Skrevet 18-02-2007 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Lammefrikadeller:
. 500 g hakket lammekød
. 2 fed hvidløg
. 1 chili
. 2 tsk. spidskommen
. Salt og friskkværnet peber
. Smør til stegning
Fransk kartoffelsalat:
. ca. 1 kg kartofler
. 200 g tomater
. Evt. 2 små løg
. 3-4 spsk. olivenolie
. 1 spsk. hvidvinseddike
. 1/2 spsk. sennep
. salt og friskkværnet peber
. 2 spsk. hakket purløg
1. Rør det hakkede kød med presset hvidløg, finthakket chili, spidskommen og salt og peber. Form farsen til små kødboller og steg dem på en pande i masser af smør ved middel varme i ca.10 minutter.
2. Skyl og skrub kartoflerne, og kog dem netop møre i letsaltet vand. Lad dem dryppe af og skær dem i skiver.
3. Skær tomaterne i både og hak løgene.
4. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend de endnu lune kartofler, løget og tomatbådene rundt i marinaden.
Til lammefrikadellerne og den franske kartoffelsalat passer grønne bønner fint: Blanchér dem kort i letsaltet vand og servér dem varme med smør.
Du kan erstatte lammekødet med hakket oksekød eller bruge halvt af hver.
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.