Workshops: James Nestor i København d. 6. – 7. oktober 2023 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred og indre ro. Klik HER! 

Vanilleflødeis - opskrift på rigtig is

Skrevet 22-05-2007 af Tine Munch Nielsen - Print - Send til en ven -

Vanilleflødeis - opskrift på rigtig is

Det er dejligt, at vi har fået isudsalg, hvor man sælger frisklavet is af "rigtige" råvarer...Og så mangler der bare alligevel et eller andet ... kan du også huske, når mormor lavede is? Det var æggeblommerne og al piskefløden, der gav smagen, og som gjorde, at man ikke kunne spise en liter ad gangen...


Hvad angår de rå æggeblommer må jeg indrømme, at salmonella ikke er min store bekymring, så længe æggene er helt friske og økologiske, og så længe jeg er sund og rask.

Men skal isen serveres for en person med svækket immunforsvar (ældre, svagelige eller syge personer), er det nok en god idé at bruge de pasteuriserede økologiske æggeblommer.

Ingredienser:

1/2 liter piskefløde
5 æggeblommer
80 g rørsukker
Korn af 2 - 3 gode vanillestænger eller et ordenligt drys af Urtekrams vanillekorn (fås på glas, bl.a. i Irma)

Fremgangsmåde:

1. Pisk æggeblommer og rørsukker til en skummende og luftig æggesnaps - der skal piskes længe, helt indtil sukkeret ikke knaser længere. Rørsukker kan godt være lidt svært at få opløst ordenligt, du kan evt. give det en god tur i blenderen først, på denne måde bliver det finere og hurtigere at opløse.

2. Bland vanillekorn i æggesnapsen.

3. Pisk fløden til skum

4. Vend flødeskummet godt i æggesnapsen

5. Hæld cremen i en form og kom den i fryseren

Isen fryses på ca. 3 timer, det er en god idé at røre i den et par gange undervejs.

Du kan også vælge at putte hakket chokolade eller frugt i isen - og evt. udelade vanillen. I så fald er det vigtigt at huske at røre isen under frysningen. Isen er bedst når den er frisklavet. 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Opskrifter

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley