Skrevet 27-10-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Du skal bruge følgende ingredienser:
• 1 kg kalvenyrer fra fritgående eller økologisk dyr. Skåret i tern og marineret et par timer i citronsaft
• 3 spsk. Økologisk smør
• 3 spsk. Økologisk ekstra jomfru olivenolie
• 80 gram finthakkede skalotteløg
• 2,5 dl oksefond
• ¾ dl rødvin
• 2 spsk. Arrowroot (økologisk stivelse, kan fås i helsekostbutikker) blandet med 2 spsk. Vand.
• Celtic sea salt og peber
1. Tag nyrerne op af citronsaftmarinaden og tør dem godt af.
2. Sauter på en stor pande med 2 spsk. Smør og olivenolie ved middel varme indtil brunet overalt.
3. Tag af panden og put i varm ovn imens du laver sauce.
4. Fjern fedtet der er brugt til at brune og put resterende smør og olie på panden.
5. Sautér skalotteløgene forsigtigt indtil de er bløde. Derefter tilføj oksefond og rødvin. Bring hurtigt i kog og reducer derefter varmen til halv. Tilføj Arrowfoot blandingen en skefuld af gangen indtil ønsket tykkelse på saucen er opnået. Smag til med Celtic sea salt og peber.
6. Server nyrerne hele med saucen hældt over eller skær dem i stykker og varm nyrerne hurtigt i saucen.
Nok til 4-6 pers.
God appetit!
Opskriften er oversat fra Nourishing Traditions af Sally Fallon: www.alun.dk/shop/Nourishing-Traditions.asp
www.alun.dk/slank-metabolic-typing-stofskifte-type.asp
www.alun.dk/shop/Celtic-Sea-Salt.asp
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.