Lækker opskrift på Abrikossmør
Skrevet 19-05-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Send til en ven
Fandt du dette spændende? Måske gør en af dine venner også?
Denne lækre og sunde opskrift undergår en forunderlig fermenteringsproces. Det er en sjov og spændende proces at følge, hvordan bakterierne der er rundt omkring os, under de rette omstændigheder kan bevare og forøge sundheden af et produkt. Det er en gammel tradition og det er en nemt og enkelt at gå til.
Du skal bruge følgende ingredienser:
- 1 kg økologiske tørrede abrikoser
- 1 spsk. Celtic Sea Salt
- 1 dl. Frisk valle
- 1 dl. Rå honning (vil som regel være ugennemsigtigt)
1. Kog abrikoserne i vand indtil de bliver bløde.
2. Lad det afkøle let og dræn abrikoserne igennem en si, inden du overfører dem til foodprocessoren.
3. Tilsæt resten af ingredienserne og forarbejd i foodprocessor.
4. Smag til for sødme og tilføj mere honning, hvis du føler, at det er nødvendigt.
5. Put blandingen i store glas med tætsiddende låg, men sørg for at abrikossmøret er 1 cm under toppen af låget.
6. Dæk tæt til og opbevar ved stuetemperatur (helst et mørkt sted) i omkring 2 dage, før du overfører til køleskabet.
7. Abrikossmøret kan derefter holde sig i ca. 2 mdr. i køleskabet
Variation. Brug tørrede æbler eller pærer i stedet for abrikoser.
Giver ca. 1,5 liter.
God appetit!
P.S. Lav frisk valle ved at dræne øko. yoghurt ved hjælp af et viskestykke og en si over en skål. Læg sien i skålen og læg viskestykket over. Hæld derefter yoghurten på. Det vandige indhold der kommer igennem er vallen.
Se alle vores sunde opskrifter her
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.