❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Solbadning: Nyd sommerens sol i sikkerhed

Skrevet 15-05-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Solbadning: Nyd sommerens sol i sikkerhed

Solskin er en uundværlig ingrediens i et sundt liv. Strålerne hjælper dig med at bevare et godt helbred og er den bedste kilde til D-vitamin.


Solskin har også utallige andre helbredende egenskaber. Bl.a. hjælper det mod depressioner og beskytter dig mod flere former for kræft. Så vi har alle brug for jævnligt at få sol. Men solen har også en bagside: Man skal nemlig passe på med at overdosere solen.

Overdreven solbadning der giver solskoldninger bør du for enhver pris undgå; det udgør uomtvisteligt en risikofaktor for hudkræft.

De værste solskader grundlægges når man er ung og børn er i højrisikogruppen for solskoldninger.

Sommersæsonen er netop begyndt og de næste måneder bliver travle for hele familien med en tidsplan proppet med sportsarrangementer, strandture, ferierejser og mange andre udendørsaktiviteter.

Dette er tidspunktet, hvor kroppen kan få sig et skud D-vitamin, men det er også tidspunktet, hvor du har størst risiko for at blive solskoldet.

Mange af os glemmer at holde øje med, hvor længe vi befinder os i solen. Det er nemt at glemme tid og sted i sommersjoven i weekenden, især for de af os, der er lukket inde på et kontor det meste af ugen. Men problemet med solskoldninger løses ikke bare ved at smøre sig ind i en tilfældig solcreme.

Faktisk indeholder de fleste solcremer stoffer der øger risikoen for forskellige sygdomme. De fleste af de solcremer, man kan få i dag, er proppet med sundhedsskadelige kemikalier, der bla. mistænkes for at være kræftfremkaldende. Det kan være lige så svært at finde en solcreme uden problematiske stoffer som at få børnene op af vandet på en varm sommerdag.

Alligevel anbefaler forskerne at bruge solcreme fordi det beskytter mod basale celleforandringer i huden, den mest hyppige form for hudkræft, der ofte kan behandles forholdsvist nemt, og det beskytter huden mod for tidlig ældning og rynker. Så når du ikke kan undgå at få for meget sol vil disse solblockere give hele familien den mest naturlige og trygge beskyttelse mod de farlige forbrændinger.

 

Heldigvis findes der en naturlig og økologisk solblocker fri for suspekte kemikalier. Den fremstilles af en af verdens bedste producenter af naturlig hudpleje - Greenpeople! Ud over at give optimal beskyttelse og alligevel tillade dig at få en smuk kulør, bevarer den din hud blød og smidig i timevis.

 

Mange giftige ingredienser gemmer sig i en almindelig tube solcreme

Det primære kemiske stof, der bruges i solcremer til at filtrere det ultraviolette lys er sandsynligvis giftigt og giftigheden fordobles når stoffet udsættes for sollys. Octyl methoxycinnamat (OMC), der findes i 90 procent af alle solcremer, er blevet undersøgt af norske forskere og det viste sig at dræbe museceller selv i meget lave doser. Da forskerne satte lys på i to timer for at simulere solskin, dræbte stoffet endnu flere celler.

Og et studie offentliggjort i Journal of Chromatography april 2004 viste, at en stor del af de undersøgte solcremeingredienser blev optaget i huden. Så når du bruger solcreme, optager din krop altså kemikalierne.

Faktisk optages op til 60% af det, du smører på din hud i kroppen. Du kunne altså lige så godt drikke det, du putter på huden.

Og hvis du følger anvisningerne på tuben om at smøre tykt på og at gentage flere gange dagligt, er det helt sikkert, at du får din daglige ration kemikalier.

Så se altid på indholdsdeklarationen før du køber en solcreme. Hvis der er noget i den du ikke forstår eller ikke har lyst til at hælde i din krop, så se dig om efter et sundere alternativ.

Det har vi gjort og de bedste naturlige og økologiske kropsplejeprodukter, vi kunne finde, var fra prisvindende Greenpeople. Deres solcremer er fantastisk effektive, nemme at bruge, dufter godt og indeholder naturens bedste ingredienser, så din hud bliver blød og sommerlækker!

Så nyd bare solen denne sommer. Beskyt dig selv og hele familien mod skader fra UV strålerne med Greenpeoples økologiske solcreme.
 

 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley