Skrevet 01-03-2007 af Tine Munch Nielsen - Print - Send til en ven -
Når valnødder tilberedes efter Sally Fallons forskrifter bliver de utroligt velsmagende og bevarer hele deres næringsværdi. De har slet ikke den beske smag som valnødder ofte får.
Det tager lidt tid at lave dem, men de passer sig selv, og er man så heldig at besidde et valnøddetræ eller kende nogen, der gør, kan man jo lave til lang tid.
Tag de sprøde valnødder med dig på rejsen som mellemmåltid eller brug dem i salaten...
Ingredienser:
- 8 dl. valnøddekerner (gerne selvknækkede)
- 3 teskefulde havsalt
- Frisk vand
Bland vand og salt og hæld det over valnødderne i en skål så de er dækket. Lad dem stå natten over eller lidt længere ved stuetemperatur.Hæld evt. vandet fra undervejs og skift det ud med nyt, letsaltet vand.
Lad nødderne dryppe af og hæld dem ud på en bageplade.
Lad dem tørre i en lun ovn, 60 - 65 grader c. i 12 - 24 timer indtil de er fuldstændigt tørre og sprøde.
Vend lidt rundt i nødderne en gang i mellem. Når valnødderne er kølet af, puttes de i en lufttæt beholder og opbevares på køl.
Variation:
Prøv også med pecannødder i stedet for valnødder.
Opskriften er fra Sally Fallons kogebog "Nourishing Traditions"
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.
Kommentarer:
Gerda Hansen skrev denne kommentar:
20-10-2016 15:47:05
Den bedste måde at gemme valnødder på.kan bruges til mange ting . Kager, salat, snak og meget mere. Tak for den.