0 Nytårsmenu 2011 / 2012 for 6 personer

Nytårsmenu 2012 / 2013 for 6 personer

Skrevet 15-12-2012 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Nytårsmenu 2012 / 2013 for 6 personer

Savner du inspiration til nytårsmenuen? Nemt og lækkert forslag til din nytårsmenu. Forret: Reje delight. Hovedret: Hjortemedaljoner med rosenkålssalat hertil bagt græskar- og kartoffelmos. Dessert: Chokoladekage med passion. Mmmmm


Nytårsaften skal være en festlig dag og aften, og derfor gælder det om at have planlagt nytårsmenuen, så du har energi til denne aften.

Denne menu er sammensat således, at den er fleksibel. Det vil sige, du kan lave nogle af retterne dagen forinden. Så behøver du ikke stå med det hele i timerne inden middagen og gæsterne kommer.

Vi ønsker dig et rigtig godt nytår, og håber menuen vil smage.

3 retters nytårsmenu Til 6 personer

Forret: Reje delight:

Ingredienser:

• 3 stk. avokado
• 400 gr. rejer
• 1 bakke cherrytomater
• 1 citron
• 1 bundt dild

Sådan gør du:

1. Skær tomater i kvarte og bland dem sammen med rejerne, hakket dild og revet citronskal af ½ citron. Vær opmærksom på, at du kun river det gule på skallen og ikke det hvide med, da det er meget bittert.

2. Halver avokadoerne og tag stenene ud.

3. Fyld rejeblandingen i og på avokadoerne, og pres lidt citronsaft over dem alle. Mmmmm

Hovedret - Kødtype 1: Hjortemedaljoner med rosenkålssalat hertil bagt græskar- og kartoffelmos:

Ingredienser:

• 8-12 hjortemedaljoner ca. 700 gr.
• 2 spsk. smør
• 3 knuste enebær
• 2 kviste timian

Sådan gør du:

1. Krydr medaljonerne med enebær og timian.

2. Medaljonerne grilles eller steges i smør ca. 2 minutter på hver side, afhængigt af højden på kødet.

OBS: Som alternativ til Hjortemedaljoner kan i stedet bruges en lækker Svinemørbrad

Hovedret - Kødtype 2: Svinemørbrad med rosenkålssalat hertil bagt græskar- og kartoffelmos:

Ingredienser:

• 2 svinemørbrad ca. 700-1000 g
• 4 spsk. smør
• 4 kviste rosmarin
• Salt og peber

Sådan gør du:

1. Fjern eventuelle sener og fedt fra mørbraderne.

2. Gnid svinemørbraderne ind i salt, peber og rosmarin.

3. Brun mørbraderne i smør på en varm pande, til de er gyldne på alle sider.

4. Steg dem videre i ovnen ved 90 grader i ca. 20 minutter.

Bagt græskar- og kartoffelmos:

Ingredienser:

• 1½ kg bagekartofler
• 500 g græskar fx hokkaido eller butternut
• 100 g smør
• Salt og friskkværnet peber
• Evt. kogevand, gem 2 dl

Sådan gør du:

1. Skræl kartofler og græskar, samt skab kernerne ud af græskaren og skær kartofler og græskar i små tern. Kog begge dele helt møre i vand i en gryde ca. 25 min.

2. Hæld kogevandet fra, og pisk smør, salt og peber i mosen. Evt. tilsæt kogevand efter behov.

3. Fyld mosen i smørsmurte gratinforme eller muffinsforme og bag ved 200 grader i 15-20 min. til de er gyldne på toppen.

Tip: Lav selve mosen dagen før, så skal du blot hælde dem i forme og bage dem inden servering.

Rosenkålssalat:

Ingredienser:

• 20 stk. rosenkål
• 2 stk. æbler
• 1 rødløg
• 1 pakke bacon
• Skal og saft af 1 citron
• 1 bundt persille
• 4 spsk. olivenolie
• 1½-2 spsk. æbleeddike

Sådan gør du:

1. Steg bacon og bræk dem i mindre stykker.

2. Fjern de yderste blade på rosenkålene, vask dem og skær stokken af.

3. Skær rosenkål og æbler i meget fine strimler. Hak rødløg og persille.

4. Vend alle ingredienserne sammen og du har en fantastisk salat.

Persillepesto:

Ingredienser:

• 2 bundter bredbladet persille
• 1 fed hvidløg
• 2 dl olivenolie
• 40 g hasselnødder
• Salt og peber

Sådan gør du:

1. Rør alle ingredienserne sammen og blend med stavblender til en lækker pesto. Smag til med salt og peber.

2. Hældes forsigtigt over kødet og tallerkenen.

Tip: Lav denne pesto dagen før, så er den klar til servering.

Chokoladekage med passion:

Bund:

• 1 dl kakaopulver, gerne raw
• 2 dl nødder
• 1½ spsk. kokosolie
• 1 knivspids salt

Fyld:

• 2 dl kakaopulver, gerne raw
• 600 g tørrede dadler
• 3 store spsk. kokosolie
• 2 spsk. vanilje
• ½ tsk. salt

Topping:
• 6 stk. passionsfrugter

Sådan gør du:

1. Mal nødderne til mel med en kaffekværn eller i en minihakker.

2. Rør kakaopulver, kokosolie og salt sammen med nøddemelet indtil du har en fast masse. Du kan også gøre alt dette i en foodprocessor.

3. Fordel massen i et så tyndt lag som muligt i en springform med bagepapir eller husholdningsfolie.

4. Blend kakaopulver, dadler, kokosolie, vanilje og salt indtil konsistensen er ensartet og lækker cremet.

5. Hæld fyldet i tærteformen og stil den i køleskabet nogle timer. Skal det gå hurtigt kan du stille den i fryseren cirka 1 time.

6. Skær passionsfrugterne i halve. Læg den ene halve ved siden af chokoladekagen og drys kernerne fra den anden halvdel over kagen og tallerkenen.

Tip: Denne kage kan også laves dagen forinden, og anrettes blot før servering med passionsfrugt.

Se vores lækre sunde nytårsmiddag her

Se vores 2013 nytårsmenu her

Nytårsforsæt

Hvis tradtionen skal holdes, så sluttes nytårsmenuen af klokken 23.59 - med et ønske om godt nytår og de dertil hørende nytårsforsæt.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Opskrifter

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley