke knaser længere. Rørsukker kan godt være lidt svært at få opløst ordenligt, du kan evt. give det en god tur i blenderen først, på denne måde bliver det finere og hurtigere at opløse.
2. Bland vanillekorn i æggesnapsen.
3. Pisk fløden til skum
4. Vend flødeskummet godt i æggesnapsen
5. Hæld cremen i en form og kom den i fryseren
Isen fryses på ca. 3 timer, det er en god idé at røre i den et par gange undervejs.
Du kan også vælge at putte hakket chokolade eller frugt i isen - og evt. udelade vanillen. I så fald er det vigtigt at huske at røre isen under frysningen. Isen er bedst når den er frisklavet.
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.