Skrevet 14-12-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Du skal bruge følgende ingredienser:
• 5 kg skinke
• Hele nelliker, hvis ønsket
• 2,5 dl rørsukker
• 1,5 dl presset appelsinsaft
• ¾ dl rå honning
• 2 spsk. Dijon sennep
• 2 tsk. Revet appelsinskræl
Instruktioner
1. Opvarm ovnen til 160 grader.
2. Placer skinken med fedtsiden opad på en rist i en bradepande. Med en skarp kniv skal der skæres på kryds og tværs i fedtet, derefter puttes hele nelliker i hver firkant, hvis ønsket. Hæld vand i bradepanden, indtil det er ca. ½ cm dybt. (vandet skal ikke røre skinken – hvis risten er for lav, så put kun nok vand i til at dække bunden af bradepanden.) Put i ovnen og steg udækket i 40 minutter per kg eller 3-3,5 time.
3. Imens skinken hygger sig i ovnen, så lav glasuren. I en lille saucepande, røres rørsukker, appelsinsaft, honning, sennep og appelsinskræl sammen. Bring i kog over mellem varme og rør rundt i ca. 5 minutter. Fjern fra varmen.
4. Omkring 45 minutter før skinken er færdig, så tag den ud og pensel den med noget af glasuren. Forsæt med at pensle glasuren hver 10 minut, indtil skinken er færdig. (Et kødtermometer bør sige 57 grader, når det bliver stukket ind i den tykkeste del af skinken.) Tag ud af ovnen og lad hvile i 10 minutter før udskæring og servering
En smule sød, en smule sur. Denne fristende opskrift med rødkål og æbler er et nemt tilbehør til julens mad. Opskriften kan laves på forhånd og bare genopvarmes lige før spisetid. Lad dig ikke afskrække af tiden, den klarer sig selv det meste af tiden og børnene kan hjælpe til med at hakke.
Du skal bruge følgende ingredienser:
• 2 spsk. Øko. smør
• 2 mellemstore løg, hakkede
• 1 lille rødkål, skåret i kvarte og skåret i tynde skiver.
• 2 æbler, skrællede og grofthakkede
• 1 dl rødvin (hvilken som helst)
• ½ dl æblecidereddike
• 1 spsk. rørsukker
• 2 tsk. Celtic sea salt
• 1 ¼ dl æblegele
Instruktioner
1. I en stor gryde opvarmes smøret over mellem varme. Tilføj løg og lad dem stege i 5 minutter indtil de bliver bløde. Tilføj rødkål og lad det stå over mellemlav varme, rør en gang imellem i 10- 15 minutter eller indtil kålet er grundigt blødt. Tilføj nu æbler, vin, eddike, rørsukker og salt. Sæt varmen ned til lav varme og lad det simre tildækket med låg i omkring 1 ½ til 2 timer. Husk at røre i det en gang imellem.
2. Rør æblegeleen i og lad simre i endnu 15 til 20 minutter. Derefter er retten klar til servering.
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.
Kommentarer:
katho skrev denne kommentar:
11-11-2010 12:45:56
hvor magen er der til i den opskrifter.
Helle skrev denne kommentar:
07-11-2011 21:06:31
Præcis sådan en opskrift på juleskinke jeg har søgt.. Og her er den så bare.. TAK..
Lisbeth Carlsen skrev denne kommentar:
13-11-2013 08:53:40
Hej! Jeg mangler opskrift på æbletilbehør - som vist på billedet.