Skrevet 28-12-2014 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Citron- og hvidløgsmarinerede rejer
12 portioner
Ingredienser:
Tilberedning:
Kom hvidløg og olie i en lille stegepande, og opvarm ved middelvarme i et minuts tid, indtil det begynder at dufte. Tilsæt citronsaft, persille (gem lidt til pynt), salt og peber. Bland rejer og dressing i en stor skål. Opbevar retten i køleskabet, indtil den skal serveres. Pynt med lidt persille. Kan tåle at stå i køleskab i op til 2 timer inden servering.
Lammeribben med varm æble- og linsesalat
4 portioner
Ingredienser:
Tilberedning:
a. Forvarm ovnen til 225 grader.
b. Bland rasp, ½ tsk. olie, ½ tsk. rosmarin, ½ tsk. salt og 1/8 tsk. peber i en lille skål.
c. Opvarm den resterende tsk. olie i en stor, ovnfast pande over middel til høj varme. Kom lammestykket på panden med kødsiden nedad, og svits kødet, indtil det er brunt, cirka 1½ minut. Vend kødet, og kom 2 tsk. sennep over kødet. Drys herefter rasp hen over sennep.
Kom lammet i ovnen og steg, indtil termometret i midten af kødet viser 60 grader (medium/rød). Stegetid ca. 15 – 20 min. Kom kødet over på et fad, og dæk med folie for at holde det varmt.
d. Kom nu panden på komfuret igen (pas på, håndtaget kan stadig være varmt). Tilsæt skalotteløg og de resterende 1/2 tsk. rosmarin, ¼ tsk. salt og 1/8 tsk. peber, og varm det hele op, mens der røres rundt, indtil løgene er blevet bløde, ca. 1½ minut. Kom herefter de kogte linser, æble, selleri, bouillon eller vand, vineddike og den resterende tsk. sennep på panden.
Lad alt simre godt i omkring 4 minutter, indtil selleri og æble er begyndt at blive blødt. Skær lammet i 8 koteletter, og server over linserne.
Blåbærtærte (fra Raw Food af Jens Casupei og Vibeke Kaupert)
Ingredienser:
Tilberedning:
Tjek, om abrikoserne er godt svampede, og ellers læg dem i blød i et par timer. Mal nødderne til mel med en blender eller en kaffekværn. Kom nødder og abrikoser i en foodprocessor, indtil de former sig til en kugle.
Læg et stykke bagepapir i en tærteform, så det dækker bunden og kanten, og pres dejen rundt i formen med en dejskraber. Dejen skulle gerne dække både bunden og siderne. Stil dejen i køleskabet.
Tø blåbærrene op, hvis de har været frosne. Ellers kom de fleste af dem direkte i en blender, men gem en lille håndfuld til pynt. Tilsæt ligeledes nødder, agavenektar/honning og kakao i blenderen, og blend, indtil alle nødder er helt nedbrudte, og konsistensen er cremet.
Hæld blåbærcremen ned i tærteformene, og pynt med de resterende bær. Stil tærten i køleskabet i et par timer før servering.
Denne tærte smager vidunderligt og har den flotteste farve.
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.
Kommentarer:
Kirsten kudsk skrev denne kommentar:
01-12-2021 18:14:13
Tak for jeres vigtige informationsfilm om d-vitamin, søvn, den sunde maven vigtighed osv tak for jeres hjemmeside med alle de vigtige emner I behandler til os, der har svært ved at tro at sundhed er lig med det dokteren siger. Det er så meget andet også. Vi skal lære at tage ansvar for vores egen sundhed.