Nytårsmiddag 2013. Ideer til din nytårsmiddag

Skrevet 14-12-2012 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Nytårsmiddag 2013. Ideer til din nytårsmiddag

Nytårsmenu 2013. Har du styr på din nytårsmiddag? Nemt og lækkert forslag til din nytårsmiddag.


Dette er vores forslag til nytårsmiddagen for 2013, men se vores nytårsmenu for 2012.

Hvad står din 2013 nytårsmiddag på? Her får du et forslag til din nytårsmenu. En nytårsmiddag, der er nem, hurtig og lækker.

Tournedos af oksemørbrad

Tournedos af oksemørbrad med pebersauce, bønnesalat, ovnsyltede tomater og kartoffel-jordskokpuré.

Tid: 20 minutter
Antal personer: 6

• midterstykket af 1 oksemørbrad (ca. 1 kilo)
• 6 skiver bacon
• kødsnor
• salt og friskkværnet peber

1. Skær mørbraden ud i seks lige store bøffer. Vikl en skive bacon omkring hvert stykke, form til en flot rund bøf med hænderne, og bind et stykke kødsnor omkring.

2. Steg bøfferne i smør på en (grill)pande i ca. 2 min på hver side.

Læg bøfferne over på et stykke køkkenrulle i bunden af et stort fad. Dæk og sæt på køl omgående.

3. Lige før serveringen lægges tournedoserne op på en bageplade med bagepapir og varmes i ovnen ved 200° i ca. 10 min.

Lad kødet hvile 5 min. på bordet. Fjern snoren og evt. baconen.

Før du går i gang:
Tournedoserne kan steges om formiddagen, så de blot skal opvarmes inden serveringen.

Du kan også vente med at stege dem til lige før serveringen. Så er stegetiden ca. 3-4 min. på hver side og de skal så ikke i ovnen.

Kartoffel-jordskok-puré

Tid: 20 minutter
Antal personer: 6

• 3 bagekartofler
• 6 jordskokker
• 75 g smør
• salt og peber
• trøffelolie

1. Skræl kartofler og jordskokker, og skær i små tern. Kog begge dele helt møre i vand i en gryde. Hæld kogevandet fra, og pisk smør, salt og peber i mosen.
2. Sæt på køl.

Servering: Lun mosen i en gryde lige før serveringen. Anret på tallerkener, og dryp med trøffelolie.

Ovnsyltede tomater

Tid: 5 minutter + 30-40 minutter i ovnen
Antal personer: 6

• ½ kg små krydrede tomater
• ½ dl sherry- el. rødvinseddike
• 2 spsk. olivenolie
• 1 dl honning (eller æblesirup)
• 1 gren rosmarin
• 2 kviste timian
• 1-2 laurbærblade

1. Tænd ovnen på 150°.
2. Skyl tomaterne, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Prik dem med en gaffel.
3. Fordel eddike, olivenolie, honning og krydderurter over tomaterne, og stil fadet i ovnen i 30-40 min.
4. Lad tomaterne afkøle, og stil dem i køleskabet, til de skal serveres.

Bønnesalat

Tid: 15 minutter
Antal personer: 6

• 600 g grønne bønner (evt. frosne)
• 2 rødløg
• olivenolie
• salt og friskkværnet peber

1. Skyl og nip bønnerne. Kog dem sprødmøre i saltvand (1 spsk. salt pr. liter). Det tager ca. 3 min. Hæld omgående kogevandet fra gryden, og hæld bønnerne op i en stor skål med iskoldt vand. Køl helt ned (det stopper kogningen), og dup bønnerne helt tørre.

2. Pil rødløgene. Skær dem i små tern, og steg dem møre og bløde (ikke brune) i lidt olivenolie. Vend bønnerne i løgblandingen, og krydr med salt og peber. Retten serveres kold eller lun.

Tips: Du kan koge bønnerne dagen i forvejen og opbevare dem på køl.

Pebersauce

Tid: 20 minutter

Antal personer: 6

• 1 (banan)skalotteløg

• lidt smør

•1 dl rødvinseddike

•1 drys (rør)sukker

• 2 dl god kalvefond (hjemmelavet el. på flaske)

• 100 g koldt smør

• 1 spsk. konserverede madagaskarpeberkorn

1. Pil løget. Skær det i små tern, som svitses i smør i en tykbundet gryde. Det må ikke brune. Tilsæt rødvinseddike og rørsukker, og kog ind, til gryden næsten er kogt tør.

2. Tilsæt kalvefond, og kog op. Tilsæt smørret i små skefulde, og pisk godt igennem. Kog saucen lidt ind, til den bliver let cremet. Tilsæt de knuste madagaskarpeberkorn.

3. Dæk med film, og sæt saucen på køl. Varm saucen op lige før servering. Tips: Knus peber-kornene i en morter – eller knus dem på et bræt med en kødhammer el.lign. Genvejen: Er tiden knap, kan du bruge en færdig pebersauce.

Du kan også købe færdige tournedoser med bacon omkring, klar til at blive stegt på panden.

Specielle råvarer: Madagaskarpeber er grønne, umodne peberkorn med en karakteristisk smag. Fås i små glas konserveret i en mild vinlage i de fleste supermarkeder. Foto: Andreas Mikkel Hansen

Se alle vores lækre sunde opskrifter her


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Henrik skrev denne kommentar:
17-11-2010 09:07:05

nytårsmeny


Michael skrev denne kommentar:
30-12-2010 20:30:37

Hejsa
Super forslag til en spændende aften. Jeg håber vi kan lave retten lige så godt som den ser ud.
Godt nytår.
Mvh.
Michael


Tine Lund skrev denne kommentar:
30-12-2010 22:56:21

...nu er tomaterne færdige og skal på køl. Skal man tage tomaterne op ad væden eller skal de stå i det på køl?


Vis alle kommentarer

Alban skrev denne kommentar:
18-12-2011 17:25:24

Bønnesalat
Hele punk 1. kan erstattes med to ord
"Blancer bønnerne"


elsebeth vejen skrev denne kommentar:
28-12-2011 11:47:59

hvor tykke skal bøfferne være til den angivne stegetid? Det er jo ret vigtigt, at de bliver perfekte


Sofie skrev denne kommentar:
29-12-2012 02:28:27

Bliver det helt forkert, hvis jeg bruger kalkunbacon? Det lyder lækkert :-)


Kurt Quist Nielsen skrev denne kommentar:
05-12-2013 19:05:26

Let og overskuelig opskrift på en lækker nytårs-middag.


brian skrev denne kommentar:
19-12-2013 22:06:31

Dejligt med en ligetil opskrift, med er tydelig forklaring :-) den skal prøves


Dorte skrev denne kommentar:
15-12-2014 18:04:17

Hejsa
Dette er blevet til vores Nytårsmenu!! Tager ikke skade af at blive gentaget... Super menu der sidder lige i skaldet!!!


Kom med din kommentar

Mest læste i Opskrifter

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser