Opskrift på lækker og smagfuld grydesteg

Skrevet 20-03-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Opskrift på lækker og smagfuld grydesteg

Denne gryderet er velegnet som middag for hele familien eller gæster. Velsmagende og traditionel gryderet, der skal marineres, så den bliver ekstra saftig og mør. Sørg så vidt muligt for at finde kalvekød, som er fodret med naturligt foder og har fået lov til at bevæge sig frit rundt, uden kemikalier, antibiotika og andre stoffer dvs. helst en økologisk eller frilands. Serveres med grønt efter eget valg og stofskiftetype.


Du skal bruge følgende ingredienser:

• 1 kg grydesteg af kalvekød
• Saften fra 3 økologiske citroner
• 2 spsk. smør
• 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
• 100 gram mel, helst glutenfrit såsom boghvede
• 1 tsk. celtic sea salt
• 1 tsk. peber
• 3 spsk. smør
• 125 ml hvidvin
• 300 ml oksefond
• Adskillige små stykker citronskræl
• ½ tsk grønne peberkorn, knuste
• Frisk timian bundet sammen i bundter
• 225 gram creme fraiche

1. Bank let på grydestegen over det hele med en kødhammer og gnid citronsaft ind i kødet.

2. Placer i en skål med resterende citronsaft og mariner i flere timer ved stuetemperatur, vend jævnligt.

3. Tør stegen med køkkenrulle (dette skridt er vigtigt, da kødet ikke må være for vådt, da det ellers ikke vil brune)

4. Bland mel med salt og peber. I en kraftig kasserolle, helst i støbejern eller rustfrit stål smeltes smør og olivenolie. 

5. Put stegen i melblandingen og brun på alle sider i smørret og olivenolien over mellem varme. Put stegen til side.

6. Hæld bruningsfedtet ud og tilføj smør. Bland resterende mel i med smørret og lad simre over mellem varm, imens du røre rundt konstant, indtil melet er brunet. Tilføj vin og fond, bring i kog og skim.

7. Put stegen tilbage i kasserollen, sammen med timian, peberkorn og citronskræl. Put i en 150 grader varm ovn og lad det stå i ca. 2 timer.

8. For at servere, fjern timianen og tag stegen ud på spækbræt.

9. Tilføj creme fraiche til saucen og kog godt ind, indtil saucen bliver tykkere.

Nok til ca. 6 pers.

God appetit!

Se alle vores lækre sunde opskrifter her
 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Jonas skrev denne kommentar:
24-02-2014 22:25:46

Skift creme fraiche ud med fløde. Ikke vær en cocksucker.


Kom med din kommentar

Mest læste i Opskrifter

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser