Nem og lækker Julefrokost opskrift fra Michelin kok Thomas Rode.

Skrevet 11-12-2015 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Nem og lækker Julefrokost opskrift fra Michelin kok Thomas Rode.

Michelin kok og nær ven af Alun.dk Thomas Rode har givet os denne opskrift, på god traditionel jule flæskesteg, med bacon og brun sovs.


Hovedret til 4 personer.

  • 1 flot økologisk flæskesteg
  • 3- 4 rødløg
  • 1lille gulerod
  • ½ dl sherryvineddike
  • Evt. et stykke bacon svær eller et lille stykke bacon
  • 1 laurbærblad
  • 2 nelliker
  • 75 g god tørsaltet bacon, skåret i stifter
  • Saften fra en appelsin
  • Saften af en citron
  • 1 stk lille rødkål, fint snittet.
  • 2 stk rødløg fintsnittede
  • 2 madæbler, strimlede
  • Kerner af et modent granatæble
  • Evt lidt honning syltede tyttebær
  • 1 håndfuld valnødder
  • ½ dl valnødder

Rids sværen på flæskestegen omhyggeligt, helt ned igennem sværen. Gnid den ind med salt og groft peber. Pil rødløgene og skær dem i kvarte tillige med den skrællede gulerod og bacon/baconsvær.

Kom dem i et ildfast bradepande af passende størrelse og sæt det i ovnen og tænd oven på 230 grader. Det er meningen at løgene skal brune og afgive saft som så igen karamelliserer i bunden af bradepanden under processen og på den måde tilvejebringe farve og smag til sovsen.

Når ovnen er varm og løgene er blevet brune, tilsættes sherryvineddiken samt laurbærblad og nelliker. Placer herpå flæske stegen med den ridsede svær nedad og tilsæt vand til sværen er dækket.

Giv stegen 25 min med sværen ned ad og vend den herefter rundt og drys efter med groft salt. Giv den herefter 30 minutter og tilsæt evt. ekstra vand. Tag herefter bradepanden ud og lad stegen trække en halv times tid.

Tænd grillen i ovnen. Hæld stegeskyen og de brunede løg og gulerod i en blender og fjern bacon/baconsvær, laurbærbladet og nellikerne og blend sovsen helt glat og smag til med salt og peber. Den kan evt. koges lidt ind eller spædes om nødvendigt.

Sæt stegen ind i bunden af ovnen og giv den 10 – 15 min indtil sværen er helt sprød og gylden.
Steg bacon stifterne på en tør (teflon) pande. Bland herefter de øvrige ingredienser undtagen sherry vineddiken, omhyggeligt.

Krydr med salt og peber og hæld de ristede bacon stifter og fedtet fra panden i kålblandingen og kog den af med sherry vineddiken og hæld den lige ledes over. Vend salaten rundt og lad den trække et lunt sted en halv times tid.

Lad stegen hvile yderligere 10 min efter turen i ovnen og skær den herefter i pæne skiver og server med sovsen og rødkåls salaten. Savner man noget at mose sovsen ind i, bage skrællede jordskokker med i den sidste halve time stegen får i ovnen.

God Jul ;-)


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Vivi ullmann skrev denne kommentar:
15-12-2015 19:21:34

1) på billedet er der vist kartofler, i opskriften er der anbefalet jordskokker;)
2) valnødder står 2 gange ?

Glæder mig til at prøve den af:0


Vivi ullmann skrev denne kommentar:
16-12-2015 14:28:30

1) på billedet er der vist kartofler, i opskriften er der anbefalet jordskokker;)
2) valnødder står 2 gange ?

Glæder mig til at prøve den af:0


Kom med din kommentar

Mest læste i Opskrifter

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser