Skrevet 28-11-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Du skal bruge følgende ingredienser:
• 6 skiver skank ca. 2 cm tykke frilands eller øko.
• 2 spsk. øko. smør
• 2 spsk. øko. Koldpresset olivenolie
• 1 stort løg, grofthakket
• 2 gulerødder, skrællet og grofthakket
• 1 dl oksefond
• 1 stor dåse øko. tomater
• 2 fed hvidløg, skællede og most
• Flere kviste frisk timian, bundet sammen.
• ½ tsk. tørret grønne peberkorn, knuste
• Celtic sea salt og peber
1. Bind kalveskankerne omkring midten med snor, så de bliver holdt sammen under madlavningen. Tør dem godt af med køkkenrulle.
2. I en tung kasserolle (meget gerne støbejernsgryde) sauter løgene og gulerødderne indtil de er bløde i smør og olivenolie. Fjern med grydeske, der tillader vandet at løbe fra.
3. I den samme kasserolle brun skankerne to af gangen, hvorefter de puttes til side på en tallerken.
4. Hæld olien brugt til bruning ud. Tilføj vin og fond, bring i kog og skum suppen.
5. Tilføj tomater, hvidløg og krydderier.
6. Put kalv, sauterede gulerødder og løg tilbage i kasserollen, dæk til og lad simre over lav varme i adskillige timer indtil kødet er godt mørt.(2,5-3 timer)
7. Flyt kalven over til en tallerken, fjern timian og kog saucen ind ved at koge og skumme den lejlighedsvis. Hæld et par skefulde over skankerne og server.
8. Server med grøntsager efter eget valg.
*Denne opskrift er oversat fra Nourishing Traditions af Sally Fallon, som kan købes her: www.alun.dk/shop/Nourishing-Traditions.asp
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.
Kommentarer:
Tina Jensen skrev denne kommentar:
28-02-2013 12:04:54
Der står tilsæt vin og fond ( punkt 4 ). Men der er ingen vin i ingredienslisten?
Må finde andre opskrifter for at finde ud af hvad meningen er....
Sonja Saunders skrev denne kommentar:
19-10-2014 14:08:51
Hej Tina. Jeg skulle lige til at kommenterer/spørge til det med vinen. Dog bruger jeg opskriften som veljledende Tilsætter også knoldselleri, da det giver en god smag.
Rigtig regnvejrssøndagsmad, uhmm