Lækker opskrift på hjemmelavet og naturlig Mayonnaise

Skrevet 07-08-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Lækker opskrift på hjemmelavet og naturlig Mayonnaise

Opskrift på en lækker hjemmelavet Mayonnaise lavet af naturlige ingredienser. Giver ca. 2 dl., Hjemmelavet mayonnaise giver værdifulde enzymer, specielt lipase til tunsalat, kyllingesalater og mange andre retter samtidig med at det er nemt at lave i en foodprocessor


Tilføjelsen af valle vil øge holdbarheden af mayonnaisen, tilføje enzymer og øge næringsindholdet.

Hjemmelavet mayonnaise vil være en smule mere flydende end supermarkedernes mayonnaiser.

Du skal bruge følgende ingredienser:

• 1 friskt økologiske og fritgående æg, ved stuetemperatur

• 1 æggeblomme fra et økologiske og fritgående æg, ved stuetemperatur

• 1 tsk. Dijonsennep

• 1 ½ tsk. citronjuice

• 1 spsk. Frisk Valle *Valgfrit

• ¾-1 dl ekstra jomfruolivenolie

• Rimelig mængde Celtic sea salt

1. Placer i din foodprocessor: Æg, æggeblomme, sennep, Celtic sea salt, citronjuice og evt. valle. Blend indtil det er godt rørt sammen svarende til ca. 30 sekunder.

2. Tilføj væske dråbevis af gangen, samt olivenolie med maskinen kørende. Smag til f.eks. med mere salt og citronjuice.

3. Hvis du har tilføjet valle, så lad mayonnaisen stå ved stuetemperatur i 7 timer godt dækket til, før du overfører den til køleskab.

4. Med valle tilføjet vil mayonnaisen kunne holde sig i adskillige måneder og blive fastere med tiden. Uden valle kan mayonnaisen holde sig i ca. 2 uger.

5. Du kan evt. tilsætte urter til mayonnaisen. Vi anbefaler dild som den bedste tilføjelse til mayonnaisen. Du kan også vælge andre urter såsom: Basilikum, persille eller estragon.

Forberedelsestid: 5 minutter

God appetit

*Opskriften er oversat fra Nourishing Traditions af Sally Fallon: www.alun.dk/shop/Nourishing-Traditions.asp

* Celtic Sea Salt kan købers her: www.alun.dk/shop/Celtic-Sea-Salt.asp 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Benny Andersen skrev denne kommentar:
07-06-2010 14:47:12

Fritgående æg??? Hmmm...o)


mary ann skrev denne kommentar:
11-11-2011 20:20:17

elsker det, fritgående ægD
ok, "free-range eggs"
en mester går fortabt under . .
Oversættels
en


Tine skrev denne kommentar:
28-11-2011 10:13:58

Hej... lækker opskrift.. men jeg har hørt det kune kan holde sig i et par dage i køleskabet.. Er det et specielt ingrediens du har brugt(måske økologiske æg) ? den eneste forskel er at jeg har brugt past æg i stedet for økologiske.


Kom med din kommentar

Mest læste i Opskrifter

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser