❤ 50-års fødselsdag med 50% rabat på dine yndlingsprodukter KLIK HER!

Påskeopskrift: Lam med grøn mos

Skrevet 21-03-2015 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Her får du en nem og hurtig opskrift på lam og syv slags grønt til påskemiddagen.


4 personer

- 4-8 lammesteaks (alt efter størrelse)
- 4 store bagekartofler
- ca 500 g af de sidste rodfrugter som selleri, pastinak el.lign.
- 75 g smør
- 1½ dl piskefløde
- 1 stort bundt persille
- Havsalt
- Masser af hakkede krydderurter og mere smør til sauce

Salat:
- Blandede blade af de første spæde urter - om muligt syv forskellige slags
- Hakkede krydderurter

1. Skyl og skrub bagekartoflerne grundigt uden at skrælle dem. Skyl og skrub ligeledes rodfrugterne og skræl dem hvis der er for meget genstridigt jord. Kog kartofler og rodfrugter møre i letsaltet vand - ca. 25 min.

2. Skær kartoflerne og rodfrugterne ud i store stykker. Mos det groft i en skål med en gaffel.
Tilsæt smør, fløde, masser af hakket persille og havsalt. Rør det hele sammen til en grov mos.

3. Steg lammesteaksene i godt med smør på en varm pande i ca. 2 min. på hver side. Krydr med havsalt og peber.

Smelt en god klat smør på panden, når du har stegt kødet.

Tilsæt friskhakkede krydderurter, fx persille, purløg og/eller kørvel. Så har du en dejlig sauce.

Salat:
Traditionen vil, at der til påske serveres syv slags frisk grønt, en blanding af alle de friske nye blade, man kan finde.

Mindre end syv slags kan også gøre det, men prøv at finde de fine, spæde blade af danske urter som portulak, mælkebøtte, skvallerkål, rødbede, feldsalat... og deri blande hakkede urter som persille, karse, kørvel eller purløg.

Dressing:
- 1 spsk Citronsaft eller 1/2 spsk god æblecidereddikke
- 2 spsk god sennep
- Havsalt og peber
- 1/2 dl Jomfru olivenolie

De små fine salatblade vaskes og slynges i en salatslynge eller dryppes godt af i en sigte og lægges til tørring på et viskestykke. Salaten blandes i en stor skål og overdrysses med hakkede krydderurter.

Dressingen røres sammen - olien til sidst - og kommes først på salaten lige inden den kommer på bordet.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Elsebeth Henriksen skrev denne kommentar:
03-04-2015 07:00:14

Stop med at sende mails til mig!!!


Gerdt skrev denne kommentar:
03-04-2015 08:15:52

Elsebeth du skal selv afmelde dig ved at klikke på linket nederst i den mails du modtager, hvor der står"Hvis du ikke ønsker at modtage vores e-mails længere, kan du afmelde nyhedsbrevet her"


Kom med din kommentar

Mest læste i Opskrifter

  

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser