❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Stress: Styr din stress for at holde hjernen sund

Skrevet 18-12-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Stress: Styr din stress for at holde hjernen sund

Stress og stresshormoner gør mere end blot at forberede dig på at kæmpe mod eller flygte fra en fare. Det er vigtigt at få kontrol over din stress.


Det er lykkedes forskere fra University of Edinburgh at identificere et område i hjernen, der kan skrumpe med alderen og dermed forårsage depression og Alzheimer’s.

Forskerne mener, at et højt niveau af stresshormoner direkte kan fremme skrumpningen. Området i hjernen kaldes anterior cingulated cortex (ACS).

Forskerne fandt, at testpersoner med lille ACS havde højere doser af stresshormoner. De opfordrer til at behandle og forebygge depression og Alzheimer’s med behandlingsformer, der reducerer stress og dermed disse farlige kemikalier, der udløses deraf.

Stress er et hedt emne for mange netop nu hvor julen nærmer sig.

Det følelsesmæssige slid, der følger denne travle og til tider opkørte højtid, vil måske ikke direkte forårsage helbredsproblemer, men det er vigtigt at få styr på sin stress i almindelighed og det vil være rigtig godt at begynde med det samme!

Kilde: Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley