Opskrift på simpel, men lækker grillkylling

Skrevet 27-01-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Opskrift på simpel, men lækker grillkylling

En simpel, grundlæggende opskrift på fjerkræ er den klassiske søndagsgrillkylling. Denne ret er velegnet til proteintyper*, hvis de fokusere på de mørke stykker kød på kyllingen, hvorimod kulhydrattypen* skal spise mest af det lyse kød.


Du skal bruge følgende ingredienser:

• 2,5 – 3 kg fritgående økologisk kylling
• 1 spsk. økologisk smør
• 1 mellem hvidløgsfed, finthakket
• ¾ tsk. Celtic sea salt
• 4-5 kværn peber
• 2 tsk. Timianblade

1. Forvarm ovnen til 175 gradet. Vask kyllingen og fjern fedt fra hulrummet.

2. I en lille skål blandes økologisk smør, finthakket hvidløg, Celtic sea salt, peber og timianblade. Gnid denne masse på det udvendige af kyllingen. Placere kyllingen med brystet nede i en bradepande med rist.

3. Grill, udækket i omkring 1 ½ time (omkring 20 min. Pr.1/2 kg). Placer kyllingen med brystet op den sidste halve time for at brune det.

4. Tag ud af ovnen når saften fra kyllingen ikke længere er rød. Fjern fra bradepanden og lad hvile tildækket i 5-10 minutter. Brug saften fra kyllingen der er opsamlet i bradepanden til sovs ved hjælp af 1 ½ spsk. Arrowfoot opløst i 2,5 dl. vand.

5. Skær kyllingen ud og server med grøntsager og sovs ved siden af. Overskydende kød fra kyllingen kan bruges til et hurtigt måltid i løbet af ugen, hvis man fjerner kødet fra knoglerne og putter i enten køleskab eller fryser.

11 pers. Forberedelsestid: 10 minutter

Du kan justere mængden op og ned alt efter hvor mange personer du laver mad til.

* www.alun.dk/slank-metabolic-typing-stofskifte-type.asp

* www.alun.dk/slank-metabolic-typing-stofskifte-type.asp
 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Martin skrev denne kommentar:
30-01-2015 18:33:32

Mangelfuld beskrivelse

1) Hvad skal ovnen stå på når I skriver grill??
2) Hvad skal udækket i en ovn sige??
3) Gad vist om I selv har prøvet at smøre en våd kylling ind i smør??


Kom med din kommentar

Mest læste i Opskrifter

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser