❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Må jeg præsentere min nye kollega Idun.

Skrevet 10-06-2019 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Må jeg præsentere min nye kollega Idun.

Her kommer historien om et lille mirakel, som det aldrig var meningen, skulle ske. Men nu er Idun (den nordiske gudinde for forår og foryngelse) her og er til tjeneste for dig og vores samfund. Her kan du læse, hvordan denne smukke historie fandt sted ganske uventet, da jeg mindst af alt ventede det.


Da jeg voksede op i Skotland, havde vi en hund, som min far kaldte Guinness, fordi han så ud som en irsk øl.

Han var en forbløffende ven for os alle, og da han døde alt for tidligt, kun 7 år gammel, var vi alle knuste. Jeg har aldrig grædt så meget i hele mit liv!

Nu spoler vi hurtigt 33 år frem. Jeg bor nu i det absolut bedste land i verden (ja, Danmark er uden tvivl det bedste land i verden, venner), er gift og har tre børn.

Jeg driver selvstændig virksomhed og lever et privilegeret liv, som virker som et eventyr i forhold til, hvad jeg forestillede mig, da jeg voksede op.

Det hele begyndte for nogle år siden med, at min ældste datter Anna begejstret ringede og fortalte, at to killinger var blevet fundet i skoven.

Jeg troede aldrig, at min kone ville gå med til det, men Harry (opkaldt efter Harry Potter) og Perle har givet børnene så meget glæde.

Men aldrig en hund. Det ville være dejligt med selskabet, men alt for meget arbejde oveni en allerede travl hverdag. Bestemt en smuk tanke, men ikke for os.

Men somme tider bringer livet en mulighed, når du mindst af alt venter det. Og denne uventede mulighed kom helt bag på mig.

Nu skal du høre, hvad der skete.

For nogle få måneder siden, da hele familien var ude at gå en tur, mødte vi en af naboerne, som kom i modsatte retning med sin hund.

Min kone overraskede mig noget ved at sige til børnene, at det var vel nok en sød hund, og om vi ikke også skulle få os en hund. Selvfølgelig lavede hun bare sjov, og jeg gik med på spøgen og sagde, at det var da en god idé, og at hun kunne få en hund, når jeg havde fået en lillebror til Louise, vores yngste datter.

Vi lo alle sammen og fortsatte med at gå.

Den næste morgen besøgte min gartner-ven Anders mig for at kigge på mit græs, som var blevet skadet af nogle heste, som var undsluppet og havde løbet rundt overalt på vores gård. 

Han har en smuk Border Collie, som hedder Sega, og som er hans trofaste følgesvend på arbejdet.

Det første, jeg spurgte ham om, var, hvordan Sega havde det.

Anders smilede stolt og fortalte, at hun ventede hvalpe om 10 dage.

Tal lige om skæbne. Mit hjerte begyndte at slå hurtigere og hurtigere, og jeg fik en besynderlig fornemmelse i maven, og i mit hoved kunne jeg høre musikken fra Twilight Zone.

Jeg turde ikke fortælle børnene om det, men min kone, som ikke er vokset op med dyr, var overraskende nok ikke helt afvisende.

Efter mange overvejelser for og imod besluttede vi, at en hund ville være en god tilføjelse til vores familie, også selvom det ville betyde lidt mere arbejde, og at det i nogen grad ville begrænse vores bevægelsesfrihed.

En hund kunne lære vores børn om ansvar og om at dele med andre, og den ville blive en god ven for dem. Det ville også betyde, at hele familien ville komme mere ud, også når vejret er dårligt.

Jeg er selvstændig og arbejder hjemmefra, og en hund ville også give mig selskab i løbet af dagen, for mine kolleger er her kun nogle få timer om ugen, da vi har flyttet hele vores lagerstyring og forsendelsesafdeling til Jylland.

Jeg mærker også en bedre jordforbindelse og væren i nuet, når jeg skal ud med Idun, også kl. 1 og kl. 4 om natten. Min søn sagde i går, at Idun giver os alle mere energi!

Og sidst, men ikke mindst, er en ven med pels en af de bedste ting, du kan gøre for din sundhed. Mennesker med kæledyr har et højere glædesniveau.

Vi hentede hende spændt i lørdags, og selvom der selvfølgelig har været nogle få uheld med afføring på gulvet, så er Idun i sandhed en gave fra himlen, og hele familien er allerede forelsket i hende.

Jeg er overbevist om, at dette bløde, glædesfyldte pelsbundt vil hjælpe mig til at inspirere jer endnu bedre, da Idun hjælper mig med at vokse som menneske.

Jeg opfordrer dig til at lytte til din intuition og være åben for, hvad universet ønsker, at du skal opleve. Måske vil noget, som du aldrig troede ville ske, vise sig at være noget af det bedste, du nogensinde kommer til at opleve.

Dit næste mirakel venter lige om hjørnet. Vær åben, og gå ud og grib det nu. Du fortjener det!

Jeg ønsker jer alle en vidunderlig sommer, mine venner.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Eva Ravenberg skrev denne kommentar:
11-06-2019 22:34:51

Tillykke med jeres første hund den er så sød jeg har haft hund næsten hele mit liv og har nu en dejlig rottweiler mvh Eva


Josephine Gothen skrev denne kommentar:
12-06-2019 09:12:44

Tillykke med hende til jer alle og tak for en dejlig historie. Bedste hilsner Josephine


Maja Calendula skrev denne kommentar:
12-06-2019 17:55:26

Tillykke med jeres nye familiemedlem, sådan en pelsven er guld værd.


Vis alle kommentarer

Brian Otto skrev denne kommentar:
12-06-2019 20:22:55

Tillykke med jeres lille "efternøler " .
Idun er et skønt navn , håber i må få mange dejlige og sjove år med hende.
God sommer.

Mvh Brian


Helen skrev denne kommentar:
12-06-2019 20:27:53

Hej Alun, jeg abonnerer på dit nyhedsbrev. Og du kan tale om intuition. Jeg læste dit emnefelt til, så så billede af en border collie og da navnet så også var Idun måtte jeg læse videre.... Og ja jeres nye lille hundehvalp hun er søster til vores Milo (Thor) fra Anders og Stina. Så nu skal jeg ikke kun følge dig ift. sundhed og inspiration men også pga. vores hvalpenes familiebånd. Vi nyder vores ligeså meget, tror jeg som I gør og han har i dén grad skabt endnu mere glæde og energi til familien herhjemme. Pøj pøj med jeres Idun.


Lene Bøgild skrev denne kommentar:
12-06-2019 20:47:38

TIL LYKKE !!!
Så glad på jeres vegne. At have hund er en stor glæde og berigelse. Det åbner så mange døre ud ad til og ind ad til . . .
Jeg har nu min hund nr 6 ( cocker spaniel Bine) . Hun er en gave ikke bare til mig , men også for mine børnebørn og min gamle mor på plejehjem, hvor hun udviser stor empati.


Bittenliz Fleur Kirstine Hesselbjerggaard skrev denne kommentar:
12-06-2019 23:50:41

Det var den mest vidunderlige ting der skete for dig, jeg er selv i meget tæt kontakt til de højere magter, for mig er der i dag sket en vidunderlig ting, er så taknemlig Stort tillykke


Henriette Yasmine skrev denne kommentar:
13-06-2019 00:45:01

Hjerteligt tillykke med jeres nye bedste ven!!
Vi bor ved Vesterhavet, hvor tyskerne strømmer til på denne årstid- og som mange nok har bemærket, så har tyskerne altid deres hund/hunde med på ferie - i går på min travetur med MIN bedste ven,Walther, så jeg på bagruden af en tysk bil teksten (oversat): EN HUND ER ET HJERTE PÅ 4 POTER!
Jeg fik tårer i øjnene!, og satte mig på hug og gav min Walther- endnu- en kærlig krammer fordi jeg er SÅ heldig at mærke hans ubetingede kærlighed hver eneste dag!!
Giv masser af kærlighed hver dag til jeres nye familiemedlem- I får med garanti tilbage i overflod!!


Helle V. Skov skrev denne kommentar:
13-06-2019 06:14:51

Kære Alun!
Hjertelig tillykke med jeres nye familiemedlem.
Vi har Marie på 16 år og hendes søn Hr Sørensen på 10 år og hvor har de sprødt glæde hos os i alle de år og vi nyder deres selskab hver dag.
Tak fordi du lige har husket mig på, at tage imod livets mirakler.
Knus og god sommer.


susanne holgaard svendsen skrev denne kommentar:
13-06-2019 07:49:55

Jeg lader mig ikke styre af universet, og tror ikke på den naive forestilling om himlens skaber, eller at hunde og mennesker kommer fra himlen eller ender i himlen.

Universet er så fyldt med teknologisk skrammel, satellitter og andet affald, og er jo nærmest overtaget af bestemte mennesker, som ønsker at styre os alle. Dette bruger de milliarder af kroner / dollars på, istedet for at lære at dele med alle os andre, som dagligt arbejder for at vi alle kan trække vejret og leve i frihed og kærlighed med hinanden.
Derimod tror jeg på, at vi alle kan udvikle os, uden at holde nogen i snor, gennem respekt, sandhed og kærlighed.


Bodil Madsen skrev denne kommentar:
13-06-2019 08:01:52

Tillykke med jeres nye ven , den vil bringe jer mange gode stunde


Kirsten Ask skrev denne kommentar:
13-06-2019 09:04:43

Åhhh, hvor jeg kan nikke genkendende til din historie. Dog havde jeg ikke hund som barn, men besluttede at jeg ville have hund, når jeg engang flyttede i hus. Der skulle imidlertid gå 32 år, inden Aya kom ind i vores liv, og hun har også fået hvalpe, så vi har nu to dejlige vovser Aya og Luna og ser de 5 andre hvalpe ofte også, da de er havnet hos venner og bekendte. Det er det bedste, bedste, der er sket i vores liv, og ja, sikke en masse glæde.


Joakim Gottlieb-Hoffmann skrev denne kommentar:
13-06-2019 11:48:49

Tillykke med hende. En dejlig race. En hund (og andre kæledyr for den sags skyld) er ikke kun en god følgesvend, men har også en positiv indvirkning på fx ens blodtryk, ensomhed m.v.


Charlotte Høvring skrev denne kommentar:
13-06-2019 13:17:57

Tak for en dejlig historie. Dyr er dejlige, og nogle fantastiske lærermestre :)


Lisbeth skrev denne kommentar:
13-06-2019 14:56:17

Stort tillykke, har selv 2 islandske fårehunde og 2 mopser - bringer stor glæde i hverdagen, så skidt med at "bevægeligheden" er en smule anderledes med hund.


Helle V. Skov skrev denne kommentar:
13-06-2019 15:39:09

Kære Alun!
Hjertelig tillykke med jeres nye familiemedlem.
Vi har Marie på 16 år og hendes søn Hr Sørensen på 10 år og hvor har de sprødt glæde hos os i alle de år og vi nyder deres selskab hver dag.
Tak fordi du lige har husket mig på, at tage imod livets mirakler.
Knus og god sommer.


Else skrev denne kommentar:
13-06-2019 16:11:18

Tak for din artikel. Det er så rigtigt - at få en hund er det bedste, man kan gøre for sig selv og sine børn. De får en helt anden tilgang til omverdenen, når de stifter bekendtskab med den kærlighed, man får fra sin hund.
Jeg har min - en lille border terrier - med på arbejde, og når folk er stressede, kommer de typisk ind på mit kontor og nusser lidt med Saga, og så finder de roen igen. Alle de ture man kan tage i skoven og ved stranden er ligeledes det hele værd. Motion, frisk luft og kontakten med andre hundeejere giver så meget.
Tillykke med den lille border collie.
:-)


Christa skrev denne kommentar:
13-06-2019 23:58:07

Tillykke med den skønne 4-benede ven. Enig det giver livet en ny dimission og umådelig meget livskvalitet og glæde. Har selv 3 af slagsen


Nirvana skrev denne kommentar:
17-02-2020 14:59:54

Bordercollies er de sødeste hunde i verden og de smarteste, har boet og jobbet med Gopa- min ven på gård med 80moderdyr af typen gl norsk spælsau -bor nu midt i skoven syd for silkebprg med kun 8 sau - til gengæld med en 30 stk påfugl - by the way- var til B Lipton seminar første gang lovely! Er osse vild med 5toes socks+ shoes


Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley