Opskrift på lækker Glutenfri Mandelkage
Skrevet 13-02-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Send til en ven
Fandt du dette spændende? Måske gør en af dine venner også?
Skal der diskes op med noget lækkert til Valentins dag, så er her en lækker dessertopskrift på en mandelkage uden mel. Dem du har kære slipper for overvældende mængder af sukker og gluten i denne opskrift, plus den smager forrygende!
Du skal bruge følgende ingredienser:
- 4 æggeblommer ved stuetemperatur.
- 100 gram Rapadura (mørkt rørsukker)
- Revet skræl fra én citron (allerhelst øko.)
- 1 tsk. mandelekstrakt.
- 250 gram revet gulerod
- 250 gram mandler, malet grovkornet
- 1 spsk. Arrowroot (økologisk stivelse)
- ½ teske Celtic Sea Salt
- 4 æggehvider ved stuetemperatur
- En smule ekstra Celtic Sea Salt
- 2 spsk. pinjekerner
1. Smør en form, hvor kagen er let at få op.
2. Pisk æggeblommer og Rapadura i ca. 5 minutter.
3. Bland citronskræl, mandelekstrakt, gulerødder, mandler, arrowroot og Celtic Sea Salt med i.
4. I en ren skål piskes æggehviderne sammen med Celtic Sea Salt indtil det bliver stift.
5. Fold æggeblommeblandingen ind i æggehviden og hæld i formen.
6. Drys pinjekerner på toppen og bag ved 175 grader i 45 minutter.
7. Lad kagen afkøle fuldstændig, før du fjerner den fra formen.
Nok til ca. 8-12 pers.
God appetit!
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.