Skrevet 21-12-2010 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Lav denne opskrift til julefrokosten eller som en anderledes opskrift til juleaften.
Ingredienser:
Andebryst
2 friske berberiandebryster
Salt og peber
½ - 1 tsk. tandoori krydderi
Stegt selleri
1 knoldselleri
3 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
1/2 bdt. bredbladet persille
Salt og peber
Rødkålssalat
¼ fintsnittet rødkålshoved
1 udkernet æble i papirtynde skiver
1 groftreven rødbede, ca. 125 g
1 gulerod i tændstikstykke strimler
Ca. 1 dl syltet, hakket agurk eller cornichoner
Dressing
½ dl græsk yoghurt naturel
½ dl mayonnaise
1 tsk. grovkornet dijonsennep
Lidt appelsinsaft + evt. reven økologisk appelsinskal
Salt og peber
1 bundt fintskåret purløg
Sådan gør du:
Andebryst
Dup andebrysterne tørre, rids fedtlaget og drys salt, peber og tandoori krydderi på.
Brun andebrysterne på begge sider i en tør pande – skindsiden først.
Tag dem op, læg dem på en plade med bagepapir og
bag andebrysterne ved 180 grader, 18 – 20 minutter.
Stegte selleri
Halver sellerien, skræl den og skær den i tynde skiver. Skær skiverne i tynde strimler og kom dem løbende i koldt vand med citronsaft, så misfarvning undgås.
Varm olien op i en sauterpande eller bredbundet gryde. Kom sellerien i og lad den mørne under låg ved middel varme i ca. 5 min.
Skru op for varmen og tilsæt citronsaft og hakket persille. Steg sellerien uden låg, til den bliver gylden. Smag til med salt og peber.
Rødkålssalat
Bland alle ingredienserne til salaten i en skål.
Rør dressingen sammen og smag den godt til, før den vendes omhyggeligt med salaten.
Drys med purløg.
God fornøjelse og god jul!
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.