Skrevet 21-04-2010 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Du skal bruge følgende ingredienser:
• 1 kg vildlaks fileter (800 gram)
• 500 ml. fiskefond
• Friske estragonkviste
• 125 gram økologisk smør
• 1 spsk. Friske estragonblade
• 1 tsk. eddike
1. Smør en lille aflang bradepande og læg fileterne med skindsiden nedad. Drys med ekstragonkviste,
2. Bring fonden i kog og hæld over fileterne. Hvis ikke væsken dækker helt, så tilføj vand.
3. Put ind i ovn ved ca. 160 grader og pocher indtil den lige præcis er mør, hvilket kan være 10-15 minutter alt efter tykkelsen af filterne. Du kan tjekke ved at stikke en gaffel i. Pas på de ikke får for lang tid.
4. Fjern fra ovnen mens den stadigvæk er lidt halvstegt indeni.
5. Put fileterne på en tallerken og dæk med bagepapir.
6. Hæld fonden i en kraftig gryde og kog kraftigt indtil det er reduceret til 2,5 dl. Lad det køle en smule af.
7. Hæld afkølet fond i en skål og sæt det i knap simrende vand. Tilføj smør én spsk. af gangen og pisk med elektrisk pisker. Rør eddike og estragon i. Lad ikke saucen koge. Når smørret er smeltet sammen så krydr saucen. Salt vil formentlig være unødvendigt.
8. Del fileterne ud og placer på individuelle tallerkener. Hæld en smule sauce over hver og server.
6 pers.
God appetit!
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.
Kommentarer:
Hedin Jakupsson skrev denne kommentar:
20-10-2011 10:49:15
Er det sundt at spise alt det smør?
Hedin Jakupsson skrev denne kommentar:
20-10-2011 10:49:50
Er det sundt at spise alt det smør?