❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Meditations kurset

Skrevet 08-07-2011 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Meditations kurset

Mediter 12 minutter om dagen og bliv roligere, forøg din mental kapacitet, oplev mindre stress og mere glæde.


Den seneste hjerneforskning viser at, hvis du blot investerer 12 minutter dagligt i meditation vil du allerede efter 2 måneder kunne måle markante fremgange i din hjernekapacitet (10-20% forbedring viser TMT-tests). Kilde: Andrew Newberg

Meditation fremmer blodtilførslen til de centre i hjernen (Anterior Cingulate), som styrer vores empati, vores intuition og vores evne til at tænke kreativt. Samtidig vil meditationen begrænse blodtilførslen til det limbiske system, hvor bl.a. Amygdala (vores frygt-center) sidder og derved medvirke til at begrænse stress, bekymringer og angst.

Meditation giver dig en oplevelse af indre ro og velvære. Igennem meditation træner du din bevidsthed til at opleve dig selv på en ny måde, hvor du er tilstede i nuet og ikke fanget i tanker om fortid og fremtid.

Du vil blive bedre til at fokusere og prioritere

Du vil lære at være tilstede i nuet

Du vil lære at forebygge og håndtere stress

Du vil øge din hjernekapacitet

Du vil få mere overskud og empati

Du vil blive en stærkere og mere rolig udgave af dig selv

Du vil lære konkrete øvelser, som du kan gå direkte hjem og bruge: åndedræt, mantra, samt meditation

Lær at mediterer, find din gnist, lær øvelser, oplev meditationstilstanden

Sådan foregår kurset:
Kurset afvikles over 3 tempi. En seance, hvor “før-målingerne” etableres, selve kurset og en opfølgende session godt 2 måneder efter kursusdagen, hvor “efter-målingerne” etableres.

“Før-målinger”
Før målinger måles i dagene umiddelbart op til selve kursusdagen. Deltagerne får tilsendt adgang til 2 webbaserede tests, som skal tages et antal gange forud for selve undervisningen. Deltagerne får målt hjernekapacitet vha Trail Making Test og deres subjectivt oplevede lykkeniveau via en Authentic Happiness Test udviklet af Martin Seligman - stifteren af "Positive Psychology" begrebet.

Kursusdagen
Selve kursusdagen er meget praktisk orienteret og har til formål at hjælpe dig til at blive selvkørende mht. Meditation. Der veksles mellem praksis og den bagvedliggende teori og der vil både være fysiske øvelser og skriftlige øvelser og du vil få konkrete redskaber, som du kan bruge i en række forskellige situationer både privat og på arbejdspladsen.

 

Dagen startes med en dejlig, "brainfood" morgenmad i Brasserie Bissous, hvor den rette stemning etableres og roen falder over selskabet, inden selve undervisningen igangsættes.

Opfølgning
Efter kurset vil alle deltager modtage adgang til en hjemmeside, der har til formål at fastholde og motivere deltagerne igennem den første vigtige fase, der hvor de nye værktøjer skal konverteres til en ny, god vane. Deltagerne vil kunne gense øvelserne og der vil være lydfiler der kan benyttes i forbindelse med meditation.

Godt 2 måneder efter kurset, mødes vi alle igen til 2 timers opfølgning -- sidst på dagen, efter arbejde. Formålet er del at måle alle deltagernes “post-tal” ved hjælp nye TMT-test og deltagernes oplevelde lykkeniveau efter kurset. Disse målinger og generelle input fra deltagerne vil danne baggrund for en diskussion af effekten af kurset.

Kursusleder
Henning Daverne

Tid og sted:
1 september 2011 kl. 09.15 -16.15
Skovriderkroen
Strandvejen 235
2920 Charlottenlund:15

Det siger tidligere deltagere:

” Med din meget kompetente og imødekommende facon føler man sig straks velkommen og godt tilpas, og man mærker, at der er vægt bag ordene. Du formår at bringe abstrakte, filosofiske spørgsmål ’ned på jorden’. Roligt, velovervejet og med glimt iøjet. Her er ikke noget belærende, ikke noget ’orange’ og ikke noget ’helligt’, bare en måde at se livet på og et helt håndgribeligt værktøj til ro i hverdagen, større selvindsigt og at lære at være mere i nuet. Det er fantastisk inspirerende! " Anne Mette Jensen København

"Det er en rejse der først lige er begyndt og som jeg tror vil være evigt. Jeg har fået ro omkring min grundstamme, og lært kontrol af mit åndedræt som gir mig ro indeni. jeg har lært at finde roen indeni, også i min hverdag og der tanker jeg op med go energi igennem meditation. Jeg føler mig i trygge hænder i Hennings nærhed. Parat til at gå ind i et ukendt land med simple redsskaber, det kræver ingen forudsætning, det handler bare om at komme igang. ALLE KAN MEDITERE." Rasmus Lynge General Manager, Maersk Group

Tilmeld dig her


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley