Skrevet 29-08-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Ved at bruge kød fra fritgående eller økologisk dyr, sikrer du dig selv at dyrene har fået deres naturlige mad.
Dette giver en forbedret ernæringsmæssige sammensætning af kødet og kan redde dig for mange hormoner, pesticider osv.
Mere smag kan opnås ved at marinere i forvejen. God til Proteintyper* , hvorimod kulhydrattyper skal bruge flere grøntsager og evt. en salat ved siden af.
Du skal bruge følgende ingredienser:
• 4 store fritgående eller økologisk bøffer
• 2/3 dl rødvin
• 350 gram champignoner, skåret i kvarte
• 2 mellem hvidløgsfed, finthakket
• 2 spsk. Finthakket persille
• 2 spsk. økologisk smør
• Celtic Sea salt* og peber
1. Flere timer før servering hvis muligt, så placer bøfferne i plastikposer med plads til ca. en liter. Derefter put dem i en skål for at hjælpe dem med at stå oprejst. Tilføj vin, champignoner, finthakket hvidløg og persille.
2. Lad marinere i minimum en halv time før, for at opnå nok smag, eller for at opnå meget møre stykker i op til 24 timer, men ikke mere.
3. Opvarm en stor pande ved middel varme. Smelt smørret. Placer bøfferne 2 af gangen på den varme pande. Steg i 2 minutter på hver side. Put til side på tallerken.
4. Hæld marinaden tilbage fra posen på panden og bring i kog. Lad det simre i et par minutter, hæld det derefter over bøfferne. Server på tallerkener, smag til med Celtic sea salt og peber.
5. Hvis du ikke har tid, så varm marinadeingredienserne 2-3 minutter på en lille pande. Ved siden af steger du bøfferne i smør på en pande.
God appetit!
4 pers. Forberedelsestid: 10 minutter
* Lær mere om Metabolic Typing, klik her: www.alun.dk/slank-metabolic-typing-stofskifte-type.asp
* Køb Celtic Sea Salt her: www.alun.dk/shop/Celtic-Sea-Salt.asp
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.